icon

Chodí k vám mamka bez ohlásenia?

15. okt 2024

Ahojte chcem sa opýtať lebo ma to zaujima ako to maju ine rodiny. Chodia k vam vaše mamky domov len tak? Ze zaklopú na dvere a ahoj? My bývame v dome, pre špeciálne pripady (ked ide po syna) ma kľúč od brány (je tam aj zvoncek) a ona si vojde a uz ju vidim na terase.
Chapem ze je to mamka, ale mozno by mi viac vyhovovalo ak by najprv dala vedieť ze pride. Nikdy by som si nedovolila vojsť k niekomu len tak (mozeme spat alebo robit nieco ine)
Samotná návšteva mi neprekáža. Ide o ten spôsob ako dnes.. ja este v pyzame a ona mi tu uz klope😏
Inak je to ten typ vztahovacnej manipulatívnej matky, bojim sa jej nieco povedat lebo za cely rok tu uz nepride a budem Ta najhoršia dcéra na svete 🤣

ksenia16
17. okt 2024

Dakujem. Ja osobne riesim problemy a nemam chut sa stazovat

autor
17. okt 2024

@ksenia16 dik za info 🙂 pekny den 😘

ailiba
17. okt 2024

Moja mamina vzdy dopredu zavola. Nikdy nepríde len tak, bez ohlásenia. A pritom ma kluce od nas.

autor
17. okt 2024

@ailiba to je mile od nej, tak by to malo byt aj podla mna

ouwecka
17. okt 2024

Skusila by
Spravila to par x bez mojho súhlasu a napriek zákazu a mojmu vyslovenemu nesuhlasu,tak sme vymenili fabku lebo si spravila napriek zakazu kluc🙈🙈
Inak po rokoch mojho ustupovania sme dospeli s muzom k uzáveru ze len oslavy a dovidenia,nie je tu vitana to co robila prekračovalo vsetko hranice normálnosti
Nikdy sme si nerozumeli,nevybudovala si ziaden vztah a presne,manipulatorka pod zásterkou ona to mysli dobre a bla bla,furr iba vykrikuje ako jej ublizujeme ale ako doblizila nam po porode napr mne to ani nespominam radsej..
Takže nie,vstup iba na pozvanie a dovi, slušne v laske vysvetlit

basska_b
17. okt 2024

Moja mama byva blizko, ma aj kluce, ale nikdy nechodi bez ohlasenia, vzdy sa opyta, ci nam to vyhovuje, jr dochvilna a hoci ma kluc, dokonca klope a caka, kedy my otvorime. Mna to inak stresovalo, ked moj tatko 1 tyzden chodil po dcerku miesto muza odviest ju do skoly a ja v pyzame, smradlava, mastne vlasy, za tych 30 minut toho rano moc nestihnem s 3 detmi. Keby pockal pri dverach, ale tlacil sa dalej a este komentoval, ci mame poriadok. To ma islo slahnut, posledny den som hodinu sedela na gauci a spamatavala sa

hendikep
17. okt 2024

ja nahodou chapem ze Ti to vadi, ono zavisi od toho akych mas rodicov a aky mate vztah… nepride mi ale normalne ani povedat ked mam vlastnu rodinu, ze “ rodicia su na prvom mieste” … podla mna ked sa zena vyda, alebo muz ozeni, na prvom mieste su manzelia, potom deti a az potom rodicia manzelov.. mne by to teda vadilo ak by som mala doma nasackovanych svokrovcov alebo rodicov, a to mam s nimi vsetkymi dobry vztah, ale je dobry aj preto lebo ma neprepadavaju :D potrebujeme ako rodina svoj priestor .…
moja mamka mi to tiez niekedy robila “ idem okolo mozem sa zastavit?” a bolo to coraz castejsie kazdu chvilu sla okolo lebo byvame blizko seba, tak som jej povedala ze sa mi nepaci frekvencia ani sposob.. odvtedy sa snazi, aj ked niekedy to zas prehana… tak jej to potom pripominam ze nemusime byt spolu kazdy den

wandaw
17. okt 2024

Moj syn ma jedinu babku, jedineho deda, nechodi k nam ani jeden. Od Covidu za nami neboli, len chcu aby sme my chodili. Byvame 300km a su prvy rok na dochodku, syn je ich prve vnuca, nezaujem. Bud rada, ze sa mas na koho aspon postazovat 😉

autor
17. okt 2024

@hendikep perfektny komentár pochopila si ma uplne a mas to dobre poriesene, Dakujem 🙂

autor
17. okt 2024

@ouwecka mudro👍👍 len zato ze su to rodicia sa im nemusíme bezpodmienečne prispôsobovať… nejde len o to ze vojde.. ide fakt o to kto ma aky vztah

autor
17. okt 2024

@wandaw tak ak nechce tak asi zato nestoja ci?

ouwecka
17. okt 2024

Akoze stalo ma to panicke a úzkostné zachvaty,noci a dni prerevane ale jednoducho sa nenecháme manipulovat,uz islo aj o bezpečnost deti,neda sa jej verit ked jej poviem nie a ona si robi svoje u nas doma,keby si to ina.pani dovolila leti oknom,lenze.mamu som do p**e poslať nemohla,ked uz aj farar o nej povie ze vsetkych kritizuje iba na sebe chyby ziadne nevidi ked tak len malicke a spokojna je len vtedy ked vsetkych dostane kam si myslia ze maju ist tak nemam co dodat
Tieto super matky co si myslia ze zozrali všetku mudrost sveta,nevedia kde je ich miesto uplne milujem,fakt, vďaka Bohu mam okolo seba funkcne uspesne krasne rodiny a riadne ich chudakov zdimam o to ako vies rodinu aby som mala dobre vysledky vo vychove a vztahoch a je to drina no..
My sme silne povahy,nikto doma neostal ale slabší jedinci zostanu doma pod maminou suknou, a nic v živote nedosiahnu

ouwecka
17. okt 2024

Odporucam knihu hranice,manipulatorov treba stopnúť hoci ide o deti,partnera alebo rodicov
To ze si mame ctit rodicov neznamená ze si maju svoje plany plnit cez nase životy

andreatytler
17. okt 2024

Vravis ze by si si nikdy nedovolila prist do cudzieho domu neohlasena, ale ani spat do rodicovskeho domu si nechodila neohlasena po tom co si sa odstahovala?
Ja neviem povedat za seba, lebo som sa odstahovala za ocean, ale rodina mojho muza to mala tak ze deti chodili k rodicom bez ohlasenia ze normalne na veceru zjedli co mala mama navarene (preto vzdy nieco mala) a pozerat TV a rodicia chodili k detom bez ohlasenia, ale len tak na skok ze nieco priniesli. Ked rodicia prisli na veceru, tak to cakali na pozvanie.
je to tazke toto vyriesit, myslim ze mama sa nezmeni. Jej vyhovuje to ze je aspon ciastocne panom aj v tvojom dome a chodi si kedy chce.

jankassa
17. okt 2024

Moja mama má kľúče aj od vchodu aj od bytu ale vždy sme dohodnuté kedy príde. Odomyka si len keď vie že mala spí. Môj brat má tiež kľúče ale keď sa napríklad zastavil že išiel okolo a chcel vidieť malú tak mi zavolal a akurát sme boli na ceste domov nechcelo sa mu ísť nám na proti tak nás čakal vonku pred vchodom na lavičke. Mňa nenapadlo vôbec mu povedať aby si odomkol a šiel dnu. Neviem proste keď som im dávala tie kľúče vedia že ich majú pre prípad núdze.

subartic
18. okt 2024

Ku mne dospelé deti chodia tak že sa mi zjavia vo dverách. Som tomu rada. Nikdy pre nich nie je nevhodná doba. A to som matka , ktorá nikdy nebola žiadna kvočka. Ani pre mojich rodičov ,ale tí sa mi ohlásia . Ale ani keby sa mi neohlásili asi by mi to nevadilo .

autor
18. okt 2024

@ouwecka mam knihu o manipulátoroch Ano. Dakujem

autor
18. okt 2024

@andreatytler ja som k nej nikdy neprisla na navstevu bez ohlásenia čiže o spaní sa myslim ani nemusíme baviť. Ani ju nechodim vyžierať, varíme si normálne doma 🙂 viem ze sa nezmení… to je manipulatívna matka a využíva vsetky svoje techniky. Ona je mama a tym pádom moze vsetko a vidim ze viaceré ženy to maju tiez takto vsugerovane

andreatytler
18. okt 2024

Ha, ha. tak to je ked clovek nepouziva dlzdne a makcene... Ked som povedala ze ci nechodis spat do rodicovskeho domu, nemyslela som prespavat cez noc ale ze ides spat (naspat) do rodicovskeho domu na navstevu.😀

Ja by som ju poslala domov ak by mi jej neohlasena navsteva rozhadzala den, ako ked pises o tom ze syn by mal problem si robit ulohy. Jedna vec je byt slusny a chciet mat dobre vztahy s rodicom a druha vec je si nechat koli slusnosti vyrobit nervy.

autor
18. okt 2024

@andreatytler Ahaa som citala rozospata aj tak este ale nie nechodim ani späť ani spat..Ved tam uz nebyvam čiže idem iba ako ohlásená návšteva
Ved práve presne ako pises ze jedna vec podriadzovat ss dozitovne rodicom a druha vec nechat si ničiť súčasný rodinný zivot

0silvia0
18. okt 2024

podľa diskusie vidíš, že sú také, ktorým zjavenie matky na terase by nevadilo, iné by sa zľakli, iné by otrávene si pomysleli, že čo zas chce.
Ako to ty cítiš, je v poriadku. Ja mám rodičov rada, ale my máme zaužívané, že sa ohlásime pred návštevou. Veď môže mať jedna alebo druhá strana na pláne niečo iné, tak sa nebudeme predsa brzdiť. Ty si teraz na pn, to je iné, ale ako som už písala, keď mama k tebe príde a tebe nevyhovuje pri nej sedieť a vykecávať, normálne jej povedz, mami sadni si, dorobím s dieťaťom úlohy a potom sa ti budem venovať. Alebo si skús tento článok s Jankom prečítať ty, ja zatiaľ umyjem riad. Prispôsob si to sebe ako to tebe vyhovuje.

kathhii
18. okt 2024

Mamka nie, ale svokor,pekne mi s tým lezie na nervy... Máme veľké francúzske okná od terasy, a samozrejme že keď príde tak nakuka cez terasu dnu... Keby zaklopal normálne ako všetci ostatní na dvere nepoviem... Bolo mi to vrcholne nepríjemné, keď som kojila, alebo som bola ešte o 11 v pyžame lebo novorodenec...
A vrchol je, že všetci ostatní idú dnu normálne cez dvere a on večne cez terasu chodí dnu, potom tak chodia aj deti a vláčia mi bordel do obývačky... A keď chodí hore dole tak večne nechá dvere na terasu dokorán...

autor
18. okt 2024

@0silvia0 jasne tak ona ked pride samozrejme ze nehodim vsetko z rúk a nejdem jej prvé co zalievať kavu… lebo ona sadne na gauc a čaká.. uvidime odkedy som napisala tento prispehok tak nebola🙃

autor
18. okt 2024

@kathhii moj svokor robi presne to iste😂😂😂😂prejde okolo dverí akoby neexistovali a rovno dozadu a cez terasu dnu. Neznášam to. A este ked je v montérkach

kathhii
Autor odpoveď zmazal
lenka.25
18. okt 2024

Mamina ma kľúče od nás . Ja som jej zas veľa krát povedala , že na čo zvoní , veď nech si otvorí , ale teda pokial to nie je už večer , by mohla hocico vidieť 😂. Ešte nikdy si ale neodomkla sama pokial sme doma . A príde sem tak tiež len tak , lebo išla napríklad z obchodu , alebo nieco dobre navarila/ upiekla a doniesla nám . Ale mne takéto veci nevadia , decka sa jej vždy potešia a aj keby sme mali návštevu , väčšinu našich kamarátov ju pozná , tak by si k nám prisadla a debata by pokračovala

zabka2019
18. okt 2024

Svokra so svokrom chodili pravidelne vyklopkavat na terasu zo začiatku. Neskor sa nam narodila dcéra, a posledna kvapka bola ked stali za oknom a hľadeli na nu ked sa hrala na zemi.... Nalakala sa ich tak, ze revala skoro 3 hodiny... Dobre dva mesiace som ju mala na sebe nalepenu ako kliešť, lebo sa bala doma sama hrať.... Ale našťastie zasiahol moj muž, riadne im nadal... Chvíľu bol kľud... Neskor to skusal este svokor par krát, ale tvárili sme sa ze nepočujeme klopanie... Pochopili konečne, a zvonia pri dverách... Ale teda trvalo to peeekne dlho...

0silvia0
18. okt 2024

@zabka2019 mi to pripadá ako keď k mojim rodičom jeden čas chodil vyklopkávať na terasu bažant. Prišiel, klopkal na terasové okno. Ako od rodičov a svokrovcov dosť nevhodné, očumovať niekoho kto o tom nevie.
Pointa: to zviera nevie prečo to robí, ale dospelý človek aby sa takto správal?

isabella15
18. okt 2024

tento problem je aj u nas , len toto zvykne robit moj oco, mamina ta sa zvykne ohlasit. Zijem sama s detmi a dedo si zvykne prist kedy sa mu zachce a casto dost nevhod. Nepaci sa mi to ani mojim detom.

andreatytler
18. okt 2024

@zabka2019
@0silvia0 Hej, vyslovene pridu ocumovat. Preto idu rovno na tu terasu, lebo tam mozu nakuknut dnu, ale tvaria sa ze klopu, tak ich clovek nemoze obvinit ze prisli ocumovat.