icon

Ako riešiť nezáujem snúbencovej rodiny?

17. sep 2024

Ahojte, idem písať radšej anonymne, lebo nikto nevie.. Stala sa mi taká sitúacia. Mala som narodeniny, no nič som nedostala od snúbencovej rodiny. Pre obraz - snúbencove sestry mali narodeniny, skladala som sa na ich darček aj ja. Tak isto aj pre snúbencových rodičov. A neboli to malé peniaze. Nastala situácia, mala som narodeniny ja. Nikto mi ani nezablahoželal ani nič nedal. Nejde tu ani o nejaký ten fyzický dar.. ale o nejakú slušnosť. Príde mi to vrcholne trápne. Aký je váš názor na to? Ako by som mala ďalej postupovať? Ďakujem

Strana
z2
foxanda
17. sep 2024

Je to veľmi smutné, že ani len ti ruku nepodali. Ale tak aspoň takto ti ju ja cez písmená podávam a želám všetko najlepšie, nech si šťastná a zdravá, nech sa ti splní všetko po čom túžiš. A budúce narodeniny nech osláviš oveľa krajšie. 🎂

januska12323
17. sep 2024

Bývaš u nich? Spravila si obed a tortu a nikto sa nepýtal k čomu tá torta? To sa mi nechce veriť žeby boli až takí ignoranti.

lubina
17. sep 2024

tak na buduci rok, ked sa bude zasa skladat na darceky pre nich, tak ty nic nedaj a kludne povedz, ze ved ty si tiez nic nedostala...a vybavene. ZIadne darceky ani do buducna a hotovo.

h2
17. sep 2024

@januska12323 Píše, že vedeli, že má narodeniny.

shelby88
17. sep 2024

Z narodenín a menín netreba robiť drámu. Napísať podať ruku a všetko 🙂. Ľudia z toho robia veľké haló a presne ako ti tu poradili.. "Po mojich narodeninách som si myslela, že sme darčeky zrušili keďže som nič nedostala " ja osobne som nikdy neoslavovala a ani nebudem.. Dokonca ani 30tku či 40tku a vo veľkej budúcnosti nebudem ani 50. A mám taký kľud 🙂🙂🙂. My si v rodine napíšeme alebo podáme ruku a nikto není nikomu zaviazaný. Nám to stačí.

crazy_cat_lady
17. sep 2024

a tu tortu si im poslala, ci ako sa k nim dostala? :D partner s nimi o tom nekomunikoval, ze zabudli, alebo ze preco ti aspon nezavolali/nenapisali?

januska12323
17. sep 2024

@h2 preto nechápem čo si mysleli keď takto reagovali, aspoň zo slušnosti všetko najlepšie a podať ruku, netreba ani dary.

stanulienkat
17. sep 2024

A preco si sa neozvala, ked dojedli tortu? Ze-jeeej, nikto mi ani nezablahozela? A v zivote by som im neprispela na ziadny darcek.

betulinka1
17. sep 2024

Vies co ber to ako dohodu, ze sa darceky nedavaju. A povedz to aj snubencovi. Inak u nas si darceky nekupujeme iba detom. Usetrime kopec penazi a ked niekto robi oslavu, tak drobnost, kvietok alebo sprchac, sladkosť. Hotovo.

sasa1310
17. sep 2024

do budúcna žiadne skladačky na dary. Na tvojom mieste by som nabudúce kúpila max. kozmetiku, nech si nemyslia, že som nedajbože urazená.
A odporúčam prehodnotiť vzťah, nakoľko chlap, ktorý toto nerieši ani nevytkne svojej rodine, no neviem či je vhodný chlap

veronika33
17. sep 2024

a nemôže sa ich snúbenec spýtať, že čo to malo znamenať? prečo ti ani nepoblahoželali?

fauko
17. sep 2024

Tak mas obraz o Jeho rodine, tak mozno sa treba nad tym zamysliet..

danica2711
17. sep 2024

a celkovo máte aké vzťahy? Lebo toto vyzerá, že ťa akosi nemusia...Kľúčová osoba je pritom ale tvoj snúbenec, je to jeho rodina, on to nechal bez komentára?

autor
17. sep 2024

@sasa1310 dnes sa ich to pýtal, že veď som ja nič nepovedala že chcem, povedali 😀ešte bola jeho mama urazená že čo jej on vyčíta

autor
17. sep 2024

@danica2711 doteraz boli vzťahy bezproblémové.. vyššie som spomínala čo sa dnes stalo

koniarova
17. sep 2024

Ja si to neviem ani predstaviť. Ja by dom tubyortu nevytiahla z chladničky. Veď to je totálna trapošina. Ako si to prosím ťa okomentovala, keď si ju krájala?

lubkovaandrejka
17. sep 2024

Bolo by mi velmi trapne v tejto situacii - na ich mieste. Tortu si dat,to ano. Ale ani rukou potriast...hanba.

dextersk
17. sep 2024

@h2 h2o staci pridat vodu, po prvy krat s tebou musim suhlasit xd

dextersk
17. sep 2024

Ked o tom vedeli a nic tak za mna ich asi musi nieco prudit

slavomira236
17. sep 2024

@shelby88 ja tiez tak..ziadne narodeniny oslavy neriesim a je klud

anna777115
17. sep 2024

Tak, ale je taká možnosť, že jej zagratulovali, len jej nič konkrétne nekúpili. Lebo, autorka píše, že nič od nich, nedostala.

gejb
18. sep 2024

@anna777115 hneď v prvom príspevku píše ze jej nezagratulovali. Stačí čítať...

netoppierka
18. sep 2024

Keby vidím na stole tortu, hiiiiiikam jasam od radosti a ešte by mi rozum nedovolil neopýtať sa, že halooooo kto má dnes narodeniny. Ok chápem že nie všetci majú pamäť na dátumy. Napíšem si to do kalendára alebo hoc kde, kde treba. A keď to vedeli. V živote by nedostali odomna na darčeky peniaze a nie že sa skladám cca okolo 600€ . Ani by som k tomu nemala komentár, keby príde snúbenec. Alebo by som povedala nenatahuj u mňa ruku. S darčekmi som skončila

mantilka
19. sep 2024

Nerob hlúposti, že si od nich nič nezoberies. Urobili chybu ale vzťahy sú o odpúšťani.
Nabudúce sa neskladaj na darček, ale poblahoželaj. Nebuď ako oni. Keď chces žiť v manželstve so snúbencom, treba ako-tak vychádzať s jeho rodinou.
Povznes sa a povedz si, že je to ich vizitka ako sa správajú.
Ako sa ty správaš je zase tvoja vizitka.
Darček by som ale nedala alebo maximálne čokoládu do 2 eur.
Žiadne poznámky by som ale nemala, zbytočne prikladať do ohňa.

autor
19. sep 2024

@mantilka znechutilo ma to natoľko že nemám ďalej chuť s nimi niečo riešiť…

mantilka
19. sep 2024

To chápem...je to čerstvé. Ono to časom prejdem ešte si užijete počas manželstva 😝..ako tu všetky vydate. 😃
Aj ja ti želám všetko najlepšie veľa zdravia, lásky a radosti, nech máš okolo seba len dobrych ľudí.

hara_vara
24. sep 2024

všetko je ok 🌹
na druhý rok im kúp taký istý darček ako oni kúpili Tebe 😄
a použi taký istý vinš akým ti blahoželali oni 👍a vôbec nemusíš mať výčitky
aký požičaj taký vrat

Strana
z2