icon

Ako vyriešiť konflikt so švagrinou kvôli jedlu?

15. dec 2024

švagriná má tri školopovinné deti, pracuje ako učiteľka, brat zomrel má nového partnera, tiež učiteľa. Žijú v dvojgeneračnom dome s našimi. Má popri deťoch, prípravy do práce, opravovaní písomiek málo času na domáce práce a varenie. Veľa krát má aj cez víkend ďalšie vzdelávanie, ale viac krát mala poznámky na úkor muža a mňa, že z jedla robíme vedu, z detí vychovávame gurmánov a potom frflú a u nich nič nejedia. Oni cez týždeň jedia v škole, večera suchá, varí iba v nedeľu také polotovary, mleté rybie mäso v trojobale, alebo plátok syra a jemnej salámy v trojobale, hranolky/ polotovar. Dnes mali suché kuracie kúsky obalené v corn flakes.
Muž má s kamarátom malú reštiku, zakladá si na kvalitnej vyváženej strave, na sezónnych surovinách. U nás sa je viac zeleniny ako mäsa. Pri deťoch sa s mužom striedame, zapája ich do kuchárskych prác, Staršie sa predbiehajú kto navarí, už aj mladšie sa zapája ochucuje o106. Aj mama sa občas preriekne, že ako dobre vedia deti,,čarovať,,s jedlom, to len spravia pár drobných zmien v jej starých receptoch, ale nechce hrotiť vzťahy v rodine. A tak keď deti sú u nás tiež skoro nič nejedia. Skúšala som ich zapojiť do prípravy, zdalo sa mi , že sa tešia, ale výsledok nezdejli. Až na tému jedla, vychádzame dobre. Mám menší konflikt so švagrinou ale kamarátky si myslia že, všetko v poriadku.Zaujím má váš názor.

fajnova
15. dec 2024

Prosím ťa, nerob zlobu v rodine kvôli takejto hlúposti.

0silvia0
15. dec 2024

Na tvojom mieste by som pouzila nadhlad, kasli na tie podpichovacne reci. Na reci, ze moje deti u nej nic nezjedia by som asi len poznamenala, ze aspon usetri a ked sa jej zdaju fajnovi, nech ich posle sa najest k babke a dedkovi.

aurora33
15. dec 2024

To sú problémy

autor
15. dec 2024

@jana_eyre_2 už som jej to povedala a istí čas bol kľud. Syn jej nič kritické na jedlo nepovedal a vie že ani babke nemá nič hovoriť. Pravdepodobne si s niekým volal a tímu povedal, že mäso bolo suché ako piliny. Tým spustil lavínu. Dcéra ju doma napodobňovala. Ako sa švagriná pýta detí ako sa máme, či už dostal ich otec hviezdičku a pod. Potom sa pýtala čo mali na raňajky, keďže netušila čo je zač pošírované vajce, tak začala s tým gurmánom, že obyčajne vajco nezjedia

earlgrey
15. dec 2024

@autorka
Čo je pošírované vajce?

januska12323
15. dec 2024

A pritom by stačilo keby ste sa prestali hrať na vyššiu sortu. Ako často vôbec vaše deti alebo jej u vás jedia?

gribka1
15. dec 2024

@earlgrey Stratené vajce

earlgrey
15. dec 2024

@gribka1 🤣 ani to neviem čo je 😀 booože zo mňa gurmánka nebude

gribka1
15. dec 2024

@earlgrey Jasné, že nie každý sa vyjadruje gurmánsky, ale aj autorka to berie samozrejme a takisto asi aj deti a potom sa všetci dookola cítia blbí.

autor
15. dec 2024

@januska12323 čo znamená ,,hrať na vyššiu športu,, ? Ak predsa deti jedli na obed ramen či sushi tak majú povedať že jedli čo? Zeleninovú polievku a surovú rybu s ryžou?

konikmodry111
15. dec 2024

Kaslat na ňu, nemám rada písať o závisti. Ale teda ja si myslím že veru závidí že vy viete variť a ona nie. Ale to je len jej problém, nie váš.a keď ti nabudúce bude hovoriť o Michelin hviezde tak jej povedz že veru manžel by si zaslúžil 😅

Inak mam tiez rovnaký názor ako @h2 je to nejak divne že tam ostala bývať ešte budis ale dovliect si k ex svokrovcom nového chlapa? 🙈

earlgrey
15. dec 2024

@gribka1 Jasné chápem 😀 ja to akože neriešim, ak niečomu nerozumiem, opýtam sa...ako napr. dnes kamoš písal, že má na obed rosol...no rosol poznám ako vývar (kolega poliak to tak nazýval), ale nebola som si istá, tak som sa opýtala a on, že ako kapustnica ale bez kapusty 🤔 nepochopila som aj tak 🤣

gribka1
15. dec 2024

Ide o to, že kopec ľudí sa stravuje jednoducho, pre nich to môže byť trošku vyššia úroveň, a môže ich niektoré vyjadrenia urážať. Švagriná sa stravuje jednoducho. Dôležité je, aby sa nad nimi neohrňal nos. Treba situáciu ukľudniť a deti nech nekomentujú. Nie len pred ňou, ale všeobecne. Jedine doma môžte riešiť takéto veci.

gribka1
15. dec 2024

@earlgrey To je asi niečo zo šťavy z kyslej kapusty,ale ani ja netuším čo je rosol😂

lenicka999
15. dec 2024

Možno by stačilo sa otázkam na jedlo vyhýbať, ak sa opýta čo je pošírové vajce, povedať také vajce čo sa rozbité hodí do vriacej vody, chutí ako varené. Na ramen, to je taká ázijská polievka. A jedlo nech deti nekomentujú. Každému chutí niečo iné, jej deti nejedia vaše, vaše nejedia jej a to je v poriadku. Myslím si že jej deti z jej stravy nezomrú.

earlgrey
15. dec 2024

@gribka1 😀 vidíš, to mi nenapadlo...ja som si myslela, že len niečo údene uvarené vo vode 🤣🤣🤣 ale áno, môže byť, že zo šťavy z kapusty...no nič, učíme sa celý život

darina77
15. dec 2024

Keď má také ustipacne poznámky tak si myslím že má výčitky svedomia, že sama si uvedomuje žeby mala viaca zdravšie variť

petamich
15. dec 2024

Ja absolutne nechapem preco tu niekto riesi rodinne byvanie a pomery, autorka sama pise, ze byvaju daleko a svagrina s jej novym partnerom rodicom pomahaju. Zeny ja neviem, kde vo vas stale prameni ten pocit, ze vztahy v rodinach su len zle, zrejme maju nevestu radi a bez problemov funguju. Ich rodinna situacia vobec nebola predmetom diskusie.

Autorka: svagrinej by som povedala, ze skratka mate iny styl varenia a preferujete v strave ine veci a najlepsie spravite, ak jedna druhu nebudete komentovat. A mozno to vas syn najskor pocul od vas - ak o svagrinej a jej jedle rozpravas ako pises v tejto teme, pokojne to moze preberat od vas.

cina1
15. dec 2024

moje nervy...fakt toto uz,...vychadzate dobre az na nazor o jedle, co riesis...

tykat
15. dec 2024

Jednym uchom dnu druhym von. Vobec by som sa tym nezaoberala. A ked vasi a svagrina nevaria to co jete tak deckam nabal ramen a posirovane vajcia, a svagrina k vam rybie prsty s hranolkami.

sasa1310
15. dec 2024

ty čo si chcela. Aby sa ťa tu začali pýtať, kde máte reštauráciu, alebo čo čakáš od tejto diskusie? skrytá reklama?

maminkadeticiek
15. dec 2024

Pocuvaj ty si dost divna.Prides mi hrozne povysenecka a riesis totalne kraviny.

aurora33
15. dec 2024

Autorka, aj mne prídeš strašne povýšenecká. Zrejme tým štýlom aj vychovávate. Inac by sa pubertiak tak nevyjadroval.

zmrzlinka2021
15. dec 2024

@h2 je rozdiel byt vdovou a rozdiel ex. Stále sú rodina. Dom stále patrí jej svokrovcom, nie jej.

michelle567
15. dec 2024

Akože tu nejde o to či ste nejakí gurmáni alebo čo.... Ale ženy čo tu aj píšete....vy by ste dávali deťom polotovary a suchu stravu keby ste mali restiku a každý deň navarené čerstvé chutné jedlá?... Tak isto môžeš aj jej reagovať.. že či si myslí že cudzím ľuďom vyvarate v reštike a svojim deťom máš dať mrazené nugetky?..

lienka.7
15. dec 2024

@autorka a panenku robíte iba sous-vide alebo ako?
Juj, fakt si trápna 🤦‍♀️👎

cacianka
15. dec 2024

@h2 nerieš nevestu, autorka rieši iný problém. To že je to divné tebe je ok, ale apriori je pointa niekde inde.

michelle567
15. dec 2024

Ale veď tým že majú restiku žije celá rodina. Skúšajú čo môžu zaradiť, nové recepty, rozprávajú sa o tom. Deti nasávajú ako hubky 🙂 je to pre nich len prospešné ak budú mať tiež takú vášeň pre varenie. Keď je ich koníček varenie a vyžívajú sa v tom, skôr švagrinej povedať prečo zhadzuje niečo, čo baví tvoje deti. Vás to živí a ona má hlúpe komentáre...či aj vy máte začať s nejakými učiteľskými vtipmi??

gribka1
15. dec 2024

@michelle567 Toto všetko je samozrejme super, ale niekedy musíme pre lepšie vzťahy ustúpiť. Stačí neriešiť jedlo v prítomnosti švagriny.