Ako zvládnuť nespokojnosť svokry a manžela s koláčmi?
Ahojte, v prvom rade chcem povedať, že som z rodiny, kde moja piekla torty a zákusky, koláče, aj na objednávky a naozaj som v živote jedla veľa zákuskov a koláčov a viem porovnať.
Môj manžel a moja svokra ohŕňajú nos nad každým koláčom z cukrárne. Skúšali sme už viaceré cukrárne, zakaždým keď ku svokre donesiem nejaký zákusok alebo rez, žiadny nie je dobrý, nie je "čerstvý" podotýkam. Žiadny. Čerstvý bok za 20r možno jeden. To isté aj môj muž, nič nie je čerstvé, nič nie je dobré, dokonca že mu je z niektorých zle. Inak svokra vie upiecť bábovku, aj to sa jej v poslednom čase nedarí a piškótu s džemom a čokoládou.
Ja nepečiem, to treba povedať.
Dnes sme išli za svokrou a tak som kúpila zákusky, po veľmi dlhej dobe, som im chcela urobiť radosť = metrový rez, zamatovú roládu, kokosovú roládu a dobošový rez- ten som po ceste zjedla. Chutil mi, nič výnimočné, ale ani nič zlé, normálny koláč. Ja som odišla od svokry a muž tam zostal. Teraz sme spolu volali, pýtala som sa, či chutnali zákusky. Že neboli čerstvé, že n ie sú dobré. No zákusky som doniesla doobedu a teraz je pol šiestej. Predpokladám, že boli v chlade, čiže stvrdli. Už som sa naozaj nahnevala, neznášam slovo čerstvé a som na to priam alergická. Nahnevane som povedala, že ok, tak vieš čo vyhoď všetky koláče. Normálne ich zober a vyhoď.
U nás doma sme boli na tom tak, že sme nikdy nikomu nepovedali, že koláče nie sú čerstvé alebo chutné. Maximálne sme ich nezjedli, alebo vyhodili, ale určite by sme nekomentovali takto. Veľmi sa nám to nestávalo, lebo vždy sme vedeli ohodnotiť to, ak nám niekto chcel urobiť radosť a niečo nám kúpil.
Máte to tak aj vy? Že vašej svokre nie je nič dobré, iba to, čo urobí ona, alebo kúpi ona?
je to tvoja chyba, uz po prvej kritike by som sa vyvarovala nosit akekolvek kolace
@anonym_d5ac3a keď nedosiem koláč a donesiem len sebe, alebo zjem po ceste, tak je hnev, že som nič nedoniesla. Keď donesiem, nie je to čerstvé. Tak ja neviem...
@anonym_autor na toto by som povedala ze som pre nich nekupila lebo neboli cerstve. Uz nech to "cetstve" znamena cokolvek. A ze mne to nevadi tak som si kupila. Vybavene.
@anonym_autor Úprimne? Zo 100 cukrárni a cukrárov by sme my doma pochválili možno 1-2. Keď to proste dobré nie je, nebudem chváliť. Sme zvyknutí na poctivé jedlo z dobrých surovín. Doma chodíme len do jedinej pražiarne na kávu a koláčik. U dcéry máme 2 obľúbené. Inak si kávu či zákusok nedáme.
Načo kupuješ niečo čo nechcú? Mala si kúpiť sebe a im poslať kekse z tesca.
@januska12323 kde som povedala, že ich nechcú? Veď ich aj zjedli, len ofrflali, že neboli čerstvé. Oni sa idú za koláčmi pobiť, obaja.
Fascinujuce. 20 rokov pinda svokra na zakusky, a ty urobis co? Donesies jej ich, aj ked presne vies, co bude nasledovat. Inak si v poriadku?
No neviem, snazim sa to pochopit, ale prilis mi to nejde.
Inak mne zakusky z cukrarne na 90% nechutia. Margarin s praskom a 3 kg cukru. Clovek si da lyzicku a hyperglykemicky sok.
@anonym_autor Úprimne? Zo 100 cukrárni a cukrárov by sme my doma pochválili možno 1-2. Keď to proste dobré nie je, nebudem chváliť. Sme zvyknutí na poctivé jedlo z dobrých surovín. Doma chodíme len do jedinej pražiarne na kávu a koláčik. U dcéry máme 2 obľúbené. Inak si kávu či zákusok nedáme.
@abbey1 oni si doma neupeč nič...
Fascinujuce. 20 rokov pinda svokra na zakusky, a ty urobis co? Donesies jej ich, aj ked presne vies, co bude nasledovat. Inak si v poriadku?
No neviem, snazim sa to pochopit, ale prilis mi to nejde.
Inak mne zakusky z cukrarne na 90% nechutia. Margarin s praskom a 3 kg cukru. Clovek si da lyzicku a hyperglykemicky sok.
@anonym_4f78f0 no tak na čo ich zjedli? Keď neboli dobré a čerstvé? Píšem mužovi dones koláče domov, ja si ich dám. Že ich zjedli obaja. Tak dpč, neboli dobré a čerstvé? Tak ich nejem. Alebo zo zásady musím všetko ofrflať?
@anonym_autor
1. nakolko si v domacnosti leniva, nepecies a nosis rodine cukrarske umeliny
2. velmi dobre vies ako sa situacia s kolacmi v rodine ma a aj tak umelo provokujes...
3. Si velka dotykavka, na chybe si ty, nie rodina, nam tu vyplakavat nemusis
Teba mat zenu musela byt pre tvojho muza ozaj vyhra😎
@anonym_autor och, mnam, zamatova rolada 😋
Co ja za seba poviem, tak ja som tiez vyberava a velakrat mi nahodny zakusok z cukrarne nechuti. Mam svoje oblubene. Od nejakej cukrarky doma robene, tak su lepsie.
Ja zakusky ani nekupujem, iba na krst, prijimanie ci oslava okruhlin. Radsej upeciem doma a viem, ze mi to moji chlapi zjedia. So svokrou byvame, je vyucena kucharka, takze ma nejake fajn recepty, ale castejsie robi kolace, zakusky len na prilezitost. Ked ja urobim...co jej chuti, zje, co nechuti, nezje.
Keby zakazdym pocuvam ako ty kritiku, tak bud ich jej uz davno nic nekupujem alebo neriesim. Len kritizuje a zje ich? Alebo ani nezje?
Inak totalna somarina nad tymto sa rozculovat a nevediet si s tym sama poradit.
@anonym_autor och, mnam, zamatova rolada 😋
Co ja za seba poviem, tak ja som tiez vyberava a velakrat mi nahodny zakusok z cukrarne nechuti. Mam svoje oblubene. Od nejakej cukrarky doma robene, tak su lepsie.
Ja zakusky ani nekupujem, iba na krst, prijimanie ci oslava okruhlin. Radsej upeciem doma a viem, ze mi to moji chlapi zjedia. So svokrou byvame, je vyucena kucharka, takze ma nejake fajn recepty, ale castejsie robi kolace, zakusky len na prilezitost. Ked ja urobim...co jej chuti, zje, co nechuti, nezje.
Keby zakazdym pocuvam ako ty kritiku, tak bud ich jej uz davno nic nekupujem alebo neriesim. Len kritizuje a zje ich? Alebo ani nezje?
Inak totalna somarina nad tymto sa rozculovat a nevediet si s tym sama poradit.
@euka210 už som mu doniesla aj od cukrárky robený a nebol čerstvý. Už som mu dala robiť tortu na narodeniny, presne taká akú on ma rád, našla som cukrárenskú výrobu, kde mi ju urobili "čerstvú", že ho z toho bolelo brucho... tak asi tak.
@anonym_autor Mať vaše starosti, dpč....!🙂)
@anonym_autor skús napiecť , domáce sú domáce, ja tiež kupované nemusím 🫣 ... a možno konečne urobíš svokre radosť
@anonym_autor skús napiecť , domáce sú domáce, ja tiež kupované nemusím 🫣 ... a možno konečne urobíš svokre radosť
@anonym_e001f3 čo si, to by ani nejedla, lebo by to nerobila ona. A ani muž by to nezjedol, bál by sa, že sa otrávi a bude ho bolieť brucho.
@anonym_4f78f0 no tak na čo ich zjedli? Keď neboli dobré a čerstvé? Píšem mužovi dones koláče domov, ja si ich dám. Že ich zjedli obaja. Tak dpč, neboli dobré a čerstvé? Tak ich nejem. Alebo zo zásady musím všetko ofrflať?
@anonym_autor Tu sa presne hodi vyrok "sialenstvo je robit tu istu vec znova a znova a ocakavat ine vysledky". Ale skus, mozno este 20 dalsich rokov a potom pochopis.
@anonym_autor a načo ich kupuješ keď toto trvá už 20 rokov by som ich kaslala. Kúpim Max sebe a dovidenia keď im nič nie je dobré 😄 ak chce čerstvé že čerstvé tak že sa pred hodinou dopiekli nech si pečie svokra sama 🤣🤣🤣by som im už v živote koláč nekúpila
Ja by som chcela zit zivot, v ktorom mojim najvacsim problemom je to, ze svokre nechutia zakusky odomna
Ja by som chcela zit zivot, v ktorom mojim najvacsim problemom je to, ze svokre nechutia zakusky odomna
@anonym_8ccaa2 píšem, že toto je môj najväčší problém? Mám ich oveľa viac, bohužiaľ.
@anonym_8ccaa2 O korych by si vopred vedela, se ich ofrfle😄 topka😁
@anonym_8ccaa2 ...a este ich aj zje 😃
Mna zaujima preco ty nepečieš,nevyryvam,normalne sa pytam. Ja zjem z cukrarenskych asi 3 druhy,ostatne mi nechutia. Zato pri domacich sa musim krotiť.
@anonym_d5ac3a keď nedosiem koláč a donesiem len sebe, alebo zjem po ceste, tak je hnev, že som nič nedoniesla. Keď donesiem, nie je to čerstvé. Tak ja neviem...
@anonym_autor Keď nedonesieš, bude hnev na ich strane. Keď donesieš bude na tvojej. Tak si vyber,čo je lepšie pre teba.
Im to nechutí a ty len nosis a nosis a len pindas a pindas. To dáva zmysel. Ste sa našli úplne.
Dobre tomu rozumiem, ak si myslím, že oni tie koláče v podstate chcú a hnevajú sa ak ich nedonesieš, zmastia ich len sa tak zapráši a oblizujú sa ešte hodinu po tom, ale pred tebou sa tvária, že zasa si nezvládla takú jednoduchú vec, ako je kúpa zákuskov podľa chuti ich maškrtných jazýčkov a doniesla si niečo , čo nie je chutné a čerstvé? Ak je to takto, tak to je teda poriadna schizofrénia.
@anonym_autor neznasam zakusky a torty z cukrarne, za vyse 40r svojho zivota som este nejedla ziadny fakt dobry. Proste mi nechutia tie kremy a ani piskota. Este vynimocne sem-tam puncak sa podari, ale to co si ty vymenovala fakt nie, ja by som ti to s podakovanim vratila, aby si si to zjedla doma.
Zato moja svokra pecie fantasticky, od tej som nejedla este zly kolac.
Ale nechapem, poznas ju dlho, vies aka je, vies ze jej to nechuti, tak preco to stale kupujes a vnucujes?? Co jej to robis schvalne natruc, aby si ju nasrala, alebo preco?
Mna zaujima preco ty nepečieš,nevyryvam,normalne sa pytam. Ja zjem z cukrarenskych asi 3 druhy,ostatne mi nechutia. Zato pri domacich sa musim krotiť.
@janinah nikdy som nepiekla, nemám k tomu absolútne vzťah, ja zjem tri koláče za rok, muž zje koláče svojej mamy: Tých pár koláčov do roka kúpim.
@anonym_autor Normalne sa mi z teba rozum zastavil. Ze ty ich kupujes naschval aby si zo seba mohla robit chudinku, ktora ich chce potesit a oni to nevedia ocenit?

@anonym_f453b9 nie, z cukrárne áno, ak to kúpi manžel, alebo svokra. Vtedy to je čerstvé. Keď to donesiem ja, odkiaľkoľvek - nie je to čerstvé. To platí aj na môjho muža. Ten v živote by nezjedol rožok, čo bol kúpený ráno - na večeru. Lebo nie je čerstvý.
@anonym_autor načo si sa vydala za chumaja?