icon

Ako zvládnuť ignoráciu od manžela bez straty sebaúcty?

misa216
3. okt 2025

Ahoj, chcela by som sa spýtať. Tých , ktorí si tým prešli … ako ste zvládali ignoráciu od manžela. Už mi to robí pravidelne ak mu poviem na niečo nie. Naposledy to spravil pred 2 mesiacmi. Povedala som si že mu neukážem ako veľmi ma to ničí. Ale znova ma to zničilo . Trvalo to mesiac a pól (to ma opravil keď som mu povedala prečo to už mesiac robí ) … zničilo ma to tak veľmi, že sa to dostalo aj do mojej prace, kde som sa pred klientkou zosypala. Prestala som jesť, po práci som sa musela prechádzať aby som prišla domov za synom aspoň trošku v pohode. Bojím sa že sa jedného dňa zosypem tak veľmi, že ma už ani boh nedá dokopy.

Strana
z2
anonym_b2aa7f
3. okt 2025
@misa216

@anonym_fbe4c3 neviem možno by som sa ani ja z toho nerucala .. len mám to trošku komplikovanejšie . Žijeme v zahraničí, ja tu nemám nikoho, chodím len do prace a domov. Priateľoch mám len tých ktorí sa priatelia s manželom. Žiadna rodina. Pred rokom som to už naozaj chcela riešiť. No hneď ako to zistil začal volať asi právnikom, neviem. Ale volal predomnou, pýtal sa na kroky. Potom sa ku mne postavil a povedal že ak vezmem malého, môže ma obviniť z únosu . Vtedy som sa stiahla. Ale všetko vo mne kričí aby som vypadla.. je to proste komplikovane

@misa216 on nie je Slovak?

anonym_5cd378
3. okt 2025

@misa216 toto je príklad kedy ženy čo sa vydajú do zahranicia a majú tam deti majú potom ťažký život, ak pôjdu od seba.Bez zázemia, často bez peňazí, aby sa uživili s dieťaťom a dieťa ako rukojemník.Kontaktuj úrady na pomoc ženám na SR je ich veľa pozri si stránku upsvar.sk aj tam budú kontakty tvoj chlap je chorý a bude sa to stupňovať.Vyhladaj právnu pomoc môže byť aj zadarmo.V akom si state, ste manželia, akú má národnosť?Dieťa sa kde narodilo a prežilo väčšiu časť života?Treba situáciu urovnať aj tým, že ho oklames neeskalovat hádky ukľudniť doma situáciu atď a zatiaľ si zistiť informácie čo musíš spraviť.Mas tu rodinu pôjdu sviatky chodievaš aj sama s dieťaťom?

anonym_82615c
3. okt 2025

No dám tipa
.. V zahranici.. Nasla si si muslima...... A oni ti toto robí..... To je totiz ich klasicke spravanie. Mala som manzela muslima

sevrin
3. okt 2025
@misa216

@anonym_0100fe už som mu to vysvetľovala, videl čo to so mnou robí. Hned po pôrode mi to spravil, schudla som za ten mesiac 35 kíl. Videl že ma zničil, a spravil to znova aj po sľuboch. Ale je to moja vina, tá viera že sa to dá zachrániť… to ma zničilo

@misa216 a prečo ti to spravil hneď po pôrode? Nesplnila si požiadavku a neporodila si syna?

janickacrazy
4. okt 2025

@misa216 môžeš sa rozviesť aj v zahraničí, nemusíš s ním zostávať, dokonca sú tam väčšinou lepšie podmienky ako na SK, teda ak nie si niekde v Afrike

lamar11
4. okt 2025
@misa216

@anonym_0100fe už som mu to vysvetľovala, videl čo to so mnou robí. Hned po pôrode mi to spravil, schudla som za ten mesiac 35 kíl. Videl že ma zničil, a spravil to znova aj po sľuboch. Ale je to moja vina, tá viera že sa to dá zachrániť… to ma zničilo

@misa216 Prečítaj si niečo o narcistickej poruche. Tvoj partner je typický manipulátor. A áno,chce ťa zničiť. Tento emocionálne nevyspely druh ide po krku partnerovi. Odíď. Inak ta zabije nie doslovne ale tvoje telo a psychicka to neunesu. A hlavne mu nič nevysvetľuj prosím ťa,on vie že ťa ničí a má z toho radosť. Môžeš ho tiež ignorovať ,zaskočí ho to ale nezmení,nájde si iné veci ako ti strpčovať život. Jemu nejde o dieťa aj to maj na pamäti ,terčom si ty. Ale ak sa ho chces zbaviť totálne hu ignoruj ,to takýto jedinci neznášajú a po čase si začne hľadať iný zdroj energie ktorá ho bude na čas využivovat. Držím palce k úspešnému odchodu. A nemyslím si že si sama a nemáš nikoho. To je lan ďalšia taktika ako ťa oslabiť. Možno budeš prekvapená kolky ti budú chcieť pomáhať.

sense
4. okt 2025

A preto som už šťastné rozvedena niekoľko rokov. A to že ste v zahraničí nie je problémom na rozvod, stále lepšie ako sa nechať ničiť.

zabka79
5. okt 2025

@misa216 och typicky narcisticky cyklus. Vymlcovanie miluju...toho som si bohato uzila. Ak sa chces z toho dostat caka ta dlha cesta ale chod do toho! Jan Dvorak - Poznejte sveho psychopata.

anonym_617d3c
9. okt 2025

@misa216 aj ja sa cítim úplne na nič a keď je ticho ešte vyše mi je z toho nahovno … prajem nech sa to čoskoro vyrieši aby si bola šťastná

Strana
z2