Čo mám robiť? Som v 24tt, som u priateľa, ktorý sa nechová pekne a nemám kam inam ísť
Chova sa kumne jak debil .. nemam bohviejaku dobru rodinu a k otcovi ist nemozem lebo ma vlastnu a ma tam nechce a k mame ist nemozem .. do prace ma teraz nevezmu .. a s nim to je katastrofa kazdu chvilu mi vyhadzuje moju rodinu na oci ze jakeho mam oca matku a ze som jak oni a vsetko pritom taka niesom .. a este jak poukazuje nato ze ja mam velke hovno on ma byt pracu a vsetko a ze ja by som mala byt ta co sa ma zmenit ja uz dalej nevladzem ked je doma sa mi nevenuje a ked uz hej tak viete co cce mna to uz tak nebavi boze chran neupracem abo nezrobim co cce tak je zle .. len on nechape ze zozaciatku kym sme si dali pauzu som musela odyjst tusim v 4 mesiaci som bola a tak som sa vratila ze sa zmenim ja aj on ale on len pride urobi vsade bordel ked ja chcem aby sa mi povenoval tak je unaveny ale ked mu pridu kamarati abo ide k susedovy aj 3 hodiny sa vie vykecavat .. vela mi slubuje a nic nedodrzi a ked dojde na nejaku kemu tak on nieje ten co by sa mal menit sak ja tam ccem byt tak iba ja musim lebo on ma kde byt a ked mne sa nieco nepaci sa mam pobalit a vypadnut .. ja uz neviem co dalej .. mam pre klud mu robit psika alebo co ja uz fakt neviem .. aj ked sa snazim nic mu nevyhovuje a ked som varila sa vsetko vyhadzovalo lebo som mu dala a on ze neni hladny ze zje potom .. potom ajtak neje a ked hej ta sladke kokocinky z obchodu salatiky a bla bla tamto ne pritom to tak velmi chcel a itak to obschlo .. a tak to je furt ja navarim a bud to nedojeme lebo sme plny s toho co nakupil somariny v obchode alebo alebo to nezje bo neni hladny a
Ja nechápem kde by chodíte na takýchto debilov a už vôbec nechápem na či si s nimi robíte deti 😲😲
Poprosím autorku diskusie o slušne vyjadrovanie sa! Inak zmažem celú diskusiu! Ďakujem za pochopenie
Krízové centrum
Príspevok pri narodení plus možno dávky/treba zdvihnúť riť a riešiť na úradoch a nie na MK
Adopcia ak si decko a nie si schopná sa zmeniť alebo sa nevieš postaviť sa na vlastne nohy asi toto bude najlepšie nie ani tak pre teba, ale hlavne pre to malé bo ak ma žiť s vami dvomi tak to bude chudiatko
A na margo, ze ho miluješ...to fakt? Ak áno nechápem čo tu robíš...Ja svojho muža milujem a teda nemám ani potrebu žiadať o radu co mám robiť vo vzťahu keď toto ci toto.
Rady pre dobro dieťa su vyššie a pre teba len dve:ak si sprostá ostanes s ním a ak nie tak urobíš kroky vyššie pre dobro baba a možno aj tvoje...
@klara221218 a ty si na PN-ke alebo nezamestnaná? Veď keď si pracovala tak musíš dostávať pnku alebo príspevok v nezamestnanosti... Ja by som ho začala ignorovať a žila by som si svoj život, hoci v jeho byte. Prečo sa doma stresuješ čo bude keď príde domov? Veď nebuď vtedy doma. Príď až večer najedená a on sa môže strčiť. A bude na teba vrieskať? Tak buď to ignoruj alebo vrieskaj aj ty. Alebo sa mu vysmej do ksichtu či je to už všetko alebo ešte niečím ťa chce pobaviť. Choď si na kávičky s inými, pobehaj detské obchody a ignoruj ho...
A skús si preboha predstaviť ako budeš fungovať s ním v jednej domácnosti keď sa dieťa narodí...veď to babatenko plače či je noc ci deň, robí bordel resp.nestihas riadiť, variť....to potom uz co bude robit ten tvoj milaaašik???? Veď od nervov ta zozerie
@klara221218 no moja tak Ty si si pekne naložila. Keď k mame nechceš a k otcovi nemôžeš, tak máš dve možnosti. Nájsť krízové centrum alebo zaťať zuby a krok... Čo si si navarila, to si aj zješ....
teba tušim neche nikto nikde, zamysli sa nad tým. alebo čo za rady vlastne očakávaš? akože poď bývať k nám bude nám spolu všetkým dobre?
Ja rozumiem, ze sú aj jednoduchí a zaoatalí ľudia. A na dieťa by sa tiež mali robiť IQ testy. Ty si akože nad čím rozmýšľala, keď si s ním liezla do postele? Veď predtým to bol darmožráč a ty si ho obhajovala. Teraz má peniaze, ale hold smola - on je sám sebe pánom a nehnevaj sa, takú sliepku žiadny normálny muž nechce. Iba ak na sex. Ja rozumiem, že asi si si to neuvedomila. A tie vaše rodinné vzťahy... Hm... Nepoznám nikoho, kto by bol normálny a NIKTO z rodiny s nim nevychádzal, nikto mu nepomohol, nikto ho neprichylil, nikto ho nevypocul. Ak je to tak, že naozaj nemáš nikoho, tak to si si dievča pekne pokašľala život, ak si si dokázala rozbiť vzťahy s komplet celou rodinou. Ale je zjavne, že veľa sebaúcty si nepobrala, takže si išla s tým, pre koho si bola "dobrá" a to je henten kretén. Máš kam ísť. Krízové centrá sú bezplatné, pozri si to na nete. Prečo, keď nepracuješ, nedostávaš dávky v nezamestnanosti? Však si sa musela nahlásiť na sociálku, že už nemáš prácu. A keby si tam poriadne chodila, tak by ti aj našli inú prácu. Robila si vo fabrike? Ok, pre tehotnú nebezpečné. Všade je kopa obchodov. Prečo si nepošleš životopis do nejakého obchodu? Nemusíš byť na kase, dokladala by si iba tovar. Pripadne si nájdi prácu v sklade nejakého eshopu, kde budeš baliť objednávky. Nič kognitívne náročné. Ale myslím, že nehovoris pravdu, ak tvrdíš, že nemôžeš robiť a nemáš peniaze. Ak by si naozaj nerobila, musela by si byt na úrade. Odvody za teba kto platí? Ak si sa neprihlásila na úrad, tak budeš mat vysoké nedoplatky na zdravotnom a sociálnom poistení a v nemocnici neporodis, lebo na to nebudes mat zo zakona nárok, keďže si neplatis zdravotku. Prihlás sa na úrad práce, nájdu ti aspoň robotu na dohodu a budeš tam do pôrodu a potom pôjdeš na materskú. A na krízové centrum netreba peniaze, však to je charita. A ak áno, tak určite nie veľa. Ale poradím ti to, čo tu už aj padlo - ak sa naozaj nevies postaviť na vlastné nohy, tak daj dieťa na adopciu. Niekto roky čaká na v poradovniku na vytúžené dieťa, ktoré bude milovať bez hraníc a dá mu všetko. Ty, ak si v takomto stave, nedáš dieťaťu nič. Bude lepšie obom. A potom si dávaj pozor, s kým sa zasa zamotas... Vieš, keď už budeš slobodná matka, horšie nájdeš niekoho normálneho k sebe a životom sa budeš veľmi ťažko predierat bez peňazí a s dieťaťom na krku. Skús spraviť aspon nieco pre seba a niečo pre to dieťa
OMFG.. to je to najslušnejšie co ma pri čítaní tohto celého napadlo 🤦🏻♀️
@klara221218 vieš, nie si prvá ani posledná, čo si upiekla dieťa s idiotom, tu na MK by sa dali prehadzovať vidlami. Ale keď už je to na ceste, daj sa dokopy a niečo urob. Či chceš aby z toho malého vyrástol ďalší s prepáčením duševný kripel ako ste vy dvaja? U vás sa to asi dedí z generácie na generáciu, ale našťastie žijeme v krajine, kde ženy nie sú uviazané za nohu k radiátoru a musia byť ticho, inak dostanú trest. Bohužiaľ, veľmi pochybujem, že si z toho všetkého, čo ti baby napísali, niečo vezmeš. Tentoraz budem rada ak by som sa mýlila.
Ten tzv. bezpecak Ta nemoze ako tehotnu vyhodit z prace. Nieco tu nesedi.
@elementissa no ako tehotnú v 24tt ju už určite nikto nezamestná, jedine tak po známosti, moj syn si teraz hladal brigádu v obchode a hned prvá otázka pre ženy v dotazníku je ste tehotná? a jasné, že tehu nezoberú
Boze,ked citam ako zijes aj ty,ako sa vyjadrujes,ako si si dobrovolne posrala s takym blbcom zivot tak mi ta ani nie je luto.len toho dietatka 😥 bude mat s vami peklo,nezasluzite si ho.
@beky1813 pred otehotnenim som nepracovala lebo som nemala 18 sice pracovala som na cierno ale 1.80 na hodinu by ma neuzivilo na mesiac a dvihnut mi nechcel a na zmluvu mi nechcel dat ani minimalku a tak som si nasla inu robotu ked som mala 18 ale tam odrbavali o peniaze a tak sme isli byvat sem a tu ma vzali do tej firmi k nemu ale tehotna tam pracovat nemozem a z firmy ma prepustili lebo som tehotna .. a bola som len cez jednu agenturu a este ani skusobna doba mi nepresla taze nanervy ...
Rozmysla si mala predtym. Teraz je neskoro.
@klara221218 ved si pisala, ze si zarabala krasne vo fabrike a zrazu pises toto? Cize ty nemas ani 20? To vela vysvetluje
@nika3136 hysterka som ale leen trosicku a viem nehovorim ze som bezchyby a tu kavu mu robim dobrovolne a ked mu ju donesiem poviem ze tu ma kavicku mu dam pusu tak sa ho opytam co by este chcel abo ked viem urobim to ale potom jak pozerame telku a sa zacnem viac tulit alebo s nim rozoberat nejake veci tak ma ma bud na haku alebo jedine co e rozoberat alebo ocom rozpravat je jeho robota .. ked mu rozpravam ze male kope abo co ho to nezaujima ale to kto vo firme co robi abo co ma oblecene ho zaujima strasne sa pred vsetkymi vytahuje ze ma peniaze ze v kazdej praci sa vytiahol behom 3 mesiacov na poziciu majstra abo koordinatora a tak ale bozechran ja spomeniem daco co sa tyka mna abo mojich zaujmou uz je zle .. uz ho nic nezaujima a ked nechce nic preberat tak sa aspon tulim alebo sa mu venujem a vecinov to dopadne tak ze ma oddrbe jak psa a vsetko je v riti .. a potom ked som smutna a nechcem to rozoberat lebo viem ajtak jak to dopadne tak mu racej poviem ze nic sa nedeje ze je vsetko v poriadku a tak sa urazi bo vie ze nieje a jak mu poviem co ma trapy tak zase steka .. ja uz neviem nemam ani chut zit jake to je a to ci sa dokazem vzdat dietata netusim ...o jedno dieta som uz prisla nie svojou vinou ale toto si uz nedam aj ked si vela krat hovorim ze sa bude mat inde lepsie .. ja viem ze budem dobra mama dat lasku dietatu je to najmenej a ja strasne prejavujem svoje city aj to mu vadi
Ja som celkom optimista, ale do pôrodu v tejto situácii podľa mňa už nestíhaš zorganizovať žiadne normálne podmienky pre to dieťa. Predpokladám, že to musí byť hrozne ťažké, ale uvažovala by som mu dať to čo nemôžeš a to pomocou adopcie...
@beky1813 ved zarabala kym ma nevyrazili lebo som tehotna inu poziciu premna nemali a bola som cez agenturu
@bluka2 ja sa toho dietata nedokazem vzdat ak sa neda naz vztah doporiadku tak asi bude dobry ten utajeny porod ale ja sa potom asi zosipem
@klara221218 Prečo ste si vôbec začali s takým debilom? Neverím, že sa nevyfarbil už v prvých mesiacoch vášho randenia, ak bolo randenie. Treba rozmýšľať hlavou, kým si s niekým začnete či nebodaj otehotniete.
@klara221218 poviem ti takto, radšej ty zosypana ako nešťastné dieťa.
@klara221218 Ježiš, oplieskaj mu všetko o hlavu a choď od neho preč
@asia83 rodina o nu nestojí a treba niekde bývať a jesť, niektorým to je jedno aké ma chlap povahové vlastnosti hlavne že ma byt alebo chalupu ,nasťahovať sa bez penezííííí ,s pár handrami a potom nadávať na chlapa a jeho rodinu Že si ju nikdo nevážííííí . za posledný rok čo tu čítam rad radom takto tie mladé baby robia , a do roboty sa nedá chodiť diskusia včera tak tiež zmazaná . ono aj ten chlap príde na to čo chce od života a potom to takto dopadá .
@klara221218 a preco si teraz bez penazi a nepoberas aspon pn?

Chod do krizoveho centra