icon

Ako riešiť situáciu, keď starí rodičia odmietajú vnúča?

nikusa44444
15. júl 2024

Ahojte , ako by ste to brali ak vase 4 rocne dieta, chce.ist na prazdniny k babke a dedovi a oni ho nechcu zobrat ani na 2 dni.Byvaju cca 80 km. Dcera sa vie sama zahrat, zaspava sama a ma ich rada. Babka s dedom maju 52 rokov a nechcu ju zobrat, maju argumenty ze co ak by plakala, ze ju vezmu ked bude vacsia. Ja som z toho dost sklamana, najma preto ze dcera s nimi velmi chcela ist.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
15. júl 2024

Rozumiem ti, že si sklamana, hlavne ak sa dcéra pýta. Moji rodičia sú v rovnakom veku, a teda majú 8 ročného, 5 ročnú a teraz 1,5 ročného a stále keď majú možnosť, sú s nimi. Teraz ma môj otec dovolenku, a už si urobil plány aby mohol stráviť čas s deťmi. Ale viem, že nie všetci sú takýto.
Ťažko sa radí, ja by som sa po tomto cítila zle, že sme tam na silu.. Ale na druhu stranu nie sú povinní, majú tiež robotu, konečne dovolenka..da sa to pochopiť aj z ich strany, no neviem, dva dni nie sú dva týždne.

oli18
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
15. júl 2024

@nikusa44444 rešpektovala by som názor starých rodičov. Majú právo mať strach z preplakanej noci... Vôbec by som im to nezazlievala a dcérke by som vysvetlila, že keď bude trošku staršia. Starých rodičov by som sa opýtala, či môžeme prísť na prespávačku niekedy spolu, aby mala dcérka zážitok a zároveň rodičia nemali z toho stres. Aj vlk sýty, aj ovca celá 🤷.

sasa1310
15. júl 2024

@nikusa44444 možno motyka vystrelí a o pár rokov si ju budú pýtať sami.

andrejka1974
15. júl 2024

@nikusa44444 jednoducho dcérke vysvetliť že ju teraz babka s dedkom nechcú že možno inokedy mala som takýchto svokrovcov a nechceli och skoro vôbec cez leto ich nemali nikdy nechceli aj vtedy keď už boli na dôchodku to moji rodičia ich mali stále lebo ich chceli ešte teraz tam chodí dcéra na prázdniny aj počas víkendov

la_dolce_vita
15. júl 2024

@nikusa44444 pises, ze dcerku strazili cca 3x, tak to chapem, ze maju z toho obavy, nie su zvyknuti a predsalen ste trosku dalej od seba. Ved povedali, ze nemaju problem, ked mala bude starsia. Takze nepovedali nie, len sa este necitia. Chapala by som to a vysvetlila takto aj dcere, ze ked bude starsia.

zorkahorka
15. júl 2024

A uz niekde bola sama bez vas?

alenka58
15. júl 2024

je mi úprimne ľúto tých vnúčat, ktoré starí rodičia odmietnu

nikusa44444
autor
15. júl 2024

@zorkahorka sama bez nas bola s nimi cez den asi 3x , ostatne razy stale spolu my s manzelom a oni. Ked sme vsetci spolu napr. u nas my s manzelom ju vezmeme na ihrisko alebo na bicykel a oni zostanu na gauci. To ma mrzi , ze aj ked sme vsetci bolu tak nejavia nejaki zaujem. A to je ich jedine a posledne vnuca

abbey1
15. júl 2024

@nikusa44444 Akí boli ako rodiča, keď si bola ty dieťa? Trávili s vami čas aktívne? Lebo 52 rokov má veľmi veľmi ďaleko do staroby

kristiii
15. júl 2024

@lonely66 ale veď autorka spomínala dva dni, nie celé dva týždne. To by snáď mohli kvôli vnučke "pretrpieť", ak sa k nim malá sama pýta.
@nikusa44444 A ak sa naozaj boja toho, že by mala plakala, nedá sa dohodnut, že v takom prípade by ste po ňu prišli? Však to je hodinka cesty. Či sama tušia, že to je len taká akože výhovorka?

zuzudrnda
15. júl 2024

@oli18 💚🌷 dobrí, obatavi starkí sú najlepšia "inštitúcia" a dnes aj vzácnosť 😉 robíte deťom určite krásne spomienky

viky7
15. júl 2024

nedávno tu bola podobná diskusia, len ju založila práve babka, na ktorú sa nahnevala dcéra, že svojich 12 dní dovolenky, ktoré môže mať z práce, chce stráviť inak ako strážením vnučky.. a tam presne opačne ako tu, vyznela ako tá najhoršia babka... že chce si chce cez dovolenku oddýchnuť... a tu zase vyznela ako tá zlá autorka, že chce od pracujúcich starých rodičov pár dní pre vnučku 🙂

maciatkolulu
15. júl 2024

@nikusa44444 jejda,veď majú dovolenku,asi si chcú oddýchnuť. Čo je na Tom zvláštne? Netreba robiť tragédiu a dohodnúť sa niektorý víkend. Ja mám tiež malú vnučku,nemá ešte dva a mám 46,úprimne po dni s dcérou a malou som vystavená,takže si viem predstaviť,že môže niekto v 52 rokoch chcieť tráviť dovolenku podľa seba.

siska53
15. júl 2024

@nikusa44444 tak stari rodicia nie su povinni sa ti starat o dieta... Aj ked u nas to bolo nejak automaticke, ze stari rodicia si s nami uzivali prazdniny, dakedy aj choroby a tiez boli pracujuci... Nasi sa zas snazili tiez pomahat, deti k nim chodili. Starsi uz nechce, ale mladsia by aj chcela, tuto zas tatino ma nejake vyhrady... Tak uvidime, ci toto leto aspon dcera pojde na par dni. A to nasi u maju ce 70 rokov... Kolegyna ma cez 50 a malu vnucku, rada si ju berie a postrazi, hoci ma ledva cez dva roky ta mala .. od babatka k nej chodila a ona ju strazila..
Ono treba respektovat aj tych druhych.. nie kazdy ma vztah k malym detom..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
danieli
15. júl 2024

Tak ja neviem, prekvapili ta vlastni rodicia? Stane sa no…pockaj este par rokov, stari rodicia budu chciet vnucku a ona sa podakuje, ze uz ma kamaratov a babicka s dedkom si dalej budu sami pozerat telku…deti rastu rychlo, dcerke v pohode vysvetlis, ze to momentalne nejde a rodicia - zial nevysvetlis nevychovas prijmi ako je

maciatkolulu
15. júl 2024

@oli18 ale no tak,hneď písať o neschopnosti,trochu prisilne.... Sú ľudia ktorých napĺňa sebaobeta napríklad a sú ľudia ,ktorých nie. Hneď niekoho castovat výrazom "neschopný" je minimálne zvláštne. A teda ja ako mamám troch detí viem,že strážiť 13,8 a 5 ročných naraz je malina. Horšie je mať iba jedno. A nezvyknute. Mne zase prídeš ako babka,čo potrebuje robiť zo seba superbabku a iné sú proste neschopacky. Ideál celý rodičovský pár.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
15. júl 2024

@lonely66 no,som rada,že to niekto vidí rovnako. Ja som celý život iba s deťmi ,milujem deti. Ale naozaj chcem aj ja oddych už... Po 27rokoch. Malú milujem,jasné,že si ju budem brávať,kebyže je problém samozrejme bez rečí,ale úprimne ,teraz už som v.pozicii,že môžem povedať "teraz mi to nevyhovuje" vezmem si ju proste inokedy. A to nepracujem. Dcéra to odomna ani nechce. A viem,že by sa neurazila a ani nezavzdusnovala a nerobila zo mňa neschopacku

nikusa44444
autor
15. júl 2024

@siska53 o dieta sa starame s manzelom, 3x za 4 roky sa starali o nu oni. Ani to od nich neziadam. Mama sa vyjadrila ze by ju zobrala na 2 dni, tak som to dcere povedala ale babbka s dedom si to napokon rozmysleli. Kazdy to vnimame asi rozne

janickacrazy
15. júl 2024

@nikusa44444 No poviem ti tak, mne mama nechce zobrať na prázdniny ani 8-rocneho total samostatného syna. Zobrala si 13-rocneho na týždeň a tým to končí. A to je na dôchodku. Svokra už vôbec nechce ani jedného, lebo má zdravotné problémy. Ja už to ani neriešim. Zvykla som si.

som_realistka
15. júl 2024

@nikusa44444 a bola už s nimi sama? Moja neter, keď mala 4 roky, tak veľmi chcela späť u babky, našej mamy, ešteže som bola u mamy na návšteve, lebo o 10 večere sa prebrala so spánku a taky rav spustila, že po dvoch hodinách a sfialovenej neverí sme to vzdali, sadli do auta a išli k bratovi.

som_realistka
15. júl 2024

Oprava, spustila rev, a sfialovena bola neter 😄😄😄

simsalabim
15. júl 2024

@lonely66 jasne, ze si tuzia aj odpocinut. Ja uch chapem, jaxsa tesim, ze deti mam velke a uz sa im nemusim tak venovat. Ale z mojho pohladu je zivot aj o druhych, nie iba o sebe. Ak maju 14 dni dovolenky, ostalo by im este 10 na odpocinok. Tie 4 dni by si budovali vztah s vnucatom. Ale asi o to nestoja. Moje deti nezaujem starych rodicov oplakali a z podobnych situacii mi je proste smutno.

oli18
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
15. júl 2024

ja sa ani nečudujem... budem asi taká istá babka... pohrať sa pár hodín - rozumej 2-3 a dovi.
alebo postrážiť dieťa cez prázdniny kým bude mamka v práci, to áno 8 hod. vydržíme , prebavíme sa - ale ani o hodinu viac.

ktochytavzite
15. júl 2024

@nikusa44444 tak chcú oddychovať cez dovolenku,nevieš to pochopiť?

deti95060810
15. júl 2024

@oli18 pani poslankyňa Beňová .... snáď si nemyslíš že sa o dieťa stará sama... BEZ opatrovateliek. už teraz sa na tom smejem a ešte dlho budem .... 😀😝