icon

Ako slušne vyriešiť zvedavých susedov?

15. apr 2024

Ahojte, pisem anonymne, pretoze aj moja suseda tu je registrovana a nechcem, aby boli problemy.
Byvame v rodinnom dome, so susedmi mame spolocny plot - drevenny asi 1,6m vysoky. Popri plote mame my aj susedia nasadene stromy, vysoke kriky, aby sme mali kazdy svoje sukromie, ale aj tak su miesta odkial na seba cez plot vidime.
Vztahy mame dobre,aj sa navstevujeme obcas, ale zase nie ze sme kamarati.
Ide o to ze vyslovene niekolkokrat denne k nam od nich niekto nakuka. Normalne pride k plotu, kde nerastie strom a pozera. Ci uz suseda, sused alebo aj ich deti. Deti (chlapci 10 a 8) aj normalne vylezu na murik a pozeraju k nam. Vydrzia aj 30 minut pozerat na nas, co robime. Aj ked mame napriklad navstevu.
Ja uz sa necitim na nasej zahrade ako doma ale niekde vo vyklade. Vcera som lezala vo virivke, sused pri plote, ze striha kriky, ale stale nam pozeral na dvor. Podvecer sedime pri vinku a suseda, ze polieva a zase na nas pozera. Pozdravili sme ju uz asi 10x v ten den a ona hned do debaty s nami. Po chvili odisla a zase prisla a kricala na nas nieco. Ja neviem, ci sa nudia alebo co a preto nas pozoruju. No chvilu nemame kludu u nas na terase. Niekedy radsej ani nejdem kavu na terasu vypit.
Uz som jej naznacila, ze nech jej deti nelezu na plot lebo nas pes tam vyskakuje a poskakal nam kvety. Nepomohlo. Niekedy, ked vidim, ze pozera a krici na mna, tak nereagujem alebo poviem ze teraz nemam cas, ale jej to nevadi a pride o 10 minut.
Povedat napriamo jej to nemozem, ona je dost urazliva a nechcem aby sme na seba zazerali.
Alebo ako jej to povedat tak, aby sa neofucala a zobrala to v pohode?
Nasadit viac stromov sa neda, to jedine husty zivy plot a to nevyrastie za rok.
Ak vas niekoho napadne nejaka slusna forma ako jej naznacit, ze nam to vadi.
Dakujem.

Strana
z2
klimkaa
18. apr 2024

A na vrch plotu, kde lezú deti treba natiahnuť aspoň na týždeň elektrinu 🤣🤣🤣 raz ich potrasie a viacej nebudú loziť🤣🤣🤣

Strana
z2