Ako riešiť problémy s nevlastným synom doma?
Ahojte.
Prisla som sa sem vyrozprávať.Viem ze komentáre budú všelijaké,ako aj názory.
Mam 41 rokov a moj muž tiež.Muz ma dospelého syna, ktorý sa vrátil z brigády zo zahraničia.Nerobi teraz a býva s nami..vraj na chvíľu, kým opäť nepojde preč robiť vonku.No uz je to pol roka.On osobne mi nevadí,je to normálny chalan.My s mužom máme malé bábo.Detsku izbičku,sme prenechali mladému.Mala tam ma vecičky, zopár hračiek, aké upravili sme to tak,aby aj on tam mal teda svoj priestor.O co ide v tomto krasnom obraze rodinky?Mladenec si zacal vodiť k nám frajerku.Spociatku nam ju predstavil,chvilu pobudla a sla domov.Neskor sa to stupňovalo,ostavala dlhšie a to soravanie bolo " odvážnejšie".To znamená: prisla,zavreli sa do izby,a videla som ju uz len večer odchádzať.
Potom zacala ostávať na noc.Ak som pottebovala ísť vziať malej niečo z izby,ani po skusnom zaklopani ze môžem vojsť?Chcem len vziať obliečky zo skrine,mi bolo zakricane: nie, počkajte,Marko to donesie.Vystupnovalo sa to tak,ze som musela vziať všetky vecičky z detskej a naposledy som telefonovala z obývačky nevlastnemu synovi do detskej,ze nech mi donesie z izby Nivea krém pre malú.Slecna si ho totiž pozicala z kúpeľne.Jedlo si berú do izby,co ja absolutne neznesiem,lebo na jedenie je kuchyňa a stol.
Mala sa uz lozi,hra sa...bola som upozornena,ci môže byť Lucinka ( moja dcérka)potichsie lebo Nikolka spi.Nikolka totiž vyspava minimalne do 10:30 ked ostane na noc.Ked aj pridu na chvíľu do kuchyne,kym jej mladenec nachysta raňajky,snazim sa nadviazať nejakú komunikáciu,tak ona ho pred nami osahava, bozkáva,doslova oblizuje krk....je mi to nepríjemné...
Ešte by si mu teoreticky mohla (samozrejme) s tým najlepším a úprimným úmyslom pomôcť, tú brigádu v zahraničí nájsť 😁 Neviem čo robieva či gastro, či na stavbe, ale môžeš pozisťovať ponuky a nájsť nejakú dobrú, čo sa akože neodmieta a nevinne nadhodiť, keď to bude počuť aj tvoj muž, že kamoškin bratranec vie dohodit super brigádu s dobrým zárobkom tam a tam. Mám na neho číslo, keby si chcel...a uvidíte či sa chytí alebo budú výhovorky
@zobaka synov byt to tak isto nie je. Navyše on došiel do "rozbehnutej" domácnosti, cize je normálne sa na to spýtať. Len mladý to berie presne ako ty, byt je predsa môjho fotra, ten to ma v paži, tak si tu aj s Nikolkou budeme robiť čo chceme. Toto ti asi pripadá ok, ze?
Mimo toho všetkého, keďže mlady nestuduje, ma normalne chodiť potom do prace a nie sa vyvalovat celé dni len tak doma. Tak ako každý normálny , zodpovedný človek.
@lunastruna úprimne....ak ty ako zena si nedokazala prečítať vaetky komentáre,myslis ze moj kuz ich čítať bude?Nema snahu sa o tejto situácii so mnou zhovárať.Podla neho zvelicujem a oni sú mladí mám ich nechať tak.
Cela táto diskusia bude osozna jedine tak pre mňa, pretože mi pomôže vidieť to vaetko z viacerych uhlov nielen jednostranne ako to vidim ja.
@franica stavebny odbor robí.A dakujem za komentár,aj za nápad.🙂
A kde býval chlapec počas strednej školy? U mamy v Česku? Tam aj navštevoval školu, alebo bol na intraku na Slovensku? Na to sa asi baby pýtajú, kde vyrastal. Odkedy su rodičia rozideni? Veď s ním hoď reč keď bude muž v práci a frajerka tam nebude, či sa jeho plány na zahraničie nezmenili keď si našiel priateľku, či si niečo vybavuje alebo či si chce podať prihlášku na vysokú ……. normálne priateľsky rozhovor, aby si vedela aká je situácia, čo môžeš čakať. Spomeň mu, že časom by ste tu izbu chceli dať malej, proste čo na to povie (ak správne chápem že to nie je jeho detská izba). Ak chce ostať tak pouvažujte s mužom nad kúpou väčšieho bytu, vložíš do toho svoje prostriedky a budete mať spoločný byt. Lebo takto každý si len niečo myslí a niečo očakáva a tie nedorozumenia sa stupňujú.
Ja som napríklad tiež spávala vtedy u frajera (občas aj 2 noci po seba). Avšak bol pre mňa základ slušnosti aby som sa vždy správala tak aby som nenarušila ich domácnosť. A to v domácnosti boli iba 2 takže každý mal priestoru viac než dosť.
Keď som prišla tak som väčšinou spravila burger, pizzu alebo kúpila niečo na stôl aby sme sa všetci ponúkli.
Keď nás o niečo poprosila (vyvenčiť/postrážiť psa, zbehnúť niečo kúpiť) tak sme to brali ako samozrejmosť. Áno mali sme súkromie a však aj napriek tomu sme vedeli čo sa patrí.
@lienka.7 nemám pocit, že by si nejak robili čo chcú, vrieskaju, je tam každý deň, robia bordel? podľa toho čo autorka píše, sú väčšinou zavretí v jeho izbe z noci do doobedia
otec môže ešte pýtať nejaké eura na réžiu (neviem, či chlapec niečo dáva do domácnosti, prípadne urobí nákup, alebo sa každý stravuje zvlášť), môj muž napríklad platil rodičom, čiže za mlada keď som tam prespala nebrali to ako tragédiu, ale mňa mali budúci svokrovci radi, ale vždy som doobedu odišla z vlastnej vôle presne pre to súkromie, aby toho nebolo "veľa" ani pre mňa ani pre nich, my sme dokonca ešte spolu aj tv pozerali v obývačke, ale oni boli spoločenskí dosť, čiže vždy je to vnímanie u rôznych ľudí rozne
@zobaka pisem to v komentároch,ale zopakujem.Frekvencia návštev je hocikedy.Nie su to len víkend,ktory by sa podla tvojich slov dal nejako prežiť.Jej návštevy su aj celodenné, respektíve celovikendove.A ked je to cez týždeň,tak po škole a neskoro večer ide domov,alebo prespí a ide od nas rano do školy.Syn ju ako správny gentleman odprevadi na MHD.Skusim ešte raz nejak definovať svoje pocity.Necitim sa doma dobre, cítim sa tak ako cudzinec.Nesmiem vojsť do izby ani po slušnom zaklopani a vziať si odtial co potrebujem.No uz som po tomto odtial preniesla všetky vecičky,nech sa to uz nezopakuje.Vnimam to ako nonsens, telefonovať si z izby do izby.Ta izba,ten priestor,je súčasť bytu,ktory sa v istom období mení na hotelovú izbu.
Ja si pozorne pomaly este raz precitam celú tuto diskusiu a vytazim z nej co najviac v prospech seba,aby som dosiahla nejaké rozumné riešenie.
autorka - jedine pozvať všetkých večer k spoločnému stolu a začať debatu, určite sa nájde nejaké riešenie, lebo takto sa utrapis
@zobaka tak ešte ti doplním aj toto: manzel nevhce od syna aby prispieval,nech si chlapec vraj setri korunky.Neocaksvam ani nechcem,aby mi sedeli pri sukni.Neviem vsak spracovať ten pocit narusenia súkromia.
autorka - rozumiem, ja som zistila v živote jedno, že keď sa fakt extremne nad niečím trápim a potom sa to proste otvorí, vždy sa nájde riešenie, niekedy musí byť človek ráznejšie, povedz mužovi aj nevlastnej synovi, že sa chces večer porozprávať a verím, že nájdete nejaké spoločné riesenie
@zobaka nie, ked boli rodicia doma nikdy v zivote som ja a ani moj frajer neprespali u toho druheho. Moji rodicia su dost konzervativni a zda sa mi to absolutne v poriadku. Ked sa mladi chcu hrat na dospelych, nech si idu sami byvat tam si mozu rozhodovat o com chcu. Neviem si predstavit, ze by moje deti niekedy nosili frajerov domov na noc, ze sa tam bude rano riesit ze mam byt ticho lebo frajerka dospava 😁. Normalne mi je to smiesne
@namornicka ja uz som to písala v komentároch,uz som na toto odpovedala.Syn vyrastal po rozvode s matkou.Neskor sa odsťahovali do čiech,ona tam ma rodičov.Takze chlapec bol u matky, chvíľu aj u starých rodičov.Moj muz mal tu na svk svoj malý byt.Byval v ňom sám,ked ho syn prišiel navštíviť tak v tej izbe prespaval.Po nasom zosobášení,som sa presťahovala do tohto jeho bytu.Nasledne sme plánovali dieta a zariadili detskú izbičku pre bábätko.Po príchode mládenca, manželovho syna ,sme izbu upravili,aby obaja tam mali svoj priestor.Tohocasu uz tam dcerka vecičky nema, keďže bol problém sa do tej izby dostať.
A teda autorka aj tak mas moj obdiv. Mne by aj to ze nevlastny syn zrazu byva v otcovej/nasej domacnosti nebolo jedno. Keby chodil ako doteraz ok. Ale pol roka? Ziadne pomahanie, ziadne prispievanie, zaberal by pol roka detsku a este frajerku vodil? Hmm dost vela vydrzis
@liv1 som veľmi vdacna,ze mi rozumieš.Problem bude nakoniec vo mne .A to ten,ze som asi tiez konzervatívna.Nie som pobúrená spravanim mladeho páru,len som sa s takym niečím nestretla.Moj muz to nazýva ze " zvelicujem" Snazim sa pochopiť tuto mladi lásku,no nie veľmi mi to ide.Asi mam v tomto smolu.
AUTORKA mas tu s nami nekonecnu trpezlivost (vysvetlovat stale dokola tym co necitali cele vlakno), si fajn clovek. Este mi napadlo, ci sa neskusit s Nikolkou nejak ludsky zblizit, mozno by sa tym stala viac akceptovatelnou. Ked niekoho nepozname, mame obavy... Nevravim, ze by to vase spolubyvanie vyriesilo, ale mozno zmiernilo tvoj diskomfort, proste najst si k sebe cestu.
@madeincssr skusala som to.Aj to uvadzam vyššie,ze snazila som sa o komunikáciu,ale Nikolka mojho nevlastného syna pri tom začala bozkávať,osahavat a doslova oblizovať krk...bolo mi to nepríjemné a zacala som az hapkat...( No bohužiaľ som staromodna pani)
Aj po tomto som skusala nejakú spoločnú debatu rozvinúť,nuz ale nebolo to reálne ako dosiahnuť, keďže su stále zavretí v izbe.Ist za ňou na wc mi nepríde dosť rozumné.🙈Myslela som,ze teda pri spolocnom obede by to šlo,ale mladi si beru jedlo do izby.Aj to pisem vyššie,ze mi to vadí.My jeme pri stole v kuchyni.Tak a uz mi napady potom došli,ostalo mi iba sklamanie a ten pocit ze sa necitim doma dobre.
Hm, keby tam bol chlapec sám, tiež by nechcel aby si mu tam kedykoľvek chodila.
Keby to bol tvoj syn, brala by si to možno trochu inak - ale iba voči nemu, nie voči nej .
Tento chlapec, teda už dospelý muž je pre teba cudzinec, nie to ešte jeho priateľka.
Určite by to mal riešiť so synom tvoj manžel. Nie ty. Lebo je to jeho dieťa. Ale so slnečnou sa môžeš porozprávať možno ty trochu otvorene. Možno jej to sociálne keď si ju posadis k stolu a povieš jej že sa cítiš ako sa cítiš. Možno žena ženu skôr pochopí.
Ja by som si s ňou sadla a povedala jej čo mi vadí - intimita na verejnosti, jedlo v izbe atď.
@madeincssr inak, ďakujem za komentár.Je milé čítať,ze som fajn človek.Uz ked som tu bola oznacena aj ako ziarliva zenska,co mladym závidí ich " lásku"
Mam trpezlivosť a mozno práve to je na škodu.Neviem.
Aj v realite mam s touto situáciou,no i tak všeobecne v živote so všetkým veľkú trpezlivosť.😔
@autorka Nikolka ta ma úplne že jasne v paži... kks, toto mi urobiť, tak jej jasne poviem, aby sa laskavo zobudila, ako sa ma chovat. A v izbe jednoducho jest nebudú. Bodka.
@lenkakravcova nikolka jej jasne dala najavo, kde autorku ma. Bude to nejaká dobra manipulativna kurvišťa.👌
@lenkakravcova ja mu tam nevchadzam bez zaklopania hocikedy.Uz som to tu pisala,ze nie je dôležité ci je moj vlastný,alebo nevlastný.Tolerujem a respektujem ze v tej izbe je.Ale ked tam slečna nie je a zaklopem tak mozem vojsť.Ked tam slecna je,do tej izby vojsť nesmiem,pretoze mi to nie je dovolené.Ani ja,ani malá,ani muž.Ja neviem spracovať,ze sa časť mojej domácnosti mení na hotelový priestor.Inak to už vysvetliť v skratke neviem.
Ja zasnem tuto nad komentarmi.ja mam pocit ze ked niekto zalozi temu je automaticky ten zly..
Tak si to prehodme..napise sem ta 20r baba.
Ahojte,prespavam u svojho priatela,ktory nepracuje. Jeho macocha s jeho otcom maju rocne babo. To nema vlastnu izbicku. Jeho macoche tam vadim. Nechaorm to. Ved nic nerobime, najeme sa a hned zalezieme do izby,kde sme cely cas. Macocha je v obyvacke s malou. Taktiez cele dni. Nechaoem co jej na nas vadi. Poradte co mam robit?
Nuz mna by zaujimalo kto by bol vinnik v tejto teme.zrejme 20r nikolka..
Autorka: tebe sa necudujem, najhorsie ze muzovi je to jedno. Horsie bude ked dcerka bude rast, mlady stale doma bude chciet aj ona svoju izbicku. Ak sa vtedy tvoj manzel nepostavi aj na dcwrkinu stranu bude to zle. Potom by to mala byt izba jeho syn vz vasa dcera. Aby to bolo spravodlive. ktovie ci potom bude aj Nikolka nadalej chodit.
@lenkakravcova no tak ešte doplním: slečnu Nikolku vidím maximálne prichádzať a odchádzať a ešte ked ide do kúpeľne ci wc.Striehnut na ňu ako sup nie je asi celkom vhodný postup.Nejavi záujem o komunikáciu so mnou a s manzelom už vôbec.Manzel v nicom problem nevidí.Ten tak jedine vo mne a ze sú mladí,nechaj to tak som sa napocuvala uz az az.
Keď zvýšis hlas je oheň na streche? Muž pri tebe vôbec nedrží nuž buď to budeš tolerovať lebo toto je mužov byt alebo sa zbalis aj s dieťaťom a odídeš s tým že je to pre vás malé a nemáš súkromie ja by som na toto fakt že nervy nemala
@nifnea velmi veľmi ti ďakujem za tento komentár!!!😍😍😍👍👍👍Mne by úplne stacilo,aby to manzel trochu usmernil,aby sa to ešte viac a viac nestupnovalo.

Nečítala som všetky komentáre len tie na prvých 2 stranách 😃 ale veď daj mužovi prečítať čo tu ženy píšu na vašu situáciu.... či?😳