Čudné správanie svokrovcov pri návšteve: Vaše skúsenosti?
Zienky boli sme pred casom na navsteve u muzovych rodicov...nerada tam chodim, pridu mi velmi cudni...ponukli nam vianocne pecivo, oplatky atd...dali sme si trochu z tych vianocnych kolacov a vravi muzova matka po case ze este sa ponuknite ale tieto a tieto druhy uz nam nejedzte ze tie mame radi my...akoze citila som sa riadne trapne ze som sa vobec niecim ponukla...rozpravala som sa o tom aj s muzom ze mi je proste neprijemne tam chodit kedze on este na vianoce tam chce ist a ze jemu to s tymi kolacmi az tal blbe nebolo...co si o tom myslite? Ved ked mam navstevu a nieco jej ponuknem tak jej nepoviem ze ale uz to nejedz...
Spomenula som si na jeden vtip, či scénu z nejakého filmu. Tiež tam takto gazdiná núkala, núkala. A hosť hovorí- už si neprosím, už som mal päť. A ona na to láskavo: Mal si sedem, ale kto by to rátal... 😁
Tak to je trápne. Asi nejaká jednoduchšia žena. Tak už keď do si vybrala takú rodinu, lebo s mužom si si aj rodinu vybrala, tak sa už len obrniť trpezlivosťou, lebo to určite neskončilo len týmto.
Ja som nemala taku skusenost na navsteve, teda na nic take si nespominam konkretne co sa tyka kolacov, ale jeden rodinny prislusnik mal do zvyku ked nalieval malinovku alebo stamperlik naliat a odlozit flasu so slovami "nie je mi luto ponuknut vas, ale tak ubuda no". Viac nenalejem. Takze tam si clovek musel priniest svoje, ked nechcel sediet na sucho.
Mne poslala po otcovi jeho nova zena keksiky v krabicke s tym, ze z original 8 kusoveho balenia 3 chybali. Tak som si utahovala z nej pred otcom a on jej zavolal sa spytat, ze co to a dal ju na odposluch, co ona nevedela. Tak zacala nieco ze, sak no a co schmatla som co bolo pri telke na stoliku a co? Tak ja jej na to pohotovo do telefonu ze to nic, aj ja ti posielam nieco, ale bude z toho chybat tak sa necuduj.
Tak aj bolo. Dostala dezert, z ktoreho som zjedla 4 kusy a poslala jej po otcovi.
Viac mi uz nic neposielala 😉
@deborahzelenkava 😁👍
Zasa téma svokra 😜......zvyknes si.Svokre nič nepomôže, ona je proste skúpa a nevie sa spravat. Tamtie koláče boli asi drahé a ona sa s nimi nebude deliť, len sa chcela pochváliť.
Ono to zjavne pri koláčoch neostane...čím prijmes reality, že je SVOKRA, tým menej budeš sa tým zapodievať.
Inak osobne by som sa cez toto preniesla, pousmiala v duchu a chodila ďalej, to mi príde zas extrém také že nechodiť k muzovym rodičom - sú horšie veci. Viac by mi napr vadilo keby tie koláče vyložila už pred malými deťmi a akoze vysvetľuje dieťaťu že tieto sú babkine tie nejedz ? ....mne svokra tiež vie zahlasit niečo čo mi není príjemné, lenže deti tam strašne radi chodia a ona deti tiež zbožňuje takze chodím bežné aj sama bez muža keď nemôže a dohodneme sa. Ale kvôli sebe určite nie ale kvôli deťom 😀
@cyberk toto dom aj ja videla :DD
autorka, nerieees.. takato vec za to ani nestoji :DD tak ti uprimne povedala, ze tieto chcu pre nich a hotovo.
Možno to berú ako humor , ale vtipné to veru není.
Takých vychýrených dobrôt napečiem vždy viac a návšteve ponúknem vždy to, čo mi nebude chýbať. A nehovorím o tom.
Keď sa pozriete na vzorku ľudí, musíte vidieť, že je tam značné percento neohrabaných.
Hod to za hlavu a hlavně tak moc neprezivaj. Povedz: "skutočne sú výborné! " a zober si.
Áno, podľa mňa je hlúpe dať hosťom na stôl niečo, na čo upozorním aby si nebrali.
Tak tak toto je iná liga. 😂😂😂 Nabudúce si prineste vlastnú dozu s koláčmi. 😂😂😂
Da sa to pochopiť rozne. Ja si viem predstaviť,že keď blízkym niečo dávam na stôl,viem,že osoba A,ma rada orechové,osoba A sa tam nenachádza,prichádza neskôr,v iný deň,tak osobe B poviem nezjedz jej to,ako poznám osobu B,zozrala by tie prvé🤣🤣. Ale píšem o najbližších,čo svokrovci mohli autorku tak brať.
@cyberk fuuuj tak to ma riadne naplno. 🤢 Ako toto keby som videla tak rovno hodím šablu. Ktovie koľko krát to už takto odkladali naspäť. 🤮
U nás v rodine tiež taká chuťovka... Zvyšnú strúhanku a múku v ktorej obaľovala surové mäso kľudne zosype naspäť do dózy a počká takto do ďalšieho vyprážania alebo pečenia koláčov. 😱🤢

Ja som raz bola na návšteve vtedy ešte nie u svokrovcov. Potenciálny svokor ma posielal hore do komory, že svokra niečo piekla nech sa idem ponúknuť (ona nebola doma) Mne to bolo trápne ísť sa niekomu kutrať v komore. Odmietala som, on stále tlačil choď a choď. Nechcel som sa ho dotknúť tak som teda išla. Našla som komoru, zobrala jeden koláč a išla naspäť za nimi a v tom vošla do kuchyne oproti svokra ktorá sa práve vrátila. A vidí ako ja rýchlo cupkám z komory s koláčom v ruke. V šoku na mňa pozerá a pohrozí mi prstom že "no no no". 🙈 Trapas ako sviňa, to nevysvetlíš. Myslím že to bol začiatok nášho "pekného" vzťahu. Niektoré veci proste musíš brať v balíčku. Neporiešiš to nijako. Iba rozvodom. A niekedy ani takto nie 🤷🏻♀️