Ako riešiť priateľov skrývajúcich problémy vo vzťahu?
Ahojte skúsim v skratke.
A manželom mame spoločných kamosov, zena a muž, sú manželmi 4 roky, ja tu kamosku poznám dá sa povedať od mala, ale kamosit sme sa začali, lebo sme obe presťahovanie v BA okoli, cca 6-5 rokov sa 2-3 krat v roku dopredu dohodneme na stretku, pred detmi sme chodili častejšie welnes, kino, restika atd ako bezdetni. Oni mali prvy svadbu, pozvali nás, aj my sme ich pozvali na našu. Keď som porodila prvé dieťa 3 roky dozadu, tak sme im navrhli, že každoročne ako sa dohodneme môžu prísť k nám s tým, že prespia, aby sme si mohli dať vinko atd a nemuseli riešiť odvoz domov(50km od seba bývame) takto fungujeme 3 roky, ak vybavíme stráženie ideme spllu do kina alebo sa najesť ale už to nieje take pravidelne. S narodením druhého dieťaťa sme to obmedzili len na tie stretka u nás, kvôli mojej pohode. Keď k nám orisli vždy boli veľmi štedri k deťom, aj nám barjake drobnosti doniesli. Vždy dobrá nálada bola medzi nami. Tieto Vianoce sme sa rozhodli cestovat domov na vychod, a tam som sa dozvedela šokujúcu správu od tej kamosky brata, že ona už 1,5 roka s jej manželom nesu, že len to pred okolím, kamosmi a tak v dedine hrajú, ale že on si cely čas myslel, že ja to viem 🤦♀️ vlastne aj tak sa prezradil, keď som sa opýtala, ci prídu cez sviatky a on mi pocedal “nie sestra nepríde “ a som teraz v soku. V marci k nám majú prísť, lebo muž má okrúhliny a keď si prerátam, tak aj v lete boli u nás a už spolu neboli Jej brat mi na deuhy deň písal a potom aj volal na fb, aby som mu sľúbila, že jej to nepoviem. Ja som mu to sľúbila, celé mi to od a po z ppvedal, že majú spoločný byt v ba sú stále manzelia, ale každý si zije svoj život a dokonca ten muž už má aj milenku, ale aom teraz úplne v soku a neviem, ani ako sa mám k celej situácii zachovať. Mne je v podstate jedno, že ako to majú doma. Ale čo mi nieje jedno je cela ta blamáž, ako nás ťahajú za nos, spia u nás a tvária sa, že sa miluju. Nemám rada klamstvo, ak nám v tom nedôverujú preco sa u nás hrajú na dokonale manželstvo. Áno možno im zalezi na našom priateľstve, to je v poriadku. Ale oni nám vyslovene klamu a mna to pooravde mrzí, na našom priateľstve by sa nezmenilo nič keby k nám prišli a pocedali hej nevyslo nám to, ale je nám s vami dobre. Cítim úplnú nedôveru, neviem ani aké mám k tomu postoje zaujať. Muž je z toho tiež sklamaný…
A deti to neprezradili zatiaľ?
@margotka17 veď píše že deti nemajú.
Úplne ťa chápem, tiež by mi bolo proti srsti, keby mi niekto takto očividne klamal do očí. V čom inom mi ešte klamú ?! Že sú moji / naši priatelia, že nás majú radi ? Pijú moje víno, jedia moje jedlo a do očí sa mi smejú, za chrbtom ohovárajú aká som sprostá ?!
Veď keď sa vedia tváriť ako dobrí priatelia, kľudne nám mohli povedať základné fakty, vôbec by som ich vzťah nepitvala, neriešila začo prečo. Oni vedia prečo takto žijú, ako im to vyhovuje, Ale klamať mi do očí, hrať teátro s dovolenkovými fotkami - to načo je dobré ?! Robiť zo mňa debila ?
No a? Odsudila by si ich, tak ako teraz 🤣 ci? Tak naco ti to budu hovorit
Veď keď vám to vadí tak stačí napísať, že tá oslava v marci sa ruší .Davate im to dostatočne dopredu vedieť. Alebo hrať ich hru a popytať sa ich na to.priamo u vás 😉🤔
@margotka17 nemajú detičky
@katariinam neodsudila, preco. Ak im to vyhovuje, nikto im to nezakazuje a čo. Ide o princip, že nám píšu ako so užívajú má dovolenke a realita je iná. Ja ich pustam k nám do súkromia. Kto má deti chape, vidia cely vikedn ako fungujeme a mrzí má, že klamu. To je všetko.
@kukuk29 oni nepridu na oslavu, ale nasledujúci vikend po. Neviem ešte čo bude, mám asi zbyticne emócie ešte. Do marca sa podľa mna schladim a vychutnám si divadielko nazivo. Uvidíme
A k čomu je dobré hrať také divadlo. Veď toľko ľudí sa už rozišlo pred nimi a svet sa nezrutil.
@margotka17 netuším, asi im zalezi viac na tom, čo si o nich hovoria druhí. Ale tak necham tomu čas, je to ich život, no klamstvo má krátke nohy
Zbytočne to nafukuješ a riešiš na verejnom diskusnom fóre. Nič ťa do ich manželstva nie je. Navyše, chápem, že si v šoku, ale si povedzte o tom doma, vo svojej kuchyni. Ak ťa to tak trápi, tak sa s ňou stetni na káve a rovno sa jej opýtaj. Možno budeš prekvapená, čo sa dozvieš priamo od "zdroja". Toto, čo povedal jej brat by som nebrala 100% vážne. Aj v rodine sú rôzne divné vzťahy a nikdy nevieš, či ten brat nechcel nejako ublížiť im dvom 🤷🏼♀️ tým, že bude roznášať takéto pletky...
@helenbozka mna do ich manželstva nič nieje. To je pravda. Ale snad mám právo mat korektných priateľov ktorí mi neklamú u nás doma v obývačke, ako bolo super na dovolenke, keď na ziadnej neboli. Vám uniká pointa…
A možno je všetko inak. Možno to nie je o klamstve. Možno ešte nie sú spálené všetky mosty, možno hľadajú cestu späť a vy ste ich pevný bod. Veď predsa by ku vám nechodili, keby vás nemali radi. Skús byť menej vztahovačná a ako som predtým napísala - vytvor im príjemnú atmosféru. Žiadne konfrontácie. Možno sa k sebe vrátia. A možno to bude vďaka tebe.
Absolútne nič by som sa ich nepýtala, keby nezačali sami o tom rozpravať. Majú právo na svoje súkromie. Čo ak on len zháňa potencionálnu matku pre svoje dieťa a so svojou ženou chce aj naďalej zostať? Čo ak ona je neplodná, keď nemajú deti? Vieš, aké citlivé sú tieto témy? V žiadnom prípade by som sa ich nič nepýtala. Je to ich vec. Keby ti niečo chceli povedať, tak to už dávno povedia. Ale pochybujem, že o takýchto veciach osobných a vyslovene súkromných niekto bude ako hlásna trúba vykrikovať do sveta.
@andrea2667 síce to tak necítim, aby som sa hrala na mediátora, budem robiť všetko tak ako predtým, preco by som sa ja mala snažiť dávať ich dokopy keď o tom vlastne ani “neviem” je to medzi nimi. Len má mrzia tie blbe reci a fotky tam sme boli a aj vám by sme dopriali a bla bla bla … už ta dôvera je u mna narušená
…ja som dala sľub jej bratovi a ten sľub dodržím. Nebudem im nič hovoriť, ani môj manžel. Akurát musíme aj my nacvičiť herečky výkon, že je všetko ako predtým 😃
@dvanastka
@dvanastka a inak tieto témy mame medzi sebou veľmi orvorene, on ma zlý spermiogram… viem o ich skúšaní bábätka veľmi veľmi veľa.
Respektíve mali sme, aj nám výsledky ukazovali na papieri, ona bola raz tehotná a v začiatkoch to stratila, my sme tieto témy preberali normálne. Aj keď ktovi ci aj v tom neklamali. Neviem
Už tu zase vidím 2 meter...
Všade sa ženy ohánate frázami o úprimnosti, otvorenosti, a teraz drukujete klamárom ?!
Ako autorka píše, že si povedali/ zdôverila aj o probléme s plodenim, tak sakra prečo majú potrebu mi klamat do očí o šťastnom manželstve a spoločných dovolenkách, a ešte písať o nich blbé komenty ?
@cacianka ako vieš čo, na jednej strane aj dobre. Úplne som vypustila paru, a zamrzli mi všetky emócie, ak reálne existuju ľudia, ako sú uzivatelky vyššie a príde im úplne v pohode klamat okolie. Okey… toto nieje že mame krizu pár týždňov, ale rozpad manželstva a každý si zije svoje.
Majú asi veľmi “ vysoke “ nároky na svojich priateľov a vôbec by im to nevadilo. Tak ja mám nároky iné a mne to vadi😃 moralistky, hlavne ako sa tu kazda bije do hrude ako sa má všetko vykomunikovat a na rovinu jednať pomaly s 1,5 ročným dietatom, ale dospeláci môžu klamat 😃
Presne! Tie uzivatelky co ti tu pisu, ze ich nenas riesjt su tiez riadne pokrivene charaktery..neviem si predstavit ich zivoty, kde toleruju bohapuste lzi, pretvarku, hrozne.vracat sa mi chce z ich "moralky" fuj...to uz ziadne hodnoty vazne nemame?ake maju potom vztahy?priatelstva?manzelstva?zalozene na lzuach, klamstve, pretvarke...dekadencia...toto jje totalne dno
@helenbozka sila!ty klames do ksichtu svojim priatelom?
@janinah klamstvo je keď sa ťa niekto otvorené spýta ako sa vec má a ty klames. Vtedy má človek na výber dve možnosti, buď klamat a tvrdít niečo iné ako v skutočnosti je, alebo sa vyjadrit v zmysle že toto je naozaj len moja osobná vec a nechcem to s nikým rozoberať. 90% ľudí je natoľko empatických že druhej z možností pochopia a viac sa nepýtajú, nechajú veci tak ako sú. Zvyšok bude špekulovať a rozoberať situáciu s ďalšími ľuďmi lebo im to nedá pokoj prečo zaco ako ... . Veď nie každý je ochotný svoje súkromie vešať každému na nos. Ja som iná povaha a divím sa ľuďom kt. svoj život rozoberajú s inými. Ale to že človek nevysvetľuje každému ako sa veci majú neznamená že klame.
...ty na rovinu nejednas. Rozoberas životy druhých na MK. Veď sa ich na rovinu spýtaj ako sa veci majú, keď pre to nemôžeš spávať. A dozvies sa. Prečo by ti samy od seba mali odkrývať svoje súkromie a vysvetľovať ako fungujú. Buď ti budú klamať alebo o Tom nebudú chcieť hovoriť (ja by som to nerozoberala, to by si musela byť mne ozaj blízka osoba kt. by som sa zdôverila) alebo ti povedia pravdu. Veď uvidíš. To že tu budeš spriadat teórie o ich charaktere nie je k ničomu dobre a na mňa pôsobis dosť klebetne ked toto verejne potrebuješ riešiť. Áno môžu to byť pokrytci, vymýšľať si dovolenku a tvrdiť že som tam bol keď som tam nebol je ozaj take vseliake ale zároveň aj nemusia, len nechcu dobrovoľne začínať a rozoberať a vysvetľovať svoje vztahy pred druhými a zrejmá spolu vychádzajú dobre, keď sa spolu naďalej stretávajú a navštevujú. Nemajú problém so sebou vychádzať a to je super, možno im spolu vyhovuje práve takýto vzťah. Na Tom nemusí byť žiadna pretvárka a nie je na Tom ani nič zle.
Asi by som zrušila to stretnutie. Tiež by mi to bolo nepríjemné, keď už viem pravdu.
Hostila by si ic menej ak by Ti to povedali? Miesaju sa oni do toho co mate vy doma? Ocividne im to takto funguje dobre ked vedia spolu vychadzat. Je vela parov,ktore si nevedia prist na meno,nieto na navstevu. Pokiak su to dobrí ludia,kamarati a ocividne si rozumiete,tak do toho neryp. Kde najdes takych priatelov?
Tak sa ich popytaj na tu dovolenku, ako šli, nech poradia ubytko a pod. Možno z nich vypadne, že to bolo inak.
Ale vieš čo, keď ste taki kamaráti, mne by to asi nedalo. Asi by to mňa vypadlo, že si ju zháňala u brata a čosi povedal, že spolu už neprídu. Že ti to prišlo divne.
Alebo sa pokus o dôverný rozhovor s ňou osamote, že sa ti zdá, že on je voči nej chladný, či je všetko ok.
Lebo niekedy ľudia hrajú šťastnú rodinku a možno ani nerozumejú, že ta pretvárka im škodí. Začínam také vzťahy vidieť všade. A ta posledná to divadlo hrala doslova až do smrti. Nepripustila že by niečo nebolo perfektne, nechápala, že to môže ukončiť rozchodom.
@matapo toto ma zaujíma, ako vysvetlite deťom, že si nedáte pusu, neobjime ťa... že ocko nespí doma. Prečo je to az tak hrozne povedať pravdu, deťom...? A hoci aj dospelým deťom.

Ja by som take osoby nemohla mat v živote, tiež mám prioríty založené na úprimnosti. Ak klamu v takej vážnej veci, klamat v bežnom živote musia jedna radosť … mne to príde veľmi úbohé hrať sa na niečo, čo nieje. Hanbiť sa za vlastný život, za vlastne chyby? Keby v tom boli deti, tak budis, robia to kvôli deťom. Ale žiť takto kvôli tomu, aby boli ľudia b našom okoli spokojní a neriešili to hahahhaha strašne zivoty dávať si pozor na každom rohu, ci má niekto neuvidí s novou milovanou osobou 🤣 to je vážne prepal a kto tak zije nemám slov, ja osobne by som nikdy nežila tak, aby sa to páčilo okoliu a v súkromí trpela. To musí byt hruza des a klobúk dole pred takým hereckým výkonom. Ako poznám aj ja manželov ktorý do 18tky žili spolu a keď sa dcera osamostatnila, rodičia sli od seba. Ale aby som s niekym bola a mala extra život a na oko dokonaly pár chce aj dávku zakernosti v sebe. Neklamú len vás, ber to tak, že sa za svoj čin hanbia, ak ti to aj jej brat takto povedal, tak aspoň to je na tom pozitívne, že neklamú len vás, ale vlastne všetkých