Ako sa vyrovnať s tlakom priateľov na pitie alkoholu?
Ahojte, potrebujem počuť nestranné názory, ako by ste sa zachovali. Mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Občas sa stretnem s kamarátmi večer vonku, majú tiež tak do 40 rokov. Problém je ten, že ma ja to nazvem - nútia piť alkohol. Ja si s nimi dám pohár vínka, aj dva, ale pijem tak, ze viem, kedy mám dosť. Jednoducho nechcem zažívať opilecké stavy ako keď som mala 20 rokov - dnes už samozrejme nemôžem preležať nasledujúci deň v posteli, nechcem aby mi bolo zle, nechcem byť opitá a tiež sa nemienim opýjať preto, lebo si to želá niekto iný. Zvyšok večera prebieha tak ze vraj kazím zábavu - pritom sa normálne smejem a všetko, nesedím zdutá v kúte a podobne. Len jednoducho k tomu alkohol nepotrebujem. Je mi vyčítané že sa neviem odviazať a podobne, keď si bola mladá si to vedela - ja sa už ale nechcem vrátiť do čias mladosti, je mi lepšie teraz. Nebaví ma vymetať bary. Všetky tieto argumenty nezaberajú. Vadia mi aj otázky na telo - kedy si mala naposledy sex, kolko si mala partnerov - niektore veci si chcem nechať pre seba a nehovorím to ani kamarátom. Je to podľa Vás normálne ? Ja som v živote nikoho nenútila piť ani nevyzvedala veci, ktoré mi povedať nechceli. Ja absolútne nerozumiem, prečo to robia.
@lulula1990 asi by som vymenila priateľov za ozajstných priateľov alebo kľudne radšej aj trávila večer sama ako s niekým, kto má takýto postoj a rešpekt... Tiež viem sem tam stretnúť známych, ktorí si dajú niečo na pitie a nejak spolu večer ostaneme, ale dokážu pochopiť, že keď nechcem, tak nechcem a pijem to, čo chcem, kľudne aj minerálku alebo Kofolu, čaj....
@lulula1990 Ako nútia? Držia ti pri hlave pištoľ? Nechápem načo s nimi chodíš von. nabudúce keď ťa zavolajú povedz, že nejdeš aby si im nekazila zábavu
To popri školopovinných deťoch odchádzaš z domu? Čo si to za matku? Pre teba majú byť prvoradé deti, ich výborný prospech v škole, kľudné domáce zázemie. Ako môže jedna žena - matka piť alkohol? Hoci aj len víno. Hlavu musí mať stále čistú. Ovdovela som veľmi mladá s troma malými deťmi, ale nenapadlo by mi ísť niekam sa zabaviť. Venovala som sa len deťom, prerušila som kontakty s kamarátkami, lebo jednoducho na klebetenie s kamarátkami nebolo času. Urobila som popri zamestnaní popri už existujúcej za slobodna VŠ ešte ďalšie 3 VŠ, aby som čo najviac v čo najvyššej pozícii mohla veľa zarábať. Stálo to za to. Som 40 rokov sama, na priateľa som ani nepomyslela, zradila by som len deti a skomplikovala im život. Takto všetky vyštudovali VŠ, majú sa skvele a nemôžu mi nič vyčítať. Ale tebe nebudú mať čo v dospelosti vyčítať? To najkrutejšie by bolo, ak by ti tie úlety za zábavou vyčítali s tým, že si im zničila život.
@evkatk 😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫
Mne z alkoholu búši srdce ako šialené a upchá sa mi nos tak, že nemôžem dýchať. A teda nepijem. Môže si každý hovoriť čo chce, jeho názor a blbé posmešky ma nezaujímajú. Neviem čo to máš za partiu, ale mňa sa nikdy nikto nepýtal, koľko som mala frajerov, kedy som mala sex a ako často. Nikto. Ani môj manžel. O takých veciach som nikdy s nikým nerozprávala. Ani v puberte, ani počas štúdia na VŠ, nikdy. A to mi už tiahne na 50 😛 obklopuješ sa nesprávnymi ľuďmi.
@anonym_f2dd5b ...pravdu má předsedo.....
@lulula1990
Tak toto ,čo popisuješ,sú pseudokamaráti.Kamaráti od chlastu nie sú kamaráti...zistíš časom sama.
Hľadaj iných,takých,kt.ťa budú rešpektovať.
@lukbe poznáme dlhé roky, ja ich mám rada, ale proste už som niekde inde. Oni tiez maju vlastne rodiny, deti.
@lulula1990 cudujem sa ze 35 rocna zena s dvomi detmi sa takto zahadzuje...
Za mňa to nie sú priatelia, mňa moji priatelia nenutia piť, ani sa mi za to nevysmievaju. Ak už chces ísť s nimi tak na pripomienky že za mlada si taká nebola, tak kľudne môžeš povedať , no ale už taká mladá nie som. A na otázky o sexe a partneroch odpoveď proti otázkou.
Za mna su to kamosi z partie, ked ste boli mladsi a kazdy je teraz inde…ja som tiez ludi odstrihla kamoska si nasla po 20tke 40rocneho a nosila ho s nami par raz na disku atd na bytovice a bolo to proste divne, ze si tam pomaly s chlapom co vyzera starsie ako tvoj tata, dalsia riesila, ze ked da frajerovi anal bude mat mobil lebo robil v obchode s mobilmi 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️wtf…proste mne uz to nepobralo….jasne, ze sa roky nestretavame…kazdy sme inde, preto ked vidis, ze sa s niekym necitis ok sa nestretavaj
To popri školopovinných deťoch odchádzaš z domu? Čo si to za matku? Pre teba majú byť prvoradé deti, ich výborný prospech v škole, kľudné domáce zázemie. Ako môže jedna žena - matka piť alkohol? Hoci aj len víno. Hlavu musí mať stále čistú. Ovdovela som veľmi mladá s troma malými deťmi, ale nenapadlo by mi ísť niekam sa zabaviť. Venovala som sa len deťom, prerušila som kontakty s kamarátkami, lebo jednoducho na klebetenie s kamarátkami nebolo času. Urobila som popri zamestnaní popri už existujúcej za slobodna VŠ ešte ďalšie 3 VŠ, aby som čo najviac v čo najvyššej pozícii mohla veľa zarábať. Stálo to za to. Som 40 rokov sama, na priateľa som ani nepomyslela, zradila by som len deti a skomplikovala im život. Takto všetky vyštudovali VŠ, majú sa skvele a nemôžu mi nič vyčítať. Ale tebe nebudú mať čo v dospelosti vyčítať? To najkrutejšie by bolo, ak by ti tie úlety za zábavou vyčítali s tým, že si im zničila život.
@evkatk s tým tvojim chválenkárstvom si veľmi, ale že veľmi trápna. zavzdušňuješ sa tvojimi školami všetky diskusie, vyčítaš ženám že chcú aj trochu žiť medzi ľudmi, čo ty sama nezvládaš, a ani ťa ľudia nechcú mať medzi sebou. sa ti čudujem, že ty vysokokvalifikovaná, vysoko prudko zarábajúca strácaš s nami bez tvojich škôl a úžasných detí svoj dracenný a draho platený čas.
@evkatk s tým tvojim chválenkárstvom si veľmi, ale že veľmi trápna. zavzdušňuješ sa tvojimi školami všetky diskusie, vyčítaš ženám že chcú aj trochu žiť medzi ľudmi, čo ty sama nezvládaš, a ani ťa ľudia nechcú mať medzi sebou. sa ti čudujem, že ty vysokokvalifikovaná, vysoko prudko zarábajúca strácaš s nami bez tvojich škôl a úžasných detí svoj dracenný a draho platený čas.
@cacianka keby evka niekedy zasla na vino, vypustila paru, ci pustila do jaskyne nejakeho domorodca by jej bolo lepsia a bola by normalnejsia 😀😀 a vs ma tu polka z diskutujucich podla mna, len overenie diplomu este nepytaju 😀
@cacianka keby evka niekedy zasla na vino, vypustila paru, ci pustila do jaskyne nejakeho domorodca by jej bolo lepsia a bola by normalnejsia 😀😀 a vs ma tu polka z diskutujucich podla mna, len overenie diplomu este nepytaju 😀
@jeennyv možno to počíta tak, že VŠ 1. stupňa bakalár, 2. stupňa magister, 3. stupňa rigorozne štúdium ( Dr.) a potom aj PhD. A to sú už 4 " stupne" VŠ 🥹. Lebo pravdu povediac, 4 VŠ robiť, tak je jedna 5 rokov, druhá 5 rokov, ..., spolu 20 rokov na VŠ, alebo robila dve VŠ naraz, to by stiahla na 10 rokov štúdia. Ale popri 3.detoch? Teraz reálne sa pozrime na fakt, že máš 3 deti!!!, ráno ideš do roboty, poobede sa vraciaš, potom sa ukážkovo venuješ deťom, a keď si ľahnúť späť, tak od 22.hod sa venuješ, tak 3- 4 bodky jednej VŠ, a potom 3- 4 bodky druhej VŠ, takže ráno vstaneš od kníh a ideš sa venovať a pripravovať deti do školy? Uf, sci- fi, pani Evka. 🤦
@jeennyv v dnešnej dobe má diplom aspoň 2/3 žien, dva diplomy 1/3 z nich najmenej, ale o tom diskusie nie sú, tak to ani nevyťahuju a nemachrujú. ani koľko domov postavili.
čo to bol za život , ak už teda ? aj o tej jaskyni dobre mieriš.
ale takto vyčítať žena žene, že čo je za matku, ked si občas posedí s priateľmi, kolegami, kamarátmi , alebo susedmi, o deti je postarané, človek potrebuje predsa aj socializáciu, rozprávať s dospelákmi, pomôcť niekomu vypočutím rozhovormi, zasmiať sa, zažartovať, ale aj poplakať poľutovať. ŽIŤ ! nie len drieť, žiť sám pre seba.
PS. ani by som sa nečudovala, keby niektoré z jej detí jej riadne osr.alo hlavu. Hm, ktovie čo by o tejto materi napísali oni, ale úprimne....
@evkatk stará zatrpknutá tetka. Za to, že ty si "obetovala" svoj posraný život svojim detičkám, nemusia ostatní ľudia žiť ako ty! Venuj sa radšej štrikovaniu, alebo záhradke, alebo otravuj život svojim doktorandom!
Snáď nie si nesvojprávna….🫣 mňa párkrát ponúkali, videli, že to nemá zmysel a teraz mám pokoj. Ony si daju, ja nie, bavíme sa spolu a život ide ďalej.
@lulula1990 nepijem vobec uz 13 rokov. Vlastne rozhodnutie. Ked sa pytaju preco, poviem, ze to nepotrebujem a su to pre mna zbytocne kalórie davat alkohol do tela. Vacsinou diskusia konci a nikto neriesi. Co ma poznaju vedia a uz to vobec neriesia ani jedinou otazkou.
@evkatk Tieto predpotopne názory....kto si ty ze sudis druhu matku?! To ako keby sme my povedali ze co si to za matku ked si nenasla k deťom nejaky mužský vzor?
@cacianka ja ked vidim ten jej nick tak uz viem ze to bude perla 😀😀😀. No konečne to tu zase žije 🤣
@evkatk to máš super život. Či čo chceš počuť...?
@martinka13 no mne ten jej život nepríde velmi super 😀
@lulula1990 prist autom a maju dievcence smolu. Ja nepijem a vsetci to vedia. A ked tak raz za rok nieco, ale fakt ked musim. Mne alkohol nechuti. Ani sa tym nejak netajim.
Velmi zly vyber priatelov- skus to zmenit a obklop sa ludmi, ktori ti priatelmi budu. 👍 Tady cesta nepovede
Tlak ? reči ? najskôr slušne, potom dôrazne, a keby bolo treba aj riadne zvýšim hlas, že dokedy budú riešiť moje pitie/nepitie, ! ja neriešim ich ožrané ksichty, brbotavú reč opilcov, motanice pri chôdzi, opilecké sprosté reči - alebo mám začať ?!! viem že asi prehnané, ale oni s tým začali, začínajú a bohužiaľ nekončia, neustále opakujú svoje blbé narážky, tak by som ich upratala, keby to nešlo slušne na začiatku. a ak by ani toto nepomohlo, už by boli ex.
Potrebujem ja toto v živote ?
Pred rokmi ma začali noví priatelia ponúkať, mne nechutilo, ale aj tak sa snažili, že daj si, až som zvýšila hlas, že ked on vypije deci JARu, ja si ten koňak dám. veru pomohlo, potom občas ponúkli, alebo ked sme mali akciu, oslavu, dala som si prípitok, alebo nápoj podľa chuti, ale rešpektovali že nie všetko a vždy vypijem. je tozriedka, pár drinkov za rok a rešpektuje to celé moje okolie. a nielen mne, naučili sa nesiliť, nevyčítať.

@anonym_4c7133 ja som to tu písala - poznáme sa dlhé roky a ja ich mám rada, nepíšem že chcem prerušiť kontakty. Aj si rada dám občas 2 deci vínka, ale mne ozaj stačí to 2 deci 😃
@lulula1990 rozumiem ale ja by som sa už len kvôli tomuto na tie stretnutia netešila. Kebyže viem, že ma budú nútiť piť a budú mať blbé poznámky. Proste im to rázne vysvetli a pripomeň, že to nechceš dokola opakovať. A keď nepochopia tak neviem 🤷 obrň sa proti tomu a trp im to, keď ich máš tak rada.