Bolo rande bez zaplateného účtu problém?
Ahojte..Som uz dlhsie sama.Rozvedena.Skusila som zionamku.Na rande ma pozval muz uz nemame nast.Taka prva kava.Chlap vyzeral celkom v pohode.Taky obycajny tip.Pozyval on tak si vravim v poriadku.Dali sme si kavu.MUz siel na toaletu ,celkom som myslela,ze zaplatil.Podakovala som za pozvanie a isli sme prec.Nemam problem pozvat na oplatku muza.No ked 1 rande nechavam na muzovi.Pridem domov a ani neviem prisla mi celkom milo napisane ,ze sme nevyplatili ucet.Letela som tam omluvila pivedala pribeh.Kocky mile vsetko som sa citila ako ....Som mu napisala povedal,ze zabudol. Ako mne neslo o tie smeti za kavu..A on na to sa take hrozne stalo!!fakt uz vymreli normalni muzi??co vedia co sa payri?,som mu napisala nejde o peniaze ,ale trapnu situaciu.Boli sme v meste kde byvam ja!mna tu poznaju dost male mesto.To vazne zabudol?ci si mysli ,ze som blba?
Citaj pomaly....
Preto sama...preto rozvedena ...preto 1rande platba muzom.... niekde si sa zasekla... a ked sa neodseknes bude to znova od zaciatku.........sama, rozvedena, aby vsetci platili za teba....atd ....
@cookie29 no ja neviem…. Išli na kávu, nie na pobyt do wellnessu. To tam mali počítať centíky a skladať sa na par eurový účet ako nejakí pubertiaci čo to platia z vreckového? Tá kava nestojí veľa peňazí, ale to gesto je pekné a muži v mojom okolí by sa asi pod zem prepadli. Keď sa už budú stretávať pravidelne, nech sa pri platení striedajú, ale nie si tam deliť 6,50 na polovice . To keby sa mi stane na rande, že mi zahlási poďme si rozdeliť účet, tak to tam radšej zaplatím celé než trapošiť s delením dvoch káv a minerálok. Podľa mňa ten chlap keď nechá ženu zaplatiť na prvom rande tak dáva jasne najavo ako jej na nej záleží a aký by bol počas celého vzťahu.
Dobre vy ste sa nepochopili ale to vás akože nikto z kaviarne nezastavil pričom číslo na teba majú? V kaviarni?
@ejmi25 on si somar snad myslel ze ty to vyplatis kym on bude na wc..🙈 a ani sa neunuval spytat ci je to zaplatene. Ziadne ospravedlnenie alebo pocit, ze ho to mrzi, z toho nemam. Na také rande by som znovu nesla.
hovorim, tu by platil 3.40eur...2 dvojeurovky nemal vo vačku, to fakt? s takym lúzerom sa nezahadzuj
@lavender94 konecne normalny nazor
@cookie29 lebo je to gentlemanske a galantne? Nechajme muzom byt muzmi, ano je to obycajna kava za 2.50cca, ale kedy inokedy ma ukazat ze vie byt gentleman ak nie na prvom rande?
@ejmi25 Vsak takych nazorov tu mas kopec. Je uplne prirodzene, ze chlap zaplati kavu na prvom rande. Minimalne nechce byt za chuja. Opakujem sa, som za 50/50 ale toto je uplne zakladna gentlemantska vec ta posrata kava
@cookie29 To vazne??? Ideme si centiky pocitat? Ja si platim sama, ale ze idem platit za kavu na rande, kde sa muz zasije na zachode (predpokladam, ze kym bol wc cakal, ze to zaplatila)
@ejmi25 islo o prve rande... cize sa nepoznate... cize nie je dovod, aby platil za Teba... akoze jeho spravanie je bez vahania red flag, ale pre mna osobne je rovnaky red flag, ked zena caka, ze muz to za nu zatiahne... asi tak
@lavender94 ja sa nehadam, lenze ona vyslovene ocakavala, ze zaplati... a povazovala to za normalne. Nie je ziadna hanba zaplatit kazdy sam za seba, peniaze na strome nerastu. A o par rokov sa bude ta ista zena rozculovat, ze muz nevie setrit, hej... este raz, keby isli platit a kazdy mal penazenku nachystanu a tam to zatiahne jeden ok.
@miroslava21 v kazdodennom zivote, co Ty na to? Lebo takych frajirkov, co zatiahnu dzentlemensky kavicku za 2ecka a v kazdodennom zivote sa spravaju ako burani by bolo 🙂
@cookie29 v akom kazdodennom zivote? Idem s cblapom na prve rande, tam sa ma galantne ukazat az potom mozem zistit aky je v kazdodennom zivote. Kedze nevie zvladnut prve rande tak sanca ho spoznavat zanikla predsa
@ejmi25 aj ja mám pekný názor
Zablokuj si ho je to nejaky chuj, vies on si myslel ze nezaplati a ani sa to nikto nedozvie, ze ti nik pisat nebude... hanba na sto rokov ale pre neho ! Este by som mu nieco stavnate na rozlúčku napisala.
A ja som este nezazila chlapa ktory by nechcel vsetko platit ,nielen na prvom rande 🙃
Ale ked uz je rec o prvom rande , nechajme chlapov byt chlapmi a nie nemoznymi zenuskami
dievčence, zbytočne sa tu hadate, ked som mala 18, odviezol ma autom spred domu, zaplatil večeru, kavu alebo alkohol, doviezol naspäť...staré zlaté časy sú nenávratne preč..
@cookie29 ale to je základná slušnosť. Peniaze síce nerastú na strome, to máš pravdu. Ale keď na to nemám, nepozývam nikoho nikam a sedím doma. Ono by to aj tak nikam neviedlo, pretože ľudia nežijú z lásky a keď musí človek počítať centy pri platení kávy tak by som asi premýšľala nad tým, prečo. Prečo nie je v tom veku zabezpečený? Nevie hospodáriť? Nemá prácu? Ma dlhy? Už by mi v hlave šrotovalo čo je s ním zle, pretože vo vzťahu sa prirodzene rieši spoločne bývanie, rodina. A keď niekto povie prepáč nemám na zaplatenie kávy, tak asi nebude úplne schopný. Každý sa môže dostať do finančných problémov a môže to byť pochopiteľná príčina, ale často nie je. A to je vec, ktorú by som ja rada vedela na začiatku vzťahu, nie po roku zistiť, že typek má exekúcie a vystriedal 4 práce za posledné dva roky.
Slusny chlap ak pozyva zenu na rande, tak na prvom rande by za nu mal zaplatit. Podla mna je to elementarna slusnost. Hlavne, ak sa jedna o tak malu polozku ako je kava. Nemam problem zaplatit si za seba, ale nie na prvom rande, na ktore som bola pozvana. Nemusi mi muz platit, mam vlastne peniaze, zarabam, ale toto je za mna vrchol sedlackosti. Ano, isiel na WC, lebo cakal, ze zena zaplati nielen za seba, ale este aj zanho. Toto nebola vecera v restauracii za 100 EUR. Nech si hovori kto chce co chce, ako si ma zena platit za seba, ale podla mna nie na prvom rande.
zaplatit nepatrny ucet na prvom rande, kavu, zmrzlinu, napoj a podobne, nie je vec delenia nakladov, ale vec gesta.
to gesto , ta ochota, zyclivost, galantnost, chcenie urobit niekomu radost atd. sa ceni a hovori nieco o tom muzovi. 2 ci 5, ci 7 eur nie je hodnota penazi podstatna pre nejake "delenie", To nie je delenie dovolenky, nabytku v spolocnej domacnosti, nakladov na reziu atd. Zena, ktora ma zaplatenu prvu kavu ci zakusok, ma radost. tu nejde o nejake prizivovanie sa na chlapovi. ci zlatokopectvo ci co.
s akym modelom budu do buducna hospodarit, ak sa vztah rozvinie a ci vobec - je uplne ina vec.
Ja aj segru ked pozvem, tak je nam obom jasne ze platim, a keby mi aj vnucovala nejake drobne ako podiel, tak to nechcem. Kebyze na to nemam, tak ju nepozyvam.
Inokedy sa stretneme na beznej kave, ze si platime svoju kavu zvlast, casto jedna pride ma zaplatenu kavu a druha si svoju objedna a zaplati. Ale ked je prilezitost, nejaky dovod na pozvanie, aj keby to bol cojaviem jarmok, vyplata, menininy, jesenna rovnodennost 😅 skratka hocico, tak ta co pozyva ma zaujem aj zaplatit cely ucet.
a rande ako dovod pozvania je tiez v tejto kategorii...pozyvatel plati.
OT, taku hrubku som uz davno nevyroblila. ze žyčlivost 😲
Kto pozýva, ten platí. V pohode za seba zaplatím, keď idem s kamošmi, kolegami alebo dielom nahody s nejakým známym, ale platiť za seba na rande by pre mňa nebol red flag ale priam atómový alarm. Nie preto, že nemám na blbu kávu, ale keď chlapovi nestojím ani len za pár supov, tak nech ide do čerta. Že som samostatná a sebestačná žena rozhodne nepotrebujem dokazovať nejakému lakomemu uboziakovi.
Nebola si na rande s egonom?😂😂
Ináč môže sa takáto situácia stať 😅.
Raz som zabudla zaplatiť v obchode, rozprávala som sa pri pokladni s predvačkou (nákup som mala na rukách), skončili sme rozhodovor a ja som odišla s tým nákupom v rukách 🤦. Až o 15-20 minút som sa uvedomila že som neplatila, samozrejme som sa vrátila späť a zaplatila.
Takže je tam malá šanca že proste mal hlavu inde a vôbec si to neuvedomil ale môže byť aj že je to deb*l a spravil to naschvál 🙈😅. Ešte by som šla na jedno rande do dobrej reštiky a veľmi by som pozerala na to ako sa bude správať.
nechapem inak odchadzam pozyvala som tak riesim ci bolo zaplatene predsa
je to najskor lakomec

tuto stoji kava 1.70, keby sa lakomil na 2eura, ani sa s ním ďalej nebav