Je pre ženy dôležité akú má muž prácu?
Otázka skôr pre ženy. Je pre vás práca muža podstatná pokiaľ ide o fázu randenia/spoznávania?
Prekážalo by vám, keby ste stretli chlapa, ktorý vás nejakým spôsobom zaujal ale má povedzme nejakú "špinavú" manuálnu prácu ale na druhej strane zároveň aj dobre platenú? Alebo by ste skôr uprednostnili muža, ktorý má VŠ, sľubnú kariéru a pracuje v kancelárii, resp. má typ práce, ktorá nevyžaduje montérky?
@zuzana76 s tým nesúhlasím. Práveže tým fyzicky pracujúcim by si často ten vek nehádala. Staviame domy, muž má stavebnú firmu, s robotníkmi som často a sú v lepšom stave ako tí, čo majú sedavé zamestnanie.
@tilly a zaroven, ked si vsimam pacientov u lekarov, tak ti s manualnou pracou, s ucnovskym vzdelanim su na tom asi horsie ako ti vzdelanejsi. Co sa tyka zdravotneho stavu a zachovalosti. Ale jasne, ze mnoho zavisi aj na genetike, stasti, osude. Niekto ma zivot lahsi, niekto tazsi.
Co keby tak muzi hladali len dobre zarabajuce zeny. To by bolo (tiez) OK z pohladu zien? Nema byt vztah o niecom inom? Sulade, spolocnom budovani...?
@madeincssr ide o zabezpečenie rodiny. Alebo sa ti tvoja prirodzená rola muža nepáči?
@tilly a zaroven, ked si vsimam pacientov u lekarov, tak ti s manualnou pracou, s ucnovskym vzdelanim su na tom asi horsie ako ti vzdelanejsi. Co sa tyka zdravotneho stavu a zachovalosti. Ale jasne, ze mnoho zavisi aj na genetike, stasti, osude. Niekto ma zivot lahsi, niekto tazsi.
@zuzana76
Máš úplnú pravdu. Je dokázané, že ľudia s vyšším vzdelaním sa v priemere dožívajú viac ako ľudia s nižším.
Život ma naučil, že VS nikomu rozum do hlavy nenaleje, vzdelanie pre mňa nevypovedá nič o charaktere človeka...úprimne kľudne by som si začala aj so zumparom, pokiaľ by sa ku mne choval dobre
B je spravne... ale to zavisi od preferencii tej ktorej zeny. Ja sama mam VS, aj muz ma... kebyze nemam, tak by mi prislo divne bazirovat na tom, aby ju mal partner. Pre mna je dolezite vyrovnane partnerstvo, nehladam sponzora, aj ked chapem, ze pre zeny, ktore nemaju vzdelanie a nevedia sa same zabezpecit, je to dolezite.
@sofiasuf Prepac,ale vysoka skola z Teba lepsieho cloveka neurobi. Pokial si lekarka,tak klobuk dole, drvit sa 6 rokov a potom do konca zivota.......Len bohuzial az na velmi male vynimky zvysne vysoke skoly nestoja za nic. Uroven tohto vzdelania na slovensku je na zaplakanie. Najhlupejsi a najarogantnejsi ludia s akymi som mal tú česť boli inzinieri......mam titul viem vsetko. Ale to je bohuzial myslenie slovakov a stavanie hodnot na titule. Ako som napisal,ja nemam ani maturitu,moja partnerka ma dve vysoke skoly. Rozumieme si,vieme sa normalne dohodnut,lebo v prvom rade je ludska a nevyvysuje sa nad inych. Poznam dokonca viac ludi bez maturity,ktorí vedú svoje firmy a zarobia tak,ze hocikto s titulom im moze zavidiet.
Nikdy ma to nezaujímalo a nikdy som si podľa toho nevyberala randenia q pod.
Človek sa formuje celý život.Okolnosti ukazu casom-vekom,akým smerom sa ten partner,manžel poberie v budúcnosti.
A už dávno neplatí,že chlap je "zivitelom" rodiny.
Obaja sú zivitelmi rodiny.
Zásadní pro me byla životní filozofie, vzájemná tolerance, respekt, společná perspektiva.
Nadale si mi v zivote potrvrdilo, ze je jedno, co chlap dela, dokud v te praci nachazi aspon jistou dávku seberealizace nebo tu praci (i kdyz ne prave vysnenou) dela proto, ze vi, proc ji dela- chape ji jako prostredek k zajisteni sebe a rodiny. Neni nic horsiho, nez z prace frustrovany chlap (u zen je to samozrejme taky tak, jen ted se bavime o muzich), ktery si svou frustraci pak nosi domu nebo si ji pak kompenzuje jinym zpusobem.
Mne to bolo jedno ako ma prácu . A ci ma VS., pričom ja VS mam . Každopádne, nechcela som ITckara. ....a koho som si vzala? :D IT ckara :D
Aj ja som roky robila aj v montérkach, takže by mi určite chlap v montérkach nevadil (a aj takého doma mám a zarába lepšie ako mnohí "kancelárioví".)
Skôr po rokoch skúseností bočím od slizkých managerov vyliezajúcich z drahých áut, ktorí si myslia, že majú patent na všetko a ženy sa budú okolo nich plaziť.
Tiež poznám množstvo VŠ vzdelaných úradníkov či IT úplne nepoužitelných pre život. Ale to si človek uvedomí až vekom, že škola a oblečenie o človeku často nepovedia nič dôležité.
Pre mňa je dôležité, aby mal prácu, ktorá ho baví , nič nieje horšie ako frustrovaný chlap. A je jedno či bude pracovať s lopatou alebo na úrade. Peniaze si zarobím sama , na to chlapa naozaj nepotrebujem . Ideálne je ,aby mal prácu kde nebude 24/7 ,aby mohol tráviť čas s deťmi...
@madeincssr ide o zabezpečenie rodiny. Alebo sa ti tvoja prirodzená rola muža nepáči?
@zmrzlinka8 hej, no ono je to (o. i.) muzova celo/polzivotna rola (minimalne do ekonomickeho aj bytoveho osamostatnenia sa vsetkych deti). Dolezite je, aby aj partnerka uznavala svoju celo/polzivotnu rolu a to mizive percento dlhodobo stastnych partnerstiev/manzelstiev je zrejme vtedy, ked obaja navzajom svoje role nielen vnimaju, respektuju, ale aj ocenuju. Mne (nam, vzdy maju svoj podiel "viny"/nesuladu obaja) sa to nepodarilo.
@iwesska Ja neviem, asi zijem v inej bubline. 90 percent mojich spoluziakov inzinierov (cerstvi tridsiatnici) ma 2000 v cistom a viac 🙂 Tie pribehy o "chlapoch v monterkach" co zarobia nasobne viac ako studovani ludia su tak malo vyskytujuce sa, ze ak sa taky pripad vyskytne - tak sa casto dostaava na titulky casopisov, napr. startitup...... titulok "kym jeho rovesnicií chodil na vysku, on robil kuchara na vyletnej lodi za 5k" je ovela atraktivnejsi, ako tvrda realita... "vzdelanie v perspektivnom odbore prudko zvysuje sance na to, aby si dosiahla nadstandardny prijem"
@zelenina1 Ani nie. Kvalifikovaná pracovná sila, napríklad taký Elektrikár tu zarobí 100 € na hodinu. My sme mali lacného obkladača, murára A prišiel si na ruku 1000 € týždenne. Čiže mesiac 4 000. Mal dovolenku tak išiel takto si privyrobiť. Na fuskach, keď ide po práci si zarobí 2 000 mesačne + výplata 2 000
Skor vie zavazit kolko zarobi a ci ho to bavi, nie co robi. Ved niekto musi robit smetiara, s dobytkom a pod...ani peniaze nie su najdolezitejsie, ale samozrejme je super, ked zaraba viac ako minimalku. A ak ja minimalku zaraba, tak nie je problem, pokial je tam ambicia sa niekam posunut, ak na tom pracuje. Moj priatel robil v kancli za dobry plat. Potom robil za minimalku, ale po par mesiacoch zacala robit nieco celkom ine, manulane a uz zaraba dost, aj sa mu ta praca paci viac ako kancelarska. A ja som stastna, ze on je stastnejsi. Pride obdobie, kedy bude zas zarabat menej, lebo teraz je v zahranici a neplanuje tam zostat xy rokov. Ale to, ze sa snazi hladat pracu, ktora je dobre platena a bude vediet zabezpecit aj pripadnu rodinu a nebude sediet na podpore alebo lenivy dochadzat hodinu pre lepsi plat ked ma moznost je podstatne. A ak aj ma pracu, ktora ho bavi, je spokojny, ide mu to ale zaraba sa malo, tak svet sa nezruti. Vzdy sa da nejak vyjst, predsa zaraba aj zena.
@martin96321 máte to tak isto tie predstavy o ženách
@janettdamian ano, mame predstavy o zenach. Ale zrejme ine ako si myslis. Moja exka mala pracu snov, nemusela nic robit s cinklo jej kazdy mesiac, bola na HO cez 10 rokov, doma neupratane, nenavarene, nenakupene. Vacsinu veci som musel spravit ja po prichode z prace, pracujem 5 dni v tyzdni 8 az 12 hodin podla potreby, podotykam mame 2 deti. Pre nu bolo dolezite ze moze ist von s kamoskami, alebo zajst na wellnessik, nechticky, vlasky, do kina. Teraz som uz stastne rozvedeny. Keby som si mal najst novu do zivota, chcel by som aby bola slusna, aby v domacnosti pomohla, a aby sme travili cas spolu. Pretoze som sa cely zivot staral o jedno dieta navyse (exka je starsia ako ja), staci naozaj malo k tomu, aby ma zena urobila stastnym. Vsetko ostatne viem spravit a denne robim 🙂
Pracujem, mam dom, robim zahradnika aj zienku domacu ked treba 🙂
@terry658 toto je zastaralý predsudok. Na stavbách väčšinou už ráno fúkajú, nemôžu každý večer slopať
@tilly drvivá vačšina chlapov čo ja poznám slope a riadne. Nevravim, že ráno nefúkajú. Ale na obed už asi tka veľmi nie, keď rovno pred robotou sa stavia v obchode a kúpia si pár fliaš paleneho.
@tilly drvivá vačšina chlapov čo ja poznám slope a riadne. Nevravim, že ráno nefúkajú. Ale na obed už asi tka veľmi nie, keď rovno pred robotou sa stavia v obchode a kúpia si pár fliaš paleneho.
@terry658 možno niekde na dedinách východne od Bratislavy im to prejde, ale tu teda nie... fúkajú kedykoľvek aj na obed, okrem toho, veď šoférujú...
Jedna z partií, ktorú najimame sú čisto mladí Ukrajinci a tí fúkajú stále, majú od šéfa náhodné kontroly, nedovolia si. A na veľkých stavbách je to automaticky.
A drvivá väčšina chlapov, ktorých poznám ja, nepije skoro vôbec, pivko v piatok večer na terase v bare alebo na dovolenke... kým sa to obklopuješ? 🤷♀️
A to existujú len robotníci a inžinieri? Nič medzi?
Veď predsa každý kto robí svoju prácu dobre a s láskou, si vie dobre zarobiť...
Mam monterkáča dobre plateného, ak ide niekam robiť od chudákov po prachatych, vzdy povie ze ti co veľa nemajú sú vdacnejsi, slušnejší ako prachaty samozrejme česť výnimkám,, ja sa zaňho nehanbím aj keď ide na obed a idem sním, ma montérky, pre mňa je Top chlap, spriaznena duša, vo všetkom si rozumieme a za 12 rokov sa stále spolu nenudíme
@janettdamian ano, mame predstavy o zenach. Ale zrejme ine ako si myslis. Moja exka mala pracu snov, nemusela nic robit s cinklo jej kazdy mesiac, bola na HO cez 10 rokov, doma neupratane, nenavarene, nenakupene. Vacsinu veci som musel spravit ja po prichode z prace, pracujem 5 dni v tyzdni 8 az 12 hodin podla potreby, podotykam mame 2 deti. Pre nu bolo dolezite ze moze ist von s kamoskami, alebo zajst na wellnessik, nechticky, vlasky, do kina. Teraz som uz stastne rozvedeny. Keby som si mal najst novu do zivota, chcel by som aby bola slusna, aby v domacnosti pomohla, a aby sme travili cas spolu. Pretoze som sa cely zivot staral o jedno dieta navyse (exka je starsia ako ja), staci naozaj malo k tomu, aby ma zena urobila stastnym. Vsetko ostatne viem spravit a denne robim 🙂
@milaaanko tak už viem prečo mi moj hovorí ze ešte ze ma normálnu ženu 🤣🤣🤣 hentake blbosti ako tvoja ex ma nebavia, strata času, viem si ten čas inak predstaviť zabiť
@terry658 možno niekde na dedinách východne od Bratislavy im to prejde, ale tu teda nie... fúkajú kedykoľvek aj na obed, okrem toho, veď šoférujú...
Jedna z partií, ktorú najimame sú čisto mladí Ukrajinci a tí fúkajú stále, majú od šéfa náhodné kontroly, nedovolia si. A na veľkých stavbách je to automaticky.
A drvivá väčšina chlapov, ktorých poznám ja, nepije skoro vôbec, pivko v piatok večer na terase v bare alebo na dovolenke... kým sa to obklopuješ? 🤷♀️
@tilly ja sa neobklopujem. Prosto ich ráno stretnem v obchode, keď kupujem pečivo.
U mňa je dôležité to, aby mal vzdelanie na tej úrovni ako ja. A k tomu vzdelaniu aj adekvátnu prácu. Nepotrebujem, aby vedel ťahať celú domácnosť so mnou aj s deťmi. Som za rovnosť v tomto. Živiť sa viem sama, sponzora nepotrebujem 👍
To bolo x faktorov u mňa. Práca/kariéra bolo jedno puzzle zo skladačky... Predpokladám, že každý to tak má, rôzne kritériá, a tá dvojica sa navzájom spoznáva a vylaďuje, oťukáva a definuje svoje yes go a no go. Mnohé svoje no go zóny možno ani netušíš, kým sa s nimi netretneš. Alebo naopak - mladé kočky často tvrdia - ja by som NIKDY... A potom stretnú chalana, ktorý nás xy iných pozitív a zrazu je to NIKDY nejak zabudnuté a veselo si randia s tým redflagovým.
Ale keď tu je téme a o "pomáhaní muža v domácnosti a staranie sa o dieťa", tak iba príspevky o tom, že deti sú predsa spoločné, aj domácnosť je spoločná, muž nemá pomáhať, ale starať sa rovným dielom. Ale keď ide o prachy, tak to už sa hlavne muž musí postarať finančne o rodinu 🙂
@belllinka To je typický MKna logika jeho užívateliek - mužova výplata celá žene, všetko má muž zaplatiť, starať sa o všetko, žena sa len necháva vydržiavať. Za mňa hnus a tých chlapov ľutujem.
@sofiasuf Prepac,ale vysoka skola z Teba lepsieho cloveka neurobi. Pokial si lekarka,tak klobuk dole, drvit sa 6 rokov a potom do konca zivota.......Len bohuzial az na velmi male vynimky zvysne vysoke skoly nestoja za nic. Uroven tohto vzdelania na slovensku je na zaplakanie. Najhlupejsi a najarogantnejsi ludia s akymi som mal tú česť boli inzinieri......mam titul viem vsetko. Ale to je bohuzial myslenie slovakov a stavanie hodnot na titule. Ako som napisal,ja nemam ani maturitu,moja partnerka ma dve vysoke skoly. Rozumieme si,vieme sa normalne dohodnut,lebo v prvom rade je ludska a nevyvysuje sa nad inych. Poznam dokonca viac ludi bez maturity,ktorí vedú svoje firmy a zarobia tak,ze hocikto s titulom im moze zavidiet.
@martin96321 VS nerobi lepsieho cloveka, len vzdelanejsieho a lahsie uplatnitelneho na pracovnom trhu, dava mu vyssi pracovny potencial a vyjadruje to, ze clovek je schopny zamakat na sebe a neuspokojit sa len so zakl.vzdelanim, lebo to by bolo najlahsie. 😉
Pausalizovat, ze ing alebo mudr alebo judr su najarogantnejsi ludia, je dost obmedzeny usudok.
Apropo, neuvazoval si nad dokoncenim vzdelania? Necitis sa zvlastne popri zene s 2 VS, ktora makala a zjavne aj nadalej maka na sebe??
@martin96321 VS nerobi lepsieho cloveka, len vzdelanejsieho a lahsie uplatnitelneho na pracovnom trhu, dava mu vyssi pracovny potencial a vyjadruje to, ze clovek je schopny zamakat na sebe a neuspokojit sa len so zakl.vzdelanim, lebo to by bolo najlahsie. 😉
Pausalizovat, ze ing alebo mudr alebo judr su najarogantnejsi ludia, je dost obmedzeny usudok.
Apropo, neuvazoval si nad dokoncenim vzdelania? Necitis sa zvlastne popri zene s 2 VS, ktora makala a zjavne aj nadalej maka na sebe??
@sofiasuf prečo by sa mal cítiť zvláštne? Nie každý má tú ambíciu mať neviem koľko diplomov. Ak sú obaja šťastní tak za mňa super. To, že si niekto nedoplna vzdelanie neznamená, že na sebe nepracuje v iných oblastiach a možno má toľko čo ponúknuť, čo by jej žiaden Ing, MUDr ani JUDr nikdy nedal
Vybrala by som si prvého, lebo je šikovný a taky bude vedieť aj doma kadečo vyriešiť a urobiť, opraviť
. Ja som si vybrala muža ktorý bohužiaľ doma mevie ani baterky v ovládací vymenit🙉🤣😏🙄😔🙏
@milaaanko nuž a ná základe čoho si si takúto ženu vybral?
@sofiasuf To nieje predsudok,ale realna skutocnost. Neskatulkujem ludi,vsade su normalni aj idioti. Poznam profesora na vusokej skole,ktory popri tom robi obkladaca. Velmi prijemny pohodovy panko,sikovny a velmi ludsky. Ale manualnou pracou si vycisti hlavu od studentov.Na technicku univerzitu prijmu kazdeho,kto ma peniaze na prihlasku.......iba taky priklad. To ze niekto pride na pohovor a ukaze,ze ma diplom z vš nic neznamena. Iba to,ze niekam chodil 5 rokov a nevyspaval doobeda. Takze male +. A nie,nerozmyslam nad tym aby som si urobil maturitu. Jednak mi to nechyba k zivotu, vo vztahu to nijak neriesime ani nikto z toho nema mindraky,ja robim to co som vzdy chcel a co ma bavi. Moja polovicka je vecny student a tiez ju to bavi. Takze kazdy je spokojny.

@zuzana76 s tým nesúhlasím. Práveže tým fyzicky pracujúcim by si často ten vek nehádala. Staviame domy, muž má stavebnú firmu, s robotníkmi som často a sú v lepšom stave ako tí, čo majú sedavé zamestnanie.
@tilly tak ja co som videla, tak tam bolo vidno to opotrebovanie, tiez ked nam stavali dom