icon

Ako riešiť rozdielne pohľady na psíka a hygienu?

19. apr 2025

Ahojte, rada by som počula vaše názory. Svokra je dedinsky typ, aj do obchodu v teplakoch chodí, majú psa, púšťajú ho aj dnu na gauč. Raz v záhrade behá, potom na gauči leží, bez toho aby mu umyli labky. Ja som na úrovni, vždy pekne oblečená, proste ja ani doma nenosím vyťahané tepláky. Už viackrát mi hovorili, že mám tam chodiť v teplákoch. Neskutočne ma prekáža, že hocikde si sadnem u nich, všade tie chlpy. Ja sa nebudem hrať na niečo, čo nie som. Psíka sme mali kedysi aj mi, ale keď prišla návšteva, tak pes bol zavretý. Strašne mi vadí, že skáče na mne, sliny mu tečú. Čo mám robiť? Snažím sa byť slušná, no už nemám trpezlivosť. U nich pes je braný za človeka, chápem, rešpektujem ... Nechcem zmeniť ich zvyky len proste nerada tam chodím kvôli tomu.

moonlight1210
19. apr 2025

Zda sa, ze za uroven povazujes vonkajsie znaky.
Zena na urovni, vzdelana a inteligetna, jednoducho najde kompromis. Neohrna nos, nehodnoti, nesudi.

Oblecie si stylove teplaky, aby vyzerala dobre, ale zaroven bolo fuk, ze su na nich chlpy, ked si sadne na gauc po psovi a psa kludne pomazna.
Kym bude dieta male, bude pozyvat svokrovcov radsej k sebe, aby bolo dieta v byte cistom tak, ako sama vyzaduje. Chodit k nim bude, az dieta podrastie.
A podobne.

Nebude sa ohanat svojou kultivovanou urovnou, ale bude kultivovane jednat na urovni.
Je v tom velky rozdiel.

ivik4
19. apr 2025

Ked uz aj teplaky doma su ukazovatel urovne... wau 😄

marsmykkok
19. apr 2025

Tak si zober tam na oblečenie veci čo máš na vyradenie, napríklad čo si nosila do práce ale už nevyzerajú najlepšie a nebude ti ľúto že budú od chlpov. Keby aj pred tebou psa zatvoria, proste na sedačke chlpy budú ked ho tam púšťajú a kvôli tebe určite nezakážu psovi chodiť na sedačku a aby býval stále len v chodbe. Ak ti to prekáža sadni si niekde na stoličku alebo si tam kúp fit loptu a sed na tej alebo si dones z domu deku a daj pod seba si ju a tak sed a vyhovor sa že si napríklad prechladnutá.

betulinka1
19. apr 2025

Ja tiez neznasam, ked chodim z navstevy s chlpami od zvierat. Ale tak, ked idem na navstevu nejako to neriesim, vyperiem, dam do susicky a sme odchlpeni. Ich dom ich pravidla. Dam ti radu, ked chces od psa pokoj, sadni si na stolicku kuchynsku, nie na gauc. Tam ti nevyskocia 😉. Skus sa na rodicov priatela tak pozriet, ze ako dobre vychovali svojho syna a bud im vdacna. Ten pes u nich doma je najmenej.

slovakboy
19. apr 2025

@stanislavicenka mne sa nezdá povýšenecká. Použila slovo na úrovni. Lenže ona je voči ním na úrovni. Chápem, že to niekomu vadí takéto sebahodnotenie, ale mne nie. Ono sa povie do voza aj do koča. Ona chce byť do koča. A možno by mohla skúsiť zmeniť na chvíľu rolu a nebáť sa zababrať si ruky. A potom sa znovu vrátiť do svojho sveta a nenechať si ho ničiť.

biba_18
19. apr 2025

@slovakboy ak by som bola chlap mala by som radšej ženu aj do toho voza, nie iba do koča… ale každému ako sa páči…

svetlonos
19. apr 2025

@enmery
noj aj ja poznám jednu "na urovni" a slovo onzekigent patrí k jej obľúbeným. Ľudia bez komplexov, fakt na úrovni- tieto sebaopisy absolutne nepoužijú. Dokonca berú za sebe rovných aj zrovna tých z dediny! Veď sú ľudia ako oni. No to mnohym nevysvetliš.

wolf_
19. apr 2025

Viete, ja napr nemám problém psa zavrieť keď niekto k nám príde. Často to robím kompromisne tak, že chvíľu je pes s nami (mám okolo seba väčšinou takú bublinu ľudí, ktorá sa zo psa teší) a chvíľu je pes zavretý (najmä keď sú na návšteve aj deti, nech nemusím stále striehnuť - kombinácia pes a malé dieťa je taká, ktorá bez dozoru za mňa nemá byť). Zo psa neubudne, že sa zavrie. Aj dodržujeme určitý hyg. štandard v domácnosti. Ale autorka mi príde ten typ človeka, že aj keby nájde niekde "jeden chlp", tak to bude problém.
Keď som bola mladšia a mali sme rodinného psa, tak k nám chodila na návštevu jedna osoba... Nezniesla psa v domácnosti, tak keď mala prísť, rodičia psa odniesli na stráženie inde. A doma nastala panika kedy sme všetci luxovali, dezinfikovali, len nech nie je v domácnosti známka po psovi - tá osoba vedela, že máme psa, ale bola radikálne proti.... Takto spätne v dospelosti si vravím, že wtf... Môj dom, moje pravidlá, a keď sa niekomu nepáči, nemusíme sa stretávať u nás. Keby vedeli, čo si o nich autorka myslí - ako sú pod jej úroveň atď. pochybujem, že by bola u nich nejak extra vítaná. Tá faloš s akou tam teda pravdepodobne chodí mi príde z toho celého najhoršia.

rozculena
19. apr 2025

ja neverím,že pes by si vybral a nalepil sa na tak nepríjemného človeka,ako si ty

saraxyz
19. apr 2025

@rozculena by si neverila, ale nalepil. Moja je taká "vtěrka".;zatiaľ sa jej všetci "podvolili"🤣

mameha7
19. apr 2025

Och, zasa sa tu zišli psíčkari... Mne by to tiež vadilo, asi by som obmedzila návštevy, nemám rada takéto otravné psy. Ale raz za čas keby tam idem, tak si vezmem také oblečenie , kde by mi nevadilo, že sú tam chlpy.

kukuk29
19. apr 2025

Máš tri jednoduché možnosti - 1)kúp si teplákovú súpravu vhodnú pre osobu na tvojej úrovni a obliekaj si ju iba k priateľovým rodičom ale takú aby ti ju nebolo ľúto zašpiniť od psačích chlpov ; 2) kúp si overal aký sa nosil cez covid - testovali v ňom zdravotníci - jednorazový a potom to zahodíš 💪; 3) nebudeš k nim chodiť 🤷🏽‍♀️🙏🏽 easy peasy 😉

larinka552
19. apr 2025

Ako sa hovori, mat tak tvoje problemy a prezidentsky plat 😉 Uvedom si, ze nikto z teba do kolien nepojde, za to ze ty si strasne na urovni ako tu dookola omielas a oni len taki sedlaci 😃
Ak ides na navstevu na dedinu a maju psa, tak sa mas primerane tomu obliect. Ale ked si taka na urovni, tak si to mala pochopit hned lebo potom si iba na smiech s takouto malichernostou a povysovanim 😄😁
@moonlight1210 presne 👌

modrykolibrik
19. apr 2025

@autork prepáč ale ja som tiež žena na úrovni ale bývam na dedine kde sú zvieratá bežné. Máme dokonca dvoch psov ( a ver mi naši psy majú dva krát toľko srsti čo vašich svokrovcov pes) a určite nechodím von oblečená štýlovo keď viem,že idem kŕmiť zverinu a púšťať psov. Jednoducho to je dedina moja zlatá. A ako dievčatá povedali ich dom ich pravidlá. Keď sa Ti nepáči tak tam nechoď. Poprípade máš ústa, egá na rozdávanie, tak ich poziadaj aby psa nechali vonku lebo ti vadí. Síce ako psickarka pochybujem,že to pochopia. Naši psy majú prístup aj dnu, občas nakuknúť ale inak nevojdu dnu bez môjho zvolenia a to sme oboch vychovávali vnútri. Keď je veľmi zima a ťahajú sa dnu pustím ich, dokonca aj do postele ale nesmú byť špinavý. Vkuse vlacike do postele nejakú zverinu, či šteňatá, alebo mačky, zajačiky. U nás by si asi chytila zradnika ale vieš ako sa hovorí kto nemá rád zvieratá nemá rád ľudí a tu máme ukazku

lucia147852
19. apr 2025

Ešte že mám len dcéry. Keby mi syn taký zázrak “na úrovni” dovlecie domov, tak ma porazí. Keď sa ti nepáči, tak tam nechoď. Ich dom, ich pes, ich pravidla. Hádam sa z tvojej úrovne nepototo.

autor
19. apr 2025

@lucia147852 trošku zvláštny prístup. Úcta by mala byť vzájomná. Nie, nechcem vôbec aby išli do kolien, chcem len rešpekt. Ale ako vidím, chcem veľa. Tak majte sa, nemá to tu význam.

lenkakravcova
19. apr 2025

Ako keď je to malý pes tak by mi to nevadilo. Ale ani ja nie som nadšená, hoc aj v teplákoch, keď ma oblizuje cudzí väčší pes. Nemám rada úplne psie sliny na sebe.
K nám keď príde návšteva, tak sú psy vonku pustené. Dnu nechodia (dnu sme mali naposledy psa asi dva roky dozadu keď bol steniatkom v zime - keď to bolo nutné, aj to nemohol všade kvôli chlapom a slinam). Ale keď niekto povie, že sa ich boji, alebo že nechce aby ho olizali alebo nuchali tak ich samozrejme zatvárame. Však človek keď si váži návštevu, tak chce aby sa u neho cítila dobre. Tie psy vo voliere pár hodín vydržia. Hlavne keď príde návšteva s malými deťmi, aby po nich neskakali alebo ich nenechali, lebo deti sa môžu aj báť.

marianarem
19. apr 2025

@yanabella Preco ti vadi, ze si svokra nefarbi vlasy? Co je zle na sedivej hlave, ked je cista a ucesana? Nie kazdy ma potrebu vyzerat mladsie, pre niekoho je ok vyzerat na svoj vek. Ja sa napriklad tiez nechystam farbit si vlasy, nevidim dovod si na ne davat umelu farbu.

slovakboy
19. apr 2025

@biba_18 presne tak. Každému ako sa páči. Nerozumiem prečo ju tu všetky tak súdite. Akonáhle niekto chce byť niečo viac, už ho treba stiahnuť za nohu dole. Panička je príťažlivejšia ako sedliačka. Čo je na tom zlé? Nepovedala, že je lenivá, kiľavá. To nepíšem tebe, ale všetkým čo súdia a pritom sa ich to osobne ani netýka.

macamata
19. apr 2025

Srdečne zdravím. A čo tak valček proti chlpom?

macamata
19. apr 2025

No ako to tu tak čítam tak mám dosť. Áno i ja som majiteľka ( dokonca dvoch psov) a celý život som psíčkari. Dokonca k nám pribudli i mačky ( a tiež chodia von ale sú i vo vnútri) Pani to PREHNALA s označením,že je na úrovni ( akoby sme my ostatní boli niečo menej,chudina,spodina...) Ale pýta sa ako riešiť problém. Záleží jej na svokrovcoch a chce ku nim chodiť. Mohla by trebárs povedať,že je alergická. I to je riešenie. Za mňa doporučujem valček proti chlpom a je po probléme. U nás sa používa na dennej báze. A niesom fiflena ako sa tu asi mnohým bude zdať . Jednoducho keď idem do obchodu do práce,do mesta tak chcem byť upravená, čistá. Uznajte sami ,že s kožuchom na gatiach by to vyzeralo divne. Zamyslime sa i nad sebou a nekrytizujme ale poraďme.

biba_18
19. apr 2025

@slovakboy ale ak bude panička nebude niečo viac. myslím že to je to o čo tu ide 😉

lalenka33
19. apr 2025

Svokra je dedinský typ, aj do obchodu chodí v teplakoch. Ja som na úrovni, proste vždy aj doma pekne oblečená, ja ani doma nechodím vo vyťahanych teplakoch.
Čiže človek,.čo chodí doma v teplakoch je bez urovne alebo na dedinskej urovni?
Aj ja vybehnem do obchodu v teplakoch, aj doma ich nosim a co si o tom myslia ludia, ako si ty, mi je jedno. Lebo ludia, čo sudia inych podla oblečenia sú pre mňa chudáci bez urovne. To, že o sebe xy krat napíšeš, že si na úrovni ešte neznamená, že na nej aj reálne si.
Keď mi vadí, že niekto doma fajčí lebo po pár minutach uňho smrdim, ako komin z tovarne, tak k nemu jednoducho nejdem.
A sorry, ale keď toto nedokážeš riešiť priamo s rodičmi tvojho frajera a nie svokrovcami keďže žiadnych nemáš , ale máš potrebu ich riešiť a ohovárať na nete, tak žiadnu úroveň nemáš. Úroveň človeka neukazuje jeho oblečenie, ale jeho správanie.
Mať budúcu nevestu, ako si ty, musí byť ,,výhra".
Ja byť tvojou budúcou svokrou a zistím, ako riešiš moju ,, úroveň" na nete, tak ťa viac do svojho domu nepustím.

lalenka33
19. apr 2025

@slovakboy asi ti ale unikla pointa, že ako prvá súdi autorka-úroveň jej akože svokrovcov podľa oblečenia. To, že niekto chodí v teplákoch a má doma psa neznamená, že je sedlák a naopak to, že autorka nenosí tepláky neznamená, že je panička. Nesúď iného, keď nechceš, aby súdili teba.
Môže mať od hlavy po päty na sebe Gucciho a raňajkovať kaviár, keď má v hlave prázdno. Ako by moja babka povedala nesúď knihu podľa obalu a nieje všetko zlato, čo aa blyští. Človek, ktorý je na úrovni nato nepotrebuje xy krát poukazovať.

pragmaticka
19. apr 2025

Už sa teším na tvoje pravidelne príspevky, keď sa vám narodia deti…to ešte len naberie tie správne obrátky ako vidím 🤣🤣 Žene na úrovni sa predsa narodia deti na úrovni 😂😂😂

slovakboy
20. apr 2025

@lalenka33 Z princípu by mal rešpektovať ten, ktorý obťažuje toho, ktorého obťažuje a nie ten ktorý je obťažovaný toho ktorý ho obťažuje. Majú nevychovaneho psa a to je fakt, to nie je súdenie. Neakceptujú ju to je tiež fakt. Ona sa im nechce prispôsobiť to je fakt ale pochopiteľný. Zvyšok je len hodnotenie. Aj vaše aj moje. Vy ju považujete za namyslenú a ja ju chápem, pretože si viem predstaviť seba v jej situácii a aj seba v ich situacii. Ja by som toho psa počas návštevy nevesty stiahol nech je len vonku. A keby som bol na jej mieste rovnako by ma to hnevalo ako ju, ale asi by som to nebral tak osobne. Povedal by som im svoje a keby neustúpili vydržal by som to. Lenže ona nie je ja a asi má už toho dosť. Ak si vezmem obe strany do rovnováhy, tak oni mi pripadajú viac nerešpektujúci ako ona. A to, ako sa ona vyjadruje o ich oblečení je práve tým, že ju nerešpektujú a nevážia si ju. Robili by to isté kňazovi, ktorý k ním príde na návštevu vysvätiť byt? Obliekli by sa ako do kostola. Pes by musel ostať von. A ona by ich oblečenie určite nesúdila, ak by videla snahu ju rešpektovať, ak by videla že si ju vážia. Proste ja som sa vcítil do oboch rozdielne ako ty. Tebe pripadá namyslená, lebo sa vyjadruje o ich oblečení. Ak vychádzaš len z toho, tak tvoj postoj chápem. Ale pochop aj ty ju a aj môj postoj.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
20. apr 2025

y A ako v čom ju nerešpektujú ,to ,že ona nedokáže povedať ,že jej je pes nepríjemný a vadí jej celá ich existencia.Ona sa nebude hrať na niečo čo nie je ,ale oni majú robiť tak ako chce ona..Prečo?Naizaj ona ina väčšie pravo byt rešpektovaná ako oni ,koli svojej úrovni a koli tomu ,že nenosí tepláky .
Táto osoba si len mysli,že je niečo viac ako ini, iba koli svojej pokrivenej osobnosti ,každý normálny človek vie povedať do oči,ak mu niečo bytostne vadí a ak mi vadí niekto ako človek ,tak sa s ním nestretávam a nebudem o ňom hovorit aký je sedliak ,to je problém len a len tvoj ,že niesi s niekym spokojná ,nie toho človeka

lindous
20. apr 2025

@slovakboy súhlasím, že niektoré komentáre boli možno moc, aj keď aj ja sama som napísala, že z príspevkov pôsobí povrchne (či taká je naozaj alebo to blbo vyznelo si samozrejme netrúfam vravieť)… ale moja skúsenosť proste je, že čím viac človek o sebe potrebuje tvrdiť, že je na úrovni a zhadzovať druhých, tým viac sa to líši od pravdy… hlavne keď to spája s oblečením a vonkajšími znakmi a svoj problém mohla rozpísať aj bez toho, takto to vyzerá, že ich proste potrebovala poohovárať… môj snúbenec sa vrátil teraz z konferencie, kde chodil na večere so špičkami v odbore v obleku na mieru a ako sa vrátil, tak šup do teplákov a mikiny zamazanej od oleja pomáhať na záhradu a do garáže starým rodičom… a naozaj nemám pocit, že by tým klesla jeho úroveň, stále je to ten istý človek… čo naozaj znamená byť na úrovni aj v mojich očiach, pekne hore napísala moonlight…

ukgirls
20. apr 2025

ty si na urovni lebo nenosis teplaky 😝 ze jaka panicka na dedine.. zacni nosit teplaky aj ty ..chop sa motyky a pomoz svokre- prejde ta pisat taketo trapne prispevky