Ako sa vyvíjal váš vzťah po odmietnutí?
Baby je mi zle... prosím, ako pokračoval vás vzťah keď ste odmietli žiadosť o ruku? Zn: Áno, bolo to pod stromčekom 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ mame male dieťa, dom spoločný a podla mna krizu vo vztahu... nekomunikujeme, nevychadzame, není to dobre. Preboha musí to aj on vnimat
A autorka zamna si dobre spravila. Naco davat falosne nadeje a povedat ANO ked sa na to necitis 👌🏻
Uz len si s nim sadnut a vydiskutovat😊
muzi su muzi, nechapu, ze vo vztahu, kde je nejaky problem, nie je uplne najvhodnejsie poziadat partnerku o ruku - na druhej strane ale teraz si tym odmietnutim podla mna rozhodla o pokracovani vasho vztahu, ak spolu neviete komunikovat, tazko si vykomunikujete, preco si ho odmietla, on zrejme teraz je dotknuty, zautocila si na jeho ego (a ak ste nebodaj doteraz riesili, preco ta nepoziadal a on to konecne urobil a ty povies nie, tak uz vobec nechape)
a teda neviem ako to maju ini ale od mojho muza som teda ziadne velke vyznanie pri ziadosti o ruku nepocula ale ani som ho necakala, boze je to moj muz, dobre viem coho je ne/schopny 😁 skor by som sa cudovala, ci si to vygooglil a naucil sa naspamat
kazdopadne neviem, ci by bolo spravne povedat ano, ak to tak necitis a momentalne je vas vztah niekde, kde nevidis uplne perspektivu, tak povedat ano, by aj za mna bola hlupost
Dobre si spravila, ja toto hranie na city id chlapov úplne nenavidim nechápem odkiaľ to majú… je kríza, hádky, problémy ale on ti dá prsteň pod stromčekom a dúfa že týmto je akože všetko vybavene? … ja najviac nenavidim keď sa ma môj muž po hádke začne pýtať “miluješ ma?” x krát som sa mu snažila vysvetliť že keď si uprostred hádky a nervov a riešiš negatívne veci ktoré si potrebuješ vydiskutovať tak tam otázky typu “miluješ ma?” nepatria … je to tak trochu citové vydieranie podľa mňa … taký nátlak na rýchle uzavretie mieru … tak ako ten prsteň a žiadosť o ruku, dobre padlo by áno a čo by to zmenilo na kríze vo vzťahu? možno týždeň by ste sa vedeli tváriť že problémy neexistujú? Neviem🤷♀️ za mňa si lepšie spraviť nemohla… možno by ste to dotiahli aj k tej svadbe a potom by si tu písala akého mas muža ako ste si už pred svadbou nerozumeli a zas by ta tu len ženy ukameňovali že načo si si ho brala keď ste mali už predtým problémy .. tu sa nezavďačís 🙈
@jj298 a kto to spravil naopak? Mohol požiadať keď som bola tehotná. Vtedy bola idylka... ešte ze som dala svoje priezvisko-poučena tuná z Mk
Ak ju chcel požiadať a vedel že veci medzi nimi nie sú ideálne mohol si normálne pred tým zistiť ako to berie autorka.
Určite si spravila dobre, prsteň a svadba nieje záruka šťastia.....načo sa brať keď človek už pri myšlienke na svadbu pracuje s predstavou že príde rozvod.
Toto sú veci na ktoré sa majú obaja tešiť a nie ich robiť z povinnosti.
Klobúk dole dievča. Vážne. Ja som tiež odmietla (už exa) a teraz som sa úprimne zasmiala nad komentárom, že chlap toto urobí len z lásky. Sú aj chlapi, ktorí to robia, lebo si myslia, že už by mali. Lebo majú istotu, navarené, upratané, majú dieťa a teda by mali mať aj ženu. Viď môj ma požiadal po pôrode so slovami - no už keď máme dcéru, mali by sme sa vziať. (Tiež sme mali krízu niekoľkomesačnú).
Musis si uvedomit, ze vela ludi nevie komunikovat svoje pocity. Velakrat to pochadza este z detstva.
Urobil gesto, pozoadal ta o ruku, to by som z jeho strany chapala ako snahu o napravu vztahu a ze mu na vasom vztahu zalezi.
Ty si tu v komente pisala, ze chces na vztahu popracovat, ale jemu si podla tvojich slov povedala, len ze vas vztah je naprd 🤷🏼♀️
Jeho obranny mechanizmus ako sa s tym vyrovnat, je evidentne “utek” a uzavrenie sa do seba.
A naco by povedala nie, ked to takto neciti? Podla mna to takto nefunguje, ze poviem ano, aby som nepokazila Vianoce a potom zrazu poviem nie, premyslela som si to. Toto je za mna vacsi podraz. Ked raz poviem ano, je to uz urcity druh zavazku. Je lepsie sa najprv porozpravat, vykomunikovat problemy a nie zliepat zavazkom nieco, co ocividne momentalne nefunguje.
Tiez som povedala ano az na tretikrat.
@tamitamitami konecne normalna odpoved
Ty ho poznáš najlepšie. Sú muži, ktorí dajú prsteň 'aby bol kľud', môj napríklad viem, že by mi prsteň nedal len tak. Tiež nebol najlepší čo sa týka komunikácie, išlo z neho všetko ako z chlpatej deky ale keby mne v takomto stave dal prsteň, vedela by som si to preložiť "predstavujem si budúcnosť s tebou a chcem pracovať na našom vzťahu", vedela by som ako to myslí, len to nevie odkomunikovať. No to som ja a on. Nevieme aká si ty a aký je on, ty musíš cítiť či tým chcel akože len vyžehliť to čo nefunguje alebo myslel to úprimne len sa mu ťažko prejavujú city.
To ako sa zachoval aj v celku chápem. Ak to chcel len vyžehliť tak tá telka a odchod bol z nezáujmu už a ak to myslel vážne, tak sa ho to dotklo ale zase raz - nevie to odkomunikovať, tak radšej sa zamestná niečím, odíde.
On bol v šoku ze ta požiadal o ruku a ty si nepovedala ano a plačeš preto utiekol z tejto sitiacie
Napríklad ja som dostala takú otázku,keď sme išli do obchodu 🤭. V polovici cesty sa zbadal,že si zabudnú doma mobil a čakal vtedy dôležitý hovor. Samozrejme som mu ho vzala do kabelky automaticky ako aj ten môj,viem že ho zvykne zabudnúť. ,,Čo by som si bez teba počal, vezmeš si ma? " Ja to brala ako srandu a povedala jasné zlato a ešte vtedy mi kúpil prsteň 🤭🤣. Nebanujem,že som to povedala,aj keď som to zo začiatku brala ako žart 😊.
Žiadosť o ruku nie je snaha o nápravu vzťahu ani gesto zmierenia. Urobila si dobre. Dieťa vás samozrejme spája už navždy a je neporovnateľne väčším záväzkom, to však skutočne neznamená, že sa za to musíš aj stať jeho manželkou. Dámy, majme prosím na mužov vo vzťahoch vyššie nároky než len to, že sa "odvážia" vytiahnuť prsteň.
Ďakujem vám všetkým za reakcie! Po prvej vlne hejtu som rada, že sa objavili aj reakcie schvaľujuce moje konanie. Vrátil sa o 15 min, bol si len niečo kúpiť na pumpe. Hodili sme reč keď som dala dieta spat... na niečom sme sa teda dohodli, aj kompromis bude potrebný. Prsteň môžem nosiť aj keď som ešte nepovedala áno, žiadosť o ruku stále platí. Takže žart na zaver: povedala som, že si ho vezmem, keď schudnem, takzeeeee kde mam ten šalát?🤣🤣🤣 stastne pokojne a spokojne vzťahy všetkým želám 🎄🎄 a ešte raz vďaka každej jednej z vas❤️
Ja uz by som iba z principu na Vianoce alebo na Valentina nie o take odmetla. Ani keby aka romanticka ta ziadost bola….
Kazdopadne…. Za mna si spravila dobre. I ked ja by som dodala-za tohto stavu a okolnosti ake su v nasom vztahu na teraz ti svoje ano povedat nemozem, neviem a nechcem.
Nie je to povinnost povedat ano. Ani pri poziadani. Ani pocas obradu-svadby ak to raz tak necitis.
Mozno si myslel ze tymto “jednoduchym” a rychlym tahom vsetko poriesitr? To prsten nezachrani. To si musite najprv vy medzi sebou. A potom riesit dalsie rozhodnutia.
Dat prsten nie je lahke. Ale ani povedat nie…
Kde mám šalát...mňa vyvráti 🤭🤣.
Ja si tiež myslím že si urobila dobre a aj keď sa najprv urazil, zrejme to dobre dopadlo a teda ta zrejme ľúbi, keď sa cez to relatívne rýchlo preniesol a možno mu to pomohlo pochopiť veľa vecí. Kebyže povieš áno, ako ti tu všetci za to nadávali, možno by sa tak skoro nič nezmenilo a z áno by bolo rýchlo nie..
To romantizovanie v komentaroch typu "vyberal prsten, rozmyslal nad tym, a poziadal ta na vianoce" je vtipne. Vas vztah nieje v poriadku. A ziaden chlap, ktory to ma v hlave poriadne upratane by to nespravil takto odvalene a este pocas krizy. Takze dobre, ze si povedala nie. Zena uz davno nieje len babka bez hlasu cakajuca na chlapa. Mas plnu kontrolu nad svojimi zivotnymi rozhodnutiami a nemusis sa za to nikomu zodpovedat. On to prezije a ked nieje uplny mamlas, tak sa o tom mozte zajtra aj porozpravat.
A btw niekde som tu videla nejaky koment, ze si mu pokazila uz vsetky vianoce...😂 prosim pekne, sa 3x poskrabe na zadku a uz na velku noc tomu nebude prikladat ziaden vyznam.
vy tu mate problem obaja.
on, ze vobec ziadal o ruku prave na stedry den a v case, ked vam to hapruje (ale teda, pises, ze kriza vo vztahu je podla teba.. a on? podla neho tiez? vnimate toto rovnako? mne sa moc nezda…) a ty, ze si ho zrusila a este sa cudovala, ze odisiel…. potom sa vrati, nejak to urovnate, so zaverom, ze si ho vezmes, ked schudnes, a kde mas salat… pre mna osobne je tento zaver uz ako trapny vtip, ale ked vy takto fungujete, okej…
kazdopadne - zelam, aby ta druha ziadost teda uz vysla, drzim palce (a treba zamakat na spolocnej komunikacii)
Urobila si správne, keď si povedala nie. Žasnem nad reakciami báb... avšak tá vtipná vsuvka na konci mi vhodná neprišla. Skôr by sa hodil vážny rozhovor, čo ďalej.
@avonladyba neviem preco by sa ich vztah mal zacat zazracne tocit dobrym smerom keby povedala ano. Ved by tym naznacila ze vsetko je v poriadku. Aky by bol dovod na zmenu?
no asi rozchod nie? ked si ho odmietla a dala mu jasne najavo ze sii ho zobrat nechces. Byt tym chlapom tak to beriem uzavrete. A hlavne po tej vsuvke s chudnutim uz by som sa neznizovala ta znova ziadat o ruku. Ci cakas, ze on sa zacne zazracne menit, lebo si ho nechces vziat? Skoda len, ze ste na to sli z opacneho konca so zakladanim rodiny
Tak si to ukončila
Za mna, bola tvoja odpoved správna. A ta reakcia vecer, keď sa vrátil z pumpy bola uplne na jednotkou. Prediskutovali ste si to, aspoň nebude dusná atmosféra. Možno aj toto vám pomôže vo vzťahu. Vzťah sa buduje tehlička po tehličke.
Roztrubi že sa ide ženiť a žena o tom ani nevie, až večer ju požiada a otrci prsteň ...
Fakt romantik.
Ako hovädo.
Za mňa úplne antisvadbova reakcia, antiprstenova chvíľa. On si myslí že prsteňom vyzehli krízu, že partnerka padne na riť lebo odlesky zlata jej zahmlia úsudok a šibnutím krabičkou všetci vyletia na ružový oblacik ?!?
Odrazu aké makkyse ženy, predpokakat sa z kúska zlata, aké ste zrazu benevolentne. Inokedy bojovníci, že prečo zásnuby, preco svadba keď váš vzťah pláva a teraz odrazu výčitky ako v divadle.
.....Prečo si odmietla práve na Vianoce, pokazis mu vopred vseeeeetky Vianoce do konca zivota......
Keby mali vzťah ok, tak neodmietne ani v obyčajný bežný deň. Ale on robí iba teatro, nerieši krízu. Krízu nezaženie ani kilovy šuter

aha...no tak to je ine...mozno pre vacsinu zien znie ako najvacsie gesto,ked muz da zasnubny prsten-ale mnoho muzov to berie ako opitie zeny na chvilu-ved dostala prsten, navyse na vianoce,bude mila a ja budem mat pokoj...mohol si dat zalezat na sposobe poziadania o ruku,a aj nejake slova, ktore by svedcili, ze ho vas takmer zruteny vztah trapi a ze bude lepsie...chapem, ze ti to muselo padnut zatazko,dokonca asi aj povedat ze nie...dnes toho vela uz neporiesite..zajtra si spravte chvilku, porozpravaj mu ako to citis...a nechaj ho den premyslat..ak nespravi nieco-tak lutujem,asi vies co to znamena...dieta a dom je malo na to,aby si dlhodobo bolo nestastna v manzelstve...ked da muz prednost telke-tak je zle vo vztahu, poznam to...napriek tomu dufam vo vianocny zazrak pre teba♥...ale nechod proti sebe...ked citis nie-tak to nerob, v ziadnom pripade...