icon

Hádka kvôli rozlúčke so slobodou medzi sestrami

27. aug 2024

Ahojte, potrebujem sa trosku vypisat a mozno pocut aj nazor zvonku. Bude sa mi vydavat sestra a tento vikend ma rozlucku so slobodou, co je kamenom urazu. Na rozlucke bude mat svoje kamosky plus jedinu z rodiny pozvala mna, ja si to velmi vazim ale nechcem tam ist, lebo je medzi nami velky vekovy rozdiel a s jej kamoskami si vobec nerozumiem lebo to su este take zabky poblaznene a proste je tam viac dovodov (mam 2 deti, 1 skolopovinne a potrebujeme riesit pred zaciatkom sk. roka ine veci ako ze mama sa ide niekde ozierat, takisto som introvert a nemusim nejake divoke zabavy tohto typu, takisto samozrejme financne je to narocne vychystat na svadbu 4 osoby plus je to sestra takze hrubsia obalka a kamosky sa jej na party skladaju takze aj tuto by som musela prispiet a to ani nepijem a proste vela dovodov mam preco nie). Lenze sestra sa samozrejme na mna hrozne nahnevala a vykricala mi ze ani na svadbu potom nemusim chodit, takze neviem co teraz, ci to pretrpiet kvoli sestre alebo si stat za svojim rozhodnutim …

Strana
z3
maranta_leuconeura
27. aug 2024

Nesla by som, keby som nechcela ist. Nemusis si vymyslat alebo zvelicovat dovody, ved narovinu povedz, ze to uz nevnimas ako zabavu. Sestra ako sa urazila tak sa aj odrazi.

danielllka
27. aug 2024

Porozprávaj sa s ňou ešte raz, v kľude. Ja keby som mala voči tej akcii vyslovene nechuť, nejdem, sestra by to mala pochopiť, veď ťa hádam pozná, oni sa zabavia aj bez Teba (a asi aj viac, ako keby mali pozerať na niekoho, kto sa premáha k nálade, lebo je tam nasilu a cíti sa nekomfortne..) Trošku rešpektu voči tvojej osobnosti by malo byť aj z jej strany, nie len "ja chcem a chcem"...

tamitamitami
27. aug 2024

Je to tvoja sestra a určite si zaslúži aby si jej obetovala jeden večer. Neboj sa muž to s deťmi jednu noc prežije a ty tak isto prežiješ jednu noc nie úplne podľa tvojich predstáv, možno budeš príjemne prekvapená ako sa zabavíš.

mikadooo
27. aug 2024

Ja s tebou súhlasím. Nevyhovuje, tak nevyhovuje a basta. Na svadbu predsa pôjdeš, všetko ok. Máš svoju rodinu, deti, manžela. Mladšia sestrička sa správa trošku ako fúria, evidentne bola zvyknutá na iné pri tebe, tak nech si trošku podupká nožičkami. Rozlúčka so slobodou za mňa nie je žiadna povinná jazda pre sestru. Máš svoju rodinu, manžela, proste iné priority. Ona je slobodná bez záväzkov, iný svet... 🤷.

tom_i
27. aug 2024

Je mi ľúto, že sestra takto reaguje. Skús jej povedať, že rozlúčka je pre slobodné baby a ty jej budeš nápomocná keď príde ten deň. Bez emócií, kriku. A hlavne jej povedz, ako je pre teba dôležité vidieť ju šťastnú v deň svadby. A pre ostatné nikde nepadla otázka alebo výlev na manžela. Tak ho neriešte. Mňa bolí sestrine vyjadrenie nejdeš na rozlúčku, nechoď na svadbu.

cimage
27. aug 2024

Ja by som neisla. Mam tiez deti a je to skor pre nezadane baby. Ak by som isla, tak na par hodin a potom domov. Nechcelo by sa mi pozerat na ozrate, besne baby. A este k tomu sa na to skladat ked ja nepijem, alebo si dam len jeden pripitok aby sa nepovedalo. Donutit ta nemoze.

anickabasnicka
27. aug 2024

@cimage zadane nezadane,to, ze ma nekdo uz rodinu neznamena, ze se uz nemuze bavit jako svobodny...tady je to spis o tom, ze manzel autorky neni nadseny, ze ona bude nekde parit a on chudacek bude doma utirat pokadene zadky svych deticek.docela by me zajimalo kdyby byl on pozvany na rozlucku svemu mladsimu bratrovi jestli by bral ohled na svoji zenu a deticky...

maranta_leuconeura
27. aug 2024

@anickabasnicka autorka ist nechce bez ohladu na ine veci, ju taka zabava nezaujima. To neznamena, ze ine vydate zeny s detmi nemozu na take akcie chodit, AK CHCU

diewcatqoo
27. aug 2024

Ja by som nesla. Ak by to bolo niekde v meste, ze posediet niekde, dat si drink(y) a ist potom niekam zatancovat, tak asi by som sla na chvilu. Ale na chatu by som nesla bez ohladu na to, ci je to sestra alebo nie. Neznasam take ozierackove pobyty na chatach, z toho som uz fakt davno vyrastla. A este s o dost mladsimi babami, ktore nepoznam a s ktorymi si nemam co povedat... potrebujem sa vyspat bez toho, aby som riesila nejake grcajuce zeny a nechce sa mi pocuvat tie zenske opilecke citove vylevy. Lebo viem, ze by som si dala max. do nalady, viac nie a urcite by sa tam vyskytla minimalne jedna, ktora by bola pod obraz...
Sestra riesi kraviny, nechapem, preco sa na teba kvoli tomu osopila.

andrea78
27. aug 2024

#autorka no proste ist nechces. Pises o velkom vekovom rozdiele so sestrou, plus jej kamosky budu ta ista vekova kategoria. Ja by som toto proste vyuzila 😁Este raz by som za nou isla a porozpravala sa stylom - Zlatko, este raz to preberme, ja som strasne rada, ze si ma zavolala. Nehnevaj sa, ale ja uz na take zabavky asi nebudem, ved ja som stara paka, ja vam len zabavu budem kazit. Vies ze pit neviem, nic neznesiem, vecer ma uz pred osmou lame a zaspavam, sranda so mnou uz ziadna nebude. Fakt si myslim, ze sa tam zabavis lepsie , ked nebudes musiet na mna nemoznu pozerat. Ja Ti rada s pripravou pomozem. Nejake sutaze vymyslime? Alebo co potrebujes, co mam chystat? Ked fakt strasne chces, ja teda pojdem. Svatbu si spolu uzijeme, hadam nemyslis, ze by som Ta nechala vydat sa bezomna.
A cakala by som na reakciu. Ak by na ucasti trvala, isla by som, nech je spokojna a stastna. A dufala by som, ze to prehodnoti a povie ,,tak dobre teda,,😃🙈

simca06022011
27. aug 2024

Tiez by som nesla, spytala by som sa ci nieco potrebuje pomoct zorganizovat, popriala jej zabavu, mozno poslala nejaku flasu a s kludom si reisila svoje veci. nemusim byt vsade a nutit sa "zabavat". na druhej strane AK BY SOM CHCELA IST, tak pekne by sa muz/babka alebo niekto o deti postaral a isla by som a nech sa mu paci / nepaci cokolvek :D

janinah
27. aug 2024

Myslela som,že tam len mladé slobodne kamošky chodia....za mňa celé blbosť také rozlúčky ...a nešla by som,sestra nech dospeje,ľudia majú aj iné starosti ako jej predsvadobne ozieracky,nech je rada,ze na svadbu viete dôjsť,s deťmi to nie je maličkosť všetko zmenezovat.

em4life
27. aug 2024

@janinah Aj finančne je to dosť vychystať celú rodinu, plus ešte dar pre sestru... šaty pre deti, pre seba... To si asi tiež slobodná baba neuvedomuje, ale v kľude len 300 eur môže stať oblečenie pre sestru, muža a deti (ja si viem predstaviť aj to, že len šaty pre ženu toľko vyjdu), plus dar, plus začiatok školského roka...je to veľa výdavkov naraz a chápem, že daka ozierackova chata je nad rozpočet.

domkakvet
27. aug 2024

Ano, urcite chod.

evivb
27. aug 2024

Ja som pri dietati sestre organizovala rozlucku, aj vseljake ulohy, darceky, atd. Prosim, urcite ju nevynechaj, neblazni. 🥲

anickabasnicka
27. aug 2024

@maranta_leuconeura hmm, ona se jen dost blbě odvolává a vymlouvá proč nechce jít, prootže v další odpovědi už píše, že ani jejímu manželovi není po chuti, že by musel být s dětmi o víkendu sám. kdyby ji podpořil a žekl, běž, je to tvoje sestra, tak nemusí tady vypisovat a ptát se, jestli má jít nebo ne. takže asi tak. její manžel je porblém, ne její itrovert povaha a podobné hovadiny

nenne27
27. aug 2024

@really8 lepsie si to ani povedat nemohla 🙂

cherrystone
27. aug 2024

ja by som nesla. som uz dost "velka" na to, aby som nechodila, kam nechcem bez vycitiek a vysvetlovania. tieto akcie som nemusela ani v casoch party mladosti, nie este teraz. nikdy som na ziadnu rozlucku neprisla a nikomu, kto ma pozna, to neprislo divne, ze som sa na to vysr.. a to este ako slobodna bez deti. sestra nech sa da do kludu. svet sa netoci len okolo nej a jej svadby.

maranta_leuconeura
28. aug 2024

@anickabasnicka introvercia nie je hovadina 😂 ja som nemala ani vlastnu rozlucku, neznasam tieto akcie byt stredobodom pozornosti. Autorka by tam bola ako past na oko medzi mladymi, tazko by sa zaradila, ludia by od nej mali ocakavania ako skvelo sa musi bavit, takze ju uplne chapem, ze nema chut tam ist

duppka13
28. aug 2024

@henka123123 dieta malo 2 roky. Ja sama mam dieta teraz v podobnom veku a ano ja by som isla.

monnci2226
28. aug 2024

@duppka13 a co ak to dieta ozaj bez nej zaspat nedokazalo?.... co by z toho ona mala keby vie ze dieta jej doma celu dobu reve? manzel/babka ktokolvek by strazil s nervami uz v koncoch? ona celu dobu na ihlach co sa doma deje? co ak by to bolo takto? a jedina spokojna by si bola vlastne iba ty, lebo kamoska prisla?... deti su rozne, to ze tvoje dokaze zaspinkat a mozes ist niekam je super ale su aj taketo deti s ktorymi to je narocnejsie... 🤷‍♀️ na svadbe ti snad kamoska bola takze chovat k nej takuto krivdu po rokoch je zvlastne, hlavne ak hovorime o najlepsej kamoske.

duppka13
28. aug 2024

@monnci2226 vies co, nebola ani na svadbe, pocas obradu jej plakal tak odisli a na hostine boli do 19 lebo jej tam nevydrzal a to mala zabezpecene aj varovanie ale isla aj tak prec. Ano mas pravdu nemala by som tak dlho chovat krivdu ale citim to tak, ale to je uz ina tema a nebudem tu spamovat. Moj nazor k autorkinej otazke je taky, ze ano obcas by sa clovek kvoli blizkym mal premoct ak je to pre nich dolezite. Neverim ze 2 rocne dieta (v mojom pripade) nevydrzi jeden vecer bez mamy. Autorka neviem ake ma stare deti, tusim spominala skolu. Ano ani mne by sa nechcelo ist teraz uz v mojom veku na chatu ale isla by som kvoli tej sestre.

monnci2226
29. aug 2024

@duppka13 ako ludia sme rozni a niektori vidime veci inak, ja som ti len chcela ukazat ten iny pohlad, ze mozno to kamoska nemyslela voci tebe zle, len proste uprednostnila narocne dieta ako matka. ale ty najlepsie vies ako to bolo. nepoznam vsetky okolnosti. v kazdom priade kamaratstvo v ktorom sa chovaju takto stare krivdy, nie je asi to prave orechove. asi tam mate toho s kamoskou viac preco nevies toto prekusnut. drzim palce aby si to v sebe nejako vnutrorne vyriesila a povzniesla sa nad to 😉 nie nadarmo sa hovori ze odpustame hlavne kvoli sebe 🙂

annamivo
29. aug 2024

Och ja by som šla už len kôli tomu, že nechám mužovi deti na celý víkend a ja si oddýchnem 😄 aj s mladými zabami. A to sa vie postarať.

Strana
z3