Ako riešiť tichú domácnosť bez hádky?
Ženy, máte skúsenosť?
Ani sme sa nepohádali. Stalo sa to už viackrát, že z ničoho nič - tichá domácnosť.
Mám sa prihovoriť a dopytovať dôvodu? Trvá to roky.
Rozmýšľam, že prvýkrát sa mu prvá neprihovorím.
Nie som si vedomá žiadnej mojej chyby. Proste muž so mnou nehovorí bez hádky a bez dôvodu.
@1aduliatko1 áno predchádza tomu hádka a ked ja sa potom nezačnem baviť tak on je ticho a mne pohár pretiekol.
Môj ex manžel bol tiež taky, moja svokra tiež taka bola , brala som to, ze to " podedil " po nej 🤦♀️😅😅😅
Ex manželom je z iného dôvodu, mne to nevadilo, brala som to, že ma proste takú povahu a ze to nezmením 🤷♀️😬🤔😅
ticha domacnost nie je ok ani po hadke, je to druh emocionalneho tyrania a pasivnej agresie
@danielahamar nechat ho tak a cakat kym sa odduje nie je riesenie. Ked som mojho nechavala tak, tak bol schopny sa za mna este aj dvojnasobne zdut, ze kymje zduty, tak mu nevarim kavu ako kazdy den po praci 🤣 ako soplave decko.
A mal aj tendeciu to ticho predlzovat. Na zaciatku 2 dni, neskor uz kludne aj tyzden. Nie je to prijemne. Niekto si mozno po rokoch povie, ze ho ma v pazi, aspon ma svaty pokoj a neriesi. Mne je z toho tazko ked sa jeden druhemu vyhybame a obchadzame sa v dome, je mi to maximalne neprijemne.
@danielahamar Ja som panna. Nič som mu nevytkla.
@hankab určite niečo povedala, som ryba 😂 preto to píšem. Tiež som dlhé roky toto robila, ale nastal zlom v mojom živote a povedala som si dosť, stačilo, však takto polovičku života budem zduta. Stále ma vedia nahnevať veci, ale už hovorím nahlas a to sa zas moc nepáči druhej strane 😀
@janickacrazy Nie. Sex nemame.
Nemám v živote nikoho pannu, tak ti neporadim čo to mohlo byť. Keby si blíženci, kozorožec tak možno pomôžem😂 Naozaj stačilo máličko, bohužiaľ 🥴
@danielahamar a co bolo tym zlomom? Verim teda ze moj sa uz z poslednej situacie poucil, ale ak by nie, tak chcem vediet ako ho dotlacit do toho, aby to uz nerobil 😁
U nás to bolo naopak. To ja som sa veľakrát odula,. a nebavila som sa sním. On sa mi prihováral, ale ja nie. Ale ja mam takú povahu😄. Som tvrdohlavá.
@hankab ja som sa proste chcela zmeniť a nepremrhat svoj čas a život na sprostosti. Chcelo to veľa sebazaprenia v určitých situáciách, ale tak myslím, že to stálo zato. V tom momente sa upraví aj vzťah, hoc možno druhá strana ostane prekvapená, že ideme komunikovať a nie sa zduvat. Môj muz je blizenec, takže som sa s ním musela naučiť aj žiť 🤣 dve tváre🤭😂
@1aduliatko1 u nás to býva občas aj pár ráz za týždeň na jeden až dva dni...no. skrátka je to veľmi časté.
Sú povolania, kde muž vidí všeličo. Hasiči, policajti...ľudia po nehodách na fašírky napríklad, vraždy. Toto vidieť je trauma aj pre chlapa. Vola sa to PTSD. Možno som netrafila, ale nevadí. Skrátka nemusí to byť vždy hnev, ktorý treba riesit panvicou ci zbaleným kufrom.
@hankab my sme sa brali po pol roku chodenia, za prvé tri roky sme mali dve deti, bol to zahul. Hlavne pre mňa, v cudzom dome a furt som s niekým bojovala a nemala som tu oporu, čo som mala mať. A aj v tomto nastal zlom, keď môj muž ostal pol roka na PN a videl, čo sa tu naozaj deje /jeho rodičia/, ale trvalo to cca 10r. Odvtedy sa nám ľahšie žije a aj tretieho princa prežíva/venuje sa mu inak, keďže sa nemôžeme na nikoho spoľahnúť. Sme spolu 23r. Takže už nemáme čas sa nikto na nikoho dudrat😉
@1aduliatko1 aj môj je lev 😂a tiež u neho funguje"keď sa Vinco zaťal",😂.Trvalo mi,kým som si na to zvykla,ale teraz hrám jeho hru.😂Takže u nás to vždy trvá len pár hodín,začneme sa baviť akoby sa nič nestalo a pomaličky sa vraciam k tomu čo sa stalo až uzná ,že to mohol riešiť aj inak ako urazenim.Rokmi sa už na Tom bavím a vôbec si z toho nerobím ťažkú hlavu.Hold každý má niečo "sprosté"v povahe.
Takto, ja mam muza veeeeelkeho introverta, ked nemusi, nerozprava, ale to je povaha. Pri detoch musi, a vsak pride z roboty, to ani mú ani bú? To co je za spravanie? Moj normalne funguje, ale velke vykecavacky u nas nie su. Ale keby bol nasraty a trestal by ma tichom, tak toto by bolo ine. Tu to nebude povahou u autorkinho chlapa.
A co furt mate s tymi znameniami? Ved to je volovina uplne 🙃.
Kebyže môj muž stíchne tak by som si 100% istá,že zomiera.Moj muž občas rozpráva viac,ako ja.😃
to sú väčšinou zdedené povahy... poznám. zdedila som. po jednom z rodičov. len u mojich rodičov nikdy to netrvalo dlhšie ako dva dni a to isté aj u nás ...
len ma trápi že taká istá je aj moja jedna dcéra - bude to mať ťažké v živote...
a teraz znamenia keby niekoho zaujímalo.... strelec, váhy, blíženci... ale podľa mňa to so znamením veľa nemá. to je skrátka povaha.
@dskjhfdlkdjhl presne. Ja si toto neviem predstavit. To ani dakujem, dobre rano, dobru noc, ked pride domov z prace, ani mú ani bú??? No tak toto nie teda.
@deti95060810 ....strelec a ticho? Možno vekom trošku menej rozprávame ale určite nevieme byť ticho.
Keď ma niečo ser.e tak to musím dať von,lebo inak ma ide porazit
Myslim, ze znamenia tu rozoberate uplne zbytocne, ak je raz clovek debil, tak je debil a je uplne jedno, ci je ryba a ci rak.
@deti95060810 nema to vobec nic so znameniami. Ja som lev ako tu bolo spominane uz v 2 pripadoch a nerobim to, lebo mi to pripada byt detinske.
Je to odkukane od rodicov, skratka tym ludom co v tom vyrastali toto spravanie pride bezne. Nezamyslaju sa nad tym ze to moze niekomu skodit. Aby to clovek na sebe zmenil musi podla mna realne zacat chapat ake toxicke je to pre vztah a ze tym partnerovi ublizuje. Vztah nie je hra kto z koho, nehrame sa kto dlhsie vydrzi byt ticho ani kto prvy dolezie pri hadke. Ak tam nie je vola riesit konflikty a problemy, tak naco sa neustale trapit a cakat kym partner odlozi svoje ego nabok.
@hankab Myslim si, že je v tom partnerove EGO a tendencia manipulovať ma. Klikla som si aj ten anglický článok, ktorý tu niekto zavesil. Žiaľ, neviem tak dobre anglicky, aby som tomu pochopila. Mám dni, kedy ma to ticho serie viac, sú dni, kedy mi to je jedno. Máme 2 deti, obaja chodíme do práce, skoro vstávam. Poznáte to. Niekedy to berem na ľahkú váhu, inokedy mám krízy. Môj muž má veľké ego - podľa neho je najmúdrejší a aj okolie ho v tom podporuje - jeho rodina a aj v práci je uznávaný ako výborný zamestnanec.
@hankab Podľa môjho muža ON nerobí chyby, tak sa nebude chceť ani zmeniť.
Ako dlho ste spolu?
@kaja01 8 rokov
Ach to musí byť strašné, je mi ľúto aj detí
Držím palce nech sa to zmení, ja si toto vôbec neviem predstaviť
Vpravo hore máš tri zvislé bodky...klikni na ne a klikni na preložiť. Čítala som to...potes pánboh ak to na neho sedí😔

@andrejka1974 nepovie😬