Dali by ste šancu vzťahu so ženou, ktorá bola znásilnená?
Nedávno som sem písala ohľadom toho, že som v minulosti bola znásilnena a riešila som či to dotyčnému povedať. Povedala som a dal mi najavo, že ma nechce pretože nechce aby ma niekto videl a pozeral sa na mňa s tým, že ma dostal ľahko.. neviem ako reagovať..
no aspon si sa hned na zaciatku dozvedela jeho charakter a mozes mu dat pa-pa ... Normalny chlap co lubi neodskoci od teba akoby si mala lepru, ale naopak bude rad, ze mu natolko doverujes, ze si sa mu priznala a este naopak moze niektore svoje spravanie a ciny zmiernit tak, aby ti to nijako nepripominal a bol u teba oporou a ne spustacom zlych spomienok.
@egonsk tomuto som bola asi len dobra ako sexuálny objekt a keď zistil ze ma niekto použil takým spôsobom tak som mu prestala chutiť 🙂 k tomu keď mal ešte čakať.
Nie, to vobec, bola si len sexualny objekt a nechcel taketo veci riesit, lebo vysledkom by nebol bezstarostny sexualny vztah ale nejake citove tahanice. Tamto o tom jednoduchom podlahnuti bola len vyhovorka.
@dadis suhlasim. Aj v tej teme som ti radila nepovedat, bolo tam kopec read flags, nemala si .nom doveru a sama si pohybovala o nom. Vzdy daj na intuiciu a nezdoveruj sa s niecim tak intimnym hocikomu. Zaroven som radila hod na terapiu - to stale plati. Vlastne si precitaj rady z tej temy a vzemi ich k srdcu. Tento chlap bol len idiot ktory ti dal lekciu... 2x premyslaj s kym travis cas a koho k sebe pustis
Vysvetlila si mu ako k tomu došlo?
Že to napríklad nebolo v noci kde si nebola sama na diskotéke v podnapitom stave alebo u neho doma atď, atď atď?
Vysvetlila si mu okolností?
Ak si v takom prípade ti povedal, že si môžeš za to sama, tak je to blb.
@lenkakravcova prečo má žena vysvetľovať okolnosti znásilnenia? istým spôsobom to vyznieva ako obhajoba. čiže ak to bolo v noci, je to prijateľné? čiže ak mala dlhý kabát a čapicu na hlave, je to prijateľné? ak nebola nalíčená, je to prijateľné? čiže znásilnenie netreba odsúdiť hneď ale treba sa obhájiť?
@victoriab keby bol znásilneny muž, nemal by to tiež vysvetliť?
Alebo inak ponížený? (Dajme tomu vyhodený z práce zo dňa na deň).
Myslím, že je vhodné vysvetliť okolností.
@autorka Ja myslím, že tie okolnosti sú veľmi dôležité.
Ak bola znásilnená žena len tak keď sa vracala domov večer, normálne oblečená, normálne bežne vyzerajúca.
A úplne iné je ak bola znásilnená, keď sa vracala o 3.00 z diskotéky v podnapitom stave v minisukni s cudzím mužom do jeho bytu.
Neznamená to, že ten muž je zrazu nevinný. To vôbec. Ale v tom druhom prípade tá žena nesie určitý podiel viny na tom, čo sa jej stalo. Lebo bola minimálne hlúpa, že nerátala s tým že keď ide s nejakým mužom do jeho bytu v noci, tak asi nebudú čítať rozprávky..
@lenkakravcova sorry ale tento tvoj posledný komentár mi odpálil dekel. čiže vinná je, lebo má minisukňu? really? takže chlap keď si dá tesné rifle a ja ho znásilním, bude vinný on lebo má smolu že mňa tesné džíny rajcujú? tebe už ozaj? sme zvieratá bez kúska sebaovládania? prepáč, ale ja nemám slov. snáď teda moslimky nikto neznásilňuje, keď sú zahalené od hlavy po päty, to sú múdre ženy, berme si z nich príklad. končím túto diskusiu s tebou, lebo tvoje názory sú mimo môjho pochopenia a sorry, ani ich nechcem pochopiť.
Je uplne jedno ci bol den,noc alebo spln mesiaca. Takisto je jedno ci bola naha, vyzývavo oblecena alebo bola zababusena od hlavy po paty, vi triezva ci opita. Je to jedno. Aj keby bola na mol a len v tangacoch u neho doma nikomu to nedava pravo ju znasilnit. Nikomu. Teraz len preto ze zeny su zeny nemozu ist na diskoteku alebo mat saty lebo tym.lakaju muzov ? A vlastne muz chudacik je nevinny ?
Autorka. Nemozes zato. Nemusis riesit a nemusis sa obhajobat. Za Znásilnenie hadam nemoze zena. Ty si obet on je vynnik. Bodka. Vobec si to neber k srdcu prosim ta
mne to nevysvetľuj, aj to evideť nepotrebujem. za mňa je chorý názor tuto lenky. ja presne viem rozlíšiť, kto je vinníka kto obeť aj bez toho. a odsudzujem to úplne bez akejkoľvek vedomosti ohľadom toho, ako sa to stalo. je mi to nesmierne ľúto, že si to zažila. ja by som takých chlapov vešala za gule do prievanu. prosím, nevysvetľuj to tu, nikto podrobnosti nepotrebuje. choď na terapiu a skús uzdraviť dušu, pomaly postupne.
"dobre" to bude jedine vtedy, ak si aj ty pre seba z toho do budúvna niečo vezmeš a chybu nezopakuješ.d ržím palce!
@lenkakravcova k tebe sa človek aj snaží byt empaticky ale ty prerážas dno už naozaj … chod takúto istú sracku povedať ktorejkoľvek obetí znásilnenia do oči, nech sa ti dostane spravodlivosti ;)
@yoxinka ako dlho jej trvalo, kým sa z toho dostala za pomoci terapii?
@victoriab To je mi ľúto, že už si bez dekľa.
Čítaj nabudúce s porozumením - niekde som nenapísala, že v takom prípade je vinná LEN žena. A popremýšľaj: muži nie sú ako ženy a ženy nie sú ako muži. Muži vnímajú sexualitu inak, než ženy. Muži pozerajú na ženy inak, než ženy na mužov. Skús si tieto vety prečítať pár krát. Prečo asi existuje Only fans pre mužov (s fotkami žien) a nie naopak? 🙂
@bonboniera možno by si ženy niektoré veci mohli aj priznať. Nehrať sa len na chudinky, keď niekedy (nehovorím priamo o autorke) sú vinné aj (a nie len, aby sa to neprekrúcalo) ony.
@enmery Ak je žena v islame znásilnená a bola oblečená normálne (slušne), tak mužovi hrozí trest smrti, takže netrep somariny nabudúce si over čo píšeš 🙂
autorka, pochopenie a 'odpustenie' ti neda nikto zvonka, pokial si ho nedas ty sama.. ty sama mas o sebe pochybnosti, ci za svoje znasilnenie nie si vinna, preto to potrebujes kazdemu vysvetlovat a cakat, ci ta s tym prijme a pochopi.. keby si sa prijala a pochopila sama, tak to uz nepotrebujes od inych.. nezozieralo by ta to a neriesila by si ohladom vztahu iba to, ci to dotycnemu povedat a kedy.. a netrapili by ta potom reakcie.. proste ak by niekto zareagoval odmietavo, len by si to presla s tym, ako ti aj tu pisu, ze by si bola rada, ze si sa zbavila hlupaka a nie so sebalutostnymi pocitmi "ci poviem, ci nepoviem, aj tak je vzdy zle a vzdy sa to obrati proti mne" .. ono vzdy je lepsie vyriesit si svoje problemy sama so sebou, ako pouzivat k tomu inych ludi.. ak chces pomoc, tak fakt vyhladaj tu terapiu, terapeut je tu na to, je to jeho praca, ale cakat v akychkolvek osobnych problemoch ci neistotach pomoc, podporu a pochopenie u partnera (myslim pochopenie a podporu, co ta ma nejakym sposobom 'vyliecit', nie normalny sucit) je nefer a nie je to dobry zaklad vztahu..
obuli ste sa tu do lenky viacere, nebudem obhajovat ziadne znasilnenie a myslim, ze sa iba vyjadrila tak, ze ste mali predtym uz crvene sukno pred ocami a nevsimli ste, ze ona len chcela poznamenat, ze clovek aj svojim vyzorom a spravanim moze u slabeho jedinca nastartovat nedobre spravanie/ciny, cize akt znasilnenia. Ak som dobre cital a chapal, tak pisala otazku ci to bolo vydiskutovane s danym chlapom a ak napriek tomu zaujal postoj aky zaujal, tak je blb. Nie kazdy ma dar vyjadrovania a nemyslim, ze by nieco mala v plane svojimi prispevkami obhajovat. Poukazovala iba na fakt, ktory plati vseobecne - vyzivave oblecenie a spravanie vedie ku zvysenemu riziku znasilnenia a tu teda isty udel na tom ci si to niekto pripusti, alebo nie, ma aj dana obet. Ten kto cestuje po svete vie, ze v niektorych statoch su rozne obmedzenia na verejnosti (oblecenie, alkohol) aj prave koli zamedzeniu takychto cinov.
Takze skuste sa najprv predychat a neodsudzovat ju hned za to, ze napisala to co napisala a tak ako to napisala, lebo na vsetmo existuje viacero pohladov a ona ako zena tiez dobre vie, ze aky udel v zivote nastane takym ohavnym cinom.