icon

Ako zvládnuť život po rozchode s partnerom?

17. dec 2024

Dievcata, prosim poradte mi. Partner od nas odisiel pred 5 timi mesiacmi. Mame spolu 3 deti. Jeho dovod bol, ze si nerozumieme, ja som s rozchodom nesuhlasila. Ale prosím, nechcem tu riesit dovody.

Ide mi o to, ze veci sa dali do normalu. Ja som na zaciatku plakala,prosila, boli sme viac v kontakte, posielala som fotky deti, aby som mu "ukazala" o co prisiel. Momentalne, posledne tri tyzdne, v ramci ochrany seba a potreby som sa odmlcala. To znamena, ze som prestala vyvijat iniciativu, pisat mu o detoch. Ide o to, ze som z toho totalne smutna. Teraz bol vikend, kedy vlastne nedoslo k ziadnej interakcii medzi nim a detmi. Ozval sa az v nedelu vecer, ze co robia. Tak sme vymenili par slov, poslala som mu dve fotky ako sme vesali svetielka. Dalsi kontakt vcera vecer synovi - co robis, ked sa neozves? Ani fotku stromceka si mi neposlal. Deti su male, takze toto je vsetko v mojej rezii.

Som proste z toho smutna, ze nie je sucastou kazdeneho zivota deti. Ale, odist od nas bolo jeho rozodnutie, nie moje. Tak ako? Nemam sama posielat fotky? Iba ked sa ozve, tak vtedy? Samozrejme, ak by bolo nieco vyznamne - napr. narodeniny, to poslem ale nie z bezneho zivota a situacii ktore zazivame, resp. z vyletu napr.

Strana
z2
charaka
17. dec 2024

Nerieš emócie, fotky a "somariny"... všetko maj v prvom rade súdne/úradne dohodnuté... takému človeku nemôžeš veriť.

777januska777
17. dec 2024

Mne prídeš veľmi rozumná žena a je veľmi ťažké také ženy ako ty nájsť, ak si taka aj v reálnom živote, tak on bude podľa mňa časom trpko ľutovať. Paci sa mi, ze neriesiš sud a vsetko okolo toho, kedze to je same o sebe narocne a ze sa snazis ist na veci postupne a nie hopom. Nemám radu ani nič co ti môže prakticky pomôcť, len som ti chcela povedať, že nemen sa a bud taka ako si a rob ako robíš a zmena aj v tvojich citoch a tej bolesti časom príde. Držím ti palce.

enmery
17. dec 2024

Ja si nemyslím, že sa mu nejako mstíš. Podľa mňa to máš v hlave celkom upratané. Nebrániš mu v kontakte, deti si berie. Čiže pre mňa tie rady o tom, bombardovať ho fotkami, aby súd videl, že mu nebrániš, je trošku mimo. Pretože mu nebrániš. Keďže on odišiel, mal by mať aktívny záujem. A nemyslím si, že či mu pošleš 100 fotiek nevyžiadaných alebo 1, to nejako zmení. Ten prerod by musel prísť v ňom. Veľmi Ti držím prsty, proces "emocionálne sa odstrihnúť" nie je zo dňa na deň. Aj malá nádej keď zareaguje nejako pozitívne na fotku Ťa hádže späť. Celkovo starostlivosť máš na starosti 90% ty, tak nech prejaví iniciatívu on. A robíš to super, že mu nijako nebraniš byť s deťmi alebo poslať fotky a info, keď si žiada. U nás v rodine muž opustil ženu so 4 deťmi, takže viem, o čom hovorím.

januska12323
17. dec 2024

Nemusíš sa doťahovať na súde, jednoducho spíšeš čo máte dohodnuté, súd to odklepne a nič sa pre teba nemení teda okrem toho, že máš aj nejakú istotu. Pri troch deťoch sa nemôžeš spoliehať len na jeho dobrú vôľu. Ale však tvoja vec a nič by som neposielala keď chce môže prísť.

abbey1
17. dec 2024

Vieš, ono človek najskôr nechce riešiť svadbu, stačí spoločné bývanie a spoločné deti. Bum, zrazu problém.
Potom človek nechce riešiť výživné, zverenie,... A zrazu príde ďalšie bum a ďalší problém.
Lebo človek je tvor nepoučiteľný a stále dúfa a verí na zázrak.

autor
17. dec 2024

@enmery presne s tymto mam problem. Ze ma tie jeho reakcie hadzu spat. Preto neviem celkom objektivne vyhodnotit, co je vhladom na deti normalne a po com vlastne ja tuzim -myslim ohladom tej komunikacie. Preto sa chcem emocne odputat

betulinka1
17. dec 2024

Ak plni dohodu a aj sa vies spolahnuť, že pride ako ste sa dohodli, tak by som udržala kontakt v normalnej rovine. Z času na čas poslala nejakú peknú momentku alebo zavolala s detmi. Možno by bolo fajn to aj tak povedať mužovi a trosku ho tak naviest, že nie pisať detom, že ste sa neozvali, lebo oni sa neozvu ale že nech im sem tam vecer zavola aby citili ten kontakt.

autor
17. dec 2024

@betulinka1 to je proste problem. Lebo, ten telekomunikacny kanal som v tom vztahu bola vzdy ja. Takze, ked som sa teraz odpojila, citit to proste. No, uvidime. Snad sa casom aj toto utrasie

tiezjedna
17. dec 2024

ja by som "za odmenu" požiadala o striedavú starostlivosť a začala zase žiť - pracovne aj spoločensky

autor
17. dec 2024

@tiezjedna syn by striedavku nezvladol

tiezjedna
17. dec 2024

@autorka neskúsiš, nevieš.

autor
17. dec 2024

@tiezjedna boze, toto vobec nebolo predmetom tejto diskusie. Nam dohoda funguje skvele. Mame urcene dni ale casto je to nad ramec dohody. Ked nemozem vyzdvihnut ja, ide on. Ak chce ist niekde vynimocne, zavola a ak nic nemame deti idu. A plati to aj opacne. Peniaze a deti nam funguju ukazkovo.... A ty si myslis, ze ked nemam striedavku, ze nezijem spolocensky alebo pracovne?

carrot_apple
17. dec 2024

odišiel od Vás? či len od Teba? píšeš, že povedal, že si nerozumiete? s deťmi si teda rozumie? všetko je to o komunikácii...môj švagor takto odišiel od Ženy nie od detí, síce si ich moc nebere k sebe,ale stále si píšu a volávajú, s deťmi má ako-tak pekný vzťah aj keď to nechápu...možno tú komunikáciu potrebujú aby to časom pochopili, tak isto ako ty.

macekovam
17. dec 2024

myslim si ze vianoce su blizko.. pride sa este prestravovat. nie nevyvijaj aktivitu.. ved vie ze ma deti.

rorino
17. dec 2024

Prečo by si mu mala posielať fotky?Žiadnu by som mu neposlala,nevidím v Tom zmysel,deti potrebujú živého otca,ktorý sa o nich stará a má o nej záujem,čo oni majú z toho,že jemu pošleš fotku?Tu ide o deti,nie o neho

mondolina
17. dec 2024

už si tu písala, že?

tiezjedna
17. dec 2024

@autorka hneď v úvodnom príspevku píšeš, že keď si zatípla komunikáciu ty, tak on sa k nej nemal. Podstatné veci, na základe ktorých si človek môže urobiť relevantný názor, píšeš až v ďaších príspevkoch... Ale ok, chápem, o čo ti ide. A tú striedavku som ti radila preto, lebo práve vďaka nej by nebol ten každodenný chod len na tebe, ale aj na ňom. Je pravdepodobne len otázkou času, kým si niekoho nájde a jeho časová aj finančná veľkorysosť bude redukovaná.

autor
17. dec 2024

@mondolina nie, nepísala.

autor
17. dec 2024

@tiezjedna ja som to tam aj uviedla. Že prvý víkend, čo neboli v interakcii. Ak si niekoho nájde a zmenia sa naše pomery, resp.nebude dodržiavať dohodu, budem riešiť potom

katuskamala1
17. dec 2024

Asi by som fotky neposielala vobec, ak by chcel,ze napr boli sme na vylete a on by chcel vidiet tak jasne poslem. Ale proaktivne nie. Nahradila by som to videohovormi, aby mu deti napr podvecer pred spanim zavolali cez video ze ich na dialku ulozi i on spinkat. A ked deti porastu a budu uz mat svoj mobil, tak mu mozu posielat i oni.
Chapem uplne dovody preco si tak robila zo zaciatku a ja ta neodcudzujem, proste si sa snazila ako si vedela udrzat rodinu. Teraz ked sa chces posunut dalej, JA by som to riesila tak ako som pisala.
Drzim palce,nech vam to stale pekne funguje lebo ako vidim obom vam zalezi na tom aby to deti znasali co najlepsie a nechybal im ziaden rodic.

vikiki29
17. dec 2024

Ako ti môže záležať na človeku, ktorému si nestála ani za to aby ti dal status manželky a stál po tvojom boku, staral sa o teba a deti… a namiesto toho ťa nechal s troma deťmi, nepýta sa na nich a žije si život starého mládenca? Takýto človek by mi nestál ani za prd makový… ani by ma nenapadlo sa mu takto vnucovať a ponižovať sa. Ako odôvodnil svoj odchod? Prečo sa nezaujíma o deti sám od seba?

bielasovicka
17. dec 2024

Baby, ved my vôbec nevieme aký dôvod tam bol že odišiel, autorka o tom nehovorí. Len ze si nerozumeli. A nechápem, prečo ju tu stále nútiťe do niečoho, co ona nechce. Mne sa zdá, je je aj vyrovnaná s touto situáciou ktorú majú. A majú dohodu, ved to už nie raz hovorila. A keby sa niečo zmenilo, tak to bude riešiť.

krasneleto
17. dec 2024

ano . ALE. ta aspon moze ist na policiu s tym , ze deti ma prisudene ona a boli unesene... kdezto bez UPP si mozes dat na policii akurat tak kavu s automatu, popraju ti pekny den a mozes ist domov plakat do vankusa...

veronika2316
17. dec 2024

Ja to rešpektujem mne je úplne jedno ako si urobíš tak kľud to bola len rada 😉

autor
18. dec 2024

@bielasovicka vďaka moc.
@krasneleto lebo toto sa presne na Slovensku deje v každej jednej rodine.

cacianka
18. dec 2024

@ina2405 iba od dátumu podania návrhu na výživné , iba výnimočne pár mesiacov spätne.

krasneleto
18. dec 2024

@bielasovicka to su dobre rady nad zlato , ver mi

efka77
18. dec 2024

Uplne rozumiem co pises. Ak je uz uplne jasne ze ste ako partneri skoncili a nie je tam vola ani nadej tak by som sa skusila odstrihnut.
Inak sa v tom budes utapat dlho. Pises rozumne. Mas viziu. Vies ze ta to taha do situacie ze sa nevies odpojit. Uz ju len dodržiavať. Velmi ti drzim palce. Je to sialene tazke. Ale ak sa uz o manzelstvo neda zabojovat jednoducho inej cesty niet. Cas je silny 💪🙏

autor
19. dec 2024

@efka77 ďakujem ti. Ano, presne tak to cítim. Že sa chcem odpojiť. Preto utinam aj kontakt. A dúfam, že ten čas pôjde trošku rýchlejšie

tamitamitami
19. dec 2024

Ja mám zase úplne iný názor. Nevidím dôvod aby deti znášali následky kvôli tomu že vám nevyšiel vzťah.
Partner nebol dobrý keď ťa nechal samú....
Otec vyzerá že je dobrý, výživné posiela slušné, keď treba tak pomôže, deti si v rámci možností berie. Ja osobne by som raz za deň/dva poslala fotku detí a krátko napísala ako sa majú. V tomto prípade by som neriešila ani súd ak sú dvaja normálny nie je treba. Budovať si dobrý rodičovský vzťah je na nezaplatenie. Kvôli deťom sa budete musieť stretávať a aj sa veľa krát prekonať lepšie to ide keď vzťahy sú dobré.

Kľudne by som mu úprimne napísala že momentálne je pre mňa ťažké pravidelne sa kontaktovať.....že potrebujem čas aby som sa s novou situáciou vyrovnala.

Strana
z2