icon

Ako presvedčiť partnera k zmene bývania?

Včera o 13:02

Potrebujem poradit ako dalej.
S priateľom sme spolu 5 rokov, ja som nedavno dokoncila vysokú skolu. Priateľ je odo mňa starsi, prdxtym roky pracoval v zahrancii kde zarobil, a postavil dom vo svojej rodnej dedine (pozemok zdedili jeho rodičia po starych rodičoch). Mal dosť našetrené ale splaca hypo, musel si požičať aby to dokončil.
Ja som bola na internate kým som chodila na VŠ, casto sme sa vsak videli, autom to mal ku mne za nejakú hodinu. Po štúdiu som sa vrátila domov k rodičom na nejaký čas, otehotnela som, čo nebolo úplne nečakane a nezelane. Rodičia sa potešili a ponúkli mi ze mozem ostat dokedy chcem. Priatel je tiez rad lebo dieťa chcel, ale az Ked dokoncim školu. Problém nastal ked rpisoa rec na spolocne byvanie. Priateľ ma ten dom, ale je v podstate na konci dediny kde si nemám šancu nájsť prácu, a chce aby som tam isla bývať s ním. On tam síce nebyva zatiaľ, neďaleko ziju jeho rodicia, tak je skôr pri nich - pomaha okolo domu a nemusí varit. Navrhla som aby sme si aspon prenajali byt v meste ktoré je v strede medzi jeho a mojimi rodicmi, nech to je fer, ale to nechce lebo by musel dlhšie dochadzat do práce a platiť najom. Nechcem byt pri rodičoch potom keď sa narodí maly, ale nechcem ani byvat v tom dome. Cim ho presvedčiť aby sme si nasli aspoň nejaky maly byt dočasne? Alebo ostať radsej pri rodičoch v ich byte? Mám pocit že neexistuje žiadne normálne riešenie.

abbey1
Dnes o 10:34
@anonym_autor

Zaujímavé že stále som tu ja najhorsia aj keď on spravil hlupost a postavil dom uprostred ničoho. Žiadna rada že nech ho teda preda a kúpime byt v meste, čím sa problémy vyriešia. Nechápem

@anonym_autor Skús pouvažovať, čím to asi bude.

nyusika
Dnes o 10:35
@huxy

@anonym_autor 😁😁😁 no už neverím, že téma nie je vymyslená. Neexistuje, že niekto s VŠ je až takto...hlúpučký.

@huxy presne....zenie to do uplneho extremu. mali by dostat skolenie, ako zakladat anonymne temy 😀 😀

nyusika
Dnes o 10:37
@anonym_autor

Zaujímavé že stále som tu ja najhorsia aj keď on spravil hlupost a postavil dom uprostred ničoho. Žiadna rada že nech ho teda preda a kúpime byt v meste, čím sa problémy vyriešia. Nechápem

@anonym_autor 😀 😀 😀
a teraz tu o Cervenej ciapocke 😀

nyusika
@anonym_autor

@anonym_autor a ty si kde postavila dom ?

tilly

Na materskej to budeš mať v dome lepšie, ako v byte. Píšeš, že mesto je pol hodinku, tak to je na nákupy a vyžitie v civilizácii dobré.
Na materskej môžeš byť aj 5-6 rokov, ak dáte dve hneď po sebe a potom sa to vyrieši samé. On uvidí, že je problém s dochadzanim, so školou a škôlkou a sám bude riešiť iné bývanie

autor
@abbey1

@anonym_autor Skús pouvažovať, čím to asi bude.

@abbey1 lebo sa očakáva že žena sa prispôsobí a bude vďačná za všetko - za dom pri lese v ktorom bude vytvárať teplo pre muža ktorý ho holými rukami postavil. To je výborná vyhliadka do budúcnosti naozaj.

anjelicek26
Dnes o 10:39

Nie, nikto ti nebude radit ten dom predat, ked mas tri mesiace do porodu, ziaden prijem a ten jeho prijem je tiez nizky, ked odrata naklady a hypoteku. Ty tieto spekulacie a napady mas v hlave uplne zbytocne. Teraz to nejde! Ked po rodicovskej nastupis do prace, mozes planovat inak.

Tvoja vyhliadka do buducna - s babatkom/dietatkom tri roky v detskej izbe u rodicov, je fakt lepsia?

autor
Dnes o 10:40
@tilly

Na materskej to budeš mať v dome lepšie, ako v byte. Píšeš, že mesto je pol hodinku, tak to je na nákupy a vyžitie v civilizácii dobré.
Na materskej môžeš byť aj 5-6 rokov, ak dáte dve hneď po sebe a potom sa to vyrieši samé. On uvidí, že je problém s dochadzanim, so školou a škôlkou a sám bude riešiť iné bývanie

@tilly no neviem či lepsie. Väčší priestor na upratovanie, plus záhrada. Prechádzky iba po okolí, kde to je puste a izolované. Žiadne ihrisko v pešej dostupnosti alebo obchod. Budem si tam sama žiť v tichu mimo civilizácie.

abbey1
Dnes o 10:40

Tu je škoda slov.

nyusika
Dnes o 10:41
@anonym_autor

@tilly no neviem či lepsie. Väčší priestor na upratovanie, plus záhrada. Prechádzky iba po okolí, kde to je puste a izolované. Žiadne ihrisko v pešej dostupnosti alebo obchod. Budem si tam sama žiť v tichu mimo civilizácie.

@anonym_autor uz konecne odpovies, za co (myslim peniaze) budes zit ako na paaaarty v mestre, v byte tvojich rodicov ?
bez pracopvnych skusenosti, bez prijmu...

tilly
Dnes o 10:42
@anonym_82b8fb

@anonym_autor nepreda ho,narobil sa na tom dome,mozole na rukach ma z neho a ty si myslis,ze ho len tak preda???

@anonym_82b8fb to záleží od jeho povahy a nastavenia. Môj muž bez problémov predal svoj prvý svojpomocne (stavali sme spolu a fakt sa tam narobil) postavený dom v satelite, keď som ja išla vytrhnúť volant v zápchach a išiel so mnou do mesta. Aj keď teda, je pravda, dom v meste som vybavila ja. Môj otec tiež odišiel zo svojho prvého domu, ktorý staval vlastnými rukami dlhé roky.

anonym_5487e6
Dnes o 10:43
@anonym_autor

@abbey1 lebo sa očakáva že žena sa prispôsobí a bude vďačná za všetko - za dom pri lese v ktorom bude vytvárať teplo pre muža ktorý ho holými rukami postavil. To je výborná vyhliadka do budúcnosti naozaj.

@anonym_autor si sa do tej role pasovala sama. Ty zial nemas na vyber, len byt vdacna za vsetko.
Mas VS, mohla si ist do prace po skole...mohli ste vyskusat spolu byvat, ci to vobec zvladnete a potom po roku dvoch riesit dietatko, pripadne svadbu a tak dieta.
Teraz si chytena ....

huxy
Dnes o 10:43
@nyusika

@anonym_autor uz konecne odpovies, za co (myslim peniaze) budes zit ako na paaaarty v mestre, v byte tvojich rodicov ?
bez pracopvnych skusenosti, bez prijmu...

@nyusika z tých 425€ (rodičák + prídavky), čo bude mať ako vreckové, ak ju aj dieťa budú úplne živiť rodičia

tilly
Dnes o 10:46
@anonym_autor

@anonym_autor veď píšeš, že pol hodinku od dediny je mesto. Môžeš tam chodievať s deťmi aj do obchodu aj socializovať sa. Nikto nie je len pri svojom dome. A kde je problém s upratovaním? Nechápem, čo majú všetci s tým upratovaním. Ja mám 320 m2 plochy, 4 poschodia, dve deti, chlpatého, slintajuceho psa a mám vždy upratané. Keď robíš veci priebežne, netravis hodiny upratovaním.
Ale tak ty si evidentne nastavená, že tam nejdeš, prispôsobiť sa nechceš a tomu tvojmu je to evidentne jedno.

lienka.7
Dnes o 10:54
@anonym_autor

@anonym_autor ale on ten dom začať stavať skôr, ako si sa zjavila ty! Prečo keď ho chce, by sa mal prispôsobovať tebe? Ty nemáš ale ze absolútne nič, neorispela si na ten dom ani eurom, aké ideš o nim rozhodovať. Tiez je vidno tvoj plán, financovanie tvojho života jeho osobou. Tak sa už preber. Mas 2 možnosti, bud pôjdeš do domu, ako ti ponúka alebo ostaň si v detskej izbe. Pošle ti vyzivne a bude.

autor
Dnes o 10:54
@tilly

@anonym_autor veď píšeš, že pol hodinku od dediny je mesto. Môžeš tam chodievať s deťmi aj do obchodu aj socializovať sa. Nikto nie je len pri svojom dome. A kde je problém s upratovaním? Nechápem, čo majú všetci s tým upratovaním. Ja mám 320 m2 plochy, 4 poschodia, dve deti, chlpatého, slintajuceho psa a mám vždy upratané. Keď robíš veci priebežne, netravis hodiny upratovaním.
Ale tak ty si evidentne nastavená, že tam nejdeš, prispôsobiť sa nechceš a tomu tvojmu je to evidentne jedno.

@tilly pol hodku je mesto ale autom, nie pešo. Plus ja nemám auto ani vodičák, celý život zijem v mestach, kde som ho nepotrebovala. V Tom dome som bola aj dlhší čas u priateľa a teda upratovanie tam trva oveľa dlhšie ako v 3i byte. Sú tam oveľa väčšie miestnosti + schody. Všetko je tak zariadené tak divne stroho, vidno že tam žije muž. Nebol tam schopný kúpiť normálnu sadu tanierov a hrncov, sú tam len kadejaké veci čo od rodičov doniesol. Nie je tam detská izba zariadená a on to sám nespraví, nezozenie. Ja nemám chuť sa do toho púšťať lebo tam nechcem bývať. Začarovaný kruh

anonym_44ce60
Dnes o 10:55

@anonym_autor nuz ked je ti prednejšie piť kávu s kamoškami na materskej ako porodiť babatko do kompletnej rodiny … kto chce kam pomôžme mu tam. A teraz vážne nemáš žiadne eso v rukáve aby si si mohla takto dupkať. Alebo nájsť homeoffice dobre platený s pracovať po nociach aby si mohla aspoň niečo ponúknuť do rodinného rozpočtu aby sa partner nezodral chudák. Potom môžeš dupkať s bytom. A to ti vravím ako mladá mamička ktorá musela tiež nieco obetovat aby sme sa mohli mať ako rodina lepšie. Raz. Ale to som predtým pracovala a dokazala ušetrit dosť peňazí. Ale nevyskakovala som tak ako ty lebo si už dokážem predtaviť kolko je za tým úsilia a námahy😃
Nechcem byť vôbec zlá ale toto je videnie rozmaznaného dievčatka a nie ženy matky😢

lienka.7
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@anonym_autor vsak môžeš ty kúpiť byt a on prode za tebou. Ci to je od veci? Len chlap musí zabezpečovať? Ty budeš iba rodit a využívať, či ako?

anonym_bafa1c
Dnes o 10:58
@anonym_autor

@tilly pol hodku je mesto ale autom, nie pešo. Plus ja nemám auto ani vodičák, celý život zijem v mestach, kde som ho nepotrebovala. V Tom dome som bola aj dlhší čas u priateľa a teda upratovanie tam trva oveľa dlhšie ako v 3i byte. Sú tam oveľa väčšie miestnosti + schody. Všetko je tak zariadené tak divne stroho, vidno že tam žije muž. Nebol tam schopný kúpiť normálnu sadu tanierov a hrncov, sú tam len kadejaké veci čo od rodičov doniesol. Nie je tam detská izba zariadená a on to sám nespraví, nezozenie. Ja nemám chuť sa do toho púšťať lebo tam nechcem bývať. Začarovaný kruh

@anonym_autor keď si tam žila čo si taniere a hrnce nedoniesla?
ale ohovárať chlapa že má také po rodičoch, keď mu stačili tak načo by ich vyhadzoval a kupoval nové ktoré by ti potom nesedela farba a vzor a zase kupovať nové?

Mohla si to tam zariaďovať keď si tam žila aby bolo vidno ženskú ruku a nie čakať na muža.

anonym_3caf24
@anonym_autor

@anonym_autor kokos 😂 normálne ma bavis napíš ešte niečo .. potrat už nestíhaš?

anonym_3caf24

Chlap postaví dom a ty ho ohovaras po nete.. byť ním za na teba vykašlem

autor
Dnes o 11:06
@anonym_bafa1c

@anonym_autor keď si tam žila čo si taniere a hrnce nedoniesla?
ale ohovárať chlapa že má také po rodičoch, keď mu stačili tak načo by ich vyhadzoval a kupoval nové ktoré by ti potom nesedela farba a vzor a zase kupovať nové?

Mohla si to tam zariaďovať keď si tam žila aby bolo vidno ženskú ruku a nie čakať na muža.

@anonym_bafa1c ja som tam bola tak maximálne na tyzden párkrát. Nebudem kvôli tomu kupovať vybavenie do kuchyne. vsak v pohode keď to tam chcel takto tak nemám problém, uvarila som v starých hrncoch a najedli sme sa každý z iného taniera, ale vykresľujem tu situáciu že to nie je tak že on vybavil nejaký luxusný plne zariadený dom, ale dom pri lese v ktorom veľa veci nie je 100% a tieto veci by som musela riešiť ja.

anonym_5487e6
Dnes o 11:09
@anonym_autor

@anonym_bafa1c ja som tam bola tak maximálne na tyzden párkrát. Nebudem kvôli tomu kupovať vybavenie do kuchyne. vsak v pohode keď to tam chcel takto tak nemám problém, uvarila som v starých hrncoch a najedli sme sa každý z iného taniera, ale vykresľujem tu situáciu že to nie je tak že on vybavil nejaký luxusný plne zariadený dom, ale dom pri lese v ktorom veľa veci nie je 100% a tieto veci by som musela riešiť ja.

@anonym_autor a Tebe vobec nevadi, ze nebyvate spolu?

anjelicek26
Dnes o 11:11

Kazda normalna zena si po nastahovani veci zariadi a aj tu detsku izbicku si budes chciet zariadit sama// s jeho pomocou a nie, aby to robil on sam a tebe sa to aj tak pacit nebude... v byte u rodicov pre to male izbu extra mas? Predpokladam, ze nie. Ty si tak zafixovana na to nie, ze je tu kazda rada zbytocna... len je mi toho dietata luto, co mohlo mat normalnu rodinu, ale mat nebude, lebo mama nie je ochotna ani docasne kompromisy spravit,,,

autor
Dnes o 11:12
@anonym_5487e6

@anonym_autor a Tebe vobec nevadi, ze nebyvate spolu?

@anonym_5487e6 teraz už vadí. Predtým som bola na internáte a videli sme sa hlavne cez víkendy, buď som išla k nemu alebo k rodičom. Teraz už je to také že by bolo načase spolu bývať, ale zmyslel si že jedna možnosť je ten jeho dom, ignoruje čo mi sľúbil.

anonym_5487e6
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@anonym_autor cele poschodie sa da na zaciatok nechat nezariadene, neobyvane. Staci kuchyna a a izba na vsetko ostatne. Kolki sme tak zacinali...
Hlavne, ze sme boli spolu, lubili sa a vsetko ostatne sme spolu postupne vyriesili.
Absolutne nechapem, mate sa vy dvaja vobec radi, ked nemate zaujem byvat spolu?

anonym_5487e6
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@anonym_5487e6 teraz už vadí. Predtým som bola na internáte a videli sme sa hlavne cez víkendy, buď som išla k nemu alebo k rodičom. Teraz už je to také že by bolo načase spolu bývať, ale zmyslel si že jedna možnosť je ten jeho dom, ignoruje čo mi sľúbil.

@anonym_autor nuz neskoro, zjavne. Bez spolocneho byvania potomstvo planovat....

autor
Dnes o 11:20
@anonym_3caf24

Chlap postaví dom a ty ho ohovaras po nete.. byť ním za na teba vykašlem

@anonym_3caf24 ako ho ohovaram? Že napíšem že nemá normálne vybavenú kuchyňu? On ten dom nestaval pre mňa ani kvôli mne, mne je úplne jedno či dom má alebo nie, keď je v úplne mimo lokalite a nie je plne zariadený. To už radšej keby nemal žiaden a platil by si prenájom bytu v meste, aspoň by ma netlačil do toho domu.

tilly
Dnes o 11:23
@anonym_autor

@anonym_autor a to všetko je problém? Ty si skrátka nastavená, že všetko je problém a nič sa ti nebude páčiť, ani vila na Slavíne so sluzobnictvom.
To chceš byť celý život bez vodičáku? Nevieš dom dozariadiť? Veľké miestnosti sú zlé? Lepšie sú panelákové 10m2 kamrlíky?
Mala by si trošku dospieť a získať životný nadhľad, lebo toto vyzerá, že si trucovitá adolescentka, nie vš vzdelaná dospelá žena, budúca matka.
Ja som mala v tvojom veku už dieťa a starala sa o veľký dom, viem, čo to obnáša a neviem, kde je problém, okrem tvojho prístupu

anonym_30ebd4
Dnes o 11:26

Nechaj toho chlapca tak. Nech je slobodný, iná si ho bude vážiť, len teda škoda, že už nebude bez záväzkov, si mu po💩 život