icon

Ako riešiť priateľov skrývajúcich problémy vo vzťahu?

5. jan 2025

Ahojte skúsim v skratke.
A manželom mame spoločných kamosov, zena a muž, sú manželmi 4 roky, ja tu kamosku poznám dá sa povedať od mala, ale kamosit sme sa začali, lebo sme obe presťahovanie v BA okoli, cca 6-5 rokov sa 2-3 krat v roku dopredu dohodneme na stretku, pred detmi sme chodili častejšie welnes, kino, restika atd ako bezdetni. Oni mali prvy svadbu, pozvali nás, aj my sme ich pozvali na našu. Keď som porodila prvé dieťa 3 roky dozadu, tak sme im navrhli, že každoročne ako sa dohodneme môžu prísť k nám s tým, že prespia, aby sme si mohli dať vinko atd a nemuseli riešiť odvoz domov(50km od seba bývame) takto fungujeme 3 roky, ak vybavíme stráženie ideme spllu do kina alebo sa najesť ale už to nieje take pravidelne. S narodením druhého dieťaťa sme to obmedzili len na tie stretka u nás, kvôli mojej pohode. Keď k nám orisli vždy boli veľmi štedri k deťom, aj nám barjake drobnosti doniesli. Vždy dobrá nálada bola medzi nami. Tieto Vianoce sme sa rozhodli cestovat domov na vychod, a tam som sa dozvedela šokujúcu správu od tej kamosky brata, že ona už 1,5 roka s jej manželom nesu, že len to pred okolím, kamosmi a tak v dedine hrajú, ale že on si cely čas myslel, že ja to viem 🤦‍♀️ vlastne aj tak sa prezradil, keď som sa opýtala, ci prídu cez sviatky a on mi pocedal “nie sestra nepríde “ a som teraz v soku. V marci k nám majú prísť, lebo muž má okrúhliny a keď si prerátam, tak aj v lete boli u nás a už spolu neboli Jej brat mi na deuhy deň písal a potom aj volal na fb, aby som mu sľúbila, že jej to nepoviem. Ja som mu to sľúbila, celé mi to od a po z ppvedal, že majú spoločný byt v ba sú stále manzelia, ale každý si zije svoj život a dokonca ten muž už má aj milenku, ale aom teraz úplne v soku a neviem, ani ako sa mám k celej situácii zachovať. Mne je v podstate jedno, že ako to majú doma. Ale čo mi nieje jedno je cela ta blamáž, ako nás ťahajú za nos, spia u nás a tvária sa, že sa miluju. Nemám rada klamstvo, ak nám v tom nedôverujú preco sa u nás hrajú na dokonale manželstvo. Áno možno im zalezi na našom priateľstve, to je v poriadku. Ale oni nám vyslovene klamu a mna to pooravde mrzí, na našom priateľstve by sa nezmenilo nič keby k nám prišli a pocedali hej nevyslo nám to, ale je nám s vami dobre. Cítim úplnú nedôveru, neviem ani aké mám k tomu postoje zaujať. Muž je z toho tiež sklamaný…

Strana
z3
autor
5. jan 2025

Tých klamstiev bolo viac. Napríklad v októbri nám poslali fotku z pláže, a vraj na tej dovolenke už bol on s jeho milenkou a ona bola doma, s tým som konfrontovala jej brata, že to nieje možné že sú neni spolu… v decembri z viedne kavicku, ze vianočné nákupy a mnoho iného. Mame spoločnú skupinu, kde sme v priebežnom kontakte nie úplne denne ale tak z času na čas si Cosi pošleme

mandzula
5. jan 2025

A mozno neklamu, mozno takto funguju a su spokojni, maju volny vztah.

vanilkovazmrzka
5. jan 2025

Pozri, mozno sa rozisli ako manzelia, ale stale spolu maju nejaky zavazok /byvanie/ a asi spolu dokazu vychadzat na kamaratskej urovni. A toto moze byt neprijemne inym ludom vysvetlovat, ze byvame spolu, na papieri sme manzelia, ale vlastne spolu uz nie sme, tak je prosto lahsie nechat to tak ako to je… obzvlast ked sa stretavate 2x za rok. Ale na tvojom mieste by som pri dalsom stretnuti nadhodila nejaku temu zameranu na ich spolocny zivot, ze by si im vytvorila prilezitost aby povedali ako to je.

elli333
5. jan 2025

Ja si myslim, ze niesu povinni nikomu nic vysvetlovat a ani vam. To nieje klamstvo, to je nieco co sa vas osobne nijako netyka. Je to ich manzelstvo, predpokladam, ze nechcu ludom vesat na nos, ze sa rozisli lebo je mozne, ze ide len o vacsiu krizu ktoru ani sami este nevedia ci ustoja, alebo nie a vysvetlovat potom zase, ze sa k sebe vratili? No naco? A stale je to este take, ze jedna baba povedala. Tipujem, ze ten brat dotycnej jej manzelovi a milenke pritom sviecku nedrzi a ani nevie presne ako funguju, alebo nefunguju. Je to skratka ich vec a nikomu nedlzia vysvetlenie.

autor
5. jan 2025

@elli333 mne to ako klamstvo príde a mužovi tiež. My ich tu cely vikend hostíme, venujeme sa. Nieje to jedna kava na pumpe a rok sa nevidíme…

marca12
5. jan 2025

To je chore,co robia. Ale nie su prvy ani posledny. Tiez poznam par,ktory zije podobne a pred ludmi sa hraju na stastnu rodinu. Pre niektorych je hanba sa rozviest a radsej budu takto zit. Mna by to tiez nastvalo,ze niekto hra predomnou divadlo. Postupne by som prerusila kontakt. Falosnych ludi neznesiem vo svojej bubline.

anjelicek26
5. jan 2025

A mozno je jej brat proste idiot a rozprava nejake drby...

marca12
5. jan 2025

@vanilkovazmrzka Blbost naco jej potom posiela vymyslenu fotku z dovolenky,na ktorej nebola? Chore

autor
5. jan 2025

@marca12 ako ja vravím, ak im to vyhovuje v pohode, ale mne to príde zvrátene a ak to je pravda na neviem, ci chcem mat takých priateľov s ktorými sa stretneme zo zvyku a venujem kopec energie na ten vikend a vlastne ta moja energia nieje venovaná do nejakého našeho budúceho úprimného priateľstva. Neviem ci má chápeš

marca12
5. jan 2025

Chapem. Nerozumiem naco to dovadlo. Pridu k tebe a milacikuju sa tam a zavru sa za nimi dvere a zhodia masku. Co je na tom povedat,ze ziju spolu,ale uz nie ako manzelia. Ked sa teda hraju na takych dobrych kamaratov.

kavasmliekom
5. jan 2025

Píšeš, že by sa nič nezmenilo, ani keby vám povedali pravdu, tak nech sa nič nemení, ani keď si to chcú nechať pre seba.

20erika07
5. jan 2025

No, tiež mam kamošku, ktorá by si ťukala po čele keby sa to o druhých dozvedela ,kým sa to nestalo jej.
Nebudem rozpisovat cely príbeh, ale bolo to v podobnej rovine, ze on už mal niekoho. Ani jednému z nich sa nechcelo nikomu nič vysvetľovať, jedna strana sa aj hanbila vyjsť s pravdou von, druhá strana zase hľadela na deti a nechcela aby vyrastali v rozvedenej rodine.
Tak pred okolím najstastnejsia rodinka. Ja som o všetkom vedela, lebo mi to sama povedala. Je to divné, zvláštne ale je to ich život. Donekonečna sa nedá tá hra hrať, niektorí ľudia sú až príliš všímaví. Niekto to dokáže, niekto si to nevie ani predstaviť. Na jednej strane ich chápem, že vám nič nepovedali. Na druhej strane zase nie ste az takí blízki priatelia, my sa poznáme a kamaratime od škôlky, to sme ako surodenci, mame naozaj dôverné priatelstvo. Zamysli sa , a predstav si , vykecala by si im len tak niečo tak moc súkromné, napriek tomu ,že sa poznáte, a parkrat navštevujete ? A keby áno tak načo? Pokiaľ nemáte naozaj blízke priatelstvo, pochybujem , že by ste im to vesali na nos. A navyše tam môže byť toho kľudne viac a ani ten brat nevie všetko. Ktovie, ale keď budu pripravení nato a budú vám ďalej plne dôverovať, sami vám to povedia a možno ani nie, nie je to ich povinnost, môžu sa hrať na čokoľvek pokiaľ to nijak nezasahuje vašu rodinu a nijako vám neublizuje, nie je čo riešiť.

darina77
5. jan 2025

To on si našiel milenku, možno jeho žena ho stále ľúbi, a čaká že ho omrzí a vráti sa. Preto sa tvári že je všetko v poriadku, podľa mňa tomu hlavne ona chce veriť. Možno ona potrebuje čas sa s tým vyrovnať

vanilkovazmrzka
5. jan 2025

@marca12 dobre

maranta_leuconeura
5. jan 2025

Z nejakeho dovodu to manzelstvo formalne udrzuju. Nemyslim si, ze je to preto, ,,co povedia susedia", to by sa uz rozviedli. Asi maju dovod, ktory vam nechcu vesat na nos, moze ist o dohodu, o otvoreny vztah, o majetky, o docasne riesenie... Vela ludi taketo veci nechape a nevie si to predstavit pre seba, ale to je ok. Chapem, ze si sklamana, ze je to pretvarka, ale niektore veci su len medzi zainteresovanymi a tak je to lepsie. Ak to nevies stravit, tak prerus kontakt. Ak ho prerusit nechces, tak sa v tom neryp

maranta_leuconeura
5. jan 2025

A inak neviem cim sa stavias do pozicie tej co by mala vsetko vediet. Mate sporadicky kontakt, ste pre nich tak dobri znami. Ja by som taketo veci nevesala na nos ani najlepsej kamoske

lalenka33
5. jan 2025

Tiež poznám takých, čo sa na ulici pred ludmi a na internete hrali na dokonalu rodinku, pekne sa vodili za ruky, fotky z dovoleniek, vyletov a on ju cele roky podvadzal, spravil dieta inej. Ona to vedela. Už sice spolu niesu, ale prenu je stale doležitejsi virtualny svet, ako ten realny. Rozdiel bol len v tom, že o tom, ako ju on podvádza vedel každý a každý sa na nich smial. A smejú sa do dnes. Hlavne na nej a na tom, načo sa teraz hrá.

autor
5. jan 2025

@maranta_leuconeura lebo z nás správajú xkrat do roka, lebo nám posielajú fotky na ktorých ani niesu spolu, mne osobne to proste vadi a neviem sa cez to preniesť. Ja človekovi ktorí mi klame do oci strácam rešpekt. Viac by som si vážila keby zazneli slova ako som pisala vyššie. Niesme spolu ale radi by sme sa s vami ďalej stretávali. Ako posielať fotky h pláže a pisat, ako už potrebovali taký oddych a že aj nám by take dopriali keby sa dalo. A inak mám ja osobne kamosku, ktorá chodila s muzovym dobrým kamosom a led sa rozisli sme s nimi v kontakze. Každý ma svoje rodiny a deti a tiež sa stretávame. Na rozchode/rozvode nevidím nič zle, keď to nefunguje

autor
5. jan 2025

@darina77 fakt netuším, ale neviem alo sa mám tváriť, že nič neviem, ked sem dojdu v marci 😬

autor
5. jan 2025

@20erika07 nemajú deti, a ja by som nebola vo vztahu, keby nám to neklapalo a určite by som sa pred okolím netvarila, ze sa milujeme 😃 ja svoj život milujem a toto by mi za to nestalo

autor
5. jan 2025

@kavasmliekom nič by sa nezmenilo, keby to normálne alo dospeli ľudia povedali a neklamali, halo, oni klamu. A iniciujú tie stretnutia hlavne oni, aj teraz v marci to bol ich nápad, že prídu zagratulovať lebo ma muž okruhle, my robíme oslavu pre rodinu a oni prídu týždeň potom k nám na vikend … ako ja nepotrebujem výsluch preco načo začo. Je to ich vec, ale tieto klamstvá mi prídu až moc

autor
6. jan 2025

@kavasmliekom resp boli pozvani na oslavu, ale opýtali sa, ci by nemohli prísť o týždeň neskôr a spat u nás, že nech sa venujeme rodine, keď tu budu naši z východu

janinah
6. jan 2025

Ak u mňa niekto prespava tak ho považujem za kamaráta a kamaráta sa na rovinu opýtam ako sa veci majú a podla jeho/ ich odpovedí sa zariadim.Nemienim sprtat do podrobnosti,ale nenechám sa sprosto klamať.

zuzanka.zuzu
6. jan 2025

píšeš že by si to neriešila a všetko by bolo ok, ale ty to teda sakra riešiš 🙈 dokonca viac než vás do toho niečo je 😜 keď sa vás to tak strašne dotklo, tak urob ako píšeš a úplne ich odstrihni aby vedeli že vy nie ste skutoční priatelia 🤷 je to ok. naozaj sa to môže priečiť vašej morálke ale nesúď druhých !

olimuc
6. jan 2025

Pozri sa na to z druhej strany … ak by neprisli naraz pozvete raz jedneho a potom druheho s novym partnerom? Pretoze nepozvete 4 naraz a oni vas nechcu stavat do situacie aby ste si mali vybrat… ak by neprisli naraz nepride asi ani jeden … keby si vedela, ze nie su spolu koho pozves … jeho alebo ju … a mozno Ti to nepovedali, pretoze by si to nepochopila alebo odsudzovala … v meste by ani pes o nich nezakopol nech ziju aj 10 pod jednou strechou a ako chcu … ale miestna Kelisova a podobne usporiadane jednoduche stvorenia maju “ skandal” … mozno prave kvoli tomu dedinskemu zmyslaniu to nikomu nevesaju na nos… nikomu neskodia, nema to vplyv na tvoj zivot tak zi a nechaj zit … su to tvoji kamarati pretoze Ti sedia ako ludia alebo preto, ze boli usporiadani a vyhovovali vekovo atd? Ked ta to tak sklamalo, tak zfvihni telefon a povedz to na rovinu … naco cakas do marca? Ale predpokladam, ze tvoja este kamoska vycisti zaludok bratovi a ich viac neuvidite…

nenne27
6. jan 2025

Aj mne to pride velmi trapne.to co tu niektore komentuju, ze ziju ako chcu a vas do toho nic mi pride dost od veci..okay, ved nech ziju ako chcu, ale hrat sa a klamat, ze zijem uplne inak je velmi trapne a detinske.neviem.si predstavit mat takychto priatelov.ked takto dokazu klamat a ze sa tvaria, ze boli spolu na dovolenke a neboli? To je aky level?ake charaktery ludi su to?neviem si predstavit blizkych priatelov, ktori by mi takto klamali...vdaka Bohu za mojjch kamaratov

andrea2667
6. jan 2025

Tak sú dve možnosti. Buď klame brat, alebo sú manželia ktorí riešia problém a nepotrebujú to vytrubovať do sveta. Ja by som ich s tým nekonfrontovala, lebo by to mohlo všetko, ale úplne všetko pokaziť. Brat mal držať hubu. Ak raz dôjde na to, že ste vedeli a nepovedali, stále máš možnosť povedať že si bratovi neverila. A vlastne je to čiastočne pravda. Moja rada znie - nerýp do toho, možno sa k sebe vrátia. Ja by som im na tvojom mieste pripravila tú najlepšiu atmosféru, aby som tomu pomohla.

matapo
6. jan 2025

...nebrala by som to ako klamstvo. Poznám to dobre z osobnej skúsenosti, roky sme vystupovali s manželom ako dokonalá rodina, v skutočnosti každý svoj život on milenku a bývanie mimo. Už sme rozvedení, málokto o tom vie, takmer nikto. Ani moja mama, súrodenci ani moje deti o Tom dllllho dlllllho nevedeli že sme sa rozviedli, deti doteraz nevedia. Vychádzame spolu normalne sme v dennodennom kontakte, pomáhame si. Ako muž-partner sa mi však protivy lebo viem aký je, no ale každý máme chyby, má aj dobré vlastnosti a kôli tym dobrym prešiel náš vzťah do dobreho priateľstva a tak je to ok, nemala som a ani nemám potrebu svojim blízkym a znamym niečo vysvetľovať nakoľko nikoho do toho nič nie je a je to naše súkromie.

kavasmliekom
6. jan 2025

Tak ja ako ich kamarátka by som sa ich pri pohári vína opýtala... "no tak ako to teda máte vy dvaja? Ľúbite sa, či to hráte, ste spolu, či ste spolu len prišli?"

maranta_leuconeura
6. jan 2025

Ty ty ty... Ich vztah nie je o tebe a nie su povinni sa ti spovedat. Uz som ti napisala v komentari vyssie, ked sa citis oklamana, tak prerus kontakt. Ak vam to nepovedali na rovinu tak posledne co chcu je aby ste sa v tom rypali.

Strana
z3