icon

Ako sa vyrovnať s nepríjemnou rodinou partnera?

9. máj 2024

Ahojte, neviem ani ako mám začať, proste mi vadí subvencovať rodina. Zatiaľ bývame u nich tak, že my dvaja máme dolné poschodie, kde býva aj jeho starká,s vlastným vchodm a na poschodí bývajú jeho rodičia, tak isto s vlastným vchodom. V mojej rodine som bola zvyknutá na to, že k nám moc návštev nechodilo - otec si to neželal a všetci boli spokojný. Tu je to naopak, každý deň sú tu minimálne traja ľudia, ktorých nepoznám. Celkom mi ti narušuje moje súkromie a cítim sa zle. Proste sa necítim dobre v prítomnosti jeho rodiny a hlavne súrodencov ( už tam nebývajú ale sú tam pomaly každý deň ) - prídu mi neskutočne falošní, hluční a hlavne keď sa bavia vždy sa bavia o ľuďoch, ktorých nepoznám. Neviem či je problém vo mne. Alebo vlastne čo mám robiť. Bývanie mimo nieje zatiaľ možné kvôli financiám ( malo by cca rok trvať aby sme sa mohli osamostatniť )

Strana
z6
1ryba
Odpoveď bola odstránená
emily7384
9. máj 2024

@tanyan súhlasím s tebou ,poradím odsledovat ako žijú jeho rodiča, rodina a ak žijú rodinne, že sa stretávajú každý deň, čo v tvojom prípade si nezažila vo vašej rodine, no moja vidím tu problém.

matullienka
9. máj 2024

No majú sa na čo tešiť tí tvoji svokrovci keď sa im ty dostaneš do rodiny. Kokos aby sa vo vlastnom dome prispôsobovali cudziemu človeku je dobrý úlet. Keď sa ti nepáči treba ísť pracovať von, prenajať si kanceláriu, ísť do kaviarne a podobne a nie žiadať od majiteľov domu aby boli ticho lebo ty pracuješ. Keď priateľ už teraz dochádza za prácou choďte do podnájmu a budete mať kľud hlavne keď ich obaja nemusíte. Tak nebudete na vlastné šetriť rok ale 3-4 roky. Za ten kľud by mi to stálo

domkakvet
9. máj 2024

No len aby sa vobec po roku odstahoval, takych pripadov uz bolo, ze pojdeme do svojho a potom bum uz sa neda ostaneme tu.

autor
9. máj 2024

@domkakvet odsťahuje, o to sa nebojte a čím skôr tým lepšie

betulinka1
9. máj 2024

Inak ja nerozumiem tomu, preco hned, ked niekto byva u rodicov, tak sa tu kazdy spustí o tom, ze si na navsteve a podobne. Ak sa dohodnu dve generácie, ze budu byvat v jednej nehnutelnosti, tak sa obe strany musia prisposobit. Nie je to o tom, na koho je nehnutelnost napisana. Mnohé z vas ziju v nehnuteľnostiach na ktorych nie ste ani napisane s vašimi priateľmi, ci mužmi a tiez ste na navsteve???? Okrem toho, to ze starí ponúknu mladým byvanie nikdy nie je nezištne. Spravidla im mlady pomahaju okolo domu, robit orpavy, platit naklady. Ale vy sa tu do nich niektore púšťate ako keby brali starym od ust. Toto sa opakuje v kazdej jednej diskusii. No ale to som nechcela. Autorka chod za nimi a poprosi ich, ze ty mas HO a neda sa ti pracovat. Ci by sa tie navstevy dali robit napr. po pracovnom case, ze je to len docasne, kym ste u nich. Neviem ako dlho to musis vydrzat. Ci pol roka alebo rok. A potom akákoľvek aj mini garsónka by by bola riesenie. Ked pracujete obaja, tak to bývate mali zvladnut. Treba hladat.

lienka.7
9. máj 2024

Autorka, nepáči sa ti? Jednoduché riešenie... odstahuj sa.
Tieto príspevky ako nádejná nevesta príde bývať ku svokrovcom do ich domu a ju to este aj obmedzuje, sú už fakt trápne. Chodila si k nim, tak si predsa vedela ako žijú. Tak kde mas teraz problém? Mimo to, aj z vášho domu budeš potom vyhadzovať mužovu rodinu? Lebo vieš, sú ľudia, ktorí sa navštevujú denno-denne. A nie, nie je to nič chore. Skratka majú dobré vzťahy a držia ako rodina. A ked to tebe vadi, nájdi si rodinu, kde sú všetci pohadani a nestretnu sa ani na Vianoce. A budeš spokojná, že ťa nikto neotravuje, neobmedzuje.
Mimo to, ze ti nic nepovedia, ešte neznamená, že aj ty tam nevadis. Len ta tolerujú ako momentalnu synovi frajerku.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
9. máj 2024

Ja by som nikdy nedovolila, aby prišli mladí k nám bývať...Nerobí to dobrotu a vznikajú spory...No a ešte aby mi synova frajerka diktovala, koho si môžem pozvať na návštevu, tak to by som sa na to pozrela 🙈 Ty si tam stále len na návšteve!

lusiasali
9. máj 2024

@betulinka1 s tymto vasim komentarom uplne suhlasim, tiež som chcela nieco take napisat.

Poslednej dobe ked otvorim nejaku diskusiu kde sa niekto na nieco ponosuje co mu prekaza tak sa tu zenske donho tak pustia ako keby pojedli vsetky mudrost sveta a autorky vzdy zhejtia ako najvacsie nevychovane sebecke hlupane. Fakt nechapem.
Keby ja ponukam ubytovanie niekomu tak sa s nim dohodnem na pravidlach dopredu. Rovnako ako som sa ja dohodla so svokrou ked sme u nich par mesiacov byvali. Toto by som ti poradila ja. Ste normalne dospeli tak sa s nimi porozpravaj v tom co je problem, samozrejme v medziach slusnosti. Mozes im byt vdacna ze ti ponukli strechu nad hlavou, to vsak neznamena ze teraz mas vzdy sklopit usi a suchat nohami pod stolom, idealne by bolo keby ta v tom podpori aj partner.

autor
9. máj 2024

@1ryba kde som povedala že sa mi to nepáči?? v istej miere je to normálne

buberova
9. máj 2024

Ak dávaš peniaze do nehnuteľnosti, ktorá nie je tvoja robíš hlúposť.

A aj keby som si mala hypotéku zobrať o 3 roky neskôr, išla by som cestou samostatnosti. A možno nakoniec zistíš, že to čo platíte im mesačne, čas, ktorý trávite prácou okolo domu a peniaze ktoré ste do toho dali má vlastne rovnakú hodnotu akoby ste žili kdesi v podnájme v garzónke sami..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
9. máj 2024

@1ryba Nie aká vyhovuje mne, ale taká že nebudem 7 dní v týždni niečo vyžadovať, chceme mať aj čas pre seba nie len pre záhradu a ostatné okolo domu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
matullienka
9. máj 2024

Tak ale to ty si si našla frajera trula, ktorý nevie povedať rodičom nie, teraz mám iný program. Keď tvoj frajer len prikývne a ide urobiť čo maminka s tatinkom nakažu, tak je ťažko. Darmo tu budeš písať aké má s nimi na prd vzťahy keď skáče ako oni pískajú tak také horúce to nebude. Aby tie pokrivené vzťahy naboli len z tvojho pohľadu. Neverím, že keby to bola pravda tak by ste tam zostávali ale pratal by aj on od nich čo najďalej

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bibuskaiba
9. máj 2024

@alickapusinka Veta / Muza si beries aj s rodinou ked nemas rada jeho rodinu ako mozes mat rada jeho .. Je ale zeee uuplne od veci a totalne mimo boha tam 🤦🤦🤦🤦

culienka
10. máj 2024

@lusiasali tu je to dakedy až jak verejné online lynčovanie 🤣. Teraz napríklad za to ze napísala ze jej niečo vadí 🤣. No tak jej vadí, každému dačo vadí 🤣. Podľa mňa je to mladá baba nezvyknúta na takéto. Možno časom ešte pochopí ze su aj horší ľudia než títo hlucni falošnici co chcú od nich robotu v záhrade. 🤣 Ja ju chápem, ktorý mladý človek si to takto predstavuje , ze pred oknom mu budú dáky cudzí ľudia hukat dáke sprostosti a miesto toho, aby šli dakde na výlet tak v záhrade sa budú hrabať . Pýtala sa co ma robiť tak jej tu napísali dáke rady, či si z nich dačo zoberie jej jej vec. A okrem toho ak je normálna časom pochopí ze všetko nie je ideálne. Ale tento hejt co tu dake predvádzajú nechápem. Najlepšie bolo, ze kvôli tomuto príspevku ani vlastným deťom nepomozu🤣👍

alickapusinka
10. máj 2024

@bibuskaiba dakujem veľmi pekné vaše vysoké blahorodie za upozornenie keby si mi to nenapísala ani by som nemohla spať. Môj názor TY sa staraj o seba a o svoje názory nie o moje.TO je diskusia a každý mame svoj názor ja sa nestarám do teba TY sa nestaraj do mňa a nekomentuj má láskavo nikto nie je na teba zvedavý.

vilma7
10. máj 2024

Idem do podnájmu a šetrím ďalej. V tom problém určite nie je.

Strana
z6