Dôvod na rozvod - manželova rodina
Dobrý deň, píšem radšej takto lebo dôvod prečo to takto riešiť (pozná má veľa ľudí)myslím viac ľudí chápe...
Chcem iba vedieť, ak smiem, či ste sa rozviedli kvôli nezhodách ale nie medzi vami ale skrz manzelovu rodinu..
Sme spolu 10rokov a máme dve deti, manželstvo je fajn, vlastne ani nemavame nezhody ale ja už nevládzem skrz jeho rodinu, jeho mamu a zvyšok tej rodiny. Veľa mi ublížili, ohovarali má taktiež má nerešpektovali. Už to riešim 5rokov a úplne som vyhorela.
Myslíte že má zmysel sa rozviesť, rozvedie nás súd? Keď vlastne udam len že dôvod je jeho rodina a to že keď pisknu tak on skočí?
Príklad z minulého týždňa: ja a deti teploty, ja až 40 a mama telefonuje tak hneď uteká...
Ďakujem za každú odpoveď ♥️
Ale musím priznať, mám kamošku, ktorá sa pre tito rozviedla.. Ale deti boli už podstatne väčšie a roky to znášala, ale nakoniec sa aj tak rozviedli.
Ani raz si nenapísala, že by si ho neľúbila. Podľa mňa to nie je dôvod na rozvod. Treba si len proste nastoliť nejaké tie pravidlá a hotovo. Aj my sme si prešli takým, že keď svokor zavolal muž si šiel nohy dolámať, až pokiaľ sám nedošiel na to, že ho len využívajp a jeho sestra nemusí nič
Mala som to podobné, ale nie až také strašné ako ty. U nás pomohlo, keď sme sa presťahovali, 500 km. Muž je tiež najstarší, má dvoch lenivých bratov. Všetko doma robil sám a keď odišiel, tak namiesto toho, aby rodičia zapriahli synov, tak si našli upratovačku 😀. Chýba mi domov, ale ten pokoj za to stojí. Myslím, že nejaké dohadovanie a nastoľovanie pravidiel nič nevyrieši, bude to stále porušovať. Musíš rázne zakročiť, lebo takto sa akurát zničíš a potiahneš so sebou aj deti. Už keď nie kvôli sebe, tak kvôli deťom, aby ťa nevideli stále nešťastnú. Držím prsty, všetko bude dobré 😉.
necitala som vsetky komentare, iba prvu stranu. moj muz je z podobnej rodiny, je z dediny. je zvyknuty robit a prekonavat sa. ja som pohodlnejsia, bola som inak vychovana, ked mi je zle alebo nemam cas, tak si robotu odlozim. ale niektore veci sa odlozit nedaju, zahrada, zvierata atd. ked nieco clovek zanedba, uroda je ohrozena a cela robota vyjde nazmar. hospodarstvo je velka zodpovednost a clovek tomu podriadi zivot. zrejme bol tak vychovany a vie, ze povinnost ma vzdy prednost.
chapem, ze ta to hneva, my sa tiez prisposobujeme drevu, zemiakom, zabijacke a ja by som si kludne vystacila aj s paradajkami z obchodu, ale jednoducho ja som si zobrala muza, ktory je "sedliak", on tak vyrastal, je zodpovedny, maka, pomoze aj mojim rodicom, pokosi, postriha stromy vsade, kam pride. tiez som bola chora a bola som doma sama, bol rubat drevo niekolko dni (byvaju daleko). keby nesiel, musel byt ho rubat jeho otec, pretoze drevo zavadzalo na ceste a navyse otec nie je zvyknuty odkladat robotu. otec napilil, muz porubal, svagrina furikovala. otec este dva tyzdne potom ukladal. pomahat rodicom treba, jasne, ze vztah s tebou je najdolezitejsi, ale skus sa na to pozriet aj jeho ocami. skuste si to prebrat a k tebe moze napriklad prist vtedy mama alebo ti nakup donesie kamaratka, neviem, hladajte riesenie. ale rozvod urcite kvoli tomu nie. je to zodpovedny chlap. postara sa zrejme aj o tvoju rodinu, ked to budu potrebovat. takych ludi vela nenajdes.
aj my sa hadame kvoli svokre, kvoli svagrinej. ale treba hladat riesenie, ja sa pre tie hadky trapim, ale aj on. tiez mi to vadi, ale kvoli nemu sa snazim. lebo taky druhy ako je on, uz nie je.
Ach .No za prve svokra 52r. Je este tzv.mlada ak nema vazne diagnozy.
A za dalsie treba to s muzom vykomunikovat a potom rohodovat ide o to ako sa on zachova a postavi k veci.
A za dalsie ak by to a muzom bolo ok nieje dovod sa rozvadzat ak vam ostatne veci klapu.Treba aby ste sa odstrihli od rodiny,ktora vas zjavne vyuziva naplno a to uz je na vas ci radikalne uplne ci len za prisne podmienky.odporucam
Za mňa to dôvod na rozvod je. Sú tam deti ale aj sa pán manžel nehodlá zmeniť autorka bude stále viac nešťastná, deprimovana možno nervózna aj z malickosti. Prečo by mala obetovať vlastné šťastie? 52 rokov nieje 70 aby ich obskakoval denne. Rodine treba pomáhať ale si určiť hranice a nie na úkor vlastnej rodiny a deti. Takýto človek sa nezmení a čím bude mamička staršia tým budú väčšie nároky na pomoc od syna. Nieje to ľahká situácia no takto sa donekonečna žiť nedá.
Rozviest vas rozvedu, nikoho nemožu nutit zostat zosobašeny ak nechce. Ale skôr by si sa mala zamysliet nad tym čo chces ty a podla toho sa zariadiť. V kuse riešiš svokru ale ta je nepodstatna, podstatne je jak sa sprava tvoj manžel, je ti oporou, stoji pri tebe, olati sa bojobat za neho alebo nie. Zamotavaš sa v žabo myšich vojnach ktore nikam nevedu, stanov si jasne pravidla a tych sa drž, žiadne ultimata ani hovadiny jasne pravila a jasne nasledky.
nie je ten navrh rozvodu skor demonstrativnym krokom? aby si na neho mohla este viac pritlacit? neviem ako je to u vas, ale ja si myslim, ze tvoj muz bol takyto vzdy. vzdy isiel, ked ho poziadali, ci uz to prehanali alebo nie, ale vzdy to bral ako zodpovednost, povinnost. ak si teda toto vedela uz pred manzelstvom, tak sa neda spoliehat na to, ze po svadbe sa to zmeni. ono je to tak, ze tieto veci sa moc nemenia. je to jeho povaha a to sa neda zmenit len tak. tu asi plati aj ten "vtip", ze zeny dufaju, ze sa muz zmeni, ale on sa nezmeni... atd...
odsťahovať sa dostatočne ďaleko od svokry...
@deti95060810 presne si mi to vyrthla z úst. Ako to je najlepší spôsob, lebo potom už len také odbiehanie kvôli hlúpostiam nie je tak jednoducho možné
@clodika22
@deti95060810 myslite, ze by s tym suhlasil?nikdy!!!
Presne ako pise @janetinka27, ty sa nechces rozvies, ty chces, aby ta muz respektoval viac ako svoju mamu.
Naco potrebujes rozvodovy papier? Ved ked muz nie je doma, to je ako keby si bola rozvedena, len s tym rozdielom, ze to nebude dvakrat za tyzden, ale stale. K tomu sa budes musiet sama postarat o domacnost a deti, ak budes mat stastie a sud ich prisudi tebe. Ale mozno bude muz chciet striedavu starostlivost a tak deti kazde dva tyzdne na dva tyzdne neuvidis. Najom alebo energie budes ale platit sama. Ked budes mat hoc aj 42°C, tak si budes musiet caj navarit sama. Ked budes mat vytknuty clenok, tiez ti nikto nepomoze. Samozrejme cudzi ujovia si budu podavat klucku, lebo s dvomi detmi to nebudes mat jednoduche najst normalneho muza.
Ja to vidim tak, ze si nesamostatna a neasertivna.
Ak muz ide k mame, nabal mu obe deti a ty si sprav pohodove poobedie. Co babka detom rozprava ti moze byt suma fuk, detom to vecer vysvetli po svojom.
Ak muz deti so sebou nezoberie, tak si sprav tak, aby vam bolo dobre. Chod k svojej rodine, za kamaratkou, na vylet, alebo majte pohodu doma. Ved tak ako keby si bola rozvedena.
Prestan sa muzovi vyhrazat rozvodom. Ked chces rozvod, tak sa rozved a nie mu chudakovi robit dusno. So svokrou ste rovnake. Jedna tlaci z jednej strany, druha z druhej.
Skús sa zamyslieť nad tým, čo si pomôžeš keď sa rozvedies? Ja mám muža vorkoholika, ale fakt riadneho, jemu keď zavolá zákazník aj v noci, tak vstane a ide. Tiež som nervacila a vyhrážala sa rozvodom, ale ako už tu bolo vyššie spomenuté, v čom by som si pomohla? Na to čo som sama teraz, budem aj po rozvode, akurát nie dva krát do týždňa ale navždy.
Ďakujem ♥️ veľmi ste mi pomohli...nejdem sa hádať každá máte v niečom pravdu a ja viem čo spravím...proste buď bude rešpektovať našu domácnosť a pravidlá alebo nech mi podpíše papiere a súd to vyrieši.. verím že sa k tomu postaví ako má.. a nech sa vám žiadnej nič tak hlupe nestane 🤞
@lucilaines skvela rada 😊
On nič podpisovať nemusí, žiadosť môžeš podať aj bez jeho súhlasu
Môj muž tiež maká denne ako kôň. Ale pomáha MNE. Máme deti 3 mes. a 15 mes.
A neni absolútne čas popri nich makať inde.
Je nevyspatý a zrobený, poslal by rodičov teraz doprdele.
Keď mal čas pomáhať tak pomáhal aj im. Teraz sme radi že žijeme a bez problémov by ich odmietol, resp. pomoc odložil na neskôr.
Problém je v tvojom mužovi, nepovažuje TEBA A DETI za svoju rodinu ale voju matku.
To je už ale jeho bývalá rodina.
A svokrička podľa mňa hrá naschvál hru kto z koho ☹ a ryje do neho a mastí si bachor, že zase uprednostnil ju. Tá ťa má za srandu z toho boja sa smeje podľa mňa a hlavne z toho že na vyhráva.
Keby sa každý rozvádzal za takéto malichernosti tak neskončí každé tretie manželstvo ale rovno každé druhé. Na dobrom vzťahu treba pracovať. Vzťah nie je ako hračka, že ak sa pokazí tak idem kúpiť druhu. Treba sa ho pokúsiť opraviť.
@alexmikoova no ale toto nie je malichernosť, keď muž nechá ženu v 40 horúčkach a dve choré deti a uteká tam mame pomáhať,pretože ju bolia ruky. Navyše keď mamička vie, že nevesta je chorá. a nie teda s obyčajným soplíkom....
A zakladateľke: vážne skús navrhnúť tú manželskú poradňu. Povedz chlapovi že ho ľúbiš, že ti na vašom vzťahu záleží, ale toto skrátka nedokážeš prekonať a vidíš že on tomu nerozumie. a potrebujete si to vydiskutovať pred niekým nezávislým. Ja by som vám napríklad na začiatok poradila stanoviť si pevný režim. Ak rodičia potrebujú pomoc nech tam ide raz maximálne dvakrát do týždňa v určený deň. nie že v pondelok svokra zavolá že poobede treba kálať drevo ale proste dohodnúť sa. budeš tam chodiť V stredu a v piatok popoludní a hotovo. Jeden víkend do mesiaca tam môžeme stráviť spoločne, ostatné víkendy budú naše. Keď budú starí rodičia chcieť vidieť vnúčatá viac, tak môžu prísť kedykoľvek. Keď ja budem chcieť, tak pôjdem s tebou. A keď ja poviem, že niečo potrebujem, tak to bude presnejšie, ako svokrine zajace. a teda neni toho boha, aby ti celý deň nedvíhal telefón, keď je u svokry. ako sorry, toto chlap nemôže spraviť. pretože nevie, čo sa môže doma stať A ty ho môžeš nutné potrebovať.
Presne tak, nevladzem v zahrade - tak ziadnu nezakladam, alebo iba tolko, co vladzem. Podla mna to je dovod na rozvod, lebo to bezvysledne riesis celych 10 rokov, ci kolko. Ze viazne komunikacia, to by som si rada vypocula konkretne rady. Ved autorka sa s muzom o tom bavi, co viac moze spravit? On ma svoju verziu a priority, svoj uhol pohladu. Za pozitivne povazujem to, ze pises, ze inak to mate dobre,cize este stale si schopna vnimat tie pozitiva. V den ked uz nebudes schopna vnimat pozitiva, bude koniec.
Dalsia moznost je ze to budes trpiet ako doposial, kvoli detom. Co to spravi s tebou ked teraz si vyhoreta...?
@alexmikoova Tak to podme este vysvetlit tomu muzovi... mozno od teba to pochopi.
Chyba nieje to ja svokra ale tvoj muz!!!, predsa je svojpravny a keď si určí ako prioritu mamičku tak bohužiaľ nezmenis to, a akože chlap ma povedať nie mami mám svoju rodinu idem robiť toto a toto ak nie tak je to chudák čo s takým
Myslim, ze navrhom na rozvod vela ludi dospeje... Zvycajne aj svokry 🙂 Je to vtip ale je v tom i kus pravdy. Mam taky pocit, ze tvoj muz si este nevsimol, ze si jeho zena. Stale zije s mamickou...
Rozvod je kazdopadne krajne riesenie. A ked sa clovek rozvadza, uz zvycajne vie preco a ma ujasnene priority.
Jednoduchsi ako rozvod mi pride zmena miesta bydliska. Tak 200 km to spravi... Ver mi, viem o com hovorim... .-)
Keby si bola konkretnejsia, asi ti poradim, ale takto to vyzera, ze vlastne bojujes s rodinou a pritom nemusis. Najlepsie je zrkadlenie. Az bude mat teplotu 40 zober deti a chodte na vylet... Nechajte ocinka sameho. 🙂

pozri, najskôr si musíš zodpovedať otázku či by si to zvládla sama s dvomi deťmi a či máš kam ísť... ak áno tak daj žiadosť o rozvod, lebo sa utrápiš