icon

Ako sa vyrovnať s bolesťou po rozvode?

7. aug 2025

Ahojte. Sme spolu viac ako 10 rokov a máme deti. Muž povedal, že je koniec. A ja sa nechcem baviť o tom, prečo sa to stalo. Ide mi o tú bolesť. O tú neskutočnú bolesť a bezmocnosť. Prečo to tak musí človek cítiť? Ja som hotová. Chcela by som byť silná, ale som neskutočne ranená a bolí to. Tak hrozne to bolí.

Strana
z2
anonym_8a0615
7. aug 2025

@anonym_autor je mi ľúto, čo prežívaš. ťažko sa s tým vyrovnať, ale zaberá staré otrepané ale účinné - čas. A skús to brať nie len ako koniec niečoho, ale zároveň nový začiatok. Nemyslím vôbec teraz nového muža, na to máš kopu času, ale ja som po rozvode u seba našla netušené schopnosti. Želám ti, aby si po rokoch mohla povedať to, čo ja, že rozvod bol tým najlepším, čo sa mi mohlo prihodiť

autor
7. aug 2025
@anonym_8a0615

@anonym_autor je mi ľúto, čo prežívaš. ťažko sa s tým vyrovnať, ale zaberá staré otrepané ale účinné - čas. A skús to brať nie len ako koniec niečoho, ale zároveň nový začiatok. Nemyslím vôbec teraz nového muža, na to máš kopu času, ale ja som po rozvode u seba našla netušené schopnosti. Želám ti, aby si po rokoch mohla povedať to, čo ja, že rozvod bol tým najlepším, čo sa mi mohlo prihodiť

@anonym_8a0615 ja chcem manželstvo zachrániť. Nemali sme žiadne výrazné problémy, ktoré by sa nedali zvládnuť. O to viac to bolí. Že bol schopný zahodiť tie roky, kvôli hlúposti. A ešte máme aj deti 😞 cítim sa stratená. Snáď je to len zlý sen.

anonym_621b65
7. aug 2025

@anonym_autor Iba čas zahojí rany. Vždy je to ťažké. Prajem veľa síl.

ibrunova
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_8a0615 ja chcem manželstvo zachrániť. Nemali sme žiadne výrazné problémy, ktoré by sa nedali zvládnuť. O to viac to bolí. Že bol schopný zahodiť tie roky, kvôli hlúposti. A ešte máme aj deti 😞 cítim sa stratená. Snáď je to len zlý sen.

@anonym_autor kvôli akej hlúposti?

anonym_28b448
7. aug 2025

@anonym_autor a koľko mate rokov ty a manžel? Chápem tvoje pocity. Mas viacero možností. Môžeš požiadať o pomoc v partnerskej poradni. ..alebo to mozes prijať tak ako to je. Osobne si neviem predstaviť žiť s človekom ktorý ma uz nechce. Možno ta niekde čaká úplne nieco iné a lepšie. A vies co? Netráp sa ze to je 10 rokov. Život pokracuje. Skus spracovať svoje pocity. Aj tie negatívne.

vilma7
7. aug 2025

Jednoducho sa to nedá, ked chce len 1. Manžel zrejme záujem nemá, zbytočne budeš míňať čas a energiu a naťahovať bolesť do nekonečna.
Treba to prijať, manžel si zrejme našiel inú a on sa uz vidí niekde inde.

anonym_8a0615
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na záchranu manželstva treba dvoch, ak ten druhý nemá záujem, neurobíš s tým nič, ak ho budeš do toho tlačiť, klesneš v jeho očiach ešte viac a nakoniec k rozvodu príde tak či tak- Neviem, aký je dôvod, ale hlúposť to asi nebude, minimálne pre tvojho muža nie. Alebo možno aj bude a on ju krásne využije ako zámienku, lebo má vo výhľade inú, o ktorej ty ešte nemáš tušenia.
Tvoej pocity sú úplne normálne, ale chcela by si žiť s človekom, ktorý ťa neľúbi? Ktorý je s tebou len preto, aby bol a čaká, kedy deti podrastú, aby mohol odísť? Prípadne s mužom, na ktorom vidíš že miluje inú? Vd to je ešte väčšie trápenie, ako sa rozviesť

anonym_ed4dcf
7. aug 2025

Ako tu už bolo spomenuté, plánuje život s niekym iným. Presne v takýchto prípadoch muž nechce nič riešiť, aj keď cesta by bola. Sama píšeš, že ste nemali až tak závažné problémy. Žiadny muž neodíde len tak od rodiny, že chce být sám.

ibrunova
7. aug 2025

Nebol nejaký prešľap na tvojej strane?

autor
7. aug 2025

Žiadny prešľap z mojej strany, žiadna nevera, proste nič. Len sme sa nezhodli a nevedeli komunikovať, takže viackrát tichá domácnosť. Nič nevyriešené, len zametené pod koberec. Na toto sa muž odvoláva, že už to nie je ako kedysi, že sa len hádame, ale on k tým hádkam prispieva naozaj veľkým dielom. Už sme zvládli oveľa horšie veci. Dalo by sa to, ja som navrhla manželskú poradňu. Manžel je úplne odstrihnutý. Stále opakuje ten istý dôvod dokola, že už to nemá zmysel. A ja len plačem a nechápem, ako mi to mohol urobiť. Toto vôbec nie je dôvod na rozvod. Len by sme museli na tom pracovať obaja.

ankare
7. aug 2025
@anonym_autor

Žiadny prešľap z mojej strany, žiadna nevera, proste nič. Len sme sa nezhodli a nevedeli komunikovať, takže viackrát tichá domácnosť. Nič nevyriešené, len zametené pod koberec. Na toto sa muž odvoláva, že už to nie je ako kedysi, že sa len hádame, ale on k tým hádkam prispieva naozaj veľkým dielom. Už sme zvládli oveľa horšie veci. Dalo by sa to, ja som navrhla manželskú poradňu. Manžel je úplne odstrihnutý. Stále opakuje ten istý dôvod dokola, že už to nemá zmysel. A ja len plačem a nechápem, ako mi to mohol urobiť. Toto vôbec nie je dôvod na rozvod. Len by sme museli na tom pracovať obaja.

@anonym_autor má niekoho?

anonym_ed4dcf
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ano, nie je to dôvod na rozvod, len zamienka, lebo už ma niekoho iného 😢

telefon00
7. aug 2025

Autorka, plne ťa chápem. Sám som po 12 ročnom manželstve rozvedený... myslel som si že je koniec sveta. Tiež som mal smutné dva roky po rozvode... každý vravel čas to spraví a mali pravdu. Aj keď tie dva roky boli neskutočne kruté pre moju psychiku... navonok som bol ok, ale z vnútra úplná troska. Všetci mi chceli len dobre a mali pravdu tou podporou. Čas to spraví. Máš nárok a právo byť smutná... to je život. Je to kruté, ale pravdivé. Najdôležitejšie je tvoje zdravie... snaž sa a to viem ze je dosť bolestné sa s tým zmieriť. Budeš mať veľmi ťažké obdobie. Treba začať žiť inak...už sa spoliehaj len sama mňa seba a ži život. Držím ti palce... viem ako sa cítiš a viem že je to veľmi ťažké. Keby môžem, čarovným prutikom ti tú ťažbu zo srdiečka vezmem. Ale ver...čas to spraví

mimaapeto
7. aug 2025

podľa mňa má už niekoho iného keď je to pre neho uzatvorené a nechce sa proste o tom baviť... našiel niekoho s kým doteraz nemusel riešiť asi každodenné fungovanie rodiny... neboj sa o chvíľu keď to bude musieť riešiť s ňou + zmenežovať si čas s deťmi ( ak sa aj od nich neodstrihne) znova padne do toho istého a je dosť možné že znova bude mať rovnaké problémy ako teraz pri tebe a znova sa tam dlho neohreje.. netráp sa neviem síce čo prežívaš ale pokiaľ je tam už niekto iný tak ho nechaj ísť...

autor
7. aug 2025

@ankare neviem

@telefon00 veľmi ťažko sa to číta. Neviem si to ani predstaviť 😞. Dva roky sú brutálne veľa. Už teraz cítim takú hroznú bolesť, že neviem fungovať. Neviem si predstaviť s tým žiť tak dlho. Ako si to zvládol?

autor
7. aug 2025

@mimaapeto veľakrát som tu čítala také príbehy. Ale nikdy som si nemyslela, že by sa to mohlo stať mne. Je to hrozný pocit. A každú sekundu dúfam, že sa zobudím z tohto zlého sna.

telefon00
7. aug 2025
@anonym_autor

@ankare neviem

@telefon00 veľmi ťažko sa to číta. Neviem si to ani predstaviť 😞. Dva roky sú brutálne veľa. Už teraz cítim takú hroznú bolesť, že neviem fungovať. Neviem si predstaviť s tým žiť tak dlho. Ako si to zvládol?

@anonym_autor za 6 mesiacov som schudol 25 kíl. Nespal som, nejedol. Máme dve deti, toho času 5 a 11. Po rozvode som nedokazal robiť nič...ani fitko, prácu, ani byť s kamarátmi. Jedine co mi pomáhalo byť s deťmi Keďže som chcel striedavku 7 a 7. Bez nich hy som to nedal. Keď som bol týždeň s nimi tak to bolo super. Le tých ďalších 7 dní bez nich bolo hrozných. Na dva roky som si dal od všetkého oddych a úplne zmenil pohľad na svet...začal som sa vzdelávať a vidím teraz veci inak. Viem ze život je len v mojich rukách a to aby som bol šťastný záleží len na mne. Motal som sa po výletoch a kade tade, na kávičke sedel sám... pozeral ako plynie život a naučil sa byť sám. Spokojny sám so sebou a potom prišla tá pravá... neskutočne po dvoch rokoch ma ako keby blesk trafil a mám úžasnú partnerku. Oveľa lepšiu ako moja ex a na ex nehovorím nič zlé... teraz vidím ze sme neboli kompatibilný.

autor
7. aug 2025

@telefon00 mrzí ma, že si si musel prejsť niečím takým. Aj keď si potom našiel šťastie, život proste nie je fér.

lindusss2016
7. aug 2025
@anonym_autor

@telefon00 mrzí ma, že si si musel prejsť niečím takým. Aj keď si potom našiel šťastie, život proste nie je fér.

@anonym_autor no myslim, ze manzelova pozornost uz smeruju niekam inam, ked je takto odhodlany a nema zaujem to riesit. Zial, s tym uz nenarobis nic

autor
7. aug 2025
telefon00
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tu je teraz dôležitejší tvoj život. Neboj sa. Tak ako k životu patrí šťastie a radosť, tak musí byť aj smútok a sklamanie. A vieš čo? Tvoj príbeh je trauma druhého stupňa...prvý je strata/umrtie milovanej osoby. Teraz máš ideálnu príležitosť si zmeniť život k lepšiemu...samozrejme postupne. Čoskoro prídu aj lepšie dni...a tie zase vystriedajú horšie a to sa bude opakovať. Potom si začneš viac užívať život... sme tu len na krátku dobu. Preto hlavu hore, najťažšie máš za sebou... už si len prejsť tými štúdiami po rozvode a bude s teba super žena 🤜. Držím ti veľmi palce

simona20201309
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie nie je to možno, ale tvoj muž má na 120% inú. Je to proste fakt. To ze ta obvinil z rozpadu manželstva je len dôkaz že je to slaboch. Ale jasne, priznať sa s neverou to chce už iné gule. Ani neviem co je lepsie/horšie...
Ja to tu vždy radím každej, a aj keď viem ze je to asi najťažšie divadlo z celého života- hraj usmiatu, straaasne milú ženskú. Nerob scény! Ulahcis mu odchod a nakoniec budeš hysterka s ktorou sa nedalo žiť.
Urob mu z odchodu peklo. Bud šialene mila. Pozorna, krásna, skvelá.... nech si chlapec búcha hlavu o stenu a pri prvom konflikte s novou pipkou bude spomínať na krásnu usmiatu ženu ktorú opustil.
Bude žiť celý život s tým pocitom....
Držím prsty a daj to!
Momentálne ho späť aj tak neziskas. Musí to byť príliš silné ak kvôli nej nabral odvahu opustiť vas

anonym_8a0615
7. aug 2025
@anonym_ed4dcf

@anonym_autor Ano, nie je to dôvod na rozvod, len zamienka, lebo už ma niekoho iného 😢

@anonym_ed4dcf tiež som písala to isté, že niekoho má

januska12323
7. aug 2025

Nemusí nikoho mať len ho prestali baviť hádky bez riešenia. Vzťah treba zachraňovať keď to ešte chcú obaja nie keď už jeden skončil. Zvládneš to.

romiada
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor " Len sme sa nezhodli a nevedeli komunikovať, takže viackrát tichá domácnosť. Nič nevyriešené, len zametené pod koberec". ....toto je taka korózia vzťahu a podla mňa to je oveľa horšie ako nejaký nárázovy problem vo vzťahu. Pohŕdanie, ignoracia a bagatelizovanie pocitov druhého sú vraj poslední jazdci apokalypsy. Nesúhlasím moc s názorom vyššie ,že máš hrať divadlo aby ľutoval ....aj tak sú mu tvoje pocity asi teraz ukradnuté, on primárne rieši seba. Ja by som nič neskrývala a nehrala, prežili Ste spolu nejaký hodný kus života , tak načo ďalšie klamstvá o tom ako sa cítiš. Slzy ,smutok patria do života, treba si to odtrpiet a odplakať a nedávať ani deťom mylný dojem ze si o.k.a nad vecou ak to tak nie je. Treba byť pravdivý k ostatným ale najmä k sebe. Po slzách potom príde aj liečenie , uvidíš. Prajem Ti aby si to zvládla a vyšla z toho silnejšia.

miniovecka
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
7. aug 2025

Podla mna uz je vo vasom manzelstve ina zena ktpra urcuje co a ako do buducna bude.Hajzel.

karolinakr
8. aug 2025

skus nejake antidepresiva, spolu s vyplakanim by mali začat učinkovat po nejakom čase

subartic
8. aug 2025

tvoj muž testuje tvoje hranice, až kam si ochotná zájsť vo svojom ponižovaní. Normálne treba prijať ten fakt že odíde , manželstvo končí a opýtať sa ho kedy sa teda sťahuje. A teda nech to urobí naraz a nevracia sa stále pre niečo . Uvidíš reakciu a podľa toho sa zariadiš. Muži neodchádzajú a nekončia len tak , oni sa presúvajú , k inej žene. Ak má inú ženu , nech teda ide . Nič sa s tým urobiť nedá . Len sa preboha neponižuj a nepros.

anonym_c23360
8. aug 2025

A ako si to predstavuje teda? Odíde žiť preč? Chce deti do striedavky?

Strana
z2