Ako sa preniesť cez rozdielne finančné hodnoty vo vzťahu?
Ahojte.. neviem, či je tu niekto kto ma pochopí a či toto píšem na správnej platforme ale skúsim, či zažil niečo podobné ale potrebovala by som poradiť, ale nie súdiť ani rady typu ako mám meniť svoju podstatu a že som zlý človek a neviem čo, pretože to nezmením. Ide o to, že som materiálny človek, potrpím si na kvalitných veciach a peniaze sú pre mňa dôležité. Ja som mu dopredu povedala na rovinu ako to mám, aby vedel od začiatku a ak mu to nesedí, kludne to môže medzi nami ukončiť.. Pochádzam aj z dosť zabezpečenej rodiny, otec je cudzinec a preňho je normálne to, že mňa ako svoju jedinú dcéru a mamu ako svoju manželku rozmaznával kvetmi, darčekmi, dovolenkami, čímkoľvek.. Avšak momentálne sa stretávam s jedným chlapom, ktorý je doslovne chlapec z dediny a to nemyslím ako urážku ale aby ste chápali a má v tomto iné hodnoty a peniaze preňho nie sú také dôležité a nazval ma že sa nechám kúpiť hocikomu. Toto ma urazilo, pretože ja som mala jedného muža a to mám 27 a s ním som mala 5 ročný vzťah a teraz som rok a pol sama a aj keď mám nápadníkov, ale mám aj iné hodnoty/ kritéria, ktoré sú pre mňa dôležité.. Problém je ten, že ja sa bojím aby som nedopadla ako moja teta alebo iné ženy v našej rodine, ktoré si našli totálnych lakomcov a lúzrov doslovne a mama mi stále hovorí, že takých mužov je veľa a napr. moja teta celý život živila svoje dieťa a ťahala celú domácnosť a so svojim mužom mali rozdelené účty a všetko ťahala ona z priemerného platu a ešte sa starala o domácnosť a mamina ju doteraz finančne podporuje, lebo koľkokrát nemali na základné veci a ja takýto život nechcem. Ja sama o seba sa postarať viem, mám dobre platenú prácu, vlastný byt ale raz budem na materskej.. Takýchto prípadov máme viac, kedy rodičia podporujú iných členov rodiny a ja sa toho proste bojím, pretože už som mala nápadníka, ktorý lakomec bol a ten sa prejavil hneď a dobre že som utiekla tak skoro..
nevidím na tom nič zlé. Však kto by už len chcel chudáka čo nie že len nezarobí, ale ani nevie udržať korunu. Načo taký chlap. Bezdomovca nepotrebuješ.
@anonym_48c921 mne nejde ani o to koľko zarobí ale ako sa vie podeliť..
aké deliť? mne mm svoju mzdu pošle na účet. nechá si niečo na fajčenie.
Ja som toho nazoru, ze partneri si maju byt vyrovnani. Ale nie tym, ze "som zvyknuta na nieco a ocakavam od teba ze mi to das", ale sposobom, ze vsetko to, co potrebujem, na co som zvyknuta si viem ako dospela osoba aj sama zabezpecit a partner, ak je na mojej urovni, mi to tak trochu nedovoli, dokaze a chce to zabezpecit aj on, pretoze si ma vazi a chce sa o mna postarat. Vtedy mozem pozadovat urcity zivotny standard od muza, ale na druhej strane by som sa zamyslela aj nad tym, ci aj ja dokazem dat muzovi to, co on potrebuje. Tvoj prispevok mi prisiel len o Tvojich potrebach a o tom, ze sa niekto o Teba ma postarat. Ale to je len moj nazor, neodsudzujem, len ja som bola takto vychovana a mozno sa inak na veci dívam ako vacsina inych zien.
Najmladsia uz nie si, isto mas vela (nerealnych) kriterii k tomu. A najst takeho, co sa chce delit (a vies sa aj ty delit?) by nemalo byt tazke. Ale ak cakas delenie ala na tu mas vyplatu a mne daj vreckove, tak takych debilov je malo 😂 (mimo MD)
no on mi argumentuje furt nejakou laskou a akože áno láska je dôležitá ale tá samotná chémia aj tak vyprchá po pár rokoch a účty mi to nezaplatí s prepáčením.. mne to nestačí..
Pozor,aby si raz nezostala stara dievka.Tolko budes preberat az skoncis uplne sama.Trosku s tych narokov uber,ale samozrejme nie vela,aby si ozaj zase neskoncila ako tvoje tety.
Vzdy vo vsetkom plati:vsetko s mierou.
Pozor,aby si raz nezostala stara dievka.Tolko budes preberat az skoncis uplne sama.Trosku s tych narokov uber,ale samozrejme nie vela,aby si ozaj zase neskoncila ako tvoje tety.
@anonym_32ef60 ak ti mám pravdu povedať, tak radšej ako stará dievka ako sama s deckom na krku a prosiť rodinu o financie a pomoc..
@anonym_32ef60 tety majú partnerov- manželov ale finančne sú na všetko samé ale áno žije s nimi príživník v domácnosti, ktorý si nechá navariť, oprať a vyžehliť :D
Ja som toho nazoru, ze partneri si maju byt vyrovnani. Ale nie tym, ze "som zvyknuta na nieco a ocakavam od teba ze mi to das", ale sposobom, ze vsetko to, co potrebujem, na co som zvyknuta si viem ako dospela osoba aj sama zabezpecit a partner, ak je na mojej urovni, mi to tak trochu nedovoli, dokaze a chce to zabezpecit aj on, pretoze si ma vazi a chce sa o mna postarat. Vtedy mozem pozadovat urcity zivotny standard od muza, ale na druhej strane by som sa zamyslela aj nad tym, ci aj ja dokazem dat muzovi to, co on potrebuje. Tvoj prispevok mi prisiel len o Tvojich potrebach a o tom, ze sa niekto o Teba ma postarat. Ale to je len moj nazor, neodsudzujem, len ja som bola takto vychovana a mozno sa inak na veci dívam ako vacsina inych zien.
@anonym_d2ae7e veď to chcem zistiť, či sme na podobnej úrovni, pretože preňho je všetko kupovanie a tak nazval aj správanie môjho ex že si ma len kupoval a že takéto správanie nazýva kupovaním - ex mi nič také svetoborné nekúpil, iba na sviatky som dostávala darčeky a z dovoleniek zaplatil väčšiu časť za mňa, pretože mal aj viac penazí..
Najmladsia uz nie si, isto mas vela (nerealnych) kriterii k tomu. A najst takeho, co sa chce delit (a vies sa aj ty delit?) by nemalo byt tazke. Ale ak cakas delenie ala na tu mas vyplatu a mne daj vreckove, tak takych debilov je malo 😂 (mimo MD)
@cyberk mňa by potešilo také, že ma niekam pozve, občas mi kúpi nejaký darček - raz za čas jednoducho mi spraví radosť..
Neviem, takto si ja predstavujem zlatokopku 😃
(nemusite ist do mna, ved sama autorka vravi ze peniaze su pre nu dolezite, je materialisticky zalozena, je jedina dcerka ktoru tata rozmaznava dovolenkami, ma 27 a vlastny byt - cize urcite si ho nekupila za vlastne zarobene peniaze atd atd).
Ano, nechaj chlapca z dediny inej, on pre Teba nebude to prave orechove. A ci sa nechas nenechas kupit, toto mi pridu debatky jak pri 10rocnych co Ty riesis. Celkovo aj Tvoje vyjadrovanie mi pride na 18 a nie 30r.
Zi si svoj zivot, hladaj dostatocne zabezpeceneho chlapa co Ti bude financne vyhovovat a nech je kazdy spoko ✌️
Neviem, takto si ja predstavujem zlatokopku 😃
(nemusite ist do mna, ved sama autorka vravi ze peniaze su pre nu dolezite, je materialisticky zalozena, je jedina dcerka ktoru tata rozmaznava dovolenkami, ma 27 a vlastny byt - cize urcite si ho nekupila za vlastne zarobene peniaze atd atd).
Ano, nechaj chlapca z dediny inej, on pre Teba nebude to prave orechove. A ci sa nechas nenechas kupit, toto mi pridu debatky jak pri 10rocnych co Ty riesis. Celkovo aj Tvoje vyjadrovanie mi pride na 18 a nie 30r.
Zi si svoj zivot, hladaj dostatocne zabezpeceneho chlapa co Ti bude financne vyhovovat a nech je kazdy spoko ✌️
@anonym_cf1f04 ja som mu navrhla, že či nebude lepšie že by si našiel inú a on hneď nervy, že čo to mám za reči a že on chce len mňa a podobne.. uvažovala som nad tým, preto aj toto píšem🙂 pri ex som napr takéto pocity nemala
@anonym_autor tak podla toho co chces, ti tento urcite da platit 50 na 50. To by som sa ho spytala, ak by komentoval kupovanie mojho ex. Ako si predstavuje teda financovanie domacnosti. A hned budes mat jasno.
Toľko slov a pritom to stačilo zhrnúť - mám rada peniaze, dary, som na ne zvyknutá, mám nápadníka, ktorý svet vidí inak a ja ho nechcem len mu to neviem povedať. Alebo aká je otázka?
@anonym_32ef60 ak ti mám pravdu povedať, tak radšej ako stará dievka ako sama s deckom na krku a prosiť rodinu o financie a pomoc..
@anonym_autor zeny si to urobili same.
Muzi vidia len 2druhy zien a to bud zlatokopky,alebo zase emancipovane zeny,tipu 50 na 50 s financiami myslim.
Ine zeny nevidia a tak su tak isto len 2druhy chlapov:lakomci,co si myslia,ze vsetky su zlatokopky alebo presne taky isty ako zeny 50 na 50 do posledneho centu,bohuzial aj cez rodicak.A potom to je takyto priklad tvojich pribuznych.Ale aj tu mnohe placu.
Mame od zaciatku nase peniaze,nase zavesky.Obe vyplaty na 1ucet,aj rodicak este posledny.Len sa pozriem,vsetko odislo a miname ako rodina.Alebo ked muz potrebuje kupi si,ked ja potrebujem kupim si.Obaja karty od uctu.
@anonym_autor takže on ti žiadne darčeky ešte nedal? Ani drobnosť? Ani do reštiky nezavolal? kolko ste spolu?
@rozculena boli sme si sadnúť na kávu párkrát a inak nie. Ale stretávame sa krátko, ale ja chcem mať jasno vo veciach od zaciatku, v tomto urcite
@rozculena boli sme si sadnúť na kávu párkrát a inak nie. Ale stretávame sa krátko, ale ja chcem mať jasno vo veciach od zaciatku, v tomto urcite
@anonym_autor Podľa mňa ti tento chlap dáva jasne najavo, aký je. Vieš, ani Tvoje tety si tých mužov nevzali nasilu, tiež ignorovali varovné signály a preto takto žijú.
Ja Ťa chápem, čo si chcela týmto postom povedať, aj keď to niekto môže tak nešťastne pochopiť. A nepočúvaj drísty o starej dievke-hodnota zeny nie je v tom, či ma alebo nemá chlapa, sme hodnotné aj bez. Hádam táto stigma raz z SK úplne vymizne.
Nechápem, co riesis.
V tomto smere si nerozumiete, tak choďte od seba a hladaj a vyberaj dalej. Veď nie ste manzelia po 15 rokoch v krize...vibec nie je o čom...
Len aby si potom nezostala v zlatej bezcitnej klietke, lebo veď "láska ti účty nezaplatí"...
Za mňa tohto zrušiť a hľadať ďalej ..😅
Nehodite sa k sebe, on riesi lasku, ty peniaze. Nebude to fungovat, ale to vies aj sama.
@anonym_autor a čo ti na ňom vlastne imponuje?
@rozculena je milý, pozorný, slušný, zaujíma sa o mňa a je konzistetný a rodinný typ. To čo aj hladam.
@anonym_cf1f04 ja som mu navrhla, že či nebude lepšie že by si našiel inú a on hneď nervy, že čo to mám za reči a že on chce len mňa a podobne.. uvažovala som nad tým, preto aj toto píšem🙂 pri ex som napr takéto pocity nemala
@anonym_autor Keď už nad tým uvazuješ, tak asi to nebude správny partner pre teba.
@rozculena je milý, pozorný, slušný, zaujíma sa o mňa a je konzistetný a rodinný typ. To čo aj hladam.
@anonym_autor svojho nápadníka neprerobíš je to taký typický slovačisko. Keď je z dediny, tak pozor, bude chcieť bývať na dedine a pozor všetky peniaze pôjdu do domu, tak ako takmer všetci dedinčania na Slovensku. Dom je number 1 až potom sú ľudia. A je to pravda. Ak vidíš teraz, že je to typ, čo nemíňa na frajerku tak ako by si chcela iné to nebude, aj keď mu to budeš naznačovať, dočkaš sa len kritiky z jeho strany a súdenia. Slováci sú tak zvyknutí a to väčšina. Na tvojom mieste ho nechám a hľadám inde. Keď ste bohatí, tak potom medzi bohatšiu spoločnosťou. Určite majú otcovi kamaráti a známi synov. Keď vieš, že otec bol bohatý a štedrý ku rodine, tak isté aj syn bude podobný, teda je vyššia pravdepodobnosť že bude. A áno, taký scenár že žena všetko ťahá domácnosť financie deti a muž niečo málo pustí, tak na SR je to vysoko možné.
@anonym_autor no na mieste tvojho nápadníka by som asi rýchlo zdrhol - pre teba zjavne nebude "dosť dobrý"
@anonym_autor
Takže chceš pozorného muža, ktorý vie zabezpečiť rodinu. Za mňa úplne v poriadku, to chce asi každá žena. Myslím, že tento muž nie je to, čo hľadáš. Samotný výrok, že sa necháš kúpiť hocikomu, je za mňa úbohý.
Máš 27 rokov, život pred sebou, nezahrab sa niekde vo vzťahu, ktorý ti nebude vyhovovať.
Držím palce!
@anonym_autor no na mieste tvojho nápadníka by som asi rýchlo zdrhol - pre teba zjavne nebude "dosť dobrý"
@anonym_d55187 jasné, bude dobrý pre dedinčanku čo jej netreba šaty ani topánky, muklovať na záhrade stačí v starom a obnovenom a v kostole sa to tiež nezoderie, tak načo míňať. Stačí jej raz za rok na narodky dezert a bude spokojná.🤣

nevidím na tom nič zlé. Však kto by už len chcel chudáka čo nie že len nezarobí, ale ani nevie udržať korunu. Načo taký chlap. Bezdomovca nepotrebuješ.