Ako sa preniesť cez rozdielne finančné hodnoty vo vzťahu?
Ahojte.. neviem, či je tu niekto kto ma pochopí a či toto píšem na správnej platforme ale skúsim, či zažil niečo podobné ale potrebovala by som poradiť, ale nie súdiť ani rady typu ako mám meniť svoju podstatu a že som zlý človek a neviem čo, pretože to nezmením. Ide o to, že som materiálny človek, potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité. Ja som mu dopredu povedala na rovinu ako to mám, aby vedel od začiatku a ak mu to nesedí, kludne to môže medzi nami ukončiť.. Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek.. Avšak momentálne sa stretávam s jedným chlapom, ktorý je doslovne chlapec z dediny a to nemyslím ako urážku ale aby ste chápali a má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu. Toto ma urazilo, pretože ja som mala jedného muža a to mám 27 a s ním som mala 5 ročný vzťah a teraz som rok a pol sama a aj keď mám nápadníkov, ale mám aj iné hodnoty/ kritéria, ktoré sú pre mňa dôležité.. Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta alebo iné ženy v našej rodine, ktoré si našli totálnych lakomcov a lúzrov doslovne a mama mi stále hovorí, že takých mužov je veľa a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje, lebo koľkokrát nemali na základné veci a ja takýto život nechcem. Ja sama o seba sa postarať viem, mám dobre platenú prácu, vlastný byt ale raz budem na materskej.. Takýchto prípadov máme viac, kedy rodičia podporujú iných členov rodiny a ja sa toho proste bojím, pretože už som mala nápadníka, ktorý lakomec bol a ten sa prejavil hneď a dobre že som utiekla tak skoro..
@zuzana76 kolko negativ si nasla na tom chlapovi. Autorka nic z toho co usudzujes nenapisala. Ci ked je chlapec "z dediny" tak je automaticky neambiciozny, lenivy? Ako keby "v meste" zili len sami uspesny a ambiciozny.
Za to, ze ju hned od zaciatku vztahu nezahrna darcekmi? Preco by on mal menit svoje prirodzene "ja" ked ona nemieni? Nechapem, preco sa ona vobec stretava s takym, co jej nenosi darceky. Asi si az tak vyberat nemoze, hoci sa tvari, ze ma napadnikov.
@anonym_bba075 veď už sme sa dostretavali, ja som to chcela ukončiť už predtým ale on ma stále prosikal nech tomu dám šancu a ja som mala pochybnosti a preto som sem aj písala.. ale už mám jasno 🙂 ak nemám podľa teba tak nemám ok 🙂 presviedčať ťa nebudem citim že ma potrebuješ zhodiť
pridavam update ukončili sme to a ako sme sa rozprávali sa mi dvihol žalúdok doslovne pretože hovoril, že jemu to nevadí ale že nikdy nestretol ženu ktorá má rada darčeky a teší sa z nich ako ja a že jeho bývalé si na tom nezakladali a povedal mi že on ma zo mna taký pocit, že keď mi muž niečo kupi alebo ma niekam pozve automaticky sa s ním vyspím a toto mi stačilo a to bola posledná bodka, pretože ja som spala s jedným jediným mužom za život a to bol ex a možností som mala ako žena veľa.. on sa to snažil potom nejak zahovoriť a ešte mi píše a tak ale tam presne vidím, že každý čakáme niečo iné a jemu to nie je prirodzené..
@anonym_autor zaujimave, ze prave takto na neho posobis...tak "lahko". Aspon mas spatnu vazbu....
@zuzana76 kolko negativ si nasla na tom chlapovi. Autorka nic z toho co usudzujes nenapisala. Ci ked je chlapec "z dediny" tak je automaticky neambiciozny, lenivy? Ako keby "v meste" zili len sami uspesny a ambiciozny.
Za to, ze ju hned od zaciatku vztahu nezahrna darcekmi? Preco by on mal menit svoje prirodzene "ja" ked ona nemieni? Nechapem, preco sa ona vobec stretava s takym, co jej nenosi darceky. Asi si az tak vyberat nemoze, hoci sa tvari, ze ma napadnikov.
@anonym_bba075 ako vidis hore, uz sa stretavat nebude, vycitala som z jej riadkov, ze su uplne odlisni, on si nezaklada vobec na materii a ona ano. To ako ked das dokopy veriaceho a ateistu a oboch dost radikalnych. No naco to silit. Ved nemusi on nic menit, musi si najst partnerku, ktora nic materialne vyzadovat nebude. Tato to nebola a nebude. A pravdupovediac chlap, co hned vyhlasi, ze zahrnat zenu darcekmi je zle, tak tam to je pre mna lakomstvo.
ja nemám nič proti tomu, že je niekto z dediny a nenapísala som že je lenivý ani neambiciozny ale vidim odlišny mindset a prekvapuju ho veci, čo mne pridu samozrejme.
pridavam update ukončili sme to a ako sme sa rozprávali sa mi dvihol žalúdok doslovne pretože hovoril, že jemu to nevadí ale že nikdy nestretol ženu ktorá má rada darčeky a teší sa z nich ako ja a že jeho bývalé si na tom nezakladali a povedal mi že on ma zo mna taký pocit, že keď mi muž niečo kupi alebo ma niekam pozve automaticky sa s ním vyspím a toto mi stačilo a to bola posledná bodka, pretože ja som spala s jedným jediným mužom za život a to bol ex a možností som mala ako žena veľa.. on sa to snažil potom nejak zahovoriť a ešte mi píše a tak ale tam presne vidím, že každý čakáme niečo iné a jemu to nie je prirodzené..
@anonym_autor kasli na neho. Mam pocit, ze on vie, ze si nemoze dovolit taky zivotny styl ako mas ty, tak ta potrebuje urazit.
@anonym_autor zaujimave, ze prave takto na neho posobis...tak "lahko". Aspon mas spatnu vazbu....
@anonym_bba075 nazval ma ľahkou len preto, že mam vyšši životný štýl. V jeho hlave to znamena, že je žena na predaj, a že každý kto ma peniaze si taku ženu môže kupiť. Nepatrím hocikomu a určite nie niekomu lakomému a malomyselnému. A dúfam, že budem pre všetkých lakomcov, ktorí šetria na ženách pôsobiť lacno aby ma obišli :D
@anonym_bba075 nazval ma ľahkou len preto, že mam vyšši životný štýl. V jeho hlave to znamena, že je žena na predaj, a že každý kto ma peniaze si taku ženu môže kupiť. Nepatrím hocikomu a určite nie niekomu lakomému a malomyselnému. A dúfam, že budem pre všetkých lakomcov, ktorí šetria na ženách pôsobiť lacno aby ma obišli :D
@anonym_autor a co sa Ti doteraz na nom tak pacilo, ze si mu davala sancu?
@anonym_autor a co sa Ti doteraz na nom tak pacilo, ze si mu davala sancu?
@anonym_bba075 bol slušný, pozorný, zaujímal sa o mňa, mali sme spoločnú reč a bol príjemný a vtipný.
@anonym_bba075 bol slušný, pozorný, zaujímal sa o mňa, mali sme spoločnú reč a bol príjemný a vtipný.
@anonym_autor vsak to je kazdy co ma plne , vsak uz vies co
@anonym_bba075 ja tiez nie som nejako materialisticky a darcekovo zalozena, vyslovene neznasam, ked mi niekto daruje nejaku blbost, som minimalistka, nemam rada zbytocne veci (ale ked si uz nieco kupim, alebo chcem nejaky darcek, tak poviem manzelovi aky a je to vzdy nieco kvalitne a drahsie, uprednostnujem menej darov, ale nech stoja za to) , ale presne poznam tento pocit falosnej skromnosti a falosneho duchovneho stylu, ze akoze materia je zla, staci nam len laska a to, ze si rozumieme a bla bla a pritom sa za tym schovava len vlastna neschopnost vysvihnut sa vyssie. Tak radsej budem len vo svojej komfortnej zone a budem nadavat na vsetkych bohatsich ludi, lebo to su urcite zli ludia. Jednoducho nie je mi sympaticka ta mentalita falosnej skromnosti, tak on na mna posobi a najma preto, ze ma tendenciu autorku zhadzovat, ten, pre koho by to nebol problem, by to nerobil.
@anonym_bba075 ja tiez nie som nejako materialisticky a darcekovo zalozena, vyslovene neznasam, ked mi niekto daruje nejaku blbost, som minimalistka, nemam rada zbytocne veci (ale ked si uz nieco kupim, alebo chcem nejaky darcek, tak poviem manzelovi aky a je to vzdy nieco kvalitne a drahsie, uprednostnujem menej darov, ale nech stoja za to) , ale presne poznam tento pocit falosnej skromnosti a falosneho duchovneho stylu, ze akoze materia je zla, staci nam len laska a to, ze si rozumieme a bla bla a pritom sa za tym schovava len vlastna neschopnost vysvihnut sa vyssie. Tak radsej budem len vo svojej komfortnej zone a budem nadavat na vsetkych bohatsich ludi, lebo to su urcite zli ludia. Jednoducho nie je mi sympaticka ta mentalita falosnej skromnosti, tak on na mna posobi a najma preto, ze ma tendenciu autorku zhadzovat, ten, pre koho by to nebol problem, by to nerobil.
@zuzana76 suhlasim s tebou v každom tvojom príspevku a ja si presne tiež potrpim na kvalitných veciach napr. parfémy (to ma teraz napadlo) a aj to sme sa bavili a on nikdy nemal drahší parfém ako z DMky, lebo on v tom nevidí zmysel a ja som sa už hneď zľakla aby keď má takýto postoj, čo som písala predtým aby ma nezačal presviedčať, čo si nekúpim aj ja nejaký 20 eurový miesto 150 eurového, že veď to je jedno... chápeme sa..
@zuzana76 suhlasim s tebou v každom tvojom príspevku a ja si presne tiež potrpim na kvalitných veciach napr. parfémy (to ma teraz napadlo) a aj to sme sa bavili a on nikdy nemal drahší parfém ako z DMky, lebo on v tom nevidí zmysel a ja som sa už hneď zľakla aby keď má takýto postoj, čo som písala predtým aby ma nezačal presviedčať, čo si nekúpim aj ja nejaký 20 eurový miesto 150 eurového, že veď to je jedno... chápeme sa..
@anonym_autor fúha, no to by bol horor, mať iba 20 eurový parfém z DMky 🙄😂
Už od prvého príspevku si príšerne namyslená, rozmatnaná pipka, ktorá ide iba po prachoch. Radšej toho chlapa nechaj ísť a ty si hľadaj rovnako zmýšľajúceho povrchného blba. Ty si ho vôbec nezaslúžiš.
@anonym_autor fúha, no to by bol horor, mať iba 20 eurový parfém z DMky 🙄😂
Už od prvého príspevku si príšerne namyslená, rozmatnaná pipka, ktorá ide iba po prachoch. Radšej toho chlapa nechaj ísť a ty si hľadaj rovnako zmýšľajúceho povrchného blba. Ty si ho vôbec nezaslúžiš.
@anonym_21be5c vidíš a toto je presne to čo tu bolo spomínané. Prečo by som mala používať niečo čo nechcem? Prečo ak mám na niečo drahšie sa mám obmedzovať? Inak to, že ma nazývaš rozmaznanou, beriem ako kompliment. Je to dôkaz, že ma vychovali schopní ľudia, ktorí si vedeli zarobiť a dopriali mi kvalitu a nie výhovorky. Nikto predtým nemal problém s tým, čo používam a ani sa nad tým nepozastavil, lebo boli na rovnakej úrovni.
@anonym_autor tak ja zrovna aj nejaky 20 - 30 eurovy mam, tusim Lauru Biagotti, on nech si taky kupi a tebe by mal kupit taky, aky sa paci tebe. Zle je to presviedcanie, ze aj ty mas mat taky. Ja tiez radsej uprednostnim nic, pred darcekom, ktory sa mi nepaci, naco vyhadzovat peniaze za nieco, co nebudem nosit. Vy dvaja sa k sebe nehodite. Ani on nie je nejaky cnostny, ked mal potrebu ta urazat. Takto sa nesprava chlap na urovni, takze nemas za cim lutovat.
@anonym_autor najskor to bude tak ako to zhodnotil princ krason. Chcel od Teba len to jedno...a ked uz videl ze nic z toho, tak zacal "perlit" az hroza.
Taki su aj "z dediny" aj z mesta, bohati, aj chudobni, lakomi aj obdarujuci.
Domyslel si, ze ked ine zeny "daju" a ani im darceky netreba, tak ze Ty si taka ista akurat chces darcek k tomu. Zial, taky "obraz" o zenach vytvaraju zeny same, nie vsetky samozrejme.
@anonym_autor
Toto tu je presne ako nekonečné diskusie na tému, či je dôležité, aby mal muž vysokú školu. Vždy sa to tu rozdelí na 2 tábory - jeden tvrdí, že vysoká škola je dôležitá a druhý tvrdí, že muž je buď vzdelaný alebo vie vymeniť žiarovku (chcú toho s tou žiarovkou) a vš je zbytočnosť.
V tejto diskusii jeden tábor súhlasí s tebou, že aj financie sú dôležité, druhý tábor ťa považuje za povrchnú zlatokopku. Aj keď vlastne KAŽDÁ jedna žena by radšej žila z rozpočtu 5000 eur ako 2000 eur. Lebo každá jedna matka chce poslať deti do kvalitných škôl, ukázať im svet, prihlásiť ich do jazykovky...a aj teba rodičia privykli na istú úroveň života, preto študuješ a pracuješ na sebe, lebo sa chceš mať dobre. Ešte raz, nevidím na tom absolútne nič zlé.
Si mladá, hľadaj ďalej, držím palce, nech nájdeš niekoho, kto ti bude po všetkých stránkach vyhovovať.
@anonym_autor a co my s tym akoze tak bud sama ked sa bojus ze dopadnes ako tvoja sprosta tetka z hornej dolnej
@anonym_21be5c vidíš a toto je presne to čo tu bolo spomínané. Prečo by som mala používať niečo čo nechcem? Prečo ak mám na niečo drahšie sa mám obmedzovať? Inak to, že ma nazývaš rozmaznanou, beriem ako kompliment. Je to dôkaz, že ma vychovali schopní ľudia, ktorí si vedeli zarobiť a dopriali mi kvalitu a nie výhovorky. Nikto predtým nemal problém s tým, čo používam a ani sa nad tým nepozastavil, lebo boli na rovnakej úrovni.
@anonym_autor joj ako si sama protirecis. Ze vraj Ti nezalezi kolko zarobi, ale ako sa vie podelit. A potom by si chcela od cloveka co zaraba dajme tomu priemernu mzdu v SR len tak ako darcek parfem za 10% z jeho mesacnej mzdy. Lebo Ty lacnejsi darcek nechces a nebudes pouzivat. Dokazes sa Ty vobec pozriet na svet ocami priemerne zarabajuceho cloveka?
Prosim nepis, ze Tebe nezalezi na tom kolko zaraba....zalezi a velmi. Chod si hladat bohateho zo zahranicia, tak ako Tvoja mama. Snad sa Ti podari najst.
@anonym_autor joj ako si sama protirecis. Ze vraj Ti nezalezi kolko zarobi, ale ako sa vie podelit. A potom by si chcela od cloveka co zaraba dajme tomu priemernu mzdu v SR len tak ako darcek parfem za 10% z jeho mesacnej mzdy. Lebo Ty lacnejsi darcek nechces a nebudes pouzivat. Dokazes sa Ty vobec pozriet na svet ocami priemerne zarabajuceho cloveka?
Prosim nepis, ze Tebe nezalezi na tom kolko zaraba....zalezi a velmi. Chod si hladat bohateho zo zahranicia, tak ako Tvoja mama. Snad sa Ti podari najst.
@anonym_bba075 moju mamu si laskavo neber do ust. Ona si našla muža s ktorým po čase spolu vybudovali niečo veľké, na začiatku nemali nič. Ale prajem si mať život ako moja mama a myslím si, že aj ty a veľa iných žien ale nahlas to nepovedia, lebo veď treba byt spokojný s málom. Moja mama má muža, ktorý vybaví, zariadi, postara sa, navari aj upratuje môj otec. Do toho ma 2 vysoke školy je nadpriemerne inteligentny a ešte aj skvelo vyzera. Splní jej, všetko čo jej vidí na očiach, teraz jej ide kupovať byt v Dubaji na jej meno, lebo po tom túži. A ako gratis na 55 narodeniny dostala nove auto, chodi 2x do roka na exoticke dovolenky, čiže áno dobre si vybrala!! 🙂 PS: nikde som nepovedala, že tu voňavku chcem v bežný deň ale stačí na sviatok 🙂
@anonym_bba075 moju mamu si laskavo neber do ust. Ona si našla muža s ktorým po čase spolu vybudovali niečo veľké, na začiatku nemali nič. Ale prajem si mať život ako moja mama a myslím si, že aj ty a veľa iných žien ale nahlas to nepovedia, lebo veď treba byt spokojný s málom. Moja mama má muža, ktorý vybaví, zariadi, postara sa, navari aj upratuje môj otec. Do toho ma 2 vysoke školy je nadpriemerne inteligentny a ešte aj skvelo vyzera. Splní jej, všetko čo jej vidí na očiach, teraz jej ide kupovať byt v Dubaji na jej meno, lebo po tom túži. A ako gratis na 55 narodeniny dostala nove auto, chodi 2x do roka na exoticke dovolenky, čiže áno dobre si vybrala!! 🙂 PS: nikde som nepovedala, že tu voňavku chcem v bežný deň ale stačí na sviatok 🙂
@anonym_autor
A teraz tu budú dámy skromne tvrdiť, že ony by byt v Dubaji nechceli, lebo ony radšej skromne na Domaši
@anonym_autor nuz ale Tvoji rodicia nieco spolu vybudovali a teraz si uzivaju vysledky svojej namahy. Mohla by si byt ako Tvoja mama a snazit sa aj nieco vybudovat a nie iba ocakavat drahe darceky.
@anonym_autor nuz ale Tvoji rodicia nieco spolu vybudovali a teraz si uzivaju vysledky svojej namahy. Mohla by si byt ako Tvoja mama a snazit sa aj nieco vybudovat a nie iba ocakavat drahe darceky.
@anonym_bba075 ved hlada partnera s ktorym bude budovat. Nie niekoho, komu cely zivot postaci prezit v dvojizbaku.
@anonym_bba075 😂😂😂😂😂ja normalne neverim. Toto je typicka slovač. Tak najprv mam byt moja moja a najst si prachaca a potom ked vysvetlim ze to tak nie je tak uz sa rype do toho ze chcem darceky. Vies co, prajem ti aby si nedostala dalsi cely rok nic a tes sa zo vzduchu a neotravuj. Nepis sem uz
@anonym_bba075 ty tupelko hlupe. Ja som studovala vysoku skolu v zahranici, chodila cely zivot do jazykoviek, ovladam okrem anglictiny a nemciny dalsie 2 cudzie jazyky na hovorovej urovni. Prosim ta, staraj sa o seba. Ja prácu mám. Dufam ze mas aj ty a ze si v nej spokojna.
ja nemám nič proti tomu, že je niekto z dediny a nenapísala som že je lenivý ani neambiciozny ale vidim odlišny mindset a prekvapuju ho veci, čo mne pridu samozrejme.
@anonym_autor Stare porekladlo vravi, ze protiklady sa pritahuju. Ale ono to nie vzdy plati. Pokial mas autorka taketo nastavenie, tak casom ked by pominula ta zamilovanost, by ti to zacalo vadit. Aj ked ste to uz ukoncili, radila by som ti do buducna hladat partnera podobneho nastavenia. Ale na druhej strane poznam pripady, ked chlap pochadzal z pomerne chudobnej rodiny, ked zacali spolu chodit tak nebolo na ziadne dovolenky ani darcekovanie ale dokazal sa vypracovat vlastnym usilim a je uspesny, dobre zaraba a moze minat na dovolenky a darceky. Poznam pary kde su takto nastaveni obaja, draha kozmetika, luxusne dovolenky, znackove oblecenie a funguje im to. Ja si na take nepotrpim, kludne si prajem ako darcek beznu kabelku a nie za niekolko stovak, pre mna je to zbytocne plytvanie peniazmi ale ked to niekoho robi stastnym, tak ak ma na to, preco nie.
@anonym_bba075 ty tupelko hlupe. Ja som studovala vysoku skolu v zahranici, chodila cely zivot do jazykoviek, ovladam okrem anglictiny a nemciny dalsie 2 cudzie jazyky na hovorovej urovni. Prosim ta, staraj sa o seba. Ja prácu mám. Dufam ze mas aj ty a ze si v nej spokojna.
@anonym_autor utocit by si nemusela, v tomto ste s tym tvojim napadnikom rovnakí.
@anonym_autor jasne....vsetko verim.....
Absolutne netusim preco si tak "vybuchla" ked som poukazala na to, ze Tvoji rodicia nieco aj vybudovali a Ty zatial len viac menej uzivas vyhody toho, ze si sa narodila do bohatej rodiny. VS v zahranici, jazykove skoly od detstva.....a mas pracu. Tebe vadi, ze som poukazala na to, ze Ty si zatial nic nevybudovala?
@anonym_autor jasne....vsetko verim.....
Absolutne netusim preco si tak "vybuchla" ked som poukazala na to, ze Tvoji rodicia nieco aj vybudovali a Ty zatial len viac menej uzivas vyhody toho, ze si sa narodila do bohatej rodiny. VS v zahranici, jazykove skoly od detstva.....a mas pracu. Tebe vadi, ze som poukazala na to, ze Ty si zatial nic nevybudovala?
@anonym_bba075 mna nahnevalo uz to ako tu nemenovana utocila na moju mamu. To je pre mna maximalne cez čiaru. Ja som sem neprišla na to aby si tu o mna kazda co ma dve oci a nos vybijala svoje mindraky. Uz je zo ukoncene, jeho som poslala kade lahsie, nechape vraj preco😂 ale ok. Debata ukoncena. Pekne sviatky
@anonym_bba075 ved hlada partnera s ktorym bude budovat. Nie niekoho, komu cely zivot postaci prezit v dvojizbaku.
@zuzana76 nie, ona hlada muza, ktory sa postara o jej zivotny standard. Ona nema chut nic budovat, ona chce chlapa, ktory ju bude rozmaznavat darcekmi ako jej otec.

@anonym_autor ak si zabezpečená a pochádzaš so zabezpečenej rodiny, nemalo by ťa to trápiť. Nie je to ako kedysi, že muž bol vždy ten, kto zarábal viac. Teraz sú síce rozdiely ale minimálne. Ženy sú emancipované a mnohokrát zarobia viac, ako muž. Prečo, keď muž zarobí viac, tak automaticky sa od neho očakáva, že bude rozdávať? A co tá žena? Od nej sa potom očakáva, že bude doma variť, prať a starať sa o deti. Dnes to ale neplatí. Samozrejme tým netvrdím, že teraz musíš byť s niekym, s kým nezdieľaš spoločné hodnoty. Ja aj moja manželka tiež nepochádzame zo zámožných rodín ale sme ambiciózni a to nám dalo priestor rásť finančne. A napríklad moja manželka zarába viac ako zarobím ja a to mám nadpriemerný príjem. Ale my máme spoločné ciele a aktivity. Takže záleží na tebe, či chceš byť s niekým. Ale ako hovorím, ak si zabezpečená, nemáš sa čoho báť.
@anonym_776e1c ja nechcem muža ktorému musí dotovať preboha, načo mi taký bude?