Ako zvládnuť život po rozchode s problematickým partnerom?
Ahojte.Potrebujem sa niekde vypísať a možno aj trošku povzbudiť od žien.Neviem ani kde mám začať.
V roku 2010 som spoznala svojho muža.Boli sme veľmi mladí,po roku sa nám narodil syn.Všetko bolo zo začiatku úplne super,klasika ja doma na materskej muž v práci.Po asi 4 rokoch som si začala všímať,že nie je to v poriadku.Žačal brať drogy skoro na dennej báze najprv marišku,neskôr kokaín a ako to býva nakoniec pervitín.Každy ,kto mal dočinenia so závislákom vie o čom píšem.Začal nekonečný kolotoč-vyhadzovanie ho z bytu a samozrejme citové vydieranie jak sa všetko zmení a bude iní.Posledne roky boli peklo.Žacal mi kradnúť všetky peniaze,kradol bankomatove karty ,fetoval denne a začal ma biť.Všetko pred očami syna.O hraní na automatoch ani nebudem písať.Bola z neho úplná troska a zo mňa tiež.Zacala som mat z toho vážne problémy (tetania,panicke záchvaty,depresie).Pred cca 3 rokmi som ho vyhodila.Vyše mesiaca budil až si nakoniec našiel prácu na konci republiky a zobrala ho rodina.Našiel si tam novú partnerku,ktorá má dve deti a poslala k vode svojho muža koli nemu.Na syna posiela peniaze ale inak moc záujem nejavi.Koli nej sa dokázal zmeniť prestal s drogami a ako to býva dnes rozprava,že ja si to všetko iba vymýšľam a nebolo to tak ako ja rozprávam.Manipuluje aj na diaľku.Ona mu to všetko veri a zo mňa robia blázna.Ževraj zaujímavé,že jej to nerobi a pri nej sa dokázal zmeniť.Podotykam,že keď ho spoznala ešte mesiac pred tým bol na ulici a fetoval.Citim strašnú krivdu,že pri nej to išlo a prečo nám musel pokaziť život
@rejka7 je už nejakú dobu čistý teda synovi do skupiny posiela fotky a aj pribral ale do tváre vyzerá stále rovnako.Tiež si myslím,že tie drogy iba zvýraznili jeho naozajstnú povahu.Podvadzal ma dlhé roky a bil ma skoro denne už posledné mesiace.Zrazu spoznal ju a po mesiaci akože nový človek.Ona sa na to vyjadrila,že to je moja chyba,že som si s ním nevedela urobiť poriadky a za to ,že sme trpeli my so synom nemusí aj ona s deťmi.
@anabella000 to mi pripomína Jennifer Lopez a Bena Afflecka. Jennifer, keď začala s Benom chodiť tak verejne kydala na Benovú bývalú ženu Garnner, či ako sa volala, že Ben je alkoholik a psychicky v prdeli z manželstva a z nej. Všetko do času. Po pár rokoch aj Lopez požiadala o rozvod.
@anabella000 to mi pripomína Jennifer Lopez a Bena Afflecka. Jennifer, keď začala s Benom chodiť tak verejne kydala na Benovú bývalú ženu Garnner, či ako sa volala, že Ben je alkoholik a psychicky v prdeli z manželstva a z nej. Všetko do času. Po pár rokoch aj Lopez požiadala o rozvod.
@rejka7 ano však aj ja som si vypočula,ževraj to robil koli mne lebo nebol šťastný zevraj som ho chudáčika stále vyhadzovala na ulicu a také blaboly,ona si proste nechce priznať pravdu o ňom takú aká naozaj je a ešte zo mňa robia ze ja si to vymýšľam,že to určite nebolo až také zlé,že to iba preháňam a robím to naschvál aby som im uškodila
@eva8 pravda je taka,zevraj si už nerozumeli pritom najmladšia ma 3 roky....takže asi to nebolo až tak zle....vraj fajčil trávu a pil pivo a preto podala o rozvod,Zabezpecil ju ,kúpil jej auto miloval deti naozaj otec roka a nechala ho lebo za zaľúbila to dohto kvitka.Podala o rozvod a vykopla ho z bytu a po týždni už tam býval "krasavec".Myslím,že keby si prežila dlhé roky to čo ja,tak by si to hodila.Ked jej vadilo jedno pivo po robote.A otca deti poslala k vode koli gamblerovi a fetošovi.Ale povedala ze ju nezaujíma jeho minulosť ale to,čo žijú teraz.
@anabella000 vidis, cize ona nedokazala podrzat "fetosa a gamblera", ktory ju financne zabezpecil. A nechala ho kvoli abstinujucemu. A neveri ti, co ste prezili. A ten jej exmanzel teda tiez upadol kvoli nej? Cize to, co ti pise a hovori si nepripustaj k srdcu. Nevrtaj sa v tom, tvoj ex sa nezmenil kvoli nej, ale kvoli sebe a vdaka podpore jeho rodiny a zmene prostredia. Ty si na to nemala a nemas dosah. Skuste zitt svoj zivot, postupne sa vyrovnas s minulostou a tie naozaj hluposti, ktore ti podsuvaju neber v uvahu. Si silna zenska, len sa musis pozbierat
@anabella000 vidis, cize ona nedokazala podrzat "fetosa a gamblera", ktory ju financne zabezpecil. A nechala ho kvoli abstinujucemu. A neveri ti, co ste prezili. A ten jej exmanzel teda tiez upadol kvoli nej? Cize to, co ti pise a hovori si nepripustaj k srdcu. Nevrtaj sa v tom, tvoj ex sa nezmenil kvoli nej, ale kvoli sebe a vdaka podpore jeho rodiny a zmene prostredia. Ty si na to nemala a nemas dosah. Skuste zitt svoj zivot, postupne sa vyrovnas s minulostou a tie naozaj hluposti, ktore ti podsuvaju neber v uvahu. Si silna zenska, len sa musis pozbierat
@eva8 on nebol fetos a gambler jej ex
@anabella000 neverím, že sa zmenil a už je čistý a to kvôli jednej veci, on nepripúšťa svoj podiel viny, to je jasný znak toho, ze on v sebe nepripúšťa chybu. Skutočný závislý človek, ktory sa meni si najskôr pripusti, ze to prečo je závislý je jeho chyba. On popiera svoju chybu takže neverím, že sa zmenil. A ty sa prestaň obviňovať a ani nikomu nedovol aby ťa obviňoval z toho, ze je to tvoja chyba, ako on dopadol. Tvoja jediná chyba v tomto bola, že si s ním bola tak dlho, ze si ho už dávno neposlala k vode, lebo tvoj strach a tvoj spasiteľsky komplex spôsobili traumy tvojmu synovi. Teraz by si mala navštevovať psychológa aby si zistila prečo si s ním tak dlho bola a prečo sa cítiš zodpovedná za jeho chyby, lebo ani jedno nie je tvoja chyba.
@anabella000 a tej partnerky by mi osobne bolo len ľúto, nepočúva, je zaľúbená a ma dve deti, no sama sebe dobrovoľne ničí život, ty sa na jej živote môžeš práveže poučiť ako nechceš dopadnúť, lebo na 100% co žijú teraz bude úplne iná realita. Poznám takú zaľúbená co obvinovala byvalu partnerku aj deti zo závislosti, lebo však muž jej povedal inak a časom sa to isté čo mala bývalá partnerka opakovalo aj u nich a dnes je z nej skutočná troska, smutný život, kdezto ta prvá žije fajn a ma dobrý naplnený život.
@anabella000 a tej partnerky by mi osobne bolo len ľúto, nepočúva, je zaľúbená a ma dve deti, no sama sebe dobrovoľne ničí život, ty sa na jej živote môžeš práveže poučiť ako nechceš dopadnúť, lebo na 100% co žijú teraz bude úplne iná realita. Poznám takú zaľúbená co obvinovala byvalu partnerku aj deti zo závislosti, lebo však muž jej povedal inak a časom sa to isté čo mala bývalá partnerka opakovalo aj u nich a dnes je z nej skutočná troska, smutný život, kdezto ta prvá žije fajn a ma dobrý naplnený život.
@777januska777 ja si to myslím tiež a aj som sa snažila ju napomenuť aby vedela do čoho slapla,že je to bývalý fetak gambler a ešte k tomu zadlzeny co pobral pôžičky dodnes ich vôbec nesplaca a nespomínal to na nás ale na automaty a drogy.Ona si ajtak ide svoje,že pri nej sa má super.Však ano,býva u nej má k dispozícii auto a ešte mu aj doplatila na vodicak.Preco by sa nemal dobre?len presne otázka je dokedy,na začiatku aj u nás všetko bolo super.
@777januska777 ja si to myslím tiež a aj som sa snažila ju napomenuť aby vedela do čoho slapla,že je to bývalý fetak gambler a ešte k tomu zadlzeny co pobral pôžičky dodnes ich vôbec nesplaca a nespomínal to na nás ale na automaty a drogy.Ona si ajtak ide svoje,že pri nej sa má super.Však ano,býva u nej má k dispozícii auto a ešte mu aj doplatila na vodicak.Preco by sa nemal dobre?len presne otázka je dokedy,na začiatku aj u nás všetko bolo super.
@anabella000 ale skus toto v sebe prestať riešiť, zbytočne sa na nich zameriavaš, tebe to nerobí dobre a aj im sa tie problémy môžu objaviť aj časom a ty sa k nim mozno ani nemusis dostat a vidiet ich. To sa chceš trápiť a čakať kým to ona zisti? Aby videla ze máš pravdu, aby všetci videli, že máš pravdu? Nie nemusia to vidieť, ty máš práveže teraz jedinečnú príležitosť žiť bez nich a bez tej drámy okolo nich. Celý život si riešila jeho a jeho problémy a dnes keď tie problémy nemáš nejako nevieš bez toho žiť a preto tu drámu aj keď cez internet od nich hľadáš. Vážne zájdi k psychologovi a daj svoj život do poriadku, lebo s týmto nastavením si môžeš svoj život zbytočne zas niečim skomplikovať.
@anabella000 ale skus toto v sebe prestať riešiť, zbytočne sa na nich zameriavaš, tebe to nerobí dobre a aj im sa tie problémy môžu objaviť aj časom a ty sa k nim mozno ani nemusis dostat a vidiet ich. To sa chceš trápiť a čakať kým to ona zisti? Aby videla ze máš pravdu, aby všetci videli, že máš pravdu? Nie nemusia to vidieť, ty máš práveže teraz jedinečnú príležitosť žiť bez nich a bez tej drámy okolo nich. Celý život si riešila jeho a jeho problémy a dnes keď tie problémy nemáš nejako nevieš bez toho žiť a preto tu drámu aj keď cez internet od nich hľadáš. Vážne zájdi k psychologovi a daj svoj život do poriadku, lebo s týmto nastavením si môžeš svoj život zbytočne zas niečim skomplikovať.
@777januska777 áno asi mate pravdu,cely život som to riešila a asi sa neviem zmieriť s tým,že konečne žijem normálne a neriešim žiadne drámy.Ale priznajte, že každého to rozhodi, keď vaše dieťa trpí,že na neho kasle a druhej rodine dava to,čo jemu nikdy nedal.Je to smutné.Ďakujem za váš čas a za radu😘
@anabella000 nechápem čo stále riešiš ju.
@maruskat prečo riešim ju?keď ona mohla riešiť mňa a ubližovať môjmu synovi a obviňovať mňa, pričom ona si zabila super vztah koli feťakovi.Či mám do seba nechať kopať a robiť sa,že sa nič nedeje tak isto ako to robil ex? Pokiaľ ste nič také nezažila,tak ani nekomentujte
@777januska777 áno asi mate pravdu,cely život som to riešila a asi sa neviem zmieriť s tým,že konečne žijem normálne a neriešim žiadne drámy.Ale priznajte, že každého to rozhodi, keď vaše dieťa trpí,že na neho kasle a druhej rodine dava to,čo jemu nikdy nedal.Je to smutné.Ďakujem za váš čas a za radu😘
@anabella000 áno to je úplne jasné, že rozhodi, je v tom taka ta žiarlivosť, pocit vlastnej nedostatočnosti a milión ďalších pocitov. A úplne rozumiem, že to boli, keď kašle na vlastné dieťa a hlavne na dieťa, ktoré si s ním toľko vytrpelo. Máš k nemu taky ten pocit, ze tvije dieta si zaslúži to dobre a hlavne to dobre od jeho otca. Lenze to neprichádza a tak sa hneváš ešte viac.
Ale podla mňa sa na to pozeráš zle, tvoje dieta si veľa vytrvalo a dnes konečne môže žiť svoj život bez neho, konečne môže volne dýchať, môže žiť život bez prispôsobovanie sa hlupákovi. Jeho život predsa nekončí, má ho cely pred sebou aby prežil všetko to dobre co mu život dá. To dobre co aj keď nezažil so svojím otcom zažije bez neho. Čokoľvek dobre co by mu otec aj teraz dal by aj tak nikdy nevymazalo to zlo. A rovnako aj ty, mate obaja príležitosť konečne žiť život aký si zaslúžite po toľkom trápení, tak ho žite, nezi s partnerom a s jeho partnerkou vo svojej hlave. Pusti ich žiť svoj život a ty so synom žite konečne pokojný a radostný život.
@maruskat a prečo jej deti môžu všetko majú pozornosť od jeho otca,robia rozdiely im dávajú viac ako môjmu synovi.O toto tu ide a ak by ho ona brala ako svojho syna sa takto nespráva a to je matka dvoch detí.Musí si uvedomiť ,že nežije iba ona a jej deti ale on má niekde syna.
Čo ty stále riešiš ? Veď buď rada že si sa zbavila fetaka a čo on už teraz robí , na čo sa v tom vrtas ? Ty prd vies , aký bol ex teraz už partnerky tvojho bývalého , odkiaľ vies aký bol super . Si ty normálna ? Už tri roky máš šancu so synom žiť normálny život bez agresora a ty sa potrebuješ vŕtať v minulosti ? Na čo ? Veď ty vies ako to bolo , syn si tiež zažil svoje , tak sa daj už dokopy a začni žiť a nekaz synovi život ešte viac , ako to načal tvoj ex !
Čo ty stále riešiš ? Veď buď rada že si sa zbavila fetaka a čo on už teraz robí , na čo sa v tom vrtas ? Ty prd vies , aký bol ex teraz už partnerky tvojho bývalého , odkiaľ vies aký bol super . Si ty normálna ? Už tri roky máš šancu so synom žiť normálny život bez agresora a ty sa potrebuješ vŕtať v minulosti ? Na čo ? Veď ty vies ako to bolo , syn si tiež zažil svoje , tak sa daj už dokopy a začni žiť a nekaz synovi život ešte viac , ako to načal tvoj ex !
@lenka.25 ja synovi nekazim nič,práveže zliepam všetko,čo sa dá.Má pri mne super život,za to,že som dokázala odísť z toho pekla.Len prečo jeho otec mu nedokáže to,že sa snaží,tak ako to dokazuje im? A ano viem kto je on,boli sme spolu v kontakte je to pracovitý chlap co im dal prvé posledné,nikdy ju fyzicky nenapadol,nikdy jej nekradol,robil všetko pre rodinu a ajtak jej to bolo málo.Dodnes sú deti viac u neho ako u nej a kedykoľvek si potrebuje užívať on je vždy k dispozícii lebo je to proste taky tatko,ktorý bude vždy pri nej a tak by to mal cítiť aj môj syn od jeho otca.
@lenka.25 ja synovi nekazim nič,práveže zliepam všetko,čo sa dá.Má pri mne super život,za to,že som dokázala odísť z toho pekla.Len prečo jeho otec mu nedokáže to,že sa snaží,tak ako to dokazuje im? A ano viem kto je on,boli sme spolu v kontakte je to pracovitý chlap co im dal prvé posledné,nikdy ju fyzicky nenapadol,nikdy jej nekradol,robil všetko pre rodinu a ajtak jej to bolo málo.Dodnes sú deti viac u neho ako u nej a kedykoľvek si potrebuje užívať on je vždy k dispozícii lebo je to proste taky tatko,ktorý bude vždy pri nej a tak by to mal cítiť aj môj syn od jeho otca.
@anabella000 ty stále nerozumieš ?Na čo sa v tom rýpeš ? Evidentne tvoj ex nemá záujem o vášho syna tak , ako by mal . S tým nič neurobíš . Našťastie ma syn teba , tak sa mu venuj najviac ako vies a na svojho ex už zabudni . Naozaj nemá zmysle porovnávať ako sa správa k terajšej partnerke , k ničomu to nevedie
@anabella000 skús sa uz na to vykašľať a neriešiť jeho,jeho súčasnú,jeho sučasnej bývalého a všetko co sa tyka jeho a jej...bude ti lepšie... skús ich vymazať zo svojho a synovho života. Syn si určite pamätá vsetko to zlo,co vám spôsobil,tak naco sa v tom rýpať? On sa k vám nevráti,nech si žije svoj zivot ako chce a ty by ai mala urobiť tak isto..Bude ti lepšie na duši..

@anabella000 nie je to tvoja chyba! Nie je. Niekto (napr. tvoj ex) potrebuje harpiu, alebo len pevnu ruku. Vsak aj ta zenska opustila otca svojich deti. Preco? Pretoze bol na nu az prilis dobry? Proste, nevyhovoval jej. A exovi vyhovuje ina zenska, v inom prostredi. Nech si ona svoje mudrosti necha pre seba. Keby vedela vytvorit idealnu rodinu, neopustila by manzela. A "otvara si pusu" na teba? Rozbila rodinu? Alebo jej byvaly manzel robil rodine problemy, ze ho vymenila? Alebo len hladela na seba? A tebe nieco pise/hovori?
Nech su spolu stastni. Ty mas stastie, ze si dokazala ex vyhodit. Moje deti take stastie nemali, trapila som ich dost dlho odpustanim bitiek a ponizovania, zacala som trpiet stokholmskym syndromom, za vsetko som obvinovala seba a obhajovala jeho konanie.
@eva8 pravda je taka,zevraj si už nerozumeli pritom najmladšia ma 3 roky....takže asi to nebolo až tak zle....vraj fajčil trávu a pil pivo a preto podala o rozvod,Zabezpecil ju ,kúpil jej auto miloval deti naozaj otec roka a nechala ho lebo za zaľúbila to dohto kvitka.Podala o rozvod a vykopla ho z bytu a po týždni už tam býval "krasavec".Myslím,že keby si prežila dlhé roky to čo ja,tak by si to hodila.Ked jej vadilo jedno pivo po robote.A otca deti poslala k vode koli gamblerovi a fetošovi.Ale povedala ze ju nezaujíma jeho minulosť ale to,čo žijú teraz.