Dá sa vychovávať s nevrlým partnerom?
Dá sa vychovávať deti s partnerom, ktorý má k vám nevrlý a nepriateľský postoj?
Chcem, aby sa vyjadrili len ženy, ktoré si tým prešli. Kedy a prečo sa takým stal si odpustite komentovanie. Ďskujem.
Jednoducho sa stal takým (nebol taký pred deťmi).
Aký to malo dopad na vaše deti a ich vnímanie vás ako matky a celkové správanie detí? Dá sa to vôbec s takým človekom deti vychovávať?
@maickamf boli ste po odchode vy ako deti ešte šťastné, či ste sa z tej bolestivej straty vylizovali do dospelosti? Pamätáš si potom ešte smiech a spoločné chvíle s mamou po odchode?
@januska12323 prosím ťa, chcem vyjadrenie žien ktoré si tým prešli. Odídeme neboj sa.
je to manipulátor.on od vás neodíde,on potrebuje obeť.Ty musíš odísť.Ale bez toho,aby si mu to oznamovala...
Tvoje deti teraz trpia a vašim odchodom nezažijú žiadnu bolestivú stratu. Všetkým sa vám uľaví, ver mi.
Vaše deti trpia už teraz. Myslíš, že keď budú toto do dospelosti zažívať, tak sa z toho vylížu? No nie. Áno, možno budú mať nejakú traumu aj z vaseho rozvodu, ale vždy je odísť lepšie riešenie ako sa nechať ponižovať od cloveka, čo by mal byť vám najbližší. Teraz su deti malé, ale zacne to robiť aj deťom. On od teba neodíde. Lebo jemu v podstate nič nechýba. Je o neho postarané, čisté oblečenie, navarené, ma si kde zat*tkať, má priestor na vybitie frustrácie… jeho netrápi, čo tým spôsobuje vám. On je v pohode, má všetko, čo potrebuje aby viedol spokojný život. Toto nie je láska ale vypočítavosť. Ja síce nemám skúsenosť z odchodu, ale ako dieťa rodičov, čo mali asi podobnú dynamiku vzťahu ako vy dvaja, aj keď možno to nebolo až také a nikdy sa nerozvieldi ti poviem, že som si celé detstvo priala aby išli od seba a nezaťahovali ma do svojich sporov, pretože to pre mňa ako malé dieťa bolo veľmi vyčerpávajúce.
@lavender94 nerozumieš môjmu príspevku. Ja s ním nezostanem. Len si chcem prečítať vaše skúsenosti. Prečo myslis že to začne robiť aj deťom? Ja úplne rozumiem a vnímam, že spolu nezostaneme. Všetko čo si vymenovala pri mne nemá. Jesť čo som navarila väčšinou odmieta a ostatok tiež nemá u mňa, takže nechápem prečo sa odmieta dohodnúť.
Deti rastú, dozrievajú a múdrejú. Časom ich začne vnímať ako súperov a konkurenciu, tak im bude robiť to, čo robí tebe teraz - podkopávať im sebavedomie, aby sa on doma cítil ako ten naj vo všetkom. Preto to časom začne robiť aj deťom.
A nemáš bratov, ktorý by sa mu odplatili za jeho správanie a kopance? Ty potrebuješ "ochranku", ktorá naučí tvojho muža slušnému správaniu a každú facku mu vrátia štvornásobne. Mala by si prebrať velenie a nie vždy odchádzať mimo, keď jemu prepne. Veď ho prepni ty.
@zuzitko74 je to tak vždy? Máš to od psychologičky?
@loliki ja nepíšem o fyzickom násilí, či myslíš obrazne?
Nie, mám to od psychiatričky. Ale nepýtala som sa jej, či je to tak vždy.
@zuzitko74 👍. Ja dúfam, že aspoň stretávanie zvládne.
Kto?
@zuzitko74 otec naśich detí.
Ahoj, ak mas chlapca, tak po case sa chlapec bude k tebe spravat ako tvoj partner, a jeho vztah k zenam bude tiez taky, nevrly a nepriatelsky lebo si bude mysliet, ze to je norma.
Ak mas dievca, tak dievca si najde takeho partnera-nevrly a nepriatelsky, lebo to bude pre nu norma.
Takze nie neda sa, ani ak sa detom sprava normalne, oni vedia/vidia/pocuju/vnimaju aky je vas vztah.
Ja mam syna, a ked zacal pubertu, tak sa ku mne zacinal spraval ako jeho otec. Po rozvode sa zmenil k lepsiemu.
@mira0611 ten príklad ako sa k sebe doma chováme, deti veľmi čerpajú z toho.
Ja by som povedala,že v tomto vzťahu nechce byť, ale chce bytv tejto domácnosti. Ak nemá rád a neváži si matku svojich detí, nebudú si časom ani detí jeho.
Ano, a inac ja som ten rozvod velmi chcela, dokonca som sa nan aj tesila, ale ta spokojnost, to stastie neprislo. Skor som sa citila prazdna, bala som sa aj buducnosti, ale vsetko dopadlo dobre. Synovi je takto lepsie, ma klud a pokoj a aj on je vyrovnany, samozrejme je v puberte, takze s porovnani s tou neistotu v ktorej zil, je mu teraz 100x lepsie. Povedal mi uz viackrat, ze mu nevadi, ze sme sa rozviedli a je mu takto dobre.
Deti inac zivotne zmeny beru celkom v pohode, skor my dospelí panikárime.
Nie neda a treba to ukoncit cim skor. AJ deti to pochopia a riesila by som to prave kvoli nim. Aby nezacali otcove spravanie kopirovat napriklad, pripadne to povazovali za nieco normalne a ze takto sa ma otec spravat...
Poviem ti na rovinu, mala som partnera, ktorý má posledné roky s ním zhadzovali pred deťmi, zdrbaval za nedovrety šuflík, za hračku na stole, za topánky na zemi, posmieval sa mi, vravel pred deťmi, aby som sklapla, zavrela hubu atď. ako bonus aj vela píl. Na to aby som posudila, že takto nechcem žiť a nechcem aby takto vyrastali moje deti, som nepotrebovala nikoho odobrenie. Odišla som s troma deťmi, najmladší mal 4,5 roka, dievčatá 12 a 15. Jasné, nebolo to ľahké, financie na hrane. Ale ten božsky kľud...Doteraz si to užívam a to sme už ôsmy rok preč. Že si môžem robiť veci ako ja chcem, kedy chcem, a deťmi sme v pohode, nikto mi nevtlka do hlavy, že som nemožná. Si dospelá osoba, snáď vieš posúdiť, čo chces či nechceš v živote pre seba a deti. Alebo len nevieš nabrať odvahu a odkladas to?
Autorka, mám to doma podobné. Ak Ti bude niekedy ťažko, kľudne napíš, myslím, že v hlave riešime úplne rovnaké otázky, pochybnosti, obavy. A naštuduj si niečo o narcistickej poruche osobnosti, myslím, že potom mnohé pochopíš. Keď Ťa uráža a ponižuje, opakuj si, že to nie je o Tebe, nie Ty si tá zlá, to všetko je iba v jeho hlave, to on má problém. Mrzí ma, čo prežívaš a posielam Ti na diaľku aspoň objatie. My ženy sme silnejšie než si myslíme, teraz je dôležité ochrániť naše deti. Aby sa raz nechovali k svojim partnerom ako k odpadu ☹
Ak chceš, aby si tvoje deti v budúcnosti našli rovnakého nevrleho partnera, tak da .

Nepýtaj sa prečo on neodíde ale prečo neodídeš ty?