icon

Dali by ste šancu vzťahu so ženou, ktorá bola znásilnená?

19. máj 2024

Nedávno som sem písala ohľadom toho, že som v minulosti bola znásilnena a riešila som či to dotyčnému povedať. Povedala som a dal mi najavo, že ma nechce pretože nechce aby ma niekto videl a pozeral sa na mňa s tým, že ma dostal ľahko.. neviem ako reagovať..

lenkakravcova
20. máj 2024

@autorka Prevtelený asi nie je.. ale veľa mužov to tak proste vníma. Ženy by si to mali uvedomiť a nie sa nad tým poburovať alebo zatvárať pred tým oči. Keby si dala anketu mužom a opýtala sa ich tieto 2 otázky:

Je vinný len muž, ak znásilnil slušne oblečenú ženu večer na ulici?

Je vinný len muž za znásilnenie, ak žena bola pripitá a šla s nim na jeho byt v minisukni v noci?

Potom uvidíte tie odpovede. Treba sa niekedy pozrieť aj pravde do očí, aj keď je niekedy možno krutá. A nie, nie je to obhajovanie násilníka. Ten má byť stále rovnako potrestaný. Ale niekedy si treba uvedomiť, čo všetko zvyšuje riziko stať sa obeťou kriminálneho činu - a je vhodné sa tomu vyhnúť.

enmery
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
enmery
20. máj 2024

@kosicanka1 Povedz to Lenke, ona zase zdôrazní, že ak bola "žena slušne oblečená" je možno navine chlap, inak je to vina ženy, lebo bola "neslušné oblečená".

autor
20. máj 2024

@lenkakravcova musím ťa opraviť, pokiaľ viem tak OF majú aj muzi 🙂

reanda
20. máj 2024

@jozko_z_lesa asi nestretavas k.kotov, lebo nie si zena 🙂 .. chlap k chlapovi nema az tak casto dovod chovat sa ako k.kot.. mozno mnohi muzi, ktorych poznas a pridu ti uplne ok, sa tiez k svojim partnerkam chovaju ako k.koti

bonboniera
20. máj 2024

@lenkakravcova nemá cenu s tebou diskutovať, skús si raz a navždy zapamätať že obeť je obeť a vinný je VŽDY násilník. Aj keď chapem že tebe je asi nazorovo blizsie takto “pospinenu” ženu ukameňovať. Buď tej lásky a neuč toto svoju dcéru, nepotrebujeme toto zmýšľanie podporovať aj v ženách ďalšej generácie.

tamitamitami
20. máj 2024

@lenkakravcova Toto je taký strašný názor že až.......
Je apsolútne jedno či má žena na sebe plavky alebo lyžiarsku kombinézu, či ide z kostola o 10tej ráno alebo z diskotéky o 23tej večer. Je to vždy chyba tej chorej hlavy ktorá niečo takéto vykoná nikdy to nie je ani len troška chyba obete.
Ak sa niekto nevie udržať pri pohľade na nahé (sexy oblečené) telo tak sa má ísť liečiť.

bessie12
20. máj 2024

@lenkakravcova určitý podiel viny ?? Aj keby bola nahá, tak nemá právo sa jej čo i len dotknúť a nie to ešte znásilniť !!! Takým by som rezala, solila, rezala, solila a neskor zavesila za gule do prievanu a ufikla vtáka. Nic iné by si hajzel nezaslúžil 😤

bonboniera
20. máj 2024

@lenkakravcova ok práve som si prečítala tvoju poslednú správu, ty nie si žena ty si odpad, končím túto “diskusiu” s tebou

reanda
20. máj 2024

skuste si, zeny, nastudovat nieco z psychologie.. tema "ako si obete pritahuju svojich nasilnikov" .. zistite, ze to zas nie je len uplne vymysel 'choreho zaostaleho islamizmu', ze aj obet ma svoj podiel na tom, co sa stalo.. nepisem o vine.. to je take slovo, co cloveku zatemni mysel, ale skuste sa fakt nad tym trosku zamysliet.. prv nez tu budete pokracovat v tom velmi milom a ludskom "soleni a rezani a vesani za gule do prievanu" - (lebo to vobec nie je chory pristup, ze 🙂)
a nejde len o znasilnenie, ide o kazdy 'vztah' obet/nasilnik

autor
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
20. máj 2024

@enmery ty si sa vyjadrovala tak ako keby to tak malo byť podľa islamu. Iba to som opravila. to že ľudia majú chyby v rôznych komunitách si myslím rovnako. Nie každý kto niekde žije, žije aj podľa náboženstva.

reanda
20. máj 2024

autorka - tak takemu, ktory by ma povazoval za necudnu, lebo nie som panna, by som uz just nic nevysvetlovala.. nemaj potrebu sa obhajovat pred ludmi.. nepotrebujes to..

lenkakravcova
20. máj 2024

Jooj zeny sa tu toľko nerozculujte nad mojím názorom. Ja ho kvôli tomu nezmením. Skúste sa opýtať svojich mužov (ak nejakých máte) presne tie otázky čo som písala vyššie (nepridávajte k tomu nič naviac) a sami uvidíte na odpovediach.

Myslím si, že rozumný človek ak nechce, aby mu ukradli auto, tak si ho zamyká 🙂 (metafora). A keď ho nechá na verejnom parkovisku otvorené, tak musí brať v úvahu i to, že časť viny si za to nesie sám - a poisťovňa mu krádež nepreplatí.

janai1
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
autor
20. máj 2024

@lenkakravcova to iste si môžeme povedať aj o únose deti? Veď keď ide samé zo škôlky tak môžem očakávať ze ho unesú a mam to brat v úvahu a následne sa nemám hnevať, veď som si tým koledovala..

autor
20. máj 2024

@lenkakravcova nehnevajte sa na mňa, ale toto je až primitívne...

autor
20. máj 2024

Oprava * zo školy

enmery
Autor odpoveď zmazal
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
bonboniera
20. máj 2024

@jozko_z_lesa asi chcela docieliť to, že ak chlap odpovie, že je to vina ženy, tak je to predsa pravda 🙂

ns994
20. máj 2024

Bohuzial zijeme vo svete kde aj v dnesnej dobe sa znasilnena zena musi obhajovat ako kde s kym bola a ako bola oblecena. Za mna chore. Ano moze byt ze ked je zena vyzyvavejsia tak ju skor niekto znasilni. Ale ved aj to je chore. Preco stale zijeme v spolocnosti kde sa toto toleruje ? Ze si zeny zato mozu same ? Je v poriadku ked muz ide na disko ale zena nie ? Co su muzi zvery ze sa nevedia ovladat ? Budeme merat dlzku siat ? Velkost vystrihu ? A do urcitych cm to budr vina aj zenh ? A po uz len chlapa ? Vyssie tu boli prispevky o obleceni. Ze ake oblečenie mali znasilnene zemy. Ze tam bolp aj dieta a malo obyc tricko. A co take stripterky.. tie si o to koleduju ? Su hore bez ale kebh ju niekto znasilnil nenápadne ma jej povedta ze si zato moze sama a ze je aj ona vinnik

anyka2110
20. máj 2024

To mi pripomina jedneho mladeho influencera,ktory vo velkom rozsiruje,ze za znasilnenia si zena moze sama 🤦 🤦🤦 samozrejme ze ma nejake obvinenia zo znasilnenia...mozno len blbo reagoval...nechala by som to vychladnut a spytala by som sa ho to o par dni ako to myslel

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
20. máj 2024

Ešte sa z toho nedostala. Ale pomocou terapie začala o sebe a o tom, čo sa jej stalo rozmýsľať v úplne inom svetle a s úplne inou perspektívou, dokázala sa na seba a svoj život pozrieť s obrovským odstupom, pochopila, čo chce/čo nechce pokiaľ ide o mužov, nadobudla sebadôveru a objavila svoju hodnotu. Spravila obrovský kus práce na sebe a ako na sebe pracovala, do života jej začali prichádzať ľudia, ktorí boli pre ňu ako balzam a tak si našla aj svojho súčasného manžela. Terapie navštevuje stále, ale je to úplne iná žena ako pres terapiami, kedy som ju ja spoznala. Myslím, že terpaia by ti veľmi pomohla, lebo z toho čo píšeš čítam, že nie si v pohode, aj keď sa tak snažíš správať. A to znásilnenie treba spracovať. Nemáš to v sebe nijako vysporiadané, cítiť to z viacerých príspevkov a aj preto ťa tak rozhodilo to, čo ti povedal ten chlap. Keby si to mala spracované vieš, že ty si nič zlé nespravila, vieš, že to nebola tvoja vina a chalana by si s prehľadom poslala do ri*e, lebo by si vedela, že tak ako on sa správa iba debil. Ale keď ty o tom založíš tému na MK a pýtaš sa, či je Ok, že ti povedal, že ťa iný chlap ľahko dostal, je jasné, že to v sebe nemáš ani zďaleka spracované. Preto píšem, kašli na chlapov a choď do terapie, čím skôr to spravíš, tým skôr sa dáš doporiadku.

drahomirrra
20. máj 2024

Blahozelam, zbavila si sa ubr kokota.

lenkakravcova
20. máj 2024

@jozko_z_lesa Nie. Písala som to aj v úvode. Za znásilnenie má byť muž stále rovnako potrestaný. Ale v druhom prípade je vinna čiastočne aj žena (nesie si na tom podiel svojej viny na svojom svedomí).
V oboch prípadoch by mal byť muž za znásilnenie potrestaný rovnako.
Ale ženy si musia uvedomiť že v niektorých prípadoch so časť svojej viny nesú na tom aj samé (lebo by sa tomu inak dokázali vyhnúť - to je ako tá metafora s ukradnutom auta, v predchádzajúcom mojom príspevku). Mali by si to priznať aby dobuducna neurobili rovnakú hlúposť. Keby že mi niekto ukradne nezmaknute auto, tak nebudem vrieskať že za to môže len a len zlodej. Sčasti si môžem za to aj sám/a lebo som mu dala výbornú príležitosť. A buď sa z toho poučím alebo nie a nabudúce sa mi to stane možno znovu.

lenkakravcova
20. máj 2024

@jozko_z_lesa no tak to tá asi prekvapím. Nie som volič smeru. Volila som PS naposledy. 😄