Je časté písanie správ dôležité vo vzťahu?
Zdravím, zakladám diskusiu keďže neviem či je to divné alebo nie. Priateľka mi vyčíta že jej niekedy zabudnem napísať dobre ráno alebo dobru noc, no niekedy nato proste nemám chuť a príde mi to zbytočne.
Dneska mi napísala že poslednú dobu nevie či spím alebo nie keďže furt musí ona písať dobrú noc. A ak som jej napísal že má to proste nebaví písať každý boží deň tak nato odpísala že - jakto že sa ti nechce, veď to není dlhé a potom neviem čo robíš.
Neviem či ja to beriem na ľahkú váhu alebo som divný ? Proste nemám potrebu to každý deň písať a mám aj také dni v práci že sa nezastavim ta len večer trochu popíšem s frajerkou a mám dosť.
Som divný alebo to beriem na ľahkú váhu ?
@anonym_autor chápem, len ti hovorím, že ak nechceš ísť do vzťahu naplno, tak doň nechoď radšej vôbec. Mať hranice je samozrejme v poriadku, ale dôvod ich nastavenia musí byť tiež
@tiezjedna áno. Ináč príde ti to normálne že má samého nepustí do fitka lebo keby sa kumne ozve nejaké dievča ta by jej frajerka vrazila ?
@tiezjedna áno. Ináč príde ti to normálne že má samého nepustí do fitka lebo keby sa kumne ozve nejaké dievča ta by jej frajerka vrazila ?
@anonym_autor tak aj sám určite vieš, že toto je cez čiaru... a možno preto nemáš chuť jej písať. Ty s ňou nechceš byť (nedivím sa ti). Žiarlivosť v tejto agresívnej forme je vždy prúser.
@anonym_autor tak aj sám určite vieš, že toto je cez čiaru... a možno preto nemáš chuť jej písať. Ty s ňou nechceš byť (nedivím sa ti). Žiarlivosť v tejto agresívnej forme je vždy prúser.
@tiezjedna ako iba ta žiarlivosť je kus prehnaná ináč všetko v poriadku
@tiezjedna zas keby vôbec neziarlila bolo by to divné
@nlk ako máš pravdu. Ináč mne len ta žiarlivosť vadí, nič iné. Niekedy by to mohla proste ubrať a bolo by to v pohode. Zas ona k sebe nepustí ani iného chalana, všetkých pošle do riti.
@anonym_autor ono trošku zdravej žiarlivosti vo vzťahu neuškodí, ale toto, čo ona predvádza, to nie je normálne. Aby ťa nepustila samého do fitka? Ona ťa nemá čo niekam púšťať, ona nie je tvoja mama a ty nemáš 5 rokov preboha. Takéto prejavy fakt do zdravého vzťahu nepatria. A to, že ona pošle každého chalana do riti, by mala byť snáď vo vzťahu samozrejmosť a nie nejaká cnosť.
@enmery nehádž každého do jedného vreca. Na Instagram nechodím lebo nato nemám čas, masturbovať 3h po nočnej sa zobuď moja zlata a ak zaspím pre telke a ráno sa zobudim lebo jej to vadilo že som nenapísal dobrú noc ta akože sorry. Možno ty si v 20 rokov mala 3h čas masturbovať a lajkovať na Instagrame fotky chalanov
@anonym_autor áno, z môjho pohľadu si divný. A čo sa týka názoru tvojej priateľky, aj mňa by to, že si zabudol napísať, zamrzelo, ale keď tu rozvádzaš svoj postoj k tomu, tak ten by ma zamrzel ešte viac. Vlastne nie, nasr.l a vytočil.
No hold nasli ste sa dvaja a kazdy ma iny nazor.
Nam s muzom nic taketo nechyba ani nechybalo.
Nevidime sa tyzden a nepiseme nevolame si kazdu blbinu. Ved sa stretneme doma a porozpravame sa.
Raz si zabudol a ona z toho robi dramu.🙉
@anonym_autor ja súhlasím so všetkým s huxy. Chápem teba, ale chápem aj ju (v niečom). Ono napísať ráno a večer dve slová naozaj nezaberie toľko času, tak ak vieš, že jej to spraví hneď z rána krajší deň, tak prečo to pre ňu neurobíš. Veď nechce po tebe skladať jej básne ani písať siahodlhé vyznania. Niekomu proste robí dobre, keď vie, že si naňho ráno, keď vstávaš a pred spaním spomenieš. Plus vie, že ideš spať a nebude zbytočne otravovať. Aj my to tak máme. Ale teda nevycitame si, ak niektorého vypne. Zase nejaké bombardovanie v práci a pod. to by išlo aj mne na nervy, mala som takého, čo mi musel hlásiť každý prd, takže v tomto ti rozumiem. Ale jednoduché dobré ráno a dobrú noc som si písala asi s každým. To mi príde normálne a milé.
@nlk súhlas aj s Huxy. Niekedy stačí smajlík a krátke slovo
@anonym_a037f3 to neviem, veď som jej vravel že mi chýba. Len zas každý deň mi to príde otravné písať. Poslednýkrát som jej napísal že ju ľúbim a ona že keby som to častejšie vravel, no povedal som jej že ak sa to zmení tak jej dám vedieť
@anonym_autor Takže ty jej napíšeš, že ju ľúbiš. A ona tebe výtku? Nad týmto by som sa skôr zamyslela. To je taká vyčítavá baba. hmmm
@haley7897 no nevie čo to obnáša. Už vyše roka je doma. Ako aj keď šoférujem ta ma chytá za ruku a mi to dosť vadí veď musím sa sústrediť na cestu aj keď prehadzujem rýchlosti. Ne tam držať za ruku 🤦♂️ som jej minule povedal že radšej naj rozkrok chytí a naj ma necha sa sústrediť šoférovať. Sú dni čo aj 2x chodím do dňa k nej a neda sa to takto neustále. Keby šla do roboty tak by ma to viacej potešilo a nie tam vypisovať somariny dobre ráno a dobrú noc miláčik. Veď keby ma nelubila ta by somnou nebola ta nemusí to hovoriť stále jak ma ľúbi bo to lezie na nervy
@anonym_autor 😅
Ženy to vážne? Všetci ho tu hejtujete, že je chladný, sebec a neviem čo ešte, že nevie frajerke napísať 100x do dňa, že ju ľúbi a každý boží deň aj večer nepíše dobré ráno a dobru noc....ako fakt? To je naozaj tak dôležité vo vzťahu? Ale že je ona lemra lenivá ísť do roboty, že je žiarlivá stíhačka, sebecká osoba, čo nevie pochopiť, že jej chlap robí na smeny, zatiaľ čo ona sa doma nudí a že teda , čuduj sa svete môže byť aj unavený z práce....a myslím, že už začína byť unavený aj z nej....inak by to tu nerozoberal..... skôr ona by mala pochopiť o čom je život, vzťah atď.....a nie robiť scény.....už len to, že robila scény kvôli tatérke je divné 🤦
@lusa18 Ja ho nehejtujem. Mne to príde smiešne. Ale to je aj povahou. Ja si nepotrebujem vykecávať s mojím. príde, pokecáme. každý máme kopec práce a starostí. Ale moj syn teenager, má pustený mobil nonstop. Ešte aj vtedy, ked sa ide vy... ked zaspáva, tiež. 24/7. No a tomu sa čudujem. Ale ja som stará garda. Ja beriem telfón do ruky, ked potrebujem niečo riešiť a povedať.
@tiezjedna zas keby vôbec neziarlila bolo by to divné
@anonym_autor moze sa stat, ze ta bude cely zivot podozrievat kontrolovat v hlave si vytvarat scenare ze ju podvadzas bude ti robit sceny. Priprav sa na to, ci si to ochotny znasat. Precitaj si nieco o chorobnej ziarlivosti. Zo zaciatku vztahu ti to moze lichotit, zda sa ti to ako dokazovanie vernosti a lasky, ale neskor sa mozes citit ako vo väzeni, bude ta vypocuvat, kontrolovat prenasledovat podozrievat. Ale ak si s tym v pohode a si to ochotny znasat a trpiet cely zivot… nebude sa s tebou par dni bavit kvoli tomu
@anonym_9aecd3 ja som tiež žiarlivá a som z "dobrej" a úplnej rodiny😉 to s tým vôbec nemusí súvisieť, dievča môže byť len viac zamilované než on😉
@tiezjedna aj ja som ziarliva a vadi mi plno veci, ale je rozdiel ziarlivost a chorobna ziarlivost
@tiezjedna aj ja som ziarliva a vadi mi plno veci, ale je rozdiel ziarlivost a chorobna ziarlivost
@anonym_9aecd3 ako veď ono to je pekné že by sa kvôli mne aj pobila, či ne ?
@anonym_9aecd3 ako veď ono to je pekné že by sa kvôli mne aj pobila, či ne ?
@anonym_autor by mi to dosť lichotilo keby sa dievčatá bijú o mňa 😂🫢
@anonym_autor by mi to dosť lichotilo keby sa dievčatá bijú o mňa 😂🫢
@anonym_autor zas myslel som to srandovné,trocha na pobavenie. Dúfam že tu zas nebude 100 komentárov na hejtovanie
Napísal som jej nato že sú aj dôležitejšie veci a ona - to sú ale keď sme si písali dobré ránko, dobru nocku tak to bolo vraj krásne a plné energie. Neviem, ja ráno ak sa ponáhľam do práce tak zazvoní budík a mobil dávam do vrecka, nedáva mi to nijakú energiu a ak si pomyslím že ráno ešte musím frajerke dobre ránko tak príde mi to skôr otravné
@anonym_autor no aby si sa neposral 😅 tie 2 sekundy ti sposobia totalne meskanie a narusenie denneho harmonogramu. Ale mas pravdu, nerob to nasilu a ked ju nemas rad a nestoji ti ani za par slov rano a/alebo vecer, tak ju nechaj napokoji, nech neplytva svoju mladost a cas na emocneho kripla.
@anonym_autor no aby si sa neposral 😅 tie 2 sekundy ti sposobia totalne meskanie a narusenie denneho harmonogramu. Ale mas pravdu, nerob to nasilu a ked ju nemas rad a nestoji ti ani za par slov rano a/alebo vecer, tak ju nechaj napokoji, nech neplytva svoju mladost a cas na emocneho kripla.
@anonym_4504c6 no žeby si sa ty neposrala z toho moja zlata. Pozdrav akurát tak svojho emočneho kripla 👋
@anonym_autor - kedysi som si v časoch randenia na diaľku s mužom písala cez ICQ, tak sme si po rozhovore strávenom pri počítači napísali "dn". Neboli ešte smartphone-y, kde človek je neustále online. Neskôr už vo vážnom vzťahu a na začiatku manželstva mi však vadilo, keď napríklad cestoval a neozval sa. Stačilo mi čosi ako: všetko ok. Ale oni v rodine to nerobili, ani nerobia. Ale naučil sa, poslať aspoň správu - došli sme. Chápem, že niekedy je málo času, ale nejaké srdce pošleš jedným klikom. Na začiatku, keď má byť všetko pekné, je to ľahšie. Vtedy dvaja zisťujú, čo teší toho druhého a učia sa, že nie všetko, čo ja považujem za bežné, je bežné aj pre toho druhého.
@anonym_autor - kedysi som si v časoch randenia na diaľku s mužom písala cez ICQ, tak sme si po rozhovore strávenom pri počítači napísali "dn". Neboli ešte smartphone-y, kde človek je neustále online. Neskôr už vo vážnom vzťahu a na začiatku manželstva mi však vadilo, keď napríklad cestoval a neozval sa. Stačilo mi čosi ako: všetko ok. Ale oni v rodine to nerobili, ani nerobia. Ale naučil sa, poslať aspoň správu - došli sme. Chápem, že niekedy je málo času, ale nejaké srdce pošleš jedným klikom. Na začiatku, keď má byť všetko pekné, je to ľahšie. Vtedy dvaja zisťujú, čo teší toho druhého a učia sa, že nie všetko, čo ja považujem za bežné, je bežné aj pre toho druhého.
@dahra áno veď tie srdiečka posielam stále s radosťou. Len nechce sa mi opakovať jak papagáj každé ráno dobré ránko a každý večer dobru nocku
Tak my su snúbencom spolu roky žijeme a mame dieta. Tak je jasné ze si napíšeme spravicky z prace. Ale vo vašom veku ano, patrí sa to. Nežijeme spolu a neviem si predstaviť mat 20 rokov a nenapisat priateľovi aspoň blbú spravu ráno 🙂.
@anonym_autor a ako dopadol rozhovor?
@nlk rozhovor dopadol super. Hovoril som jej to a vravela že je to jej prvý vzťah preto chce mať všetko tip top a vravela sama že to niekedy preháňa že nemusím to stále písať. Čiže všetko v poriadku. Rozoberal som aj to že je žiarliva že taká nemusí byť...
@nlk rozhovor dopadol super. Hovoril som jej to a vravela že je to jej prvý vzťah preto chce mať všetko tip top a vravela sama že to niekedy preháňa že nemusím to stále písať. Čiže všetko v poriadku. Rozoberal som aj to že je žiarliva že taká nemusí byť...
@anonym_autor no potespanbuh, s touto ti psenka nepokvete😀 tip top lebo prvy vztah, achjo
@anonym_autor no potespanbuh, s touto ti psenka nepokvete😀 tip top lebo prvy vztah, achjo
@natalka13 veď ako chápem ju
@natalka13 preco? Je to mladé dievča. Čo, osobnostný rast je zakázaný? Podľa mna je skvelé, ze to prijala konstruktivne a pozitívne. Niekedy stačí uistenie vo vztahu aby vedela, ze nemusí toľko tlačiť na pílu.
@natalka13 preco? Je to mladé dievča. Čo, osobnostný rast je zakázaný? Podľa mna je skvelé, ze to prijala konstruktivne a pozitívne. Niekedy stačí uistenie vo vztahu aby vedela, ze nemusí toľko tlačiť na pílu.
@haley7897 ja som si to aj myslel. Vravel som jej že nemusí namna tak tlačiť. Veď je super partnerka. To že sem tam žiarli tak nevadí. Popracujeme na tom. Veď sme mladí preboha, nie v 30 ročnom manželstve
to, čo opisujete, je klasický stret dvoch svetov...vo vašom vnímaní je správa „dobrú noc“ len prenosom dát...keďže obaja viete, že sa ide spať, informácia má nulovú hodnotu a jej opakovanie vás oberá o energiu, ktorej máte po práci už aj tak málo...pre vašu partnerku však táto správa nie je informáciou, ale emocionálnym rituálom...pre ňu je to potvrdenie, že ste „tu“, že je všetko v poriadku a že na ňu myslíte, aj keď nie ste spolu...váš vzorec spočíva v tom, že sa snažíte racionálne vyargumentovať niečo, čo je čisto emocionálna potreba...čím viac vy hovoríte o „zbytočnosti“, tým viac ona cíti neistotu...a čím viac ona tlačí na kontrolu („potom neviem, čo robíš“), tým viac vy cítite odpor a stratu slobody...prestaňte riešiť, či je tá správa „dlhá“ alebo „krátka“...problémom nie je tých päť sekúnd písania, ale váš vnútorný postoj...ak vnímate prejavy pozornosti ako povinnú jazdu alebo položku na zozname úloh, prirodzene vo vás vzniká odpor...vzťah nie je zamestnanie, kde máte podávať výkonové hlásenia....skúste sa na to pozrieť inak: ak je váš pohár energie večer taký prázdny, že aj jedna veta je pre vás „cez čiaru“, tak v skutočnosti nebojujete proti priateľke, ale snažíte sa zúfalo chrániť si posledné zvyšky svojej autonómie a pokoja...vaša nechuť písať nie je o lenivosti, ale o hraniciach...potrebujete mať priestor, kde od vás nikto nič nechce ani len tú jednu správu...namiesto hádky o textovkách si vykomunikujte svoju potrebu „vypnúť sa“ z dosahu po náročnom dni...ak však nedokážete partnerke ponúknuť ani tento malý symbol bezpečia, buďte k sebe úprimný..možno vám ten vzťah v tejto chvíli viac berie, než dáva...čo presne vo svojom vnútri chránite tým, že jej tú správu odmietate napísať? svoju slobodu alebo len svoje právo byť v tom vzťahu citovo nedostupný? ...
to, čo opisujete, je klasický stret dvoch svetov...vo vašom vnímaní je správa „dobrú noc“ len prenosom dát...keďže obaja viete, že sa ide spať, informácia má nulovú hodnotu a jej opakovanie vás oberá o energiu, ktorej máte po práci už aj tak málo...pre vašu partnerku však táto správa nie je informáciou, ale emocionálnym rituálom...pre ňu je to potvrdenie, že ste „tu“, že je všetko v poriadku a že na ňu myslíte, aj keď nie ste spolu...váš vzorec spočíva v tom, že sa snažíte racionálne vyargumentovať niečo, čo je čisto emocionálna potreba...čím viac vy hovoríte o „zbytočnosti“, tým viac ona cíti neistotu...a čím viac ona tlačí na kontrolu („potom neviem, čo robíš“), tým viac vy cítite odpor a stratu slobody...prestaňte riešiť, či je tá správa „dlhá“ alebo „krátka“...problémom nie je tých päť sekúnd písania, ale váš vnútorný postoj...ak vnímate prejavy pozornosti ako povinnú jazdu alebo položku na zozname úloh, prirodzene vo vás vzniká odpor...vzťah nie je zamestnanie, kde máte podávať výkonové hlásenia....skúste sa na to pozrieť inak: ak je váš pohár energie večer taký prázdny, že aj jedna veta je pre vás „cez čiaru“, tak v skutočnosti nebojujete proti priateľke, ale snažíte sa zúfalo chrániť si posledné zvyšky svojej autonómie a pokoja...vaša nechuť písať nie je o lenivosti, ale o hraniciach...potrebujete mať priestor, kde od vás nikto nič nechce ani len tú jednu správu...namiesto hádky o textovkách si vykomunikujte svoju potrebu „vypnúť sa“ z dosahu po náročnom dni...ak však nedokážete partnerke ponúknuť ani tento malý symbol bezpečia, buďte k sebe úprimný..možno vám ten vzťah v tejto chvíli viac berie, než dáva...čo presne vo svojom vnútri chránite tým, že jej tú správu odmietate napísať? svoju slobodu alebo len svoje právo byť v tom vzťahu citovo nedostupný? ...
@bjnr áno ale už je všetko v poriadku, proste v tejto veci sme si nesadli a sme si to vyrozprávali a našli riešenie. Čiže v poriadku.

@tiezjedna vyliečený som už vyše roka. Len nechcem dávať nejako emócie najavo veď to je normálne
@anonym_autor chápem, len ti hovorím, že ak nechceš ísť do vzťahu naplno, tak doň nechoď radšej vôbec. Mať hranice je samozrejme v poriadku, ale dôvod ich nastavenia musí byť tiež