icon

Ako riešiť podozrenie z nevery alebo klamstva vo vzťahu?

28. feb 2025

Ahojte,

Rada by som sa s vami podelila o moju skúsenosť s partnerom. Sme spolu 9 rokov. Mali sme nejaké krízy a podobne ale vždy sme to nejak ustáli a prišli na to že nevieme byť bez seba. O tom som ale nechcela.. dlhšie mám pocit že niečo predo mnou tají, neviem či môže ísť priamo o neveru alebo len v niečom klame. Vždy keď sa ho opýtam či sa mi nechce s niečím zveriť povie nie, alebo keď nepriamo naznačim, alebo sa opýtam či nerobí niečo "nekalé" hneď na mňa vyskočí či tým chcem niečo povedať alebo trochu zvýši hlas a podobne.. čo sa mobilu týka má ho celý náš vzťah zamknutý a s mobilom v ruke je odjakživa stále. Tak podľa tohto to nejak neviem zhodnotiť.
Ako mám reagovať keď takto na mňa vybehne?

autor
28. feb 2025

@zuzanita1609 to nie, lebo tú vôňu som cítila len raz

vilma7
28. feb 2025

Tak podla toho co opisujes by som si aj ja myslela, že v tom niečo je....cudzí vôňa v aute, stále zamknuty telefón, výbuchy-žiadna normálna komunikácia a vysvetlenie.

zuzanita1609
28. feb 2025

Keby ťa podvádzal dlhodobo,si myslím,že tú vôňu by si tam cítila častejšie. Trošku si to všetko odporuje, tvrdíš že vždy mal zaheslovaný mobil, vždy ho mal často v ruke,v podstate sa nezmenil on,ale ty, začala si pripisovať veci niečomu. Extrém by bol, najať si súkromného detektíva,aj tak sa dá zistiť nevera. Daj na intuíciu,keď máš pochybnosti a nechce ti to manžel vysvetliť. Ináč neviem,ako sa z tohto pohnúť. Buď nerieš,alebo rieš.

koniarova
28. feb 2025

Kde by ťa podvádzal? Chodí aj sám von?

autor
28. feb 2025

@koniarova nie, pokiaľ som doma tak nechodieva nikam. Vždy keď odcestujem k našim tak niekam von ide-Jednoducho vždy len keď som odcestovana

autor
28. feb 2025

@koniarova z práce chodí raz o polhodinu neskôr, inokedy o 15 min. Kedy ako

zuzanita1609
28. feb 2025

Čím ďalej píšeš,už aj ja začínam byť paranoidná 🤭. Pretože asi by nesieľ von, keby ste spolu doma. Ak sa niečo "deje" , rozmýšľa,dáva si pozor a to je veľmi ťažko takto dokázať. Opýtala si sa ho,či mu nerobí problém ti dať ten tel.fo rúk? Aj keď sa to nemá takto riešiť. Ale už jeho spätná reakcia by napovedala.

autor
28. feb 2025

@zuzanita1609 to som mu tiež ešte dávno hovorila teda pýtala sa prečo chodieva von len keď nie som doma, vždy niečo odvrkol.. no vidíš, ja som stále na tom takto že rozmýšľam, uvažujem, potom to nechám že som paranoidna a dookola to mám takto asi rok

zuzanita1609
28. feb 2025

Rok byť v tejto napätej situácii,kde sa nič nerieši, nevyjasnuje? 😳 No mne by stačilo týždeň riešenia, ba aj ešte menej s takým postojom,ako má on. To si prečo robíš?

autor
28. feb 2025

@zuzanita1609 asi preto že nemám priamy dôkaz a neodhadla som sa to doriešiť dokonca

srdeenko19
28. feb 2025

Ja by som si ho posadila a povedala mu, že mám nejaké podozrenie, ze niečo nie je v poriadku. A nech hneď odblokuje telefón a dá ti ho prezrieť. A ty na oplátku svoj. Bola by som zvedavá na reakciu.
Môže za tým naozaj niečo byť, ženská intuícia je niekedy silna a neklame 😁

katarinaba
28. feb 2025

Tak uz len sleduj. Nehovor mu nic, nema to momentalne vyznam, on bude zatlkat a este obvini teba. Alebo mu rovno povedz, ze to vidis tak, nech ti ukaze mobil, ak ma ciste svedomie, bude sa hnevat, urazi sa, ale ukaze. Ak mu na tebe zalezi.

zuzanita1609
28. feb 2025

Jediné riešenie v tomto prípade a na drzovku ,, počuj srdenko moje,pre pokoj v rodine a aby som ťa už nebombardovala týmito otázkami,blbymi podľa teba,podaj mi tvoj telefón, pretože ak chceš mat pokoj, musím ho mat aj ja. Ďakujem 🤭" Vyriešiš to len takto a podľa jeho reakcie už budeš vedieť. Ináč to nevidím. Detektív je asi drahý špás 😁

janickacrazy
28. feb 2025

Inak tá vôňa v aute, možno len viezol kolegyňu domov? Bežné sa tak ľudia vozia, aj môj muž vozil kolegyňu dva týždne, lebo mala pokazené auto. Mňa tiež koľkokrát niekto odviezol. Takže vôbec tam nič nemusí byť. Možno si fakt len niečo domýšľas, neviem teda.

domkakvet
28. feb 2025

Nepozdava sa mi toto cele, myslim, ze tvoje pocity budu opodstatnene.

evcagabi
28. feb 2025

Nabuduce sa tvar, ze nie si doma a sleduj ho 😅

autor
28. feb 2025

@janickacrazy ale to som sa ho predsa opýtala hneď či niekoho viezol, povedal nie. Ja na to či si je istý a znovu začal či tým chcem niečo povedať

oli18
28. feb 2025

Zakazdym na teba vyskakuje a strazi si telefon. Nie je cisty. Navyse intuicia neklame.

janickacrazy
28. feb 2025

Hmm, tak to je divné potom. A inak nemáte žiadne problémy?

zuzanita1609
28. feb 2025

@evcagabi aj to mi napadlo 🤭,ale na to treba pokojnú myseľ a ona je v neklude už taký rok. No ja by som toto nemohla žiť a panebože rok?... manžel-nemanžel.

diaszoky
28. feb 2025

Mate jedno auto?

autor
28. feb 2025

@diaszoky áno a autá kamošiek a rodiny bohužiaľ pozná

diaszoky
1. mar 2025

Tak mu povedz ze si nasla v ajte nausnicu ze asi bude tvojej kolegyni/kamosky ze jej ju musis zaniest a uvidis reakciu…

beataxxx
1. mar 2025

Prepac, ale keby mna niekto stale takto kontroloval, tiez by som bola podrazdena….ved manzelstvo nie je vazenie, preco by si mala mat prehlad o jeho mobile, bud mu veris, alebo ten vztah nema zmysel…..kontrolou ho k vernosti nedonutis, bud chce byt verny, alebo si niekoho nasiel, ak je stale doma, tak to moze byt kolegyna……

moonlight1210
1. mar 2025

A mas jasno v tom, co urobis, ked nahodou zistis, ze ti je neverny?
Co bude dalej?

Ci to nechavas na “potom”? Na “ved uvidime”? Na “uvidim, ako sa on zachova”?

Lebo to je velmi dolezite vediet vopred, co chces robit, nez zacnes patrat. Tu nepojde o fazulky, ale o zmenu celeho doterajsieho zivota, ak zistis tu moznost, ze je neverny.

Ak nie si vopred dusevne pripravena na moznost rozvodu, tak zatial nepatraj. V tom pripade je terajsi stav-nestav pre teba vyhodnejsi. Aj ked sa ti to nezda.
Stale totiz mas otvorenu moznost B, aj moznost A. Ze je potencialne aj verny, aj neverny. Je na tebe, co si prave vyberas, ze tomu chces verit. Takze sice to nie je prijemne, ale este si ty vyberas.
(Najma, ked sa chova tak, ze naozaj moze ist iba o blbe chovanie, nie neveru.)

Ked raz totiz mas neveru potvrdenu, uz stojis pred ovela tazsim rozhodnutim.
Ostat s nim s vedomim, ze bol (je) neverny? Alebo sa teda chtiac-nechtiac rozviest?
Hlavne, ak jeho pristup nebude taky, aky vacsina patrajucich zien (podvedome) ocakava. Ze sa po predlozeni dokazov spamata, tej druhej sa okamzite vzda, zabudne na celu lasku, zacne sa kajat, snazit sa odprosit a ziskavat si manzelku.
(Malo zien na to ide s racionalitou - ze laska k tej druhej sa instantne nevypari a ak idu manzelstvo zachranovat, treba ratat s tym, ze on minimalne este polroka ju bude stale mat potajme v hlave a spominat na nu. Tak to je a nebudu si klamat, ze nie. Prijmu to ako fakt. Nutnu medzifazu.).

Tak si to premysli, lebo inak je to ako po hlave skocit do priepaste a az cestou dole sa zacat zamyslat, ci mas vsetko potrebne, aby si ten pad zvladla a prezila.

Ak vies, ze v pripade nevery nemas s rozvodom problem, chod do toho.
Ak mas problem, najprv sa na tuto moznost dusevne prirpav. Potom do toho chod.
Ak ju nakoniec nebudes musiet vobec pouzit, tak len super.
Radsej milo prekvapena, ako neprijemne zaskocena.

autor
1. mar 2025

@zuzanita1609
@diaszoky
@moonlight1210
@svokrinjazykmonika
@katarinaba
@vanilkovazmrzka
@ronie338
@bielasovicka taaak konfrontovala som ho a samozrejme bol zarazený čo hovorím, že by to nikdy neurobil. Začal mi vyčítať moju chybu z minulosti a nakoniec sa urazil. Čiže tichá domácnosť a ešte som aj ja ostala tá zlá

janka_23
1. mar 2025

A s čím si ho konfrontovala ked nemas žiadny dôkaz? Len tak bez dokazu sa ťažko konfrontuje a je naivne čakať ze sa ti sam od seba prizna. Teraz si dosiahla iba to ze ak aj niečo robí poza tvoj chrbat bude si už dávať lepší pozor

autor
1. mar 2025

@janka_23 s mojimi pocitmi, že sa mi nezdá ako sa v poslednej dobe správa proste som mu všetko opísala čo má trápi

janka_23
1. mar 2025

No, pocity sú nič. Keďže nemas nič v ruke, takže bolo úplne jasné ako tvoja konfrontácia dopadne.

autor
1. mar 2025

@janka_23 to už viem..preto som to celú dobu nechávala v sebe a nič mu o svojich pocitoch, podozreniach nepovedala. Nikdy by som žiaden dôkaz nezískala. Telefón má zamknutý na tvár