icon

Ako sa preniesť cez rozdielne finančné hodnoty vo vzťahu?

18. dec 2025

Ahojte.. neviem, či je tu niekto kto ma pochopí a či toto píšem na správnej platforme ale skúsim, či zažil niečo podobné ale potrebovala by som poradiť, ale nie súdiť ani rady typu ako mám meniť svoju podstatu a že som zlý človek a neviem čo, pretože to nezmením. Ide o to, že som materiálny človek, potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité. Ja som mu dopredu povedala na rovinu ako to mám, aby vedel od začiatku a ak mu to nesedí, kludne to môže medzi nami ukončiť.. Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek.. Avšak momentálne sa stretávam s jedným chlapom, ktorý je doslovne chlapec z dediny a to nemyslím ako urážku ale aby ste chápali a má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu. Toto ma urazilo, pretože ja som mala jedného muža a to mám 27 a s ním som mala 5 ročný vzťah a teraz som rok a pol sama a aj keď mám nápadníkov, ale mám aj iné hodnoty/ kritéria, ktoré sú pre mňa dôležité.. Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta alebo iné ženy v našej rodine, ktoré si našli totálnych lakomcov a lúzrov doslovne a mama mi stále hovorí, že takých mužov je veľa a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje, lebo koľkokrát nemali na základné veci a ja takýto život nechcem. Ja sama o seba sa postarať viem, mám dobre platenú prácu, vlastný byt ale raz budem na materskej.. Takýchto prípadov máme viac, kedy rodičia podporujú iných členov rodiny a ja sa toho proste bojím, pretože už som mala nápadníka, ktorý lakomec bol a ten sa prejavil hneď a dobre že som utiekla tak skoro..

lucia245
19. dec 2025

@anonym_autor za mňa to nemáte nastavené rovnako a v budúcnosti z toho bude nešťastie a problémy. Veď už teraz je to kameň úrazu. Hľadaj inde

anonym_8e2cad
19. dec 2025
@belllinka

@anonym_8e2cad veď píše, že chce darčeky, kvety, dovolenky... skromná, nenáročná žena 😂 A takisto píše, že je zabezpečená a dobre zarobí, tak kde je problém si na tie 2 roky na rodičáku odložiť nejaké peniaze? Alebo keď tak super zarobí, tak ona sa po môže vrátiť do práce skôr a muž ostane na rodičáku a užije si tiež svoje dieťa.

@belllinka prečo by to mala byť náročná žena? Ty by si nechcela občas dostať kvety, len tak? Raz do roka ísť na dovolenku? Dostať milú pozornosť ako symbol toho, že na teba muž v obchode myslel (hoc aj čokoládu)? Nemusí ísť o veľké peniaze...
Robíte tu z nej harpiu, pričom by ste to ocenili tiež.
Áno, ak si odloží na materskú, je to jej šikovnosť. O to lepšie sa im bude potom žiť. Ale muž by toto bremeno nemal v plnom rozsahu hodiť na ženu. Ona má teraz makať, potom rodiť, starať sa o dieťa, domácnosť a ešte na polovicu živiť muža zo svojich úspor...

belllinka
19. dec 2025
@anonym_8e2cad

@belllinka prečo by to mala byť náročná žena? Ty by si nechcela občas dostať kvety, len tak? Raz do roka ísť na dovolenku? Dostať milú pozornosť ako symbol toho, že na teba muž v obchode myslel (hoc aj čokoládu)? Nemusí ísť o veľké peniaze...
Robíte tu z nej harpiu, pričom by ste to ocenili tiež.
Áno, ak si odloží na materskú, je to jej šikovnosť. O to lepšie sa im bude potom žiť. Ale muž by toto bremeno nemal v plnom rozsahu hodiť na ženu. Ona má teraz makať, potom rodiť, starať sa o dieťa, domácnosť a ešte na polovicu živiť muža zo svojich úspor...

@anonym_8e2cad čítala si vôbec čo napísala? že je materiálny človek z bohatej rodiny a chce rozmaznávanie darčekmi, dovolenkami... Nepíše o nejakom trápnom kvete a čokoláde za euro 🙄

anonym_8e2cad
19. dec 2025

Autorka, musíš sa proste zmieriť s tým, že máš vyššie kritériá na muža a podľa toho hľadať. Samozrejme sa očakáva, že budeš vedieť protihodnotu ponúknuť aj ty (nie len intimitu napr.). Ale ak si z dobrej rodiny, tak si myslím, že si asi mala dobrý príklad toho, ako to má fungovať a netreba ti to vysvetľovať. 🙂
Ostatné si nevšímaj.

anonym_8e2cad
19. dec 2025
@belllinka

@anonym_8e2cad čítala si vôbec čo napísala? že je materiálny človek z bohatej rodiny a chce rozmaznávanie darčekmi, dovolenkami... Nepíše o nejakom trápnom kvete a čokoláde za euro 🙄

@belllinka A ty si čítala, čo som napísala ja? Áno, spomínala kvety, prečítaj si jej text znova.
Materializmus je do istej miery v živote potrebný, po prekročení hranice je samozrejme toxický. Mne sa nezdá, že autorka naráža na to, že od neho chce luxusné dovolenky a drahé dary. Spomínala, že ju muž málokedy vôbec pozve na obed, čiže o nejakom "rozmaznávaní" nie je ani reč.
A čo, že je z bohatej rodiny? Ako veľmi ti to vadí?

belllinka
19. dec 2025
@anonym_8e2cad

@belllinka A ty si čítala, čo som napísala ja? Áno, spomínala kvety, prečítaj si jej text znova.
Materializmus je do istej miery v živote potrebný, po prekročení hranice je samozrejme toxický. Mne sa nezdá, že autorka naráža na to, že od neho chce luxusné dovolenky a drahé dary. Spomínala, že ju muž málokedy vôbec pozve na obed, čiže o nejakom "rozmaznávaní" nie je ani reč.
A čo, že je z bohatej rodiny? Ako veľmi ti to vadí?

@anonym_8e2cad Napísala: "potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité"..... "Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek"...
Máš pocit, že ju ten dosť bohatý otec brával na dovolenky na Šíravu a občas jej kúpil karafiát?
Mne nevadí, že je z bohatej rodiny, ale panička sa bojí znížiť si svoj životný štandard lebo evidentne si sama na seba zarobiť nevie a tak čaká, že ju bude vydržiavať nejaký chlap, keď otecko s tým prestane.

motylik2559
19. dec 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, pises o nom chvalospevy-ze je mily, chapavy, rodinne zalozeny...ALE...neprehliadas jeden dolezity fakt, a to, ze "sa nechas kupovat" - ponizovaniu od neho. Nie som si celkom ista, ze tento chlap je tak dokonaly, akeho ho mas v ociach vykresleneho. Pises, ze sa stretavate kratko, par krat kava a tak...a na to, ze sa tak kratko stretavate a uz si dovoli toto o tebe povedat? Nehnevaj sa na mna, pre mna by toto bolo cervenou vlajkou. Ked uz teraz ti toto dokaze chlap povedat, co by ti dokazal povedat neskor, ked uz sa usadite, zalozite neskor rodinu, ako by ta ponizoval potom? Lebo mne to pride,ze tento chlap, bud sa ta drzi za to, ze vie v akej dobrej financnej situacii si ty a tvoja rodina (cize nie ty, ale on kludne moze byt vychcanec) a na druhej ta bude zhadzovat, lebo jeho muzske ego (pretoze vie, ze na teba co sa financnej stranky nema). Mozno by bolo ozaj lepsie, kebyze si najdes vrstevne podobneho, aj tam sa urcite najdu dobrí chlapi, aj rodinne zalozeni. Zeny, ktore ta nazvali zlatokopkou, prip. nieco obdobne si nevsimaj, ziadne dieta do dospelosti nemoze za to, do akej rodiny sa narodi, ci majetnej ci nie, a teda aky vzor daju rodicia detom do dospelosti. To,ze sa niekto narodi ci uz do bohatej alebo chudobnej rodiny neznamena, ze je niekto zly clovek. A taktiez si nevsimaj komenty o starej dievke🤦‍♀️Uz nezijeme v dobe, kedy sa toto bralo prisne a zeny nahanali do svatieb,len aby stara dievka neostala a tak si kolko krat vzali aj hocijakych prvych, o ktoreho sa "potkli". Teraz uz taka doba nie je, zena je viac sebestacna a vobec nie je na hanbu, aj kebyze sama ostanes a pritrafi sa ti laska do zivota neskor, si mladucka a stale mas cas spoznat niekoho. Pozri, co sa tyka tohto potencialneho partnera, s ktorym aktualne randis, bud by som ho nechala ist alebo by som dala tomu sancu, ale raz by spomenul, ze sa nechas kupovat (po tom co uz mas mat teraz cervenu vlajku), tak by som ho kopla do riti uz potom. Nenechaj sa ponizovat len za to,ze je medzi vami nepomer.

titla
19. dec 2025

Ja si tiez nemyslim, ze by si bola zlatokopka, ako ta tu niektore vykresluju. Ocakavat od zivota a od partnera isty financny standard, hlavne ak s nejakym aj prichadzam (pises, ze mam vlasny slusny prijem) nie je za mna snobizmus alebo vypocitavost. Rozdielne postoje, ci uz vo finaciach, nabozenskom, politickom presvedceni ci inych hodnotach vo vztahoch su zdrojom problemov. Je dobre vydiskutovat si to na zaciatku. Laska je pekna vec, ale ucty Ti nezaplati. Tiez by som sa urazila na obvinenie, ze "sa necham kupit" len preto, ze vyjadrim postoj, ze ocakavam od muza, ze s mojim prispenim bude vediet do buducna zabezpecit rodinu a ocakavam od neho, ze mi svoju naklonost preukaze aj darcekmi a pozornostami. Pre niekoho je to jeho jazyk lasky. Vsak nevyzadujes aby ta vydrziaval, ani luxusne dary, ale darcek k sviatku je snad samozrejmost!
Zato, ze on sa vyjadril, ze je pre neho dvolezita laska, este neznamena, ze pre Teba nie. To je od neho take alibisticke! Ja ta predsa lubim, to by Ti malo stacit, uz nevadi, ze tvoje nazory a potreby su pre mna vzduch...Len si obozretna, lebo laska je super ale budme uprimny k zivotu nestaci.

Porozpravejte sa este raz. Skus mu vysvetlit, kvoli prikladom v rodine si co sa tyka financii vo vztahu obozretna. Ak to nepochopi, alebo bude rovno znevazovat radsej sa rovno rozlucte

autor
19. dec 2025
@belllinka

@anonym_8e2cad Napísala: "potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité"..... "Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek"...
Máš pocit, že ju ten dosť bohatý otec brával na dovolenky na Šíravu a občas jej kúpil karafiát?
Mne nevadí, že je z bohatej rodiny, ale panička sa bojí znížiť si svoj životný štandard lebo evidentne si sama na seba zarobiť nevie a tak čaká, že ju bude vydržiavať nejaký chlap, keď otecko s tým prestane.

@belllinka idem čítať komenty ale toto mi udrelo do očí.. ja si viem sama zarobiť peniaze. Jasne že si nechcem znižovať štandard prečo by som to robila a vydržiavať ma nikto nemusí len nechcem aby ma niekto obmedzoval. Ja mám vlastný byt a ideme kupovať s rodinou ďalší investičný kde bude tretina moja. 🙂 Mimochodom okrem normálnej práce, mám aj koníček z ktorého mam tiež pár korún.. čiže aby si si nemyslela že som nejaké lenivé, hlúpe neschopné nemehlo.

anonym_deb2be
19. dec 2025

@anonym_autor Nikdy nikomu nedovoľ, aby ťa urážal. Ani neuvažuj o tom, že po tej urážke, co ti adresoval henten "chlap", by si sa s nim este niekedy rozprávala. Taky clovek nema co robit v tvojom zivote. Drž si svoj životný štandard, na ktory si zvyknutá a nikdy, ale naozaj nikdy neznižuj svoju "latku". Platí to aj v oblasti vlastných hraníc a zásadovosti. Ziaden chlap nie je pre ženu záväzok. Nepotrebuješ v zivote nikoho, kvoli komu sa budes podriaďovať, znižovať vlastny štandard a zásady. V prvom rade pozeraj na seba, lebo ľahko sa moze stať, ze sa zrazu ocitneš v pozícii, ze sa budes starat o chlapa a živiť ho. To ale nie je pozícia pre zenu. Mas svoju hodnotu a hlupe reci nejakého lakomca a darmozraca nepotrebuješ. Nie si zodpovedná za to, ze chlap nevie hospodáriť s peniazmi a radsej uraza ženu, ze ma svoj štandard. Urážal by ta stale. Na to nema pravo. Preto ti tak povedal, lebo je zakomplexovany a zavistlivy. Závidel ti, ze ty mas a on nie. Vypoveda to o ňom. A nie o tebe. Necit sa vinná za štandard a úroveň, na ktore si naucena a zvyknutá. Pocit viny nie je na mieste, ty sa nemusis ospravedlňovať nikomu za to, ze mas v zivote takto nastavene veci. A to, ze sa tak pekne o teba a o tvoju mamu staral vas otec, za to klobúk dole. To by mal byť štandard a mali by si brat z neho priklad ostatní. Chlap sa ma vedieť postarať o rodinu a chlap sa ma vedieť správať k detom aj k svojej žene. Je iba malé percento chlapov, ktori toto dokážu. Klobúk dole pred tvojim otcom.

lienka.7
19. dec 2025
@anonym_8e2cad

@sense Vytrhla si z kontextu čo ti pasuje do tvojho názoru a ešte to aj prekrútila. Nenapísala, že "LEN" chlapec z dediny. Dokonca dodala, že to "nemyslím ako urážku". Ona sa do neho neobúva, práve naopak, on do nej. Ale to ti už nesedí do tvojho naratívu, že?
Apropo, čo je zle na tom, že otec doprial svojej dcére? Že je z dobrej rodiny? To je zločin, že ste ju za to rozniesli na kopytách?

@anonym_8e2cad autorka jasne napisala, ze je na peniaze a co ju je po nejakej láske, ta časom vyprchá. Ona musí mať "svoj standard". A nie, nemusi byt človek chudobný, ale ani zase marnotratny. Niekomu stačí dovolenka 2x do roka, inému sa nezavdacis, ani keby si šla niekde každý mesiac. A autorka spadá do tej druhej skupiny. Jej chlapec "z dediny" zase do tej prvej.

autor
19. dec 2025
@lucia.t

@natalka13 blbosť, nebude sa on starať o deti, hlav ne ak je z dediny. Autorka sa bude starať o deti a on jej bude vyčítať každé euro, čo minie na materskej na svoje potreby. Toto nie je dobre. Nehodia sa k sebe.

@lucia.t toto čo si napísala je presne to čoho sa bojím a to som mu aj povedala, aby sa potom keď budeme mať deti nestaral do toho aký krém si nedajbože kúpim (som atopička s problematickou pokožkou) a podobne.. Ja nie som ten typ čo kupuje zbytočnosti ale potrpím si na kvalitných veciach

autor
19. dec 2025
@greywolf

@anonym_autor na jednej strane pises ze zarabas dobre na druhej chces aby ti to platil partner vsetko 😀 a co ty prinesies do vztahu okrem lasky k peniazom a svojej 🔸

@greywolf ja som nikde nenapísala že mi má partner všetko platiť to som ani v minulom vzťahu nedopustila

autor
19. dec 2025
@anonym_8e2cad

Ženy, vy ste autorku vôbec nepochopili. Autorka sa nepotrebuje nechať vydržiavať, chce stabilitu v živote a obzvlášť v prípade materskej. A to by sme mali chcieť predsa všetky.
Chyba bola spomenúť, že si z dobrej rodiny. To sa na MK neodpúšťa, ženy sa tu budú za to do teba obúvať.
Každá normálna, príčetná žena, ktorá uvažuje do budúcna, samozrejme premýšľa aj nad tým, ako ju muž na materskej uživí, to je normálne. Láska je krásna, ale dvaja dospelý a jedno / dve deti sa z nej nenajedia. Nikto doma nechce mať neschopáka (pozor, ženy si tu tých svojich budú obraňovať a teba vyhlasovať za zlú, lebo potom sa cítia menej zle pri počítaní každého eura...). Môžeš ich počúvnuť. A potom ich stretneš na dovolenke na Balatone alebo "až" v Chorvátsku.

Autorka, nedaj sa odradiť komentármi, že ostaneš starou dievkou alebo že si "zlatokopka". To tu píšu tie ženy, čo im týždeň pred vlastnou výplatou ostane 100 eur a z toho ich muž pošle ešte kúpiť mu pivo a natankovať... Zlatokopky nechcú kvety, obed alebo milú pozornosť. Ony chcú peniaze, drahé kabelky, majetky a pozemky. To je trochu rozdiel a neprídeš mi, že si vypočítavá.

Dá sa nájsť aj láska, aj finančné zázemie 🙂 Netreba si nutne vyberať jedno alebo druhé.

@anonym_8e2cad presneee!! za mňa sú zlatokopky ženy čo chcú autá, byty a nechcú pracovať a chcú len aby im cinkali peniaze na účet, čo nie je absolútne môj prípad

autor
19. dec 2025
@lienka.7

@anonym_8e2cad autorka jasne napisala, ze je na peniaze a co ju je po nejakej láske, ta časom vyprchá. Ona musí mať "svoj standard". A nie, nemusi byt človek chudobný, ale ani zase marnotratny. Niekomu stačí dovolenka 2x do roka, inému sa nezavdacis, ani keby si šla niekde každý mesiac. A autorka spadá do tej druhej skupiny. Jej chlapec "z dediny" zase do tej prvej.

@lienka.7 mne stačí raz do roka k moru a nejaký menší výletík niekam 🙂

sense
19. dec 2025
@anonym_8e2cad

@sense Vytrhla si z kontextu čo ti pasuje do tvojho názoru a ešte to aj prekrútila. Nenapísala, že "LEN" chlapec z dediny. Dokonca dodala, že to "nemyslím ako urážku". Ona sa do neho neobúva, práve naopak, on do nej. Ale to ti už nesedí do tvojho naratívu, že?
Apropo, čo je zle na tom, že otec doprial svojej dcére? Že je z dobrej rodiny? To je zločin, že ste ju za to rozniesli na kopytách?

@anonym_8e2cad ako áno pripomienka že sa necha kúpiť každému je cez, rovnako ako povedať že očakáva darčeky ,dovolenky a ak mu to nevyhovuje má to ukončiť. Pritom ona si s ním nemusela vôbec začínať keďže hneď na začiatku vidí že sú obaja niekde inde čo sa týka požiadaviek na partnera. Nevraviac o Tom že medzi tým že si nechá žena všetko platiť, a ženami ktoré majú 100e pred výplatou je ešte veľká skala tých ostatných žien. Nie len buď jeden extrém , alebo druhý extrém. Je mladá, slobodná , bezdetná, nikto jej nedáva nôž pod krk že musí s chlapcom z dediny ostať. Nevyhovuje? Ok idem ďalej, netreba to rozoberat. Obzvlášť ako sama píše, že má nápadníkov dosť

anonym_8e2cad
19. dec 2025
@lienka.7

@lienka.7 Ako si prosím prišla na to, že spadá do druhej skupiny? Áno, môže sa stať, že láska časom vyprchá. A keď nie, super, treba sa z toho tešiť. Ale to stále nič nemení na tom, že žiť sa proste z niečoho musí.
A pozri vyššie komentáre autorky. Snáď už si pochopila, o čom sa celý čas bavíme. A aj tie, ktoré jej nadávali a zhadzovali ju.
Ach jaj, niektorí ľudia sú tak neprajní... A ide ich potrhať, keď má niekto niečo, čo oni nie. A nedajbože má nejaké nároky. Trošku sa ženy uvolnite.

bambulkaaskatulka
19. dec 2025
@belllinka

@anonym_8e2cad veď píše, že chce darčeky, kvety, dovolenky... skromná, nenáročná žena 😂 A takisto píše, že je zabezpečená a dobre zarobí, tak kde je problém si na tie 2 roky na rodičáku odložiť nejaké peniaze? Alebo keď tak super zarobí, tak ona sa po môže vrátiť do práce skôr a muž ostane na rodičáku a užije si tiež svoje dieťa.

@belllinka 🤦 nikto nevravel, že je skromná nenáročná žena. Práve osobne kvitujem autorke dostatok sebareflexie, keď sama priznala, že je zvyknutá na určitý štandard a nemieni na tom nič meniť. A aby si žena sama šetrila na čas, keď bude na rodicaku je úplne chucpe. V tom období ona prispieva k spoločnému dobru osobnou starostlivosťou o spoločné dieťa. Prečo by mala ešte aj financie ťahať ona? Čo potom bude príspevok muža k spoločnému dobru/ životu whatever?

Autorka, chápem, čo chces povedať, myslím si, že by si si s chalanom začínať nemala, keď ťa už na začiatku uráža

anonym_8e2cad
19. dec 2025
@sense

@anonym_8e2cad ako áno pripomienka že sa necha kúpiť každému je cez, rovnako ako povedať že očakáva darčeky ,dovolenky a ak mu to nevyhovuje má to ukončiť. Pritom ona si s ním nemusela vôbec začínať keďže hneď na začiatku vidí že sú obaja niekde inde čo sa týka požiadaviek na partnera. Nevraviac o Tom že medzi tým že si nechá žena všetko platiť, a ženami ktoré majú 100e pred výplatou je ešte veľká skala tých ostatných žien. Nie len buď jeden extrém , alebo druhý extrém. Je mladá, slobodná , bezdetná, nikto jej nedáva nôž pod krk že musí s chlapcom z dediny ostať. Nevyhovuje? Ok idem ďalej, netreba to rozoberat. Obzvlášť ako sama píše, že má nápadníkov dosť

@sense Súhlasím s tým, že ak tento rozdiel bol badateľný od začiatku, vôbec sa do toho autorka nemala púšťať 🙂

anonym_8e2cad
19. dec 2025

Ale pekne sa tu ukázal jeden spoločensko-psychologický fenomén. A nie len tu, vidno ho aj pri iných témach.
Ak som sama s niečim nespokojná a vidím, že niekto iný je v mojej situácii (tiež nespokojný), združíme sa a budeme sa umelo podporovať v tom, že vlastne máme byť spokojní. Ak niekto tretí poukáže na to, že on by spokojný nebol a chce to inak, treba z neho spraviť nepriateľa - lebo nám pripomína vlastnú nespokojnosť a "bolesti", ktoré sú nám nepríjemné a chceme sa im vyhýbať. Treba z neho spraviť zlého, takto v našich očiach stúpneme nad neho.

V tomto prípade je téma peniaze, ale všimla som si to aj pri témach o vzhľade, postave...

zuzana76
19. dec 2025
@sss777

@anonym_autor
Takže chceš pozorného muža, ktorý vie zabezpečiť rodinu. Za mňa úplne v poriadku, to chce asi každá žena. Myslím, že tento muž nie je to, čo hľadáš. Samotný výrok, že sa necháš kúpiť hocikomu, je za mňa úbohý.
Máš 27 rokov, život pred sebou, nezahrab sa niekde vo vzťahu, ktorý ti nebude vyhovovať.
Držím palce!

@sss777 suhlasim

autorka, si mlada, tento chlapec je naozaj chudobny aj dusou, on vlastne chce zenu, co nebude mat ziadne financne naroky a este bude sponzorovat jeho, predstav si mat s nim deti a mozes sa vidiet na mieste ako tvoja teta.

really8
19. dec 2025

Najviac a najčastejšie sa ľudia obávajú vecí, ktoré sa v skutočnosti nikdy nestanú

rozculena
19. dec 2025
@bielasovicka

@anonym_autor rozid sa s ním. Tento chlap není pre teba. Vlastne, ty nie si preňho. Nezaslúžis si ho, on ta ma rad, ale ty máš rada len peniaze. A to, že tu neustále spomínaš svojho ex, je už vrchol všetkého. Nechaj ho, nech si nájde normálnu, ktorá ho bude ľúbiť bez takýchto podmienok aké máš ty.

@bielasovicka chlap,ktorý ma má rád,mi nepovie,že si ma môže hocikto kúpiť

rozculena
19. dec 2025
@nicegirl369

@natalka13 že sa má muž starať o deti namiesto ženy??? Každý príčetný psychológ ti povie, že toto je úplná choroba doby. Mama je mama. Otec nemá byť čo na materskej ako podaktorí dnesňí “muži”.

@nicegirl369 prosím ťa,odsťahuj sa do jaskyne....

rozculena
19. dec 2025
@greywolf

@anonym_autor na jednej strane pises ze zarabas dobre na druhej chces aby ti to platil partner vsetko 😀 a co ty prinesies do vztahu okrem lasky k peniazom a svojej 🔸

@greywolf hneď zrána ma naplo na grcanie.Zoči voči by som ti fľasľa po papuli,keby si toto povedal aj v skutočnosti.Ale ty si iba internetový hrdina a v reále by si sa posral

majka034
19. dec 2025
@belllinka

@belllinka kvalitné veci nemusia byť hneď luxusné a predražené...predpokladám, že autorka myslela napr. na situáciu, keď bude raz na materskej potrebovať nové topánky, aby si mohla s kľudným svedomím kúpiť rieker a drahý ju nepošle do pepca, že chodiť sa dá aj v takých
@anonym_autor nenechaj sa znechutiť, tvoje nároky sú normálne a primerané

maminkadeticiek
19. dec 2025

Je v poriadku ze to mas ako to mas a je velmi fer, ze komunikujes svoje ocakavania vopred a jasne.Nie nadarmo sa hovori vrana k vrane sada,rovny rovneho si hlada.Dobre rozmyslas.Najdi si muza do zivota,ktory ti bude rovnocenny,o ktoreho sa budes moct presne ako pises opriet financne aj na materskej raz.Zalubenie vyprcha a potom pride uz len zivot.A naozaj mas na vyber medzi spokojnym zabezpecenym zivotom a muzom,ktory ked ti nevie zabezpecit to co ocakavas ti radsej povie taku utocnu sebaobranu ako ze sa das hocikym kupit.Zodpovedne rozmyslaj s kym spojis svoj zivot,lebo potom bude neskoro plakat ked uz budes s nim mat dieta.Muzov je na svete dost.Pro jedno kvitko slunce nesviti 😊

maminkadeticiek
19. dec 2025
@anonym_32ef60

Pozor,aby si raz nezostala stara dievka.Tolko budes preberat az skoncis uplne sama.Trosku s tych narokov uber,ale samozrejme nie vela,aby si ozaj zase neskoncila ako tvoje tety.
Vzdy vo vsetkom plati:vsetko s mierou.

@anonym_32ef60 No,radsej byt stara dievka,ako sa uspokojit s niecim co mi nestaci.Nemyslim si ze autorka so svojim zazemim je taka zufalka,aby brala cokolvek len aby nebolo sama a este mozno bude aj muza musiet zivit.

rozculena
19. dec 2025

@anonym_autor dievča zlaté,daj si dobrý pozor,ja som sa vydávala z lásky,a celé manželstvo som bola ja tá,čo všetko finančne ťahala........

anonym_8385f7
19. dec 2025
@rozculena

@anonym_autor dievča zlaté,daj si dobrý pozor,ja som sa vydávala z lásky,a celé manželstvo som bola ja tá,čo všetko finančne ťahala........

@rozculena ...zato keď to celý život ťahá muž, tak je to v úplnom poriadku.