icon

Ako sa vykrútiť zo svadby?

27. aug 2025

Ako sa vykrútiť zo svadby? Viem, znie to strašne. Ide o to, že s partnerom sme si zažili už kadečo a ja si stále nie som istá či chcem zostárnuť s ním navždy.

Ešte predtým než začnem, prosím neoznačujte ma ako anonyma v komentároch, potom sa to nedá vymazať z upozornení.

Je to môj prvý vzťah, sme spolu od strednej. Krátko po zoznámení som neplánovane otehotnela, ale vtedy to bola veľká láska a na bábatko sme sa tešili. Po čase sa mi začali ale otvárať oči (jeho flirty na sociálnych sieťach, pretvárky, niektoré povahové črty, ktoré mi vadili, málo sa venoval rodine), no neodišla som. Až keď ma požiadal o ruku, uvedomila som si, že som to prijala len preto lebo mi bolo hlúpe povedať nie. Po 3 mesiacoch od zásnub som si to uvedomila a ukončila to ale to bola skôr moja hlúpa mladosť, chcela som si ešte užiť život. Bola som slobodná 3 mesiace, nevedela som čo so sebou. Vymetala som každú párty, no zistila som, že tiež ma to nenapĺňa.
Po čase som ale zase začala myslieť na rodinu a tak sme sa dali znovu do kopy. Zo začiatku to bolo ťažké no potom sa to napravilo. Roky to fungovalo a zrazu znova rozchod, tentokrát z jeho strany. Už som si povedala že je definitívne koniec, a nikdy sa nevrátim, no hádajte ako to skončilo. Áno, znova sme spolu, kvôli dieťaťu. Náš vzťah teraz vyzerá najlepšie ako kedykoľvek predtým, pretože sa obidvaja snažíme no ja stále nemám pocit, že takto chcem žiť už navždy. Skor je to o tom, že čakám kým naše dieťa vyrastie a uvidíme čo ďalej. Viem, že velmi trpelo, keď sme boli rozídení a tak sa obetujem preňho. Hoci viem že to nie je správne byť vo vzťahu len kvoli deťom ale momentálne to meniť nepotrebujem, nejako som sa s tým zmierila, hoci nie som šťastná. Partner ale v poslednej dobe dosť nalieha na tú svadbu a ako vravím, nie som si tým istá. Rozísť sa nechcem ale čo mám robiť, to neviem. Mám ísť do svadby s pocitom, že to jedného dňa skončí rozvodom, alebo mu povedať že sa na svadbu necítim? Mali ste niekto niečo podobné?

anonym_8f7269
27. aug 2025

nie, nie, nie a ešte raz nie. Nevidím dôvod na svadbu, ani spoločné dieťa ním nie je a to naliehanie partnera sa mi vôbec nepáči. Tento človek by ma ani náhodou nepresvedčil o tom, aby som si ho zobrala a chcela s ním zostarnúť.

autor
27. aug 2025
@anonym_8f7269

nie, nie, nie a ešte raz nie. Nevidím dôvod na svadbu, ani spoločné dieťa ním nie je a to naliehanie partnera sa mi vôbec nepáči. Tento človek by ma ani náhodou nepresvedčil o tom, aby som si ho zobrala a chcela s ním zostarnúť.

@anonym_8f7269 mám zmatok, raz som velmi vdacna, za to aky je, inokedy ma mrazi ked si predstavim, ze mam takto zit cely zivot. Manzelstvo beriem vazne, no neviem si ho predstavit s mojim partnerom. Neviem ako mu to odkomunikovat, pretoze ako som spominala nechcem sa rozist

meg91
27. aug 2025

Podla mňa vnútorné každá žena ľutuje ze sa vydala 🤪 kašli na to keď to tak cítiš pred svadbou tak to nerob nie je to zalubenost 🤔

kaca222
27. aug 2025
@meg91

Podla mňa vnútorné každá žena ľutuje ze sa vydala 🤪 kašli na to keď to tak cítiš pred svadbou tak to nerob nie je to zalubenost 🤔

@meg91 nikdy v živote som neľutovala ani nepochybovala

autor
27. aug 2025
@meg91

@meg91 aj ja som to uz pocula od vela zien no nikdy nepovedali dovod.

anonym_fac92c
27. aug 2025

ak si ho vezmeš iba si Ty skomplikuješ situácii pri ďalším rozchode … už to budú papierovačky … celé zbytočne. Nájdi si partnera ktorého si budes chcieť zobrať. Koľko máš vlastne rokov?

autor
27. aug 2025
@anonym_fac92c

ak si ho vezmeš iba si Ty skomplikuješ situácii pri ďalším rozchode … už to budú papierovačky … celé zbytočne. Nájdi si partnera ktorého si budes chcieť zobrať. Koľko máš vlastne rokov?

@anonym_fac92c 26

katica06
27. aug 2025
@meg91

@meg91 po koľkých rokov príde to poľutovanie? Lebo ani minútu neľutujem z dvadsiatych rokov s manželom

terezka1947
27. aug 2025
@meg91

@meg91 možno máš zle skúsenosti,ale prečo by mala žena v stastnim manželstve ľutovať,že sa vydala?😳
Ja som neľutovala ani deň,práve naopak.

anjelicek26
27. aug 2025

To je nejaky divny nazor, ze kazda zena lutuje svadbu.. ja napriklad nie... a to sme sa brali "neskoro" po 7 rokoch, ale teda aj to je dalsich 15 rokov dozadu, tahame 22.rok... Ale autorke - ty si rozmysli co chces. Svadba je len papier, je to tak. Ako ho dostanes, tak ho vies zasa vyskrtnut... Rozhodujes sama o svojom zivote, bud je nacase prestat v hlave spekulovat a zacat sa snazit vztah, ktory mate zit naplno, alebo rozchod a dat aj jemu sancu na nove stastie.... toto je o nicom...

rejka7
27. aug 2025
@meg91

@meg91 je to pravda, svätá pravda, no nie každá si ju prizná, tak ako nie každá si napríklad prizná, že deti nie sú to pravé orechové pre ňu a pod. Veď len tu na koníkoch si prečítaj tie hororové story o ženách v manželstve, hrúúza. Sama vidíš, čo vo vzťahu zažívala, v manželstve by to bohužiaľ iné nebolo. Rozvod je veľmi zlá udalosť, financie, právnik, rozprávať pred sudcom o svojom manželstve, či máte sex, ako s dieťaťom... Za mňa veľmi ponižujúce to je a drahé. Povedz mu, že do svatby chceš ešte kus schudnúť a zasmej sa, že možno o rok sa o Tom môžete porozprávať, možno ho dovtedy prejde chuť.

really8
27. aug 2025

Jezis baby ukludnite sa. Toho sa zas chyti joza a mame tu zas 20tem o nicom.
Btw ja som svadbu tiez este neolutovala.

zmrzlinka2021
27. aug 2025
@rejka7

@meg91 je to pravda, svätá pravda, no nie každá si ju prizná, tak ako nie každá si napríklad prizná, že deti nie sú to pravé orechové pre ňu a pod. Veď len tu na koníkoch si prečítaj tie hororové story o ženách v manželstve, hrúúza. Sama vidíš, čo vo vzťahu zažívala, v manželstve by to bohužiaľ iné nebolo. Rozvod je veľmi zlá udalosť, financie, právnik, rozprávať pred sudcom o svojom manželstve, či máte sex, ako s dieťaťom... Za mňa veľmi ponižujúce to je a drahé. Povedz mu, že do svatby chceš ešte kus schudnúť a zasmej sa, že možno o rok sa o Tom môžete porozprávať, možno ho dovtedy prejde chuť.

@rejka7 si vydatá? Ak áno máš nešťastný vzťah?

rejka7
27. aug 2025
@really8

Jezis baby ukludnite sa. Toho sa zas chyti joza a mame tu zas 20tem o nicom.
Btw ja som svadbu tiez este neolutovala.

@really8 svatbu som neoľutovala ani ja, manželstvo už áno 🤦😂. Autorka, nejako mu povedz, že ešte musíte šetriť na svatbu. Ceny šli strašne hore, po voľbách bude lepšie🥹

terezka1947
27. aug 2025

Autorka,nejaká zrelá na vzťah asi nebudeš....nevieš v ňom byť,ani z neho odísť. Ublizujes zbytočne sebe,tomu chlapovi a dieťaťu. Lebo v konečnom dôsledku to dieťa cíti,že sa nelubite. Deti nie sú hlúpe.

really8
27. aug 2025
@rejka7

@really8 svatbu som neoľutovala ani ja, manželstvo už áno 🤦😂. Autorka, nejako mu povedz, že ešte musíte šetriť na svatbu. Ceny šli strašne hore, po voľbách bude lepšie🥹

@rejka7 vies ako som to myslela. A preco si olutovala? Ja teda viem ze manzelstvo nikdy lutovat nebudem nikdy. Mam dve uzasne deti ktore byt nez neho neboli.

rejka7
27. aug 2025
@really8

@rejka7 vies ako som to myslela. A preco si olutovala? Ja teda viem ze manzelstvo nikdy lutovat nebudem nikdy. Mam dve uzasne deti ktore byt nez neho neboli.

@really8 nie každý stretne partnera, čo pasuje a nie každý je asi "urobený" pre manželstvo. Tak neviem, ktoré z tých dvoch som ja. Ale takých je veľa. 😁

minenkaa
27. aug 2025

@anonym_autor a prečo ste spolu keď ho nechceš

really8
27. aug 2025
@rejka7

@really8 nie každý stretne partnera, čo pasuje a nie každý je asi "urobený" pre manželstvo. Tak neviem, ktoré z tých dvoch som ja. Ale takých je veľa. 😁

@rejka7 nie kazdy stretne partnera co pasuje? No ved ale takeho si netreba brat. To je sprostost danej osoby. Kazdopadne lutovat taketo nieco mi pride celkom nevyzrete (za predpokladu ze sa dana osoba vydavala lebo chcela a milovala a nie lebo by sa patrilo)

anonym_deb4db
27. aug 2025

Vy spolu ani nemáte byť vieš prečo? Keď maju dvaja ľudia dieťa je prirodzené a veľmi praktické aby sa vzali. Ak sa ty cítiš že by si bola na svojej svadbe nešťastná, nebola by si s tým stotožnená a ťažko by sa ti hovorilo áno tak si ho neber a premysli si či je to pre teba správne. Aj kvôli tomu dieťaťu... Ja verím že tam u vás toho bolo asi viacej lebo jednorazová chýba sa odpustiť dá. Ale ty už máš zlomenú palicu nad ním a vnutorne neveríš že by si s ním dokázala ostať.

autor
27. aug 2025
@anonym_deb4db

Vy spolu ani nemáte byť vieš prečo? Keď maju dvaja ľudia dieťa je prirodzené a veľmi praktické aby sa vzali. Ak sa ty cítiš že by si bola na svojej svadbe nešťastná, nebola by si s tým stotožnená a ťažko by sa ti hovorilo áno tak si ho neber a premysli si či je to pre teba správne. Aj kvôli tomu dieťaťu... Ja verím že tam u vás toho bolo asi viacej lebo jednorazová chýba sa odpustiť dá. Ale ty už máš zlomenú palicu nad ním a vnutorne neveríš že by si s ním dokázala ostať.

@anonym_deb4db presne tak dobre si to napisala, zlomila som palicu uz davno. Lubim ho ale viem si predstavit zivot aj bez neho, len momentalne je to lepsie takto. Neviem co bude o par rokov. Mam pocit ze sme viac ako surodenci ako partneri

anonym_858da1
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_deb4db presne tak dobre si to napisala, zlomila som palicu uz davno. Lubim ho ale viem si predstavit zivot aj bez neho, len momentalne je to lepsie takto. Neviem co bude o par rokov. Mam pocit ze sme viac ako surodenci ako partneri

@anonym_autor máš 26, veď to máš celý život pred sebou. 😁Neber si ho. Ešte stretneš niekoho iného😀

olimuc
27. aug 2025

Mas 26, si dospela a mama. Takze uplne normalne povedz … Fero svadba nebude, necitim sa na to. Moze sa stat, ze urazis jeho ego a vztah sa skonci definitivne. Otcom bude stale … ale ty si mozes zariadit zivot znova. On tiez. Dieta ste urobili bez rozmyslania, ale nad svadbou rozmyslat mozes a nemusis organizovat cely cirkus a vyhadzovat €, ked sa na ro necitis. V kazdom pripade musis otvorit usta.

anonym_deb4db
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor minimálne si ho určite neber lebo to tak necítiš

autor
27. aug 2025

Dakujem vam

kiki68
27. aug 2025

Asi by som to alibisticky davala do stratena a hladala rozne ine vydavky s tym, ze taku svadbu o par ludoch nechces a chces saty take a make a potom z toho o par rokov Mozno nic nebude.

anonym_8f7269
27. aug 2025
@rejka7

@rejka7 ženy, ktoréí sú v manželstve šťastné, predsa nebudú zakladať na MK témy, na čo? A MK ani nie je rerezentatívnou vzorkou

meg91
27. aug 2025
@rejka7

@rejka7 tak a na toto som naražala. Samozrejme ze ozvali sa len tie naj najstastnejsie..aj keď si autorka zrejme pokazí život keď sa vydá.Ano toto chcela počuť,že ma ísť do toho lebo oni majú super vzťahy s manželom tak aj ona bude mať..sak prosím ,,ako si za jeden deň dokefrat celý zivot

marianarem
27. aug 2025
@meg91

@meg91 Ja nelutujem a ani keby sme sa rozisli, tak neolutujem tieto roky, co sme spolu stravili. Mna skor praveze mrzi, ze som manzela nespoznala uz skor, vosiel mi do zivota az po 30ke a dali sme sa dokopy este o 5 rokov neskor.

ella1234
27. aug 2025

No z toho co pises si podla mna s nim iba z takej akoby pohodlnosti…je to jednoduchsia volba ako s nim nebyt.
Svadba urcite nie a ja by som na tvojom mieste zvazovala rozchod.
Vies si predstavit ze sa jedneho dna obzries za svojim zivotom ze to bolo taketo?
To ze je vas vztah najlepsi aky doteraz bol ani nie je dobry argument. Skor by som si to vylozila ze asi teraz nie je taky zly ako bol predtym.
Dieta bude stastne ked bude mama stastna….nie ze iba sa uspokoji s aktualnou situaciou. Z tvojho pisania mi to pride ze nezijes iba prezivas.