icon

Emocionálna manipulácia

13. sep 2025

Baby, upracte ma niekto. Vcera prisiel za mnou frajer (uz ex) ktory uz 7 mesiacov nema pracu (dobrovolne) a cele dni nic nerobi. Zije sam v podnajme. Sme spolu 4 roky.

12-15 hodin denne prelezi v posteli. Lebo sa mu nic nechce.
Nechce sa mi rozoberat detaily vecerneho konfliktu, odisiel o deviatej vecer. Potom sa vratil o pol jednej nadranom. Naziapal na mna a odisiel. A ja sa snazim presvedcit samu seba ze to nebol dobry vztah a nebolo v poriadku ako sa ku mne choval.

Napisem vam tu co mi stale hovoril a prosim, vyjadrite sa, ci to je v poriadku. Lebo ja som uplne zblbnuta a fakt uz neviem co je v poriadku a co nie.

1. ked na mna hucal, tak sa potom ospravedlnil so slovami ze neznasa ked sa tak ku mne chova, ale ze ja ho do toho nutim a ze si nevie so mnou inak rady - podotykam ze ja som nanho v zivote ani len hlas nezvysila

2. Ked uprednostnil lezanie v posteli cez vikend, miesto toho aby bol so mnou a ja som mu to vytkla, (resp stacilo ze som ostala ticho a nic nepovedala ked mi to oznamoval) tak mi povedal ze som mu znicila cely den a teraz si dobre neoddychne kvoli mne.

3. Neustale po mne chcel aby som sa zmenila a hneval sa ze mi stale vysvetluje co mam robit inak a aj tak ho nepocuvnem a nezmenim sa (napr mu vadilo ze som nebola vzdy spritomnena, ze som nebola stale mila, atd)

4. Vycital mi ze ked som v nepohode, tak sa to prenasa nanho. Ked mi zavolal uprostred pracovneho dna, ked som nevedela co skor a nebola som dostatocne laskava ale iba normalna tak mi povedal ze cakal vrucne slovo ale nedostal ho takze sa citi este horsie. Aby mi dal jasne najavo ze ja za to mozem.

5. Bavili sme sa o spolocnom byvani ale stroskotalo to na tom ze on chcel aby som si domacnost organizovala podla jeho predstav (pre mna narocne dosiahnutelnych) aj ked tu travil len dve hodiny denne a nevedel ci sa nastahuje. Ze mam najorv vsetko zariadit aby sa tu on citil dobre a on sa potom rozhodne ci to vyskusa alebo nie.

6. Napriek tomu ze je nezamestnany, tak za mnou chodil prevazne vecer ked som uz bola velmi unavena a nenechal si ziadnym sposobom vysvetlit ze vtedy uz naozaj ziadne vazne rozhovory nezvladam. Obvinoval ma ze som sebecka. Napriek tomu ze som mu navrhovala iny cas. To odmietol

7. Ked som urobila chybu a ospravedlnila sa tak na mna tlacil aby som si sama sebe hovorila ze som krava. Nie hlupa alebo trdlo. Muselo to by krava. Ze aby som pochopila ze nie som dokonala a naucila sa priznat si zlyhanie (efekt to malo, uz si dokazem priznat chybu ale vadilo mi ze ma nuti aby som si sama sebe nadavala do krav)

Prosim. Skuste mi niekto napisat objektivny nazor. Aj konstruktivnu kritiku. Mna ten pocit viny strasne zoziera 🙁

autor
14. sep 2025
@romiada

@anonym_autor prečítaj si toto. Dúfam že Ti to pomôže nazerať na seba inak
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/10561/pas...

@romiada dakujem za link. Tam sa ozaj nanho hodi vela. Trestanie tichom. Trestanie prostrednictvom odopierania svojej pritomnosti. Dramaticke odchody uprostred konfliktu v momente ked zacnem ja presadzovat svoje. Nikdy ma nevypocuje. Ja nemam pravo vyjadrit hnev. V tom momente odchadza.
Vie sa ospravedlnit ale len vtedy ked on chce. Nikdy sa nestalo ze by sa mne nieco nepacilo a on si uznal chybu alebo zodpovednost.
Je majster v zduvani sa a trucovani.
A ano, bohuzial v minulosti tam boli navykove latky a momentalne je zavisly na kratome. Este na vianoce mi povedal ze po novom roku prestane. A doteraz neprestal. Stilnox a neurol si zhana cez kamarata. Kratom objednava z cr lebo u nas je nelegalny.
Toto sa nanho hodi. Pasivno agresivne spravanie.
Casto krat mi napriamo povedal ze sa ma snazi nastvat a ja nereagujem. Casto hovoril ze je na mna cielene zly aby mi ukazal na priklade ako mi jeho spravanie ublizuje. Lebo ze inak to so mnou nejde.

autor
14. sep 2025

Ked urazeny odide tak mi nezabudne povedat ze to som ho ja vyhnala. Ze ja mozem za to ze odchadza.
A ze ho mam prosit aby ostal. Aby videl ze mi na nom zalezi. Tak som to parkrat skusila. Ale aj tak to skoncilo jeho odchodom akurat som sa ja potom citila este horsie

tom_i
14. sep 2025

Dnes ťa trestá tichom, nadáva ti ... Prídu ešte horšie veci. A to prídu. Má ťa na vodítku, povolí, sekne, povolí, sekne. Od teraz si všetky správy ukladaj, príde doba keď to budeš potrebovať.

hederamonstera
14. sep 2025

Zjavne si uvedomujes co vsetko je zle, ked to tu takto rozpisujes, tak uz by si bola asi fakt hlupa, kebyze mu das dalsiu sancu

autor
14. sep 2025
@hederamonstera

Zjavne si uvedomujes co vsetko je zle, ked to tu takto rozpisujes, tak uz by si bola asi fakt hlupa, kebyze mu das dalsiu sancu

@tom_i
@hederamonstera teraz mi praveze pise ze ako som na tom, ci to zvladam. Je starostlivy

tom_i
14. sep 2025
@anonym_autor

@tom_i
@hederamonstera teraz mi praveze pise ze ako som na tom, ci to zvladam. Je starostlivy

@anonym_autor keď myslíš... nechaj sa ďalej manipulovať. Ono keď potom kamošom pri pive rozpráva akú má "kravu" , ktorá na povel skočí k nohe má o storky postarané.

autor
14. sep 2025
@tom_i

@anonym_autor keď myslíš... nechaj sa ďalej manipulovať. Ono keď potom kamošom pri pive rozpráva akú má "kravu" , ktorá na povel skočí k nohe má o storky postarané.

@tom_i len som mu odpisala ze dakujem za opytanie a ze som v poriadku. On nechodi nikam. Cele dni je sam. A nad vsetkym tym padom strasne premysla. Vsetko analyzuje stale dookola

tom_i
14. sep 2025
@anonym_autor

@tom_i len som mu odpisala ze dakujem za opytanie a ze som v poriadku. On nechodi nikam. Cele dni je sam. A nad vsetkym tym padom strasne premysla. Vsetko analyzuje stale dookola

@anonym_autor tvoj ani neviem či partner či ex je narcistický psychopat...a váš vzťah je ako keď si zaplatíte adrenalínový zážitok, zoskok s padákom. Ty si si svoj padák nestihla dať, keď ťa zrazu tvoj princ postrčí z dverí lietadla. Letíš a len zúfalo pozeráš hore do dverí lietadla. On si tam stojí a usmieva sa a kričí... Ty krava veď si to chcela

autor
14. sep 2025
@tom_i

@anonym_autor tvoj ani neviem či partner či ex je narcistický psychopat...a váš vzťah je ako keď si zaplatíte adrenalínový zážitok, zoskok s padákom. Ty si si svoj padák nestihla dať, keď ťa zrazu tvoj princ postrčí z dverí lietadla. Letíš a len zúfalo pozeráš hore do dverí lietadla. On si tam stojí a usmieva sa a kričí... Ty krava veď si to chcela

@tom_i 😀 nadherny popis. Pobavil ma 😀 som dnes cely den sama. Pozeram TV. Upratala som nejake skrinky a asi pojdem vecer do kina. Snazim sa nepoddavat smutku

tom_i
14. sep 2025

Ak máš netflix .. séria After kde partner ničí mladú dievčinu striedaním chladného a vrelého zaobchádzania. Si na najlepšej ceste mať tzv traumatickú väzbu. Nie je nad životom s narcistickým psychopatom

autor
14. sep 2025
@tom_i

Ak máš netflix .. séria After kde partner ničí mladú dievčinu striedaním chladného a vrelého zaobchádzania. Si na najlepšej ceste mať tzv traumatickú väzbu. Nie je nad životom s narcistickým psychopatom

@tom_i momentalne som na tom tak, ze si uvedomujem to vsetko zle a silno citim ze s nim byt nechcem. Len sa s nim nesmiem stretnut lebo padnem do toho znova. Zajtra mi pridu deti a budem s nimi dva tyzdne, tak to bude ok.

komplikovana
14. sep 2025
@anonym_autor

@tom_i 😀 nadherny popis. Pobavil ma 😀 som dnes cely den sama. Pozeram TV. Upratala som nejake skrinky a asi pojdem vecer do kina. Snazim sa nepoddavat smutku

@anonym_autor tak tvoj ex je uz dokonale zanalyovany. Teraz si na rade ty. Co by si chcela od zivota a od vztahu? Ake mas definicie lasky a vztahu? Ako sa vidis a charakterizujes? Co si myslis o tom, ze nedokazes povedat cloveku nie, a pritom vies, ze ti robi zle? Preco ta chytila panika pri predstave, ze by ste sa uz definitivne rozisli?

tom_i
14. sep 2025
@anonym_autor

@tom_i momentalne som na tom tak, ze si uvedomujem to vsetko zle a silno citim ze s nim byt nechcem. Len sa s nim nesmiem stretnut lebo padnem do toho znova. Zajtra mi pridu deti a budem s nimi dva tyzdne, tak to bude ok.

@anonym_autor a deti sú v striedavej starostlivosti s druhým partnerom?

autor
14. sep 2025
@tom_i

@anonym_autor a deti sú v striedavej starostlivosti s druhým partnerom?

@tom_i nie. V mojej. On ich berie len kazdy druhy vikend. Alebo ked treba. Vychadzame spolu dobre nastastie a vieme sa dohodnut na vsetkom.

autor
14. sep 2025
@komplikovana

@anonym_autor tak tvoj ex je uz dokonale zanalyovany. Teraz si na rade ty. Co by si chcela od zivota a od vztahu? Ake mas definicie lasky a vztahu? Ako sa vidis a charakterizujes? Co si myslis o tom, ze nedokazes povedat cloveku nie, a pritom vies, ze ti robi zle? Preco ta chytila panika pri predstave, ze by ste sa uz definitivne rozisli?

@komplikovana nikdy v zivote som nebola sama. Ale ocividne to potrebujem. Aby som zistila odpovede na Tvoje otazky. Kto som a co vlastne od vztahu cakam a potrebujem. A potrebujem sa naucit postavit sa za seba.
Mam paniku z toho ze ostanem potom uz sama navzdy. V mojom veku (cez 40) a s detmi, sa uz partner hlada tazko. A citim na sebe ze mam problem verit. Velmi sa bojim dalsieho zranenia.

autor
14. sep 2025

A samu seba momentalne vnimam velmi zle 🙈 nedostatocna. vinna. narocna a komplikovana.

autor
14. sep 2025

Myslim si ze to zvladnem. Mam dobre kamosky. Aj kamosov. Som spolocenska. Rada cestujem. To zvladnem.

tom_i
14. sep 2025
@anonym_autor

@komplikovana nikdy v zivote som nebola sama. Ale ocividne to potrebujem. Aby som zistila odpovede na Tvoje otazky. Kto som a co vlastne od vztahu cakam a potrebujem. A potrebujem sa naucit postavit sa za seba.
Mam paniku z toho ze ostanem potom uz sama navzdy. V mojom veku (cez 40) a s detmi, sa uz partner hlada tazko. A citim na sebe ze mam problem verit. Velmi sa bojim dalsieho zranenia.

@anonym_autor zlatko ale henten psychopat nie je pre teba a už vôbec nie pre tvoje deti. Prajem ti veľa síl oslobodiť sa, deti musia byť u teba na prvom mieste, ale potrebujú silnú, zdravú mamu. A tá láska si ťa nájde

anonym_627257
14. sep 2025

boze. nieco ti poviem. presne takehoto mam. ale mam s nim male dieta.
keby nebolo toho dietata, zablokujem ho uz velmi davno uplne vsade, kde sa da.
naozaj utekaj, budes rozbita na sracky, ale musis to vydrzat.
dievcata ti velmi dobre radia - ziadne dva tyzdne, co si - pobal mu VSETKY jeho veci a odvez mu ich. ak sa da, vymen zamok na dome/byte, veci mu nechaj pred dverami alebo niekde kde ich najde. nech si po ne pride. a nemusis s nim uz vobec nic riesit. za tie dva tyzden co teraz budes "cakat" uz mozes byt na ceste k uzdraveniu, lebo zistis ako ti je dobre bez tych sraciek v jeho hlave. a este je to aj zavislak!
preboha, vsak mas na lepsieho, nie na hnileho leniveho zmrda, co ta chce dostat na svoju uroven, lebo vidi, ze ty si uplne niekde inde.

nerob to, ze vyjednavas dva tyzdne. co najskor, hned, zajtra, mu zbal tie veci. necakaj. toto je chory psychopat, toto nechces. mam to, viem to, ked ti teraz nestaci ake je to peklo, vedz, ze to bude omnoho horsie po case, pripadne ak by ste mali spolu zavazky.

nemrhaj svojim casom na toto

autor
14. sep 2025
@tom_i

@anonym_autor zlatko ale henten psychopat nie je pre teba a už vôbec nie pre tvoje deti. Prajem ti veľa síl oslobodiť sa, deti musia byť u teba na prvom mieste, ale potrebujú silnú, zdravú mamu. A tá láska si ťa nájde

@tom_i ano. Presne tak. Deti potrebuju hlavne mna. Aby som bola v pohode. A ja som v pohode vacsinou. Som dnes nasla etiku svojho stvrtaka a bola tam otazka ze co najviac vystihuje Tvoju mamu. A napisal, ze som mila ♥️

autor
14. sep 2025
@anonym_627257

dievcata ti velmi dobre radia - ziadne dva tyzdne, co si - pobal mu VSETKY jeho veci a odvez mu ich. ak sa da, vymen zamok na dome/byte, veci mu nechaj pred dverami alebo niekde kde ich najde. nech si po ne pride. a nemusis s nim uz vobec nic riesit. za tie dva tyzden co teraz budes "cakat" uz mozes byt na ceste k uzdraveniu, lebo zistis ako ti je dobre bez tych sraciek v jeho hlave. a este je to aj zavislak!
preboha, vsak mas na lepsieho, nie na hnileho leniveho zmrda, co ta chce dostat na svoju uroven, lebo vidi, ze ty si uplne niekde inde.

nerob to, ze vyjednavas dva tyzdne. co najskor, hned, zajtra, mu zbal tie veci. necakaj. toto je chory psychopat, toto nechces. mam to, viem to, ked ti teraz nestaci ake je to peklo, vedz, ze to bude omnoho horsie po case, pripadne ak by ste mali spolu zavazky.

@anonym_627257 napises mi prosim co Tebe robi ten “Tvoj”? Nech viem porovnat?
Mne to nevadi ze tu ma veci. Nepotrebuje ich. Naozaj sa necitim na to aby som to teraz riesila. Su to skrinky a stol a gauc. Takze to nie je take jednoduche to odniest

hederamonstera
14. sep 2025

Keby toto niekto robil tvojej dcere? Co by si jej povedala?

autor
14. sep 2025
@anonym_627257

@anonym_627257 a mrzi ma ze si v takej situacii a ze s nim mas dieta. Mam to jednoduchsie ako Ty. Jediny zavazok je v mojej hlave.
Ked dieta trochu odrastie, mozno aj Ty zvladnes odist

autor
14. sep 2025
@hederamonstera

Keby toto niekto robil tvojej dcere? Co by si jej povedala?

@hederamonstera ja viem ze to je taka klasicka otazka. Dcere by som poradila aby odisla z kazdeho vztahu kde sa neciti dobre. Lahsie sa radi nez kona.
Ale uz to je jedno. Ja sa musim sustredit na to aby som sa nedala stiahnut do toho pocitu viny. Proste sa k sebe nehodime. Bodka.

anonym_627257
14. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_627257 napises mi prosim co Tebe robi ten “Tvoj”? Nech viem porovnat?
Mne to nevadi ze tu ma veci. Nepotrebuje ich. Naozaj sa necitim na to aby som to teraz riesila. Su to skrinky a stol a gauc. Takze to nie je take jednoduche to odniest

@anonym_autor robi presne to iste, co tvoj. za vsetko mozem ja, ako sa ja spravam. normalne mi vypisoval dialogy ako som mala ja reagovat na jeho sracky a urazky a co by mi on odpovedal. samozrejme ja som sa mala kajat a podlizovat a ospravedlnovat a on by mi velkodusne odpustil ak by som sa dostatocne kajala. uplny psychos. za vsetky sracky, co on narobil som vlastne, mohla ja, lebo ja som toto a tamto a on potom urobil toto a tamto (hoci sa ma to velakrat ani netykalo) vykrikoval mi, ze on je ku mne taky dobry a tolerantny, ale so mnou sa neda, ale on uz na mna rezignoval. ze ake to ma so mnou tazke. no uplny kokot. a hlavne on vytvaral sam konflikty alebo naschval vytvaral situacie, co vedel, ze ma rozhodia alebo podrazdia (vacsinou na to vyuzil nase dieta, napriklad ked malo rok a pol strelil mu facku a pod) a potom uz len riesil moju reakciu, a aka som ja otrasna. ja to uz teraz vsetko vidim a viem a teraz tak velmi tuzim sa ho zbavit, zablokovat ho vsade a nevidiet ho do konca zivota, ale uz to nejde. nastastie nie som v tom sama a plne si uvedomujem, ze on je ten chory. prve tri roky som bola presne ako ty, obhajovala sa, ospravedlnovala, plakala a trapila sa, takmer neustale. a cim viac som to robila, tym viac to on zneuzival a zhadzoval ma a vyvysoval sa. trestal ma ignoraciou. potom sa to nejak zlomilo a chvalabohu nezlomil mna. prekukla som uplne vsetko. podvadzanie, klamstva. a zistila som, vsetko co vykrikoval mne, robil vlastne on. strasne sa mi hnusi ten clovek.
zrovna vcera som sa tak sama seba opytala, co prijemne a pekne mi tento clovek do zivota priniesol. a odpoved? dieta. to je vsetko. okrem toho len stres, starosti, plac, negativitu. nic nic absolutne nic dobre mi ten clovek nedal do zivota. iba emocialnu sikanu.

anonym_627257
14. sep 2025
@anonym_627257

@anonym_autor robi presne to iste, co tvoj. za vsetko mozem ja, ako sa ja spravam. normalne mi vypisoval dialogy ako som mala ja reagovat na jeho sracky a urazky a co by mi on odpovedal. samozrejme ja som sa mala kajat a podlizovat a ospravedlnovat a on by mi velkodusne odpustil ak by som sa dostatocne kajala. uplny psychos. za vsetky sracky, co on narobil som vlastne, mohla ja, lebo ja som toto a tamto a on potom urobil toto a tamto (hoci sa ma to velakrat ani netykalo) vykrikoval mi, ze on je ku mne taky dobry a tolerantny, ale so mnou sa neda, ale on uz na mna rezignoval. ze ake to ma so mnou tazke. no uplny kokot. a hlavne on vytvaral sam konflikty alebo naschval vytvaral situacie, co vedel, ze ma rozhodia alebo podrazdia (vacsinou na to vyuzil nase dieta, napriklad ked malo rok a pol strelil mu facku a pod) a potom uz len riesil moju reakciu, a aka som ja otrasna. ja to uz teraz vsetko vidim a viem a teraz tak velmi tuzim sa ho zbavit, zablokovat ho vsade a nevidiet ho do konca zivota, ale uz to nejde. nastastie nie som v tom sama a plne si uvedomujem, ze on je ten chory. prve tri roky som bola presne ako ty, obhajovala sa, ospravedlnovala, plakala a trapila sa, takmer neustale. a cim viac som to robila, tym viac to on zneuzival a zhadzoval ma a vyvysoval sa. trestal ma ignoraciou. potom sa to nejak zlomilo a chvalabohu nezlomil mna. prekukla som uplne vsetko. podvadzanie, klamstva. a zistila som, vsetko co vykrikoval mne, robil vlastne on. strasne sa mi hnusi ten clovek.
zrovna vcera som sa tak sama seba opytala, co prijemne a pekne mi tento clovek do zivota priniesol. a odpoved? dieta. to je vsetko. okrem toho len stres, starosti, plac, negativitu. nic nic absolutne nic dobre mi ten clovek nedal do zivota. iba emocialnu sikanu.

@anonym_627257 *emocionalnu sikanu

autor
14. sep 2025
@anonym_627257

@anonym_627257 uuf. Tak to sa naozaj zle cita. Velmi ma mrzi v com zijes a som vdacna ze sa mozem pomerne lahko fyzicky odstrihnut. Dakujem ze si sa o to podelila. Mne byva tiez casto vycitane ze nepoviem nieco podla jeho predstav a ze nepouzijem spravny ton alebo dostatok omacok okolo. A ze som malo vdacna. Malo si ho vazim. Malo ho respektujem. Malo mu davam a bla bla bla. A ked skusim nastavit nejaku hranicu, tak velmi casto vyleti.
Bolo obdobie ked som sa ho pytala ci pride a povedal neviem. Alebo ze ano pride, ale nevie kedy. Ze to nemam riesit. Vsak ked pride tak pride.

A pred kazdou cestou niekam urobi konflikt. Vzdy. Napr naposledy sa balil a ja som doobeda este mala deti. Tak som ich zobrala na kratky vylet, odviezla otcovi a potom som sla domov lebo mi este robili novy kotol. To boli sceny 🙈 ze on sa chcel balit so mnou a mala som tam byt prenho a miesto toho riesim kotol. Ze preco som nedala kotol na iny den. Tak som mu vysvetlila ze kotol mam dohodnuty uz dva mesiace, ze som cakala na termin a my sme sa na cestu dohodli pred troma dnami. Nepochopil a do posledneho momentu ma nechal v neistote ze ci pojde alebo nie.
A moja vina bola ze som predpokladala ze dospely chlap sa dokaze zbalit aj sam. Ze k tomu nepotrebuje moju asistenciu na telefone 🙄

komplikovana
14. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor taka mala poznamocka, to nie su moje otazky, ale tvoje, na ktore by si mala mat odpovede, ktore ta v zivote naviguju. Bojis sa zranenia, ale nechas sa zranovat. To nema logiku. Bojis sa samoty, ale si sama. To co zijes, nie je naplnujuci a rovnocenny vztah. Nechas strach riadit ti zivot, ale nic dobreho ti nedava. Samotu mozes vyuzit na to, aby si samu seba lepsie spoznala. Iba ty urcujes vlastnu hodnotu, nie druhi. Takze ak nepoznas samu seba, si lahko manipulovatelna.

anonym_627257
14. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_627257 uuf. Tak to sa naozaj zle cita. Velmi ma mrzi v com zijes a som vdacna ze sa mozem pomerne lahko fyzicky odstrihnut. Dakujem ze si sa o to podelila. Mne byva tiez casto vycitane ze nepoviem nieco podla jeho predstav a ze nepouzijem spravny ton alebo dostatok omacok okolo. A ze som malo vdacna. Malo si ho vazim. Malo ho respektujem. Malo mu davam a bla bla bla. A ked skusim nastavit nejaku hranicu, tak velmi casto vyleti.
Bolo obdobie ked som sa ho pytala ci pride a povedal neviem. Alebo ze ano pride, ale nevie kedy. Ze to nemam riesit. Vsak ked pride tak pride.

A pred kazdou cestou niekam urobi konflikt. Vzdy. Napr naposledy sa balil a ja som doobeda este mala deti. Tak som ich zobrala na kratky vylet, odviezla otcovi a potom som sla domov lebo mi este robili novy kotol. To boli sceny 🙈 ze on sa chcel balit so mnou a mala som tam byt prenho a miesto toho riesim kotol. Ze preco som nedala kotol na iny den. Tak som mu vysvetlila ze kotol mam dohodnuty uz dva mesiace, ze som cakala na termin a my sme sa na cestu dohodli pred troma dnami. Nepochopil a do posledneho momentu ma nechal v neistote ze ci pojde alebo nie.
A moja vina bola ze som predpokladala ze dospely chlap sa dokaze zbalit aj sam. Ze k tomu nepotrebuje moju asistenciu na telefone 🙄

@anonym_autor ano presne toto aj moj, nevie ci pride, nikdy nevedel, ja som ale mala byt doma a cakat nanho. nemohla som mat svoj program. a potom aj tak neprisiel. az po dvoch rokoch som zacala jeho "mozno" a "neviem" brat ako NIE.
a akonahle sa moja pozornost obratila co len nachvilu inam, mimo neho, ze som mala svoj plan alebo svoje hobby tak peklo. uz som ho nepodporovala, nestala pri nom, nemyslela nanho a na to ako on sa "trapi".

naozaj ho nechaj a ani sa za nim neobzri. prosim, urob to pre nas, ktore to uz urobit nemozeme, a ze je nas dost...

autor
14. sep 2025
@komplikovana

@anonym_autor taka mala poznamocka, to nie su moje otazky, ale tvoje, na ktore by si mala mat odpovede, ktore ta v zivote naviguju. Bojis sa zranenia, ale nechas sa zranovat. To nema logiku. Bojis sa samoty, ale si sama. To co zijes, nie je naplnujuci a rovnocenny vztah. Nechas strach riadit ti zivot, ale nic dobreho ti nedava. Samotu mozes vyuzit na to, aby si samu seba lepsie spoznala. Iba ty urcujes vlastnu hodnotu, nie druhi. Takze ak nepoznas samu seba, si lahko manipulovatelna.

@komplikovana ano. Uplne suhlasim s tym, co pises. Mas pravdu. Je to v mojich rukach