Ako si poradiť, keď rodičia neschvaľujú môjho partnera?
Dobrý večer,
s partnerom sme spolu už vyše roka a bývame spolu. Ja som vo vzťahu spokojná, ale moji rodičia si od začiatku myslia, že sa ku mne nehodí. Nikdy mu nič nepovedia priamo, ale keď som s nimi sama, stále do mňa podpichujú a presviedčajú ma, že raz zistím, že nemali pravdu.
Najhoršie je, že ma ich poznámky vždy rozhodia. Nechcem sa s rodičmi pohádať ani ich odstrihnúť zo života, ale zároveň mám pocit, že vôbec nerešpektujú moje rozhodnutie.
Zažili ste niečo podobné? Vôbec neviem, čo robiť. Budem vďačná za každú radu. ❤
@anonym_autor
A z akých dôvodov sa spolu nechodíte podľa tvojich rodičov? Koľko máte rokov? Čo robíš ty a čo on?
@anonym_autor tak prva vec - ste spolu rok a uz spolu zijete na hromadke? 😃s tym by som mala asi vacsi problem ako to ze sa k sebe “nehodite”
@anonym_21f20c Máme obaja okolo tridsiatky, takže spoločné bývanie nám prišlo prirodzené. 🙂 To rodičia našťastie neriešia, skôr majú problém priamo s ním.
A konkretne co im vadi?
@janinah Tvrdia, že sme povahovo úplne rozdielni a že sa ku mne nehodí. Nič konkrétne neurobil, skôr je to ich pocit.
@anonym_autor
A z akých dôvodov sa spolu nechodíte podľa tvojich rodičov? Koľko máte rokov? Čo robíš ty a čo on?
@svetlonos Máme obaja okolo tridsiatky. Ja pracujem v administratíve, partner IT. Rodičom prekáža hlavne to, že je skôr tichší typ človeka a vraj sa ku mne povahovo nehodí. Ja to však tak necítim, len ma mrzí, že môj názor akoby vôbec nebrali do úvahy.
@svetlonos Máme obaja okolo tridsiatky. Ja pracujem v administratíve, partner IT. Rodičom prekáža hlavne to, že je skôr tichší typ človeka a vraj sa ku mne povahovo nehodí. Ja to však tak necítim, len ma mrzí, že môj názor akoby vôbec nebrali do úvahy.
@anonym_autor moj muz je tiez tichsi a ja som vyrecnejsia. Ide o to ako vam je Spolu dobre, ake mate nazory, spolocne hobby a pod. A nie kto si co mysli
@janinah Tvrdia, že sme povahovo úplne rozdielni a že sa ku mne nehodí. Nič konkrétne neurobil, skôr je to ich pocit.
@anonym_autor rodičia majú väčšinou pravdu. Rok je málo a chlap sa väčšinou vyfarbí až keď je neskoro tzn. po dieťati, hypotéka, svatbe. Ja by som rodičovskú intuíciu nepodceňovala. Ale, samozrejme ty to teraz nechceš ani počuť a ani vidieť. Tak len dočkaj času, ako husa klasu a hlavne si nerozbi vzťah s rodičmi, tuším, že ich budeš ešte v živote veľmi potrebovať. Mimochodom , intuícia je ten najdôležitejšíi životný radca.
@anonym_autor ake dovody uvadzaju? Rodicia maju vo vela pripadoch spravny pocit.
@anonym_autor rodičia majú väčšinou pravdu. Rok je málo a chlap sa väčšinou vyfarbí až keď je neskoro tzn. po dieťati, hypotéka, svatbe. Ja by som rodičovskú intuíciu nepodceňovala. Ale, samozrejme ty to teraz nechceš ani počuť a ani vidieť. Tak len dočkaj času, ako husa klasu a hlavne si nerozbi vzťah s rodičmi, tuším, že ich budeš ešte v živote veľmi potrebovať. Mimochodom , intuícia je ten najdôležitejšíi životný radca.
@anonym_0b5377 otázka je, či je to naozaj intuícia, alebo len mali svoju inú vysnívanú predstavu, ktorá sa im nenaplnila a teraz bezvýznamne rýpu... tiež som párkrát od mamy počula, že môj vtedy priateľ je zlatý chalan, ale nehodí sa jej ku mne, že s ním nebudem šťastná... po svadbe priznala, že asi sa k sebe teda hodíme... intuíciu by mala počúvať hlavne tú svoju, ona s ním žije, trávi voľný čas, nie rodičia
@anonym_0b5377 intuícia ? Skôr asi čakajú že dievka donesie domov niečo viac
Baba má po 30tke, nemá čerstvých 18.
Slušne, ale rázne by som im vysvetlila, že môj názor na neho nezmenia, ty si s ním šťastná, spokojná, nemáš žiadny dôvod na rozchod a ak sa aj máš popáliť, musíš na to prísť sama, preto si želáš, aby túto tému už neotvárali, lebo nebudeš s nimi o tom diskutovať
@anonym_autor zastaň sa partnera a rázne pred rodičmi zakroč. Buď zasiahneš čo možno znamená pohádanie sa a chvíľkové sa nebavenie s nimi (čo ty nechceš) alebo neurobíš nič a miesto rodičov sa pohádaš s partnerom a možno ti odíde zo života on. Rovno mu ukáž, že si ho vážiš a stojíš za ním. Lebo potom su tu pribehy v opačnom garde kde svokra zdrbáva nevestu za všetko a chlap nikdy necekne, lebo s mamičkou sa nepoháda.
Keby som ja vtedy počúvala mojich rodicov … mohla som si ušetriť toľko bolesti.Rodicia majú vacsinou pravdu, v čase zalubenia nevnímame, že niečo nieje v poriadku
Až zložíme ružové okuliare…
@anonym_0b5377 to by bola pravda keby človek nemá očakávania,nemá prežite zle veci a je vyrovnaný so všetkým,vtedy intuícia funguje
Inak je to len strach a očakávania
Keby som ja vtedy počúvala mojich rodicov … mohla som si ušetriť toľko bolesti.Rodicia majú vacsinou pravdu, v čase zalubenia nevnímame, že niečo nieje v poriadku
Až zložíme ružové okuliare…
@anonym_632e6d moji rodičia ma varovali a ja hlupaňa som išla svoje a zlatý klinec programu bola veta od ex svokry na svatbe " zlatý je ten môj ..., ale budeš to mať ťažké moja" 👀 a veru ťažké to bolo. Ale hold, niekto sa učí z rád starších a skúsenejších a niekto z vlastných chýb. Tak už to v živote chodí. 🫤
@anonym_autor V prvom rade uprac si rodičov a veľmi sebavedomo im povedz, že ak ti partner nebude vyhovovať v budúcnosti, vieš ho kopnúť do zadku aj sama. Ale že zatiaľ na to nie je dôvod, žiješ s ním ty a nie tvoji rodičia.
@anonym_autor V prvom rade uprac si rodičov a veľmi sebavedomo im povedz, že ak ti partner nebude vyhovovať v budúcnosti, vieš ho kopnúť do zadku aj sama. Ale že zatiaľ na to nie je dôvod, žiješ s ním ty a nie tvoji rodičia.
@komir63 len aby na tie kopance nebolo neskoro, vieš s 2, 3 deckami na krku, bez práce po rodičaku, alebo s nejakou smiešnou výplatou po odrátaní OČR a hlavne v nájme, ak nejaký vôbec bude sa kope bývalý partner do zadnice veľmi, veľmi ťažko. Ale to ťažko vysvetľovať ľuďom slobodným, mladým a bez detí.
Ťažko posúdiť tvoju situáciu keď neviem aký je ten chlap a dôvody prečo sa k tebe podľa nich nehodí ale napíšem ti moje skúsenosti.Moji rodičia sa rozviedli ešte keď som bola malá a mama bola na nás sama .Vždy každý môj vzťah sabotovala.Na jednej strane som chápala že ma chcela chrániť na druhej strane mi tým extrémne ubližovala .Bola schopná ísť do mňa deň čo deň aby som sa stým a stým rozišla.Neboli to žiadny asociáli ale neboli podľa jej predstáv.Takto som ukončila tri vzťahy pretože to bolo pre mňa psychicky nezvladatelne.Teraz žijem s mužom máme deti ale keď ho porovnám stým pred ním prišla som o najväčšiu lásku môjho života.Zniesol by mi modré z neba ,bol obetavý, chápavý a trpezlivý.Samozrejme že tam boli aj nezhody medzí nami ale uvedomujem si že kvôli tomu že som sa nevedela postaviť matke skôr žijem s mužom ktorý má od neho na míle ďaleko a trápi ma to . Samozrejme som vďačná za deti ktoré mám to by som nemenila.Chcem tým všetkým povedať že ak sa máte radi a je to dobrý chlap nedaj sa
@anonym_0b5377 a čo to má s ním ukončiť, lebo rodičia vytiahli vešteckú guľu a povedali, že je príliš tichý? ja som zas rada, že som rodičov v tomto nepočúvala, neviem kde by som našla tak skvelého muža ako mám a áno, aj po rokoch a so záväzkami... určite je veľa prípadov, že blízki majú pravdu a vidia ako človek trpí pri nevhodnom partnerovi, aj keď on to nevidí, ale tu sa nezdá, že by mali nejaké relevantné argumenty a niektorí rodičia sú jednoducho takí, že pre ich dieťa im nebude nikdy nikto dobrý
@anonym_autor pretože nechcú aby si bola nešťastná..
@anonym_autor tak prva vec - ste spolu rok a uz spolu zijete na hromadke? 😃s tym by som mala asi vacsi problem ako to ze sa k sebe “nehodite”
@anonym_21f20c to fakt alebo vtip?
nie rodicia nemaju vacsinou pravdu. obrovske mnozstvo rodicov prenasa na deti generacne traum, svoje nenaplnene predstavy, svoje vlastne predsudky a strachy. obrovske mnozstvo rodicov ma svoje emocne problemy, nefunkcne vztahy.
mozu to sice niektori mysliet dobre ale niektori to dokonca ani len dobre nemyslia.
je to 50 na 50. mozu mat pravdu aj nemusia. neda sa ale takto fungovat. clovek musi ist vlastnou cestou so svojimi omylmi aj uspechmi.
@anonym_21f20c čo je na to nejake pravidlo po akej dobe sa k sebe môžu podľa noriem dvaja zaľúbenci nasťahovať?
S mužom sme spolu začali bývať s v januári 2025 po štvormesačnej známosti. Ani jeden z nás neutrpel žiadnu ujmu a stále sme spolu.
@anonym_autor ticha voda skryva tajomstva, ale neda sa z tohto urcit ci maju tvoji rodicia pravdu, alebo nie.
@anonym_autor
No veď sama časom uvidíš. Ideálne by bolo nechať ho vystresovaná nevyspaneho zo 4 noci a na týždeň si zadovážiť plačúce make dieťa, ideálne vo fáze vzdoru, také hyperaktívne 😁 Ideálny test, či je ok chlap.
Uvidíš sama časom. Pokiaľ ide len o to, že je tichší, Budiš. Aj môj nie je zrovna zhovorčivý. Zato švagor ten pokeca s hocikým a so svojou veľmi rád. To môj ani omylom. Možno im vadí, že je "len" itckar a nie riaditeľ. Vždy negovali tvoje rozhodnutia alebo je toto prvý krát také výrazné od nich?
@anonym_21f20c a kolko rokov maju podla teba spolu chodit, kym spolu zacnu byvat??
To fakt ti ho vyhovaraju len preto, ze je tichy? Chudak chlap. Ked si s nim stastna, tak sa rodicom postav. Kopa tichych ludi ma stastne vztahy. Ja mam to stastie, ze rodicia nekomentuju a akceptuju moj vyber partnera, aj ked je to cudzinec a nedohovoria sa s nim.
@anonym_21f20c bývala som s mojim manželom po 3 mesiacoch od zoznámenia. Nič lepšie človek nemôže spraviť, lebo sa lepšie spoznajú - svoje maniere, zlozvyky, atď. Predsa to nie sú pubertiaci, aby sa teraz 2-3 roky stretávali niekde pri káve či?
@anonym_21f20c a čo je na tom? Koľko by spolu mali byť aby spolu mohli bývať? Ja som sa k priateľovi sťahovala po 3 mesiacoch.
Názory ako z min.storočia🙄