Ako sa preniesť cez rozdielne finančné hodnoty vo vzťahu?
Ahojte.. neviem, či je tu niekto kto ma pochopí a či toto píšem na správnej platforme ale skúsim, či zažil niečo podobné ale potrebovala by som poradiť, ale nie súdiť ani rady typu ako mám meniť svoju podstatu a že som zlý človek a neviem čo, pretože to nezmením. Ide o to, že som materiálny človek, potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité. Ja som mu dopredu povedala na rovinu ako to mám, aby vedel od začiatku a ak mu to nesedí, kludne to môže medzi nami ukončiť.. Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek.. Avšak momentálne sa stretávam s jedným chlapom, ktorý je doslovne chlapec z dediny a to nemyslím ako urážku ale aby ste chápali a má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu. Toto ma urazilo, pretože ja som mala jedného muža a to mám 27 a s ním som mala 5 ročný vzťah a teraz som rok a pol sama a aj keď mám nápadníkov, ale mám aj iné hodnoty/ kritéria, ktoré sú pre mňa dôležité.. Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta alebo iné ženy v našej rodine, ktoré si našli totálnych lakomcov a lúzrov doslovne a mama mi stále hovorí, že takých mužov je veľa a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje, lebo koľkokrát nemali na základné veci a ja takýto život nechcem. Ja sama o seba sa postarať viem, mám dobre platenú prácu, vlastný byt ale raz budem na materskej.. Takýchto prípadov máme viac, kedy rodičia podporujú iných členov rodiny a ja sa toho proste bojím, pretože už som mala nápadníka, ktorý lakomec bol a ten sa prejavil hneď a dobre že som utiekla tak skoro..
@rozculena ...zato keď to celý život ťahá muž, tak je to v úplnom poriadku.
@anonym_8385f7 no, väčšinou je. Lebo žena zabezpečuje starostlivosť o deti, väčšinou domácnosť, prípadne neskôr starostlivosť o rodičov keď zostanú... proste sa podieľa iným spôsobom. Peniaze sú len jedna časť ( áno, dôležitá) , života a živobytia rodiny. Btw, zarábam ( keď nie som na rodicaku) viac ako ten môj, aby ste sa niektoré nemuseli obúvať 🤦)
@anonym_8385f7 muž nerodí, nekojí a “neznici” si porodom svoje telo. Tak este ich lutujme za tu jedinu povinnost ktoru maju byt zivitelia rodiny. Wow. Ja som fakt ina kultura.
Nepolav zo svojich narokov. Laska je laska ale ucty a zivot aký si pre seba a svoje deti predstavujes nieco stojí. Ak budes ty ta hnacia sila moze sa stat ze sa casom zacnes na svojho manzela, partnera pozerat inaksie. A on na teba tiež..a vieme ake maju chlapi ego..unesie to, a ty?
@anonym_8385f7 nepoznám rodinu,kde to všetko ťahá iba muž,okrem obdobia,keď sa žena stará o deti a nechodí do práce.
Za tie prachy by som mala dom v Prahe,ale rozplynuli sa v jeho úžasnom podnikaní,lebo nebol ochotný si pripustiť,že na to nemá....a ja ako milujúca manželka som si brala úvery a stále čakala,kedy sa mu už konečne začne dariť.paradoxne,neustále mi vyčítal,že ho nepodporujem...áno,bola som SPROSTÁ
Ale ja s tebou úplne súhlasím že má rodinu zabezpečiť chlap ak je žena na rodičovskej. Ja mám tieto nároky na chlapa tiež. Som maximalne proti akémukoľvek 50/50. Len stále nerozumiem z čoho usudzuješ, že budeš ťahať všetko finančne ty. Niečo som prehliadla alebo si to nenapísala?
Ale ja s tebou úplne súhlasím že má rodinu zabezpečiť chlap ak je žena na rodičovskej. Ja mám tieto nároky na chlapa tiež. Som maximalne proti akémukoľvek 50/50. Len stále nerozumiem z čoho usudzuješ, že budeš ťahať všetko finančne ty. Niečo som prehliadla alebo si to nenapísala?
@anonym_05fc57 píše o ňom: "má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu."
@anonym_8385f7 To nie je len o peniaze.Tato tema velmi uzko suvisi aj s odolnostou voci stresu a zvysenou psychickou zatazou.Muzi su na toto "bremeno"geneticky ovela lepsie vybaveni.Nie nadarmo bola aj v minulosti zodpovednost o zabezpecenie rodiny na muzovi a zeny mali ine ulohy v rodine.A ked sa "zadari" a zena je matka,upratovacka,kucharka a vsetko ostatne co vsetky dobre pozname a este vie ze nie je ina moznost ze je aj financnym pilierom rodiny,ze si nemoze dovolit vynechat cast prijmu,ze si musi na materaku usetrit,ze sa nevie spolahnut na muza tak je to tak enormny tlak ktory nas zeny vajcuje.
@anonym_05fc57 píše o ňom: "má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu."
@rozculena to možno trochu prehnal, ale aj tak ona sama o sebe píše ako jej ex platil veci, otecko platil veci a ona očakáva zachovanie štandardu. Tak ja ti neviem či táto hláška bola tak totálne mimo. Možno sa jej hanbí kúpiť obyčajnú čokoládu keď je zvyknutá na vysoký štandard, že jej to bude málo. A opäť pokladám otázku, z čoho vyplýva že rodinu neuživí počas rodičovskej?
@anonym_8385f7 muž nerodí, nekojí a “neznici” si porodom svoje telo. Tak este ich lutujme za tu jedinu povinnost ktoru maju byt zivitelia rodiny. Wow. Ja som fakt ina kultura.
@anonym_autor nie je povinnosť rodiť, osobne nechápem toto večne žena je tehotná, žena porodi.... Žiaľ, muž nevie ani vynosiť ani porodiť. Aj keby je muž zrovna ten kto si dieťa praje viac. Veď za rozhodnutím mať dieťa stoja vždy dvaja a žena si je vedomá toho že ak má túžbu po dieťati musí vynosiť a porodiť. Alebo aj nemusí , dá sa dieťa adoptovať a nezničis si telo ani tehotenstvom ani porodom.
Nevraviac o tom , že každý normálny chlap ktorý si chce so ženou založiť rodinu vie, že v určitých obdobiach vzťahu bude musieť viac priložit ruku k dielu čo sa financií tyka, a na druhú stranu sa žena nesmie spoliehať len na to že sa muž postará, lebo stačí okamih a z muža živiteľa sa môže stať osoba odkázané na druhých (choroba, nehoda)
@anonym_autor a kde je napísané že musíš kojiť? Resp.vobec rodit? Týmto si to všetko iba zaklincovala. Este si zabudla napísať, že sa kvôli dietatu budeš musieť obetovať. Rozmaznana tatkova princeznicka, ktorá keď nemá co chce, tak kope nožičkami a ten druhy je hned luzer 👌 vieš co, nie pre tvoj pokoj, ale pre pokoj toho chalana sa s nim prosím ta rozid. Vsak naco by ti aj taky buran, ktorého ešte budeš musieť ty zivit, predsa bol.
@anonym_autor nie je povinnosť rodiť, osobne nechápem toto večne žena je tehotná, žena porodi.... Žiaľ, muž nevie ani vynosiť ani porodiť. Aj keby je muž zrovna ten kto si dieťa praje viac. Veď za rozhodnutím mať dieťa stoja vždy dvaja a žena si je vedomá toho že ak má túžbu po dieťati musí vynosiť a porodiť. Alebo aj nemusí , dá sa dieťa adoptovať a nezničis si telo ani tehotenstvom ani porodom.
Nevraviac o tom , že každý normálny chlap ktorý si chce so ženou založiť rodinu vie, že v určitých obdobiach vzťahu bude musieť viac priložit ruku k dielu čo sa financií tyka, a na druhú stranu sa žena nesmie spoliehať len na to že sa muž postará, lebo stačí okamih a z muža živiteľa sa môže stať osoba odkázané na druhých (choroba, nehoda)
@sense juj sa nehraj na blbu. Nejde len o vynosenie a pôrod, ale aj o dlhé roky starostlivosti, ktorú málo chlapov preberá v rovnocennej miere. A áno, je rozdiel uvedomovať si, že sa všeličo môže stať a iné ísť vedome do vzťahu s chlapom, ktorý má prístup, že hlavne že sa ľúbime, žiť môžme aj pod mostom
@sense juj sa nehraj na blbu. Nejde len o vynosenie a pôrod, ale aj o dlhé roky starostlivosti, ktorú málo chlapov preberá v rovnocennej miere. A áno, je rozdiel uvedomovať si, že sa všeličo môže stať a iné ísť vedome do vzťahu s chlapom, ktorý má prístup, že hlavne že sa ľúbime, žiť môžme aj pod mostom
@bambulkaaskatulka nehrám sa na blbu , rovnako každý rozumný muž vie že žena ktorá obetuje kariéru pre rodinu dáva do manželstva menej materiálneho a o to viac nematerialneho ... A tiež nerobme z tých chlapov úplných chujov ,že majú ženu len za slúžku, a na to aby sa mali kde vyprázdniť a ostatok aj financie, aj riadenie aj domácnosť je len na žene. ... A ak si žena takého vyberie je to len a len jej chyba.
Stále som však toho názoru ak chlap urazí ženu na prvom rande tak na ďalšie tá žena nepôjde a nebude s ním strácať akýkoľvek čas, obzvlášť ak má tých nápadníkov viac ako tvrdí autorka.
A tiež nebudem tvrdiť chlapovi na rande že som materialistka, lebo očakávam že mi chlap z času na čas donesie kvety, zaplatí večeru či wellness lebo to by malo z toho chlapa vyjsť prirodzene aj bez očakávaní. Ale to neznamená že som materialistka. Nie som a tie kvety ma potešia vždy, keď ich ten chlap donesie aj po x rokoch vzťahu a nie preto že je sviatok alebo má za ušami ale preto že ma chce potešiť, rovnako ako je prirodzené keď ma chlap voľno a ja som v práci že prídem domov do čistého, večera navarena a ešte aj po večeri uprace. Pretože toto sú veci ktoré majú prirodzene vo vyrovnanom vzťahu fungovať aj bez očakávaní
@anonym_autor Nechala by som ho uz len z dovodu, ze ta uraza, ze si sa nechala kupit. Ventiluje si na tebe komplexy svojej nedostatocnosti. S takym clovekom sa nikdy nebudes citit dobre a vonkoncom nejde len o zivotny standard.
@anonym_autor budeš si musieť nájsť chlapa, ktorý je minimálne na tvojej úrovni.Ked ste len na začiatku a už riešite takéto reci nebude to dobre.Nikdy nehovor terajšiemu priateľovi ako to bolo s minulým načo si mu hovorila, že platil dovolenku atď...už ma reci, že si ťa kupoval a to by mi veľmi vadilo.Chlapi z dediny môžu mať veľa pozemkov😉a k tomu čo píšeš, áno chlap sa má vedieť postarať.Bud rada, že ti aj mama povie, že si máš dávať pozor a neuspokojit sa s malom horšie je zalubit sa mať klapky na očiach a mysliet si, že využijete z lásky.
@bambulkaaskatulka nehrám sa na blbu , rovnako každý rozumný muž vie že žena ktorá obetuje kariéru pre rodinu dáva do manželstva menej materiálneho a o to viac nematerialneho ... A tiež nerobme z tých chlapov úplných chujov ,že majú ženu len za slúžku, a na to aby sa mali kde vyprázdniť a ostatok aj financie, aj riadenie aj domácnosť je len na žene. ... A ak si žena takého vyberie je to len a len jej chyba.
Stále som však toho názoru ak chlap urazí ženu na prvom rande tak na ďalšie tá žena nepôjde a nebude s ním strácať akýkoľvek čas, obzvlášť ak má tých nápadníkov viac ako tvrdí autorka.
A tiež nebudem tvrdiť chlapovi na rande že som materialistka, lebo očakávam že mi chlap z času na čas donesie kvety, zaplatí večeru či wellness lebo to by malo z toho chlapa vyjsť prirodzene aj bez očakávaní. Ale to neznamená že som materialistka. Nie som a tie kvety ma potešia vždy, keď ich ten chlap donesie aj po x rokoch vzťahu a nie preto že je sviatok alebo má za ušami ale preto že ma chce potešiť, rovnako ako je prirodzené keď ma chlap voľno a ja som v práci že prídem domov do čistého, večera navarena a ešte aj po večeri uprace. Pretože toto sú veci ktoré majú prirodzene vo vyrovnanom vzťahu fungovať aj bez očakávaní
@sense heh. Páči sa mi tvoja posledná veta. Áno. Toto sú veci, ktoré majú fungovať. Problém je, že nie vždy fungujú. Pravda je, že o konkrétnom prípade vieme dosť málo. Ale čo nám autorka povedala, že v blízkej rodine má prípady, kedy to nefunguje. A zjavne sa bojí, aby tak sama nedopadla. Preto verbalizovala, že jej na určitej úrovni záleží ( dobre, asi nie najšťastnejším spôsobom) , na vo chalan zareagoval urazkami. Ako vravím, mala utekať ozlomkrky a nie ešte riešiť, či je ona moc materialisticka alebo čo. A nepáčia sa mi vôbec tie hejty čo sa tu na ňu zniesli. V inej téme by ženskú sprdli, že čo sa necháva nabuchat lenivcom a neschopakom
@anonym_autor a kde je napísané že musíš kojiť? Resp.vobec rodit? Týmto si to všetko iba zaklincovala. Este si zabudla napísať, že sa kvôli dietatu budeš musieť obetovať. Rozmaznana tatkova princeznicka, ktorá keď nemá co chce, tak kope nožičkami a ten druhy je hned luzer 👌 vieš co, nie pre tvoj pokoj, ale pre pokoj toho chalana sa s nim prosím ta rozid. Vsak naco by ti aj taky buran, ktorého ešte budeš musieť ty zivit, predsa bol.
@lienka.7 Myslim, ze to trochu prehanas. Autorka to spomenula, pretoze pravdepodobne chce rodinu. A ano, pre dieta sa treba obetovat. A je to velka obeta, nehovorme si, ze nie. Obhajujes toho chalana ale vnimas to, ze jej uz v zaciatkoch povedal, ze sa necha kupit hocikomu? Povedal by tebe toto niekedy tvoj milujuci partner? Toto je doslova urazka a redflag jednoznacne vacsi nez to, ze niekto je zvyknuty na svoj standard.
Necitala som celu diskusiu, ale nerozumiem hned od zaciatku - co ma spolocne to, ze hladas finance zabezpeceneho muza, ktory sa o svoje zabezpecenie s Tebou podeli a ini clenovia rodiny, ktori urobili zle rozhodnutia, zivia si prizivnikov a nedokazu si zaplatit zivot?
Aj ked pojdes na matersku... a co? Ak mas teraz dobru pracu, ak si teraz dobre zabezpecena, znamena to, ze aj dobre setris.. mas fondy, uspory, pripadne investujes do realit. Cize materska by tym az tak velmi zamavat nemala, nie? Ci Ty ani tak nie si financne zabezpecena ako zvyknuta na to, ze sa zabezpecovat nemusis, pretoze rodina/otec/partner to robili za Teba?
A samozrejme je rozumne hladat partnera, ktory vyhovuje Tvojim financnym narokom (inak to nebude rovnocenny vztah), ale za mna osobne treba v prvom rade hladat tu chemiu/lasku/iskru, ktora v tom vztahu ostane a udrzi vas spolu..
@sense heh. Páči sa mi tvoja posledná veta. Áno. Toto sú veci, ktoré majú fungovať. Problém je, že nie vždy fungujú. Pravda je, že o konkrétnom prípade vieme dosť málo. Ale čo nám autorka povedala, že v blízkej rodine má prípady, kedy to nefunguje. A zjavne sa bojí, aby tak sama nedopadla. Preto verbalizovala, že jej na určitej úrovni záleží ( dobre, asi nie najšťastnejším spôsobom) , na vo chalan zareagoval urazkami. Ako vravím, mala utekať ozlomkrky a nie ešte riešiť, či je ona moc materialisticka alebo čo. A nepáčia sa mi vôbec tie hejty čo sa tu na ňu zniesli. V inej téme by ženskú sprdli, že čo sa necháva nabuchat lenivcom a neschopakom
@bambulkaaskatulka presne mala to vzdať hneď a nie mu vysvetľovať že ak mu to vadí ma to ukončiť.
A teda, keby som chlap a žena na mňa vybafne, vieš som materialisticky založená a potrpim si na peniaze, lebo som bola otcova princezná a všetko mi doprial a obdaruval má dovolenkami, kvetmi atd(ako to sama autorka napísala) tiež by som si pomyslela, že táto žena hľadá sponzora a nie partnera do budúcnosti a s turistikou v horách, či "obyčajnými" zážitkami sa neuspokojí.
Rovnako ako keby chlap má mňa na prvom rande vybafne,že deti a domácnosť sú ženská robota. Nech viem na čom som. Poklepem si po celé a rozlúčim sa
@bambulkaaskatulka presne mala to vzdať hneď a nie mu vysvetľovať že ak mu to vadí ma to ukončiť.
A teda, keby som chlap a žena na mňa vybafne, vieš som materialisticky založená a potrpim si na peniaze, lebo som bola otcova princezná a všetko mi doprial a obdaruval má dovolenkami, kvetmi atd(ako to sama autorka napísala) tiež by som si pomyslela, že táto žena hľadá sponzora a nie partnera do budúcnosti a s turistikou v horách, či "obyčajnými" zážitkami sa neuspokojí.
Rovnako ako keby chlap má mňa na prvom rande vybafne,že deti a domácnosť sú ženská robota. Nech viem na čom som. Poklepem si po celé a rozlúčim sa
@bludna myslím, že
@sense to vo svojom príspevku z 12:53 zhrnula uplne presne.
A naposledy, pokial sa autorka prezentuje, ze je materiálne založená a ze city sú nanič, lebo vyprchaju a ostanú len peniaze, nepovedal jej absolutne nič zlé. Lebo keby si mala vybrať z 2, z ktorých jeden jej sľubuje lásku a ten druhy perlový náhrdelník, vyberie si toho druhého.
A tak, ako to v diskusiách chodi, nemáme tu pohlad/príbeh druhého strany. Ale samozrejme, už je ten chlap ch.j už teraz a ona bude ťahať celu kasu. Tak naozaj nechápem, čo s ním stráca čas?
@anonym_d2ae7e veď to chcem zistiť, či sme na podobnej úrovni, pretože preňho je všetko kupovanie a tak nazval aj správanie môjho ex že si ma len kupoval a že takéto správanie nazýva kupovaním - ex mi nič také svetoborné nekúpil, iba na sviatky som dostávala darčeky a z dovoleniek zaplatil väčšiu časť za mňa, pretože mal aj viac penazí..
@anonym_autor ja nechápem, prečo si ešte s ním, keď spolu vediete takéto debaty. Zjavne máte na život a vzťah úplne iné názory. Ukonči to a hotovo.
Uz som precitala aj diskusiu, ale teda raz by mi muz (nieto este na uplnom zaciatku vztahu) povedal, ze sa dam kupit. Dakujem, neprosim.
Ano, nevieme ako mu presne autorka podala svoje ocakavnia, ale aj tak. Takto sa gentleman nesprava. Toto nie je perspektivny vztah (ak je to vobec uz vztah).
@lienka.7 ty musíš byť vždy v opozícii.Ona aspoň má a nečaká, že jej to zabezpečí manžel.kazda žena čaká, že keď sa bude starať o dieťa muž to potiahne a nie ešte ona ho živit.Aj v prírode to tak funguje🤣
@anonym_autor preco s nim stracas cas. Najdi si takeho, ktory ti bude vyhovovat.
Vyjadrim sa hromadne. Ja očakavam pri sebe muža, pri ktorom budem moct byt zena, o ktoreho sa budem moct opriet, aj financne a budem sa moct citit ako zena. Ja netúžim po tom aby som sa bila do pŕs a dokazovala ako veci dokazem sama. Áno ak sa zivot pose** s prepacenim tak ano budem musiet byt ta silna a zvladnut to sama o com nepochybujem. Ale ak si mozem vybrat tak chcem to najlepsie pre seba. Ak sa to niekoho dotklo pardon. Ja sa na veci pozeram triezvo. Byvaleho som milovala, preto aky bol laskavy clovek, dobry, mily, nezny empaticky ale bolo krasne ked mi z menin spravil pomaly vianoce, oslavoval moje uspechy, pozval na dovolenku na ltoru som tuzila ist a nemala som v tom čase na nu kedze som studovala a museli by to platit rodicia. Mohla som byt neznou zenou. On bol rad ze ma pri sebe reprezentativnu, milu, mudru sikovnu zenu ktora navarila, upratala a robila ho stastnym. Taky bol moj jediny a posledny vztah aj keď sme sa kazdy rozhodli ist svojou cestou, ten muz bol jeden skvely clovek a napriklad taketo nieco si nikdy nedovolil 🙂 ako tu uz bolo pisane pre mna nie je stastie sa tlacit niekde v 1 izbaku zit od vyplaty k vyplate ale hlavne ze sa lubime. Ja taky zivot nechcem. Prave si dorabam druhu vysoku skolu, ja na sebe makam, tak ocakavam k sebe niekoho rovnocenneho, kludne aj bez vysokej skoly na tom nezalezi, ani na povolani ale ja mam panicky strach z lakomcov a chudoby.
jej tema tyzdna sa nasla pri kavicke 😎
Vyjadrim sa hromadne. Ja očakavam pri sebe muža, pri ktorom budem moct byt zena, o ktoreho sa budem moct opriet, aj financne a budem sa moct citit ako zena. Ja netúžim po tom aby som sa bila do pŕs a dokazovala ako veci dokazem sama. Áno ak sa zivot pose** s prepacenim tak ano budem musiet byt ta silna a zvladnut to sama o com nepochybujem. Ale ak si mozem vybrat tak chcem to najlepsie pre seba. Ak sa to niekoho dotklo pardon. Ja sa na veci pozeram triezvo. Byvaleho som milovala, preto aky bol laskavy clovek, dobry, mily, nezny empaticky ale bolo krasne ked mi z menin spravil pomaly vianoce, oslavoval moje uspechy, pozval na dovolenku na ltoru som tuzila ist a nemala som v tom čase na nu kedze som studovala a museli by to platit rodicia. Mohla som byt neznou zenou. On bol rad ze ma pri sebe reprezentativnu, milu, mudru sikovnu zenu ktora navarila, upratala a robila ho stastnym. Taky bol moj jediny a posledny vztah aj keď sme sa kazdy rozhodli ist svojou cestou, ten muz bol jeden skvely clovek a napriklad taketo nieco si nikdy nedovolil 🙂 ako tu uz bolo pisane pre mna nie je stastie sa tlacit niekde v 1 izbaku zit od vyplaty k vyplate ale hlavne ze sa lubime. Ja taky zivot nechcem. Prave si dorabam druhu vysoku skolu, ja na sebe makam, tak ocakavam k sebe niekoho rovnocenneho, kludne aj bez vysokej skoly na tom nezalezi, ani na povolani ale ja mam panicky strach z lakomcov a chudoby.
@anonym_autor tak sa vráť k tomu bývalému,kedze ho tu neustále spomínaš. Načo ti je tento ktory je úplne iný?
Ano neries chlapa cp ti povie ze sa nechas kupit. Ostatne je uplne individualne. Jasne ze clovek z ineho prostredia s inym zivotnym stylom bude iny. Zalezi co je najdolezitejsie - dobry vztah alebo darceky/dovolenky? Neurazala by som beznych muzov, ani chlap s farmy nemusi nyt laznik v gumakoch ktroy nevie zene kupit kvety a darcek. Ale bude mat urcite iny pristup k peniazom. Cize hladaj si rovnocenneho v pohlade na financie, nic ine sa ti ppradit neda. Ale ako som na zaciatku pisala = uz ts poznamka by ho diskvalifilovala. Na druhej strane chapem co si musi muz mysliet ked taketo pocuje od zeny😂 poviem to tak : za dlhe roky spolocneho zivota sa moze kadeco stat a situacie financne sa lahko zmenia... tak to a tvojou panikou z chudoby a lakomca co ti nekupi dovolenku prajem pokojny zivot 😊

@anonym_8385f7 je malo chlapov, ktori tahaju vsetko financne a este sa staraju aj o deti, chodia na rodicovske, k lekarom, varia, upratuju, vsetko a zena sedi len na zadku nic neurobi, zenu vlastne taku nepoznam, zato chlapov, co pachaju ekonomicke nasilie na svojich najblizsich, zeny vydeluju peniazmi, tak o takych tu citam neraz. Autorka, kedze je sikovna by bola ten tahun a chlap by bol chlap, co by sa nechal vydrziavat.