Ako riešiť situáciu s priateľom a dovolenkou?
Ako by ste riešili, keby máte priateľa, s ktorým sa vidíte 2krat do týždňa, kvôli tomu, že celý týždeň ste obaja mimo ( štúdium, práca,… ) a povedal by vám, že ak si do leta nenasetrite dostatočný balík peňazí, aby ste mohli ísť na dovolenku spolu, tak on pôjde sám s kamarátmi ?
Za mna je velmi podstatna otazka: ako dlho ste spolu?
Ak je to radovo v tyzdnoch/mesiacoch, tak ho chapem. Este nie ste tak prepojeni, aby sa kvoli Tebe vzdaval napr dovolenky pri mori (ak je zvyknuty tak chodit) alebo aby Ti ju mal platit.
Ak ste spolu roky (co asi nie ste), tak by to bolo na povazenie a zalezi velmi ako to je odkomunikovane.
A prácu máš? Kým som nepracovala a neboli financie z 2 strán sme na dovolenku k moru nechodili, stačí pár výletov.
Môj muž vraví, že by ti na ten zvyšok ten tvoj frajer mal prispieť a dovolenka by bola spoločná.😉
tak asi chlapec nezarába toľko, aby sa mohol finančne plne alebo aspoň čiastočne podieľať na tvojej dovolenke. Kamarátovi ju platiť nebude musieť, ak ty nebudeš na dovolenku mať, prečo by on nešiel s kamarátom?
Tak ak ste spolu len niekolko mesiacov, studujete a on si bud zaraba na brigadach alebo ho financuju rodicia tak mi pripada jehp rekacia normalna, ak spolu zijete tak je to na povazenie
Keby bol zamilovaný po uši, tak by ti doplatil alebo by išiel na lacnejšiu dovolenku niekde inde s tebou. Dosť čudné, že mu bude dobre s kamošmi bez teba.
Neviem aký máte v iných situáciách vztah, ale väčšinou žena zarába menej ako muž, takže podľa niektorých by muž mal žiť luxus a žena horšie a deti podľa toho ako uzná otecko. Poväčšine pri takomto nastavení otecko si užíva "svoj" zárobok a deti majú nižšiu úroveň. Dávam do uvodzoviek, lebo ten svoj zárobok je len muzova predstava z právneho hľadiska sú to peniaze rodiny. Ale niektoré ženy to svojim mužom "žerú".
čudný vzťah máte, ja by som s ním nerátala
Keby bol zamilovaný po uši, tak by ti doplatil alebo by išiel na lacnejšiu dovolenku niekde inde s tebou. Dosť čudné, že mu bude dobre s kamošmi bez teba.
Neviem aký máte v iných situáciách vztah, ale väčšinou žena zarába menej ako muž, takže podľa niektorých by muž mal žiť luxus a žena horšie a deti podľa toho ako uzná otecko. Poväčšine pri takomto nastavení otecko si užíva "svoj" zárobok a deti majú nižšiu úroveň. Dávam do uvodzoviek, lebo ten svoj zárobok je len muzova predstava z právneho hľadiska sú to peniaze rodiny. Ale niektoré ženy to svojim mužom "žerú".
@mantilka ty si uvedomujes, ze to mozu byt kludne 18-19-20 deti - prakticky. No jasne, ze si uzije aj s kamaratmi a este ako
Cize mi z toho vychadza, ze ste sa nikto na nicom stale nedohodli...
Ved moze ist aj s kamoski a aj s tebou k moru ked na to ma.
A ty si na tom asi financne nic moc, ked sa hnevas, ze pojde s partiou ked ty si neusetris.
@kitycat neviem, prečo reagujete tak, ako keby sme mali obaja prácu 😅 ja som na strednej škole, úspory mám len z brigády. On študuje na vysokej, ktorá mu dáva aj plat, pretože už je v podstate v službe, jasne že ma financií viac 😅
Za mna je velmi podstatna otazka: ako dlho ste spolu?
Ak je to radovo v tyzdnoch/mesiacoch, tak ho chapem. Este nie ste tak prepojeni, aby sa kvoli Tebe vzdaval napr dovolenky pri mori (ak je zvyknuty tak chodit) alebo aby Ti ju mal platit.
Ak ste spolu roky (co asi nie ste), tak by to bolo na povazenie a zalezi velmi ako to je odkomunikovane.
@soldi sme spolu 2 roky
tak asi chlapec nezarába toľko, aby sa mohol finančne plne alebo aspoň čiastočne podieľať na tvojej dovolenke. Kamarátovi ju platiť nebude musieť, ak ty nebudeš na dovolenku mať, prečo by on nešiel s kamarátom?
@danica2711 práve, že ma na to, aby zaplatil aj obom 😅 každý mesiac dostáva pomaly 1000e výplatu, výdavky nemá žiadne.. intraky, strava zadarmo.. keď príde na víkend k rodičom po škole, tak tiež nic nemusí platiť
Aha Takze on je vojak a ty mas tak najviac 18, ked si Este na streunen. Tak to na ziadnu dovolenku nemusis ist. Nestaci vam nejaky vylet aj Po SK.
Mali by ste sa dohodnut na spolocnej dovolenke adekvatnej financnej situacii toho chudobnejsieho (ak ten bohatsi to nechce platit, lebo ved nemusi). Ze pojdete na ubytovnu na vihorlat? Noa, hlavne nech je pekna priroda a dobra postel 😃
No ale ak on chce ist k moru, drinky, party.... A je mu jedno ci s tebou ci bez teba, tak v kratkosti - toto nie je partner do zivota. Tomu na tebe a spolocnom zivote zas tak nezalezi.
Dievča, ako chlap Ti môžem povedať, že pokiaľ tvoj priateľ po dvoch rokoch randenia, kedy sa stretávate max. 2 krát do týždňa, nechce s tebou tráviť voľný čas počas prázdnin kedy môžte byť konečne spolu, ale chce ísť s kamarátmi na dovolenku, tak on ťa má ako kamarátku s výhodami, žiadnu priateľku s ktorou by plánoval budúcnosť.
Podľa mňa to bolo účelové a jednoducho chce ísť na dovolenku IBA s kamarátmi.
Ty máš aspoň brigádu? či z čoho si máš našetriť? z vreckového? 🙈
Podľa mňa to bolo účelové a jednoducho chce ísť na dovolenku IBA s kamarátmi.
Ty máš aspoň brigádu? či z čoho si máš našetriť? z vreckového? 🙈
@sashabb mám vybavenú slušne platenú brigádu na leto, + mám úspory.. som typ, ktorý na blbosti nemíňa a niečo si kúpim už keď naozaj treba, čiže peňazí dosť mám. Len nie vyslovene ešte na nejakú dovolenku pri mori, no brigádou sa to zmeniť môže, neviem. My sme sa rozprávali, že počkáme na last minute ponuky. Ale aj mi povedal, že ak nebudem si to môcť dovoliť, on pôjde s kamarátmi sám, lebo už dlho nebol pri mori. V podstate mu ani asi nejde o to, či bude tráviť čas so mnou či s nimi jak o to, že bude pri mori 😅
Tak no je to trápny chalan ale čo už. A ja mám jednu kamošku s mužom, ktoré nechodili spolu na dovolenku ale samostatne na festivaly a podobne. Je to divné ale niekomu funguje
necitala som odpovede, ale ja som bola v oboch situaciach, raz pozval/doplatil partner mne, ked som este nezarabala a neskor s inym partnerom som doplatila ja jemu, lebo bol v tej dobe nezamestnany.. tvojmu partnerovi je ocividne jedno, ci s tebou v lete bude alebo nie
@nin12345 ...ak na to ten tvoj syn má...a mozno má z penazi,ktore mu sporís od detstva,aby mal na studium a start do zivota...a možno ty si si parkrat odpustila lepsiu dovolenku,aby si nasporila ...a on bude platiť frajerkam...
Ak si zaraba sam a dari sa mu,nemusi sporit trebars na vlastne byvanie,tak nechsapači,len aby naroky slecny/ slecien potom neboli coraz vyssie...
Mňa by hanba fackovala,keby mi frajer mal dovolenku zaplatiť,to nech robi manzel,lebo ja mu to potom viem vratiť inak.Nie v posteli,ak niekoho toto by napadlo.
Autorka,co cakas v pripade,ze ozaj na dovolenku nenasporis a on na svoju ano? Budete obaja doma a chodit na miestne kupalisko? Alebomon potrebuje tvoje dovolenie,abybstravil dovolenku ko,chce? Keby o to stal,tak sa podla toho zariadi,skús porozmýslat.
@janinah za mňa to, ako sa stavia chlap k žene vo vzťahu ukazuje to, ako sa k nej bude správať neskôr. A veru áno, mne ešte vtedy priatel zaplatil (z väčšej časti) dovolenku v Ríme. Ja som bola v novej práci 3 mes, plzs sa vyhadzala za depozit v bývaní atd. Niečo som nasporila, ale na Rím to nebolo. Dnes sme 10 rokov zobratí a nemáme najmenší problém s delením peňazí, ani neriešime tvoje a moje. Ja som zas potom dostala väčšiu odmenu v práci tak som zaplatila zase ja jemu. Nikto nikoho nevyužíval. Proste sme spolu chceli taviť čas, tak kto mal, ten zaplatil. Kamarátke frajer vyúčtoval všetko do posledného centu vo vzťahu a v manželstve je to rovnaké. Ona ani nevie koľko zarába. Z “jeho” si nemôže kúpiť ani rožok. Takže za mns by bolo to, čo opisuje autorka vo vzťahu veľké no go.
No a doplatil by ti nieco ci nie?
Ide to z teba ako z chlpatej deky
takéto reči by ma nahnevali, urazili... všetko sa dá povedať aj "normálnejšie"....
pozor na fešáka ... kolega to povedal manželke ktorá bola na RD.... samozrejme že išeil sám a ju nechal doma s deťmi.
@deti95060810 🤦🤮
Správanie ako nedospelé dieťa 🤷
@janinah za mňa to, ako sa stavia chlap k žene vo vzťahu ukazuje to, ako sa k nej bude správať neskôr. A veru áno, mne ešte vtedy priatel zaplatil (z väčšej časti) dovolenku v Ríme. Ja som bola v novej práci 3 mes, plzs sa vyhadzala za depozit v bývaní atd. Niečo som nasporila, ale na Rím to nebolo. Dnes sme 10 rokov zobratí a nemáme najmenší problém s delením peňazí, ani neriešime tvoje a moje. Ja som zas potom dostala väčšiu odmenu v práci tak som zaplatila zase ja jemu. Nikto nikoho nevyužíval. Proste sme spolu chceli taviť čas, tak kto mal, ten zaplatil. Kamarátke frajer vyúčtoval všetko do posledného centu vo vzťahu a v manželstve je to rovnaké. Ona ani nevie koľko zarába. Z “jeho” si nemôže kúpiť ani rožok. Takže za mns by bolo to, čo opisuje autorka vo vzťahu veľké no go.
@lucia147852 presne takto to má byť aj podľa mňa. Akože veď, keď sa dvaja lubia a chcú byť spolu, tak je úplne normálne, že pracujúci finančne pomôže nepracujúcemu. A je jedno, či sú manželia alebo nie.
Autorka ja by som takého chlapa nechcela. Lebo to niečo hovorí o jeho vzťahu k tebe. Akože nejaká dovolenka v Chorvátsku aj pre teba to nezruinuje. Ale evidentne je mu to jedno či pôjdes alebo nie. Skús viac sledovať to správanie k tebe, lebo len z tejto situácie by som dcére povedala, kašli na neho, nájdes lepsieho.
Keby mu na tebe záležalo tak spravíte kompromis prípadne ti povie že ti niečo doplatí.. ale takto no ja neviem
@mantilka ty si uvedomujes, ze to mozu byt kludne 18-19-20 deti - prakticky. No jasne, ze si uzije aj s kamaratmi a este ako
@prasiatko30 19 ročné deti 😀? Keď takto vychovávajú matky, že veď si uži si ešte len dieťa v 20tich, tak potom nie je sa čo čudovať čo nám z generácie vyrastá. Dokedy budú deti ?
Podľa teba je správne vlievat im do hláv , že všetko 50:50....a veď raz sa to možno zmení ?
tym ti chcel povedat, ze chce ist na dovcu s kamaratmi... netreba nic ine za tym hladat :DDD jemu fuklajs ci ty dosetris alebo nie.
No a doplatil by ti nieco ci nie?
Ide to z teba ako z chlpatej deky
@kitycat ako vyzeral tak, že najradšej by šiel 50/50 vo všetkom, takže pravdopodobne nedoplatil. Neviem vám povedať, my sme sa kvôli tomu tak pohádali, že my z toho vyšlo len toto 😅
A co vari ti ma dovolenku zaplatit?
Keby bol on tvoj syn co by si mu poradila?
Kazdy nech sa prikryva takou perinou na aku ma
@janinah keby to bol moj syn poviem mu, zostante obaja ak obaja nemozete ist ma dovolenku 😉
Koľko máš rokov ?

Tak s týmto by som sa rozišla…na čo by mi bol? 😀🤦♀️