Dostala som len kyticu. Som nevďačná?
Baby ahojte dostala som od muža na narodeniny kyticu nevravím krásna veľká. Ale zamrzelo ma, že len kyticu. Mohol mi za tie peniažky kúpiť niečo čo budem mať ako pamiatku.... som zla?
Môj muž vie že nemam rada kvety rezané iba tie v kvetináči. Aj tak mi párkrát doniesol rezané tak poďakovala som a neriešila. Ale vždy minimálne aspoň dezert a ja ľúbim sladké. Ale našťastie posledné 2 roky mi kúpi drobnosť ktorú vie ze chcem alebo mam rada - sviečky difuzer, župan atd a to su veci ktoré by som si aj mohla kúpiť ale predbehne ma vždy on. My si drahé dary nedávame max do 20€
@barbie2023 lebo väčšina žien tu sa prezentuje že im stačí aj čokoláda alebo absolútne nič, tak sú z toho pohoršene. Každý ma iné očakávania a niekomu len kvety nestačia. Mne by tiež nestačili. Vybrať niekomu darček co ho poteší je o ucte k tomu druhému aj keď si tu vec viem zabezpečiť sama. A už vrchol je ze niekomu príde normálne, že si nepamata chlap jeden Dátum v dnešnej dobe mobilov a pripomienok
@lakebabe no mne by to stacilo lebo ide o gesto. Ja nejak nie som typ co slavi narodeniny alebo meniny nejak extra zvlast. Dat si spolocny obed/veceru plus kvety mi fakt staci. Mna by mrzelo keby si nespomenul alebo mi povedal, ze mi nieco zaplati co si vyberiem - nemam 10 rokov, zaplatit si viem aj sama. Takto to napr vnimam ja. Keby som nemala rada kvety tak napr. dezer. Mne sa rata gesto viac ako konretna vec.
No, ja kyticu určite nedostanem, to som zatrhla už na začiatku vzťahu. Podľa mňa sú to zbytočne vyhodené peniaze. Keď kvety, tak v kvetináči alebo semienka do záhrady 😊
@barbie2023 mne ide o to ze akýkoľvek darček aj za 20 eur keď je vybratý z lásky je super, kvety mi prídu také ze idem do kvetinárstva a odbijem situáciu. Aj ja si viem všetko zabezpečiť sama ale ze si niekto dá tu robotu a porozmýšľa co ma poteší aj keby to.bola kniha za desať eur je pre mňa lepšia vec
Tak ja som tiež manželovi na začiatku povedala, že kvety milujem ale je mi ľuto keď o par dni odkvitnu. Takže sme si povedali, že radšej voňavku,spodne pradlo,nieco eroticke,aj prakticke,sladkosť, ale vždy mi este donesie aj kvetinku v kvetinači, alebo kytičku ale nie za 100e.
Ja by som bola vďačná aj za kyticu, keďže narodeninám mám na Nový rok, môj manžel ma odbije vetou “ veď všetko je zatvorené “ . Vždy mu vravím, že ale 2.1 je už otvorené, že to sa ma dávať v ten den, nie den pozadu. Takže za 22 rokov manželstva som nedostala nič na narodeniny. Hoc moja najlepšia kamarátka ma vždy nevím poteší, a vtedy je veľmi naštvaný, ako aj posledné narodeniny. Spravila som v októbri 2023 vodičský, no dostala som pusu, kamoska mi dala prekrásny darček, manžel žiarlil ako pes, myslím, že sa aj hanbil, no nedal na sebe znat. Blíži sa Valentín, potom MDŽ už neočakávam od manžela nič, na MDŽ mi kúpi svokor kvet, a tým to hasne. Moji chalani mi kúpia čokoládu, dcérka mi kreslí výkresy, som neskutočne vďačná za moje deti, len ich otec, hmm. Nedokázala som ho za tie roky zmeniť a to ma veľmi trápi,
Takže milé dievčatá, buďte vďačne aspoň za kyticu.
@natalka13 prepáč, ale ja tvojmu komentáru nerozumiem. Určite bol mierený mne?
Tu bolo povedané, že tie ženy, ktoré si nepotrpia na darčekoch nepoznajú svoju hodnotu. Podľa mňa je hodnotný darček pre každého niečo iné. Preto som odkázala na tú knihu. Nie každý si na darčekoch potrpí, niekto ich vyžaduje 🤷🤷. Nevidím nič zlé ani na jednom z toho, pokiaľ to majú vykomunikované v partnerstve. Ale doslova urážať ženy za to, že si nepotrpia na darčekoch? Že nepoznajú svoju hodnotu, alebo že im asi nič iné neostáva? 🤔🤔 To vážne?
A potom som tu ja ktora čaká na narodeniny kyticu a zatiaľ som ju dostala iba jediný krát. Aj keď to manželovi stále hovorím ze ženu potešia kvety tak nikdy kyticu nekúpi. Pre neho sú to zbytočné vyhodené peniaze. Pre mňa zase nie :D
Nikde som sa nedočítala , či máš , alebo nemáš rada kvety ? Ale keďže píšeš že iba kvety , tak asi máš , ale chcela by si aj niečo ine , viac materiálne . Tak potom áno , si nevďačná . Predpokladám , že si dospela zarábajúca osoba , tak keď ti po niečom srdce piští , tak si to kup .
Ja som mala včera narodeniny a muž mi kupil krasnu kyticu a ešte aj niečo iné a mne sa to zas zdá zbytočné, keď vie , že milujem kvety a že ma nimi poteší .
Baby, mám pocit, že to je opäť "fake" téma na rozprúdenie debaty. Autorka ani ťuk.
Ja by som sa potešila kvietku 🙂 pre mňa je však najdôležitejší kvalitný čas a prejavy lásky, ktoré od priateľa dostávam..
Pre niekoho to nie je dosť a niekto je spokojný s peniazmi a hmotnými darmi.. potom je pre mňa otázne, na čo toho partnera vlastne majú a či je dôvodom šťastia on/ona alebo peniaze 😁 ak po niečom túžim, tak si to predsa kúpim sama, za vlastné.. nečakám a nežiadam od druhých, asi preto sa potom teším aj maličkostiam 💁🏻♀️
Bud rada, že si niečo dostala. Ja nedostávam od priateľa nič už dlhých 7rokov.. vraj sú to zbytočnosti.. vieš ze teba si váži a spomenie si na teba..
Nie, nie si. Len nevidis hodnotu v kvetoch, ja to mam tak isto a vedia, ze mi to nemaju kupovat. Muz sa vzdy pyta, co by ma potesilo. Dostane par navrhov a sam si vyberie s cim z toho ma prekvapi 😊
A preto si ja darčeky vyberám sama..mužovi len poviem..na čo má hádať..kvety mi kúpi aj ružu, vínko, sladke hocikedy cez rok z lásky.. a to sme spolu 20 roko..zajtra mám meniny a rovno som si poprosila teplákovu súpravu takú krajšiu po ktorej pokukujem.. ja sa poteším a muž nemusí vymýšľať hovadiny len aby ma prekvapil..
Bud rada, ja dostanem len 1 ks ruze. Taku velku kyticu som od neho este nikdy nedostala.
Bud vďačná .🙂
Tá kytica je dosť, že Ta ľúbi
Mne muz kupi vzdy iba kyticu a darcek sibdam ja lebo si ho viem sama najlepsie vybrat-vzdy je to nejaka procedura na klinike a v tom je on uplne mimo, tak neviem naco cakas, kup si co chcea a podakuj za kyticu 🙂
Ja som nedostala nič, o kytici môžem snívať...tento rok to doviedol do dokonalosti,keď sa so mnou na narodeniny ani len nerozprával 😠
My ako manzelia sa pozname. Ked moj muz vie ze nemam rada kvety. Tak mi proste krabicu plnu kinder buena. Ked ja viem , ze moj muz pokukuje po nejakej mlsote , tak mu ju kupim. Nemusi to pre nas byt o peniazoch. Ide o to, co kto lubime a co mame radi.
Neviem ci prave kupil prve co mu blesklo hlavou, mozno nevedel co by si chcela. Ale ked chceme viac alebo si daco zelame, mozno by nebolo zle si to pekne popredu povedat. A potom by nikto nemusel byt sklamany. Podla mna ta kytice je krasna a urcite stala aj dost euricok. Ale keby si povedala co by si chcela. Ale podla mna ked sa ti zda malo kytica.. tak povedz mu... pod a zober ma na nejaky obed, alebo veceru. Alebo kino a mozes vybrat co by si chcela. Nikde neni napisane, ze svoj sen o darcek nemozes povedat nahlas. Ved uz aj male deti ucime pisst jeziskovi aby sme vedeli co deticky chcu. Nikto nema zazracnu gulu aby si vyvestil.
Ja ti zo sradca blahozelam k narodeninam vela zdravia, lasky, pohody a pracovne a osobne upechy. 😘😘😘😘
Neviem, prečo tu vznikol názor, že má byť autorka vďačná za niečo, čo nechce/čo jej nestačí. To, že Vy milé komentujúce nedostávate nič a s úsmevom sa nad tým povznesiete, to je čisto Vaša vec. Asi Vašim mužom nestojíte ani len za tulipány z Lidla za 4 eurá.
Ja som teda ani jeden sviatok nemala bez darčeka a kvetín. Detto moja 7 ročná dcéra. Babky, dedkovia, my rodičia, keď ideme niekam gratulovať, kvety sú základ, plus niečo k tomu.
Ale sorry - mať partnera, čo mi na narodeniny ani kvety nedá? Asi by nebol ani partner
@veronka1996 1000 bodov

@malasandrika predstav si, ze su ludia, ktori dokonca ani neoslavuju, ja som napr este nikdy nerobila oslavu mojich narodenin, asi 2x v zivote v puberte pre kamosky a inak nikdy. Nemam oslavy rada, vyjdem si len s manzelom, bud na veceru, alebo si navarime nieco dobre doma, otvorime vinko, dostanem "len" kyticu alebo "len" bonbonieru, ktoru zjeme sami dvaja a sme spolu od 19 rokov. To iste manzel, ja jemu kupim len čoko a vybavene. Mame vsetko, co potrebujeme, ja si veci na oblecenie, kabelky a topanky objednavam sama, potesim sa kazdy mesiac.
@malasandrika ale manzel vie, ze mam rada sushi, alebo KFC, takze niekedy mi len tak donesie sushi, alebo ma pozve do KFC, ktore ani nie je v nasom meste, takze ideme autom hodinu tam a potom hodinu naspat 😀
ja som nedostala nic, vraj si nezaslusim 😅😅
@malasandrika ja toto nechápem, asi je normálne nemat absolutne žiadne nároky na muža a potom sa tváriť ze to je normálne.
Je to chlap preboha nie poloboh, že mu za to že pôjde do obchodu vybrať raz za rok nejaký malý darček a kvety odpadnú z toho nohy. Aj deti z toho majú pekný vzor, že je slušné ľuďom zagratulovať k sviatku, dat malý darček a ísť to niekde osláviť na koláč alebo na dobrú večeru.
Tak ako si viem ja dat námahu vybrať nejaký darček vie to aj ten druhy. Nie je normálne, ze chlap si nepamätá sviatky svojej ženy alebo deti, keď existuje mobil na pripomienky. Neviem sú predstaviť žiť s niekym kto nemá ani elementarnu slušnosť, aby mi zagratuloval na narodeniny. To je ozaj krásny prístup k žene.

Inak z tých komentárov vidno, že ste nepochopili, že nejde o to, že sa jej nepáčia kvety, ale ze jej kúpil LEN kvety. A to je sakra rozdiel.