icon

Dali by ste šancu vzťahu so ženou, ktorá bola znásilnená?

19. máj 2024

Nedávno som sem písala ohľadom toho, že som v minulosti bola znásilnena a riešila som či to dotyčnému povedať. Povedala som a dal mi najavo, že ma nechce pretože nechce aby ma niekto videl a pozeral sa na mňa s tým, že ma dostal ľahko.. neviem ako reagovať..

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
autor
20. máj 2024

@yoxinka ako dlho už chodí na terapie? Poslala som ho kade ľahšie, nepotrebujem si už viac kaziť deň a ničiť život 🙂 a vonkoncom nie niekomu niečo dokazovať a ešte nie to ci som si to zaslúžila alebo nie.. žiaden muz nemá právo siahnuť na ženu, keď mu povie rázne nie..

enmery
20. máj 2024

@jozko_z_lesa Už sa taký našiel-egonsk, podľa neho má na tom podiel viny, keď je vyzývavo oblečaná😄Nevadí, že nie sme zvieratá a keď nevie používať mozog a ovládať sa, má sa liečiť, lebo on nie je ok, ten násilník. To keď budem na nejakom mieste a stanem sa obeťou vraha, to tiež bude moja vina,lebo som tam nemala byť. Asi by sme mali len sedieť doma a nikam nechodiť, lebo keď nám kdekoľvek v akýkoľvek čas niekto vonku nejako ublíži, či nás zabije, máme na tom podiel viny🤣🤣🤣ženy, seďte doma, nepúštajte deti do školy, môžu ich uniesť alebo znásilniť a bude to vina dieťaťa, že šlo samé domov zo školy.

lenkakravcova
20. máj 2024

@jozko_z_lesa Nie. Ona nie je zodpovedná za jeho správanie. Preto nebude potrestaná za jeho správanie. Ona je zodpovedná za svoje správanie a tým čo sa jej stalo je to jej trest za to ako sa správala.
Tak ako keď nezamknes to auto. Nikto ti nepovie že ty si zlodej. Ale proste si sa potrestal sám svojou hlúposťou prídeš o auto. Zlodej bude vo väzení. Ale to tebe auto už nevráti.

Presne o tom som písala. O znížení pravdepodobnosti. Konaní s rozumom.

lenkakravcova
20. máj 2024

@jozko_z_lesa v ako ďalekej rodine? Lebo na Slovensku je alkoholizmus dosť rozšírený. Či sa rátajú aj ujovia čo ich vidím raz do roka. 😃
Lebo my doma alkohol nepijeme vôbec. A hazard je v islame tiež zakázaný.

yoxinka
20. máj 2024

@jozko_z_lesa
Asi dva roky.

autor
20. máj 2024

@enmery presne to iste som povedala. Ak má raz zrazí auto tak už nikdy nevyjdem z domu pretože sa mi to môže znova stat. Zime v strachu doma radšej a nikam nechodme 🙂

autor
20. máj 2024

@lenkakravcova takže ja som sa potrestala tým ze som šla na chatu.. aha, tak to uz radšej zostanem doma navždy. Minule jednu pani napadli a okradli, keď sla zo zastávky večer domov, asi by mala prestať chodiť do práce lebo ju zasa okradnúť a bude si zato môcť sama 🙂

enmery
20. máj 2024

@lenkakravcova Ty si fakt mimo. Teraz Ťa šokujem, ale najčastejšie nám vedia ublížiť ľudia, ktorých veľmi dobre poznáme, rodinní príslušníci, priatelia, známi. Je to fakt, cez nejakých 90% prípadov je agresor niekto,koho dobre poznáme. Sú to dlhoročné štúdie odborníkov, ktorí tomu zasvätili život. Takže vtedy si za to môže obeť ako??? A predstav si, že aj keď je žena prostitútka, nikto ju nemá právo znásilnil, či zbiť. Tak už neomieľaj kravinu o otvorenom aute a zlodejovi a neporovnávaj ju s tým, že človek pomaly nemôže vyjsť z domu, lebo si za to mohol sám podľa takých ako ty. Nerob si hanbu a ani normálnym moslimom prosím Ťa.

beronsche
20. máj 2024

@lenkakravcova to je čo za debilný príspevok??
Žena za znásilnenie nemôže.
Bodka.
A je úplne jedno, ako muži vnímajú sexualitu, že su ini ako ženy. Žijeme predsa v spoločnosti s nejakými morálnymi zásadami a zákonmi. A aj ten muž, vnimajuci sexualitu inak, má ešte niečo, okrem penisu a to je mozog. Čiže má vedieť vyhodnotiť, čo je už za čiarou..
Takýto postoj, ako je ten tvoj vlastne degraduje mužov na úroveň zvierat, ktoré neovládajú svoje pudy.

A áno, aj vyhlásenie, že "niekde som nenapísala, že v takom prípade je vinná LEN žena" - to je tiež sekundárna viktimizacia obete! Lebo za znásilnenie žena NIE JE vinna.
Vraj, zadne, ženy by sa nemali hrať na chudinky, niekedy sú vinne aj ony - mojtyboze.. nemám slov.. toto je čistý hnus.
Aj keby nahá chodia, nikto NEMA právo ju proti jej vôli obťažovať! Nikto.
Neverím, že žena môže toto písať.. ale čo čakať od niekoho, kto považuje zahaľovanie vlasov za nevyhnutné, aby neprovokoval mužov...

enmery
20. máj 2024

Autorka, na Lenku je zbytočné reagovať, už som to pochopila. A áno, ty si nemala ísť na chatu a pani nemala čo ísť večer domov z práce! A keď manželku znásilnenie muž, to znásilnenie tiež nie je! Lebo šak sú manželia.Ak Ťa niekto zabije, je to tiež Tvoja chyba, lebo keby si sedela doma, nestane sa Ti to. Sme vinné, agresor plne v práve, sme dopadli ako spoločnosť🥴

drahomirrra
20. máj 2024

@lenkakravcova Lenka, fakt v niektorych temach bud radsej ticho. Urobis lepsie.

oblecenie99
20. máj 2024

Aký podiel kvôli šatám, aké pritahovanie si násilníka, akože ľudia ja to vážne napíšem tak, že neblaznite už bazmeg. Čo tým chcete povedať, aké závery z toho plynú? Že keď aj najväčšia bifla a domased pôjde RAZ! na diskotéku kde sa neoblečie ako mníška, ale si dá oblečenie, ktoré sa na takú príležitosť hodí (dajme tomu obtiahnutejsie nohavice a tričko, nemusí byť ani výstrih ale tak keď sa na ňu pozriete, tak bude jasné, že nešla s deckom na pieskovisko) a niekto si ju vyhliadne a znásilní, tak za to môže vlastne aj ona lebo oblecenie? A v čom sa vážení chodí na diskotéku? Na ples? Žena môže byť sexi a vyzývavá aj v slušných obtiahnutých šatách pod kolená či v sukni a blúzkou v kancelarii a nič jej nemusi vytŕčať. Dokonca si dovolím tvrdiť, že viac sexi ako keby mala minisuknu. Keď ju niekto takto znásilní, tak tiež sa o to pričinila? Veď bola pekná a dráždila výzorom všetkých naokolo . Uz nikam nemáme chodiť, obliekať si vrecia lebo čo ak? Nie, naozaj nepíšte tieto drísty o oblečení, polemizujete tu o Tom v príspevku, ktorý bol založenou ženou, ktorá bola znásilnená, a vy furt furt musíte napísať svoj názor, aj keď všeobecný, ale nevydržíte, nezamyslíte sa nad tým KDE to píšete, či je to vhodné, nad následkami, nič.

beronsche
20. máj 2024

@oblecenie99 zadubencom nevysvetlis....

autor
Autor odpoveď zmazal
ns994
20. máj 2024

@lenkakravcova Ona je zodpovedná za svoje správanie a tým čo sa jej stalo je to jej trest za to ako sa správala. - vazne ? Boze moj. Prosim toto neuc svoje deti.

Spytala som sa muza tie tvoje otazky.. a hadaj aka je odpoved.. takze este raz a naposledy zena nie je vinna ani spoluvinna ani nic. Zena za znasilnenie nemoze a je jedno co ma alebo nema oblecene. Fakt ma zaraza ze nieco taketo tu musis pisat. Zene ktora bola znasilnena. Akobh si si sa citila ty na jej mieste ? Ci tebe sa to nemoze stat lebo mas zahalene vlasy ? Ty by si bola ta obet ? A ostatne su vinne? Vazne prosim ta . Sme v 21 storoci nebudeme nosit skafandre a muzi nie sj zvery. Tak ich nedegraduj lebo týmito recami robis zo vsetkych aj tych slusnych ktorym toto cele pride uplne cez čiaru obycajne zvery.

beronsche
20. máj 2024

Autorka - to ju nepoteší.. ešte stále máš odkryté vlasy, niekedy aj ruky, iste si dáš v lete aj kraťasy.. celé zle..
Prepáč, neodpustila som si trochu irónie..

A ku kretenovi.. nuž, naozaj môžeš byť rada, že sa vyfarbil. Takého muža v živote nepotrebuješ!
Ja zastávam názor, že je fajn, že si to povedala. Je to trauma, ktorá ťa nejakým spôsobom ovplyvňuje (s terapiou, či bez nej) a toto je dobré ak si aj partner uvedomuje.
Držím ti palce, aby ten ďalší muž v tvojom živote bol ten správny.
A kecy o tvojom podiele viny na znásilnení si nepripúšťaj. Nebola to tvoja vina!

kitycat
20. máj 2024

@lenkakravcova nechapem preco sa s tvojim pohladom na zeny vobec vyjadrujes v takejto teme.

Zakladatelka si to musi spracovat v sebe lebo sa tu opusta za kazdyjeden pohlad na situaciu

autor
20. máj 2024

@beronsche V každom prípade aj keď vidieť rôzne názory, ďakujem všetkým za podporu!! ♡ 🙂

drahomirrra
20. máj 2024

Autorka, určite skús terapiu, absolútne nič z toho, čo sa ti stalo nie je tvoja vina. Je mi ľúto tvojej skúsenosti, ale ver, že po svete behá kopec dobrých mužov, a jeden si určite počká aj na teba. A btw., asi nemá význam sa s takými vecami akémukoľvek budúcemu zdôverovať. Podstatné je, aby si si to ty vyriešila sama v sebe.

autor
20. máj 2024

@kitycat nikto sa neopúšťa, ale podľa slov Lenky na to kedy si žena o to koleduje nezapadam.. a kopec žien okrem mňa tiež 🙂

trema
20. máj 2024

Ten chlap nebol normalny uz ked mu vadilo, ze nie si "cudna panna"

autor
20. máj 2024

@drahomirrra skúsim, ďakujem🙂
@trema nebudem sa k tomu vyjadrovať, každá žena si koleduje o znasilnenie už len tým ze ma vagínu, takže tak.

trema
20. máj 2024

@lenkakravcova ako si o znasilnenie koledovalo napr. 10 rocne dievča? 70 rocna babicka? Ako sa spravali, ze sa im to stalo?

oblecenie99
20. máj 2024

@trema V zmysle tej logiky asi existuje nejaký všeobecný zoznam veci, oblečenia, časti tela, situácie, kedy za to môžeš a kedy nie, čiže ktovie ktovie taká babka vo vyšších opätkoch či 10 ročná síce v sukni Paw Patrol, ale za to v krátkej, tak budú potrestané.. neviem. Ale žasnem aj ja.

victoriab
20. máj 2024

@lenkakravcova gratulujem, tvon dalsi prispevok prerail dno, co som si myslela, ze uz sa neda. Jedna zena to raz dobre povedala, aj ked lezim s tym muzon v posteli a obaja sme nahi a ja poviem:nie! Tak to ma respektovat, lebo nie je nie. Bodka. A uz sa viac nezhovaduj, prosim. Verim, ze tebe, ani tvojim detom , sa toto nikdy nestane

oli18
20. máj 2024

@esterr_ka ved jej radime,nech to riesi s psychologom, nie s frajerom.

kiki68
20. máj 2024

Hned od neho ist prec, to du take cervene vlajky. Vyzera to byt skryty nasilnik a nejaky sexualny predator, co sa schovava za konzervativneho typka. Akoze to nemoze normalny clovek povedat podla mna

autor
20. máj 2024

@kiki68 áno, nie je príčetny mala som to vidieť skôr 🙂

kiki68
20. máj 2024

Znasilnenia sa nedeju tak ako si to vela ludi predstavuje, ze zena ide v stekloch z diskoteky. To skor naopak. Vacsinou ta zena nie je nijako atraktivna, ale predator vyuzije sancu z nejakeho dovodu. Moze to byt aj jej partner, pripadne niekto z rodiny, kolegov.