icon

Ako zvládnuť náročný vzťah s mamou?

6. mar 2024

Alebo vy ako mama s dietatom? Relevantne info mam 22 rokov a uz s snou nebyvam.

Nemam s mamou velmi dobry vztah aj ked ona si asi mysli opak. V podstate vzdy ked sa s nou stretnem mam pokazeny cely den z jej energie a lutovania sa.

No ostala sama a kazdu volnu chvilu mi pise kedy sa stretneme? Podme na obed atd..

Ja robim 12 hodinove smeny a do toho mam partnera a vela hobby ktore ledva stiham vo volny cas a ked jej poviem ze na nu dnes napr cas nemam tak sa urazi a vypisuje mi ako je sama a nikto ju nema rad.

Mam aj sestru, ta ju uplne odstrihla a ani jej neodpisuje no neviem mam to aj ja tak urobit?

dennissa16
6. mar 2024

@janinah na veľkú kresťanku sa hráš,ale želať vieš človeku naozaj krásne…

autor
6. mar 2024

@viera321 ja som sa velmi snazila o napravu vztahu ale trocha tazko sa to robi len mne ked ona sa nesnazi. povedala mi vela krat v detstve veci typu "bodaj by si sa nikdy nenarodila" "bodaj by si umrela ked si bola vtedy chora" z ktorych mam celkom traumu a ked som sa to s nou snazila komunikovat ako mi to ublizilo tak sa tvarila ze ona to nikdy nepovedala.

autor
6. mar 2024

@janinah ja deti nebudem mat ale dakujem za mile zelania. lebo vobec nepisem o tom ze som jedina ktora snou v rodine udrzuje vztahy, ostatni sa od nej odstrihli🙂

ivangeline
6. mar 2024

2x rocne ;D

tenerifka
6. mar 2024

Mam dceru v tvojom veku, studuje na VS 2000km od domova. Vidime sa kazdy mesiac a zostaneme spolu par dni, k tomu samozrejme zimne, jarne a letne prazdniny, kedy ona prileti domov na ostrov, a takisto chodime spolu na dovolenky. Volame si denne, a denne si aj piseme cez whatsapp. Som stastna, ze mame vynikajuci vztah, sme si blizke a vzdy si mame co povedat. Sme na rovnakej vlnovej dlzke, bavi nas cestovanie, priroda, exotika. Je to ako to zname "co zasejes, aj zoznes".
Naproti tomu ja sa s mojou mamou vidim menej ako raz za rok, predsalen je to 4000km a jej sa uz nechce velmi lietat. Volame si tak raz za 2 tyzdne, ale ju celkovo nic nebavi, ani nikdy nebavilo, nema zaujmy, nemame ziadne spolocne zazitky, bola taka vzdy. Ak sme ako deti niekam cestovali, tak len s otcom. Ona ma svoj svet a chce klud

autor
6. mar 2024

@anjelicek26 no takto by som to najradsej aj ja obmedzila

silvike
6. mar 2024

Ja toto raz nepochopim ako nejaka mama moze povedat dietatu taketo hnusne silne veci. To musi byt asi zufalstvo alebo co, ked taketo nieco vyslovi dietatu. Je to des. Asi mala sama so sebou problem alebo teda musel byt sama velmi nestastna.

anjelicek26
6. mar 2024

Autorka 900km medzi nami dosť pomohlo...

autor
6. mar 2024

@silvike narcisticka porucha. rada cloveka "dorazila" pri hadkach az do slz🙂

jaass
6. mar 2024

Autorka myslím, že nie je vhodná otazka na nás, čo máš a čo nemáš urobiť čo sa týka vzťahu s tvojou mamou. My nevieme ako ste cely život fungovali/nefungovali, čiže ty sama sa musíš rozhodnut ako ďalej. Ja si napr.neviem predstaviť, že by moje dieťa videlo raz mesačne babku a dedka. Teraz už je net, čiže je to jednoduché. Zavolas a hotovo. Ale záleží kto ma aké vzťahy no 🙂 a hlavne, vnúčatá potrebuju starých rodičov, sama to vidím odkedy mám syna🥰 ale to je môj názor samozrejme 👍

janinah
6. mar 2024

@dennissa16 trafena hus zagagala? Tiez sa takto spravas k rodicom?
co v živote dáš to sa ti aj vráti...kto chce,ten moje želanie pochopí....autorka zjavne nedozrela v tomto smere a nebudem jej pritakavat ani ju chváliť ...

dennissa16
6. mar 2024

@janinah presne tak….
Co autorke mama dala,to jej teraz ona vracia!
Pozor na to, co prajes druhym

oli18
6. mar 2024

Mnohe neviete odpustit svojim matkam, preto ste radsej prerusili vztahy. O sebe si myslite, ze s vasimi detmi budete vzdy take kamaratky, ako ste dnes. Lenze takto to nefunguje. Pripravte sa na to, ze kludne mozete dopadnut, ako ony.
Potom pochopite.

reanda
6. mar 2024

@viera321 strasne dristy.. mne osobne sa dost ulavilo, ked mama zomrela, a to som ju mala rada a nemali sme vyslovene zly vztah.. 'mama' nie je univerzalne dobra bytost a clovek moze mat so svojou matkou dobry alebo zly vztah, takisto, ako s kymkolvek inym..
a tvrdit, ze ked niekto nema dobry vztah s matkou, tak ho caka to iste s vlastnymi detmi - na to ako prosim ta prisla?

ak je matka sebalutostny, stazujuci sa typ, sajuci z ludi energiu, tak sa jej treba vyhybat rovnako, ako keby to bol ktokolvek iny, chovajuci sa tymto sposobom.. nech sa matka postara o to, aby bola svojou spolocnostou druhym prijemnym prinosom a nie zatazou a nebude mat problem, ze je osamela.. ani nebude nikto nuteny travit s nou cas z lutosti ci pocitu povinnosti

reanda
6. mar 2024

@oli18 dufam, ze nikdy neklesnem tak hlboko, aby som od svojich deti ocakavala 'lasku' z povinnosti, alebo len preto, ze som ich matka

autor
6. mar 2024

@janinah ja jej prosim vas co vraciam? ze sa s nou stretavam napriek tomu ze mi to vobec nieje prijemne len aby sa mala s kym rozpravat? Nedozrela som v tomto smere lebo som si uvedomila ze nie kazdy vztah treba udrziavat na silu ked mam z toho psychiku uplne na dne?

marhulka13
6. mar 2024

@viera321 lenže ten záujem musí byť obojstranny

anjelicek26
6. mar 2024

@oli18 nás mama bila do modrin a do krvi,trhala nám v cholerickych záchvatov vlasy,sli sme jej na nervy. Nikdy tolko deti nechcela. XY krát nás chcela dat do domova. Doma bolla od mala na Nas starších celá domácnosť. Ona bola viac preč ako doma. Nasla si frajerku keď sme dospievali,opustila otca,nechala nás samých, mladšia sestra mala len 14... tolko k tým skvelým nezabudnuteľným matkám.. dopadnúť áno každá môžeme kadejaké,ale aspoň s čistým svedomím,ze detstvo mojich detí je a bude ako deň a noc proti tomuto...

autor
6. mar 2024

@anjelicek26 fuha extrem. moja skor ublizovala slovne ale fakt do takej medze ze ako dieta som sa ja aj sestra snazili zabit po par veciach ktore vypustila z ust a doteraz mam strasne poskodenu psychiku kvoli tomu. par krat nas aj zbila a skrtila ale to bol taky zachvat amoku. len tym ze ona sa za to nepriznava a tieto obdobia nalad sa jej striedaju niekedy mam pocit ze som si to cele vymyslela a nieje taka zla a mam jej dat este sancu

anjelicek26
6. mar 2024

Autorka áno extrém. Preto nevidím jediný dôvod teraz bojovať o nejaký kontakt. Tiež neviem,čo by ona mohla dat našim deťom. Aj keď sa snaží. Ale rany na duši také veci proste nezahoja. A to som fakt človek,čo ho katastrofy v živote skôr posilnia ako mu podrazia kolená, ale aj tak.. takto by žiadne,fakt žiadne dieťa nemalo vyrastať.. nikdy.

lenka098123
6. mar 2024

Čím som staršia, tým si ju viac vážim. Tiež má svoje chyby, ale navždy ju budem obdivovať za to, ako dokázala vychovať nás, štyroch súrodencov takmer sama, keďže tatko musel pracovať mimo domu na týždňovkách. Veľmi som jej vďačná a snažím sa byť s ňou aspoň raz týždenne a spríjemniť jej vyšší vek ako sa dá.

janinah
6. mar 2024

@dennissa16 co jej mama dala? Porodila ju,vychovala,nespala kvôli jej chorobám,vodila do škôlky atď atď...asi je to málo? A teraz sa ta mama chce s ňou porozprávať pri obede a slečna dcéra jui de ohovárať na nete aká to nemožná mater a co si to dovoľuje...
Kam ten svet speje?

janinah
6. mar 2024

@oli18 nepochopia....vždy si idú len tu svoju " jedinú pravdu "..a kto im nepritakava je za mrchu

alickapusinka
6. mar 2024

Moja už zomrela aj mamina aj svokra .S oboma som sa navštevovala. A veľmi mi chýbajú.

reanda
6. mar 2024

@janinah porodila, vodila so skolky, medzitym mlatila, skrtila, a obstastnovala vyrokmi, ako sa radsej nemalo decko nikdy narodit 😀 .. ty musis byt velmi zneuznana matka, ked ta tak rozhadzuje, ze niekto svoju mater proste nemiluje, lebo je to krava.. ale nepochopis.. len si ides tu svoju jedinu pravdu a kto s tebou nesuhlasi, tak je mrcha 😀

autor
6. mar 2024

@janinah no vy ste strateny pripad 😃 vela stastia

monicatko20
6. mar 2024

@janinah nie je mama ako mama..verte mi..sú matky ktoré o deti nemajú záujem.. mali ich lebo v tom čase nemali peniaze na ochranu, alebo preto lebo žena má proste rodiť.. nemajú k deťom žiadny vzťah.. absolútne žiadny..Mali deti lebo sa to tak robilo a hotovo..A k takýmto matkám teda neviem aký vzťah to dieťa má mať?Nebolo mu matkou nikdy, vynosila deti počas toho drogy, alkohol..dieťa od mala mlátené-nechcené..nepozná materinskú lásku..Ako sa také dieťa má správať teda k tej osobe, čo si hovorí matka?

lulu1812
6. mar 2024

Raz za tyzden...max 2hodiny...vysava ma z energie. Len ona jej starosti, jej trapenia atd...stacia 2hodiny...bohate

walentina7
Odpoveď bola odstránená
cukroska
Autor odpoveď zmazal