Ako ste povedali otcovi svojho dieťaťa, že máte nový vzťah?
Dievčatá, ženy, slobodné mamičky. Ako ste povedali otcovi svojho dieťaťa, že máte nový vzťah? Zoznámili ste ich? Som vlastne povinná povedať mu to ja? Totiž, s exom nie sme spolu 6 rokov (odkedy sa narodil syn). Mám priateľa už 10 mesiacov, doteraz sme to tajili aj pred malým - bol mu predstavený len ako môj kamarát, my sme sa na výletoch ani nedržali, nebozkavali....ale už som to malému vravela, veľmi sa tešil, lebo priateľa si obľúbil. A teraz nastáva otázka, kedze viem, že syn mu to skôr či neskôr v dobrej vôli prezradí...
Ex má/mal vzťah (videla som, akú mu raz volala "Láska"), nepovedal mi ani slovo, ale ja som sa ani nepýtala. Máme medzi sebou veľmi chladný vzťah. So synom sa vidí každú druhú sobotu a len v mojej prítomnosti. V minulosti trval na striedavke, ale kedze sa odsťahoval 200 km ďalej, súd mu nevyhovel. Bojím sa, že mi začne robiť naprieky cez syna, ale ja mám 30 rokov, ja ešte chcem žiť 🙈
Nechápem prečo by si mu to mala vešať na nos....je to tvoja vec,tvoj život do ktorého už on nepatrí...
Myslím že mu je to ukradnuté.
No ja by som konala podla toho,ako mate nastavenú starostlivost o syna..pokial ho vidi iba v tvojej pritomnosti, tak tvoj intimny zivot vobec riesit nemusi a ani ty jeho..ale pri striedavej povazujem za normalne, ak si ex povedia vsetky skutocnosti, ktore maju na dieta vplyv a teda aj, ze maju novych partnerov.pretoze ich dieta stretava a treba o tom komunikovat..nie je to kvoli rodicom, ale kvoli nemu tieto informacie
Ja som mu vobec nic nevravela ani ked som sa sla vydavat
Nijak..čo jeho do toho s kým žijem ...tiež nenahlásil ani len milenku,kým som na to neprišla....
Nič som môjmu ex neoznamovala . Je to môj život . Rozišli sme sa pred 5 rokmi . Zistil to keď prišiel navštíviť syna a nový partner bol práve u mňa doma. Nového partnera pozná komplet rodina z ex strany a prijali ho a dobre s ním vychádzajú
Nemas problem, tak si ho vyrobis.
Je to tvoja ves s kym byvas.
@veronikastrickova ďakujem, asi jediná si to pochopila.
@elly11 áno áno, beriem to tak, že syn je starsi, možno bude chcieť nejaké víkendy ísť k otcovi a ja by som rada vedela, kto okrem neho ešte v dome býva. A predpokladam, že to platí aj opačne. 🤷
Inak mnohé ženy co tu píšu.. Vam by bolo jedno s kým trávi čas vaše dieťa? Ze je s niekym v jednej domácnosti a vy neviete s kým?
@elly11 jasne ze nikomu nie je jedno s kym bude travit dieta cas, ale nikto nema ziadnu povinnost ze si nasiel priatela oznamovať svojmu ex...neviem si predstavit, zeby som svojmu byvalemu ked si prisiel pre syna povedala: Jaj aby som nezabudla, mam noveho priatela...by si myslel ze mi hrabe...a keby sa mu to akoze nepacilo tak co, rozidem sa s priateľom? jedine co som mu oznamila bolo ze sa vydavam, ale aj to len preto, ze mi vyzivne posielal šekom , tak kvoli zmene mena...tak ako ani on mne "nenahlasoval" ze caka dalsie dieta s zeni sa...nebol na to dovod...
@rachel36a hovorím len o tom povedať to ex partnerovi.
Nie o tom ci to je povinnosť, či nie je, či je to nutnosť.
Ale akonáhle aj moje dieťa zdieľa domácnosť s cudzou osobou, rada by som o nej vedela.
Mna sa to ex spýtal tuším. Tiez som mu to neoznámila sama. Ale mala som to v plane mu ppvedat. Ale nie ze JA niekoho mam. Ale v zmysle ze tvoj syn bude s niekym ďalším žiť a stretávať sa.
Som 5 rokov rozvedená ,ex má už druhú frajerku ani o jednej som nevedela proste mala tam šla a bola tam ... nechápem prečo by sme mali povinnosť niečo oznamovať ,je to vaša vec a nie jeho on sa má starať už len o syna a váš život po 6 rokoch je VAŠ život
Vieš čo ja by som sa asi opýtala syna, že či by chcel aby sa tvoj priateľ zoznámil s tatinom. Veď priateľ možno bude časom vychovávať tvoje dieťa a možno budete mať spoločné. Možno by som exa so súčasným zoznámila ak by súčasný mal záujem
Kludne mu to povedz, normalny chlap to bez problemov zobere. A mozno o tom uz aj vie, alebo aspon tusi, len ty si myslis, ze nie.
Chlap je rad, ked jeho dieta moze vyrastat v kompletnej rodine, aj ked nebude jeho sucastou. Chlap neznasa, ked zena vychovava deti proti nemu na truc, aby jeho aj jeho rodinu deti neznasali.
Radia ti tu aj tie, čo to nezažili, my čo sme si tým prešli hovoríme nie, je exom 6 rokov, ty mu nemáš prečo oznamovať, čo sa s tvojim životom deje, keďže ste sa nerozišli dokonca ani v dobrom, váš vzťah je chladný, máš právo si žiť svoj život, spája vás iba syn, s ktorým sa stretáva v tvojej prítomnosti, zoznámila by som ich s partnerom ak by sa stretli napr. náhodne na ulici....inak ho do toho nič, píšu tu niektoré, že tiež by chceli vedieť, s kym jej dieťa trávi čas, no ved predsa stále s jedným z rodičov, nech je jeho partner akýkoľvek, s tým ty predsa neurobíš nič, nech je jeho partnerka milá príjemná alebo harpia, ex má právo s dieťaťom tráviť čas, nijakému ex by sa nepáčilo keby sa jeho partner správal k jeho deťom zle, tam sa báť netreba, aj keby to bolo v pretvárke, takže byť 6 rokov ex nie, nehovorila by som mu, že mám partnera, ktorého ľúbiš, je to tvoj život a on tam už nepatrí aj keď máte spolu dieťa, vaše chodníky sa rozišli svojim smerom, ži a nechaj žiť, tvoj ex má právo sa starať do tvojho vzťahu len v tom pripade, ak by ubližoval jeho synovi tvoj priateľ, inak nie a nikto z vás nemá povinnosť druhému vešať na nos, že má iný intímny vzťah, ak by ste ale zostali rozideni v dobrom a v kamarátskom vzťahu, chodil k tebe domov, samozrejme mu poviem o novom vzťahu a rovno ich zoznámila, čo je si myslím ale veľmi málo prípadov. A možno ak mu to oznámiš, jeho reakcia bude ,, No a čo, čo ja s tým, mám vám asistovať v posteli? mňa to nezaujima, čo si ty robíš, mňa zaujíma ako sa má môj syn! ...." toto sa stalo susede, keď ex oznámila nový vzťah
nepovedala, ideme si už každý vlastnou cestou aj keď máme spolu dieťa, riešim otázky len ohľadom spoločného syna, nie môj súkromný život

Dozvie sa od syna, bud rada, ze to nemusis riesit ty - a ked bude chciet robit naschvaly, tak ich bude robit, na tom nic nezmenis.
Mne inak volal byvaly pred casom a stazoval sa, ze si nevie najst babu a posielal mi foto nejakej, s ktorou mu to nevyslo 😄 bolo to dost bizardne. Usetri ho toho trapneho pocitu