icon

Je prvá facka vo vzťahu signál na rozchod?

21. aug 2025

Ahojte, mám priateľa, obaja cca 25r, sme spolu 6 rokov a žijeme spolu skoro počas celého vzťahu v nájme. Priateľ je suprový, je vidno že som jeho priorita, stará sa o mňa, príde, zavezie keď treba. Ale poslednú dobu to nieje ružové. Rád si občas vypije a nedávno som počas hádky keď bol opitý dostala aj facku. Mrzelo ho to, keď vytriezvel, mne to stále vŕta hlavou. Dnes sa to zopakovalo, vypil si, dnes ale aj ja s ním (samozrejme nie toľko) a pohádali sme sa, kričal, búchal dverami a ja som mala strašný strach, že to príde znova, že dostanem. Hovorí sa, že po prvej facke okamžite odíď, ale on je skutočne fajn chlap. Len ten strach už vo mne zostane. Čo si o tom myslíte? On má otca, ktorý pil a bil jeho matku, mám v sebe po tomto incidente strašný strach, že to zdedil, že keď prídu deti bude to rovnaké ako bolo u nich doma..

anonym_a389c8
21. aug 2025
@anonym_autor

ešte som zabudla povedať, že takto začal piť keď mu zomrela mama, pred pol rokom, mladá pri autonehode.. so všetkými z vás súhlasím, mala by som odísť, viem to.. ale neviem si predstaviť život bez neho, úplne sama

@anonym_autor to je jedno či na zmeny , či dovolenka mam kade jakých známych ale v týždni sa teda nedali tak dole aby bola hádka atď. To že mu zomrela mama neznamena že treba začať piť. Ked si nevieš predstaviť život bez neho tak si treba sadnúť ked budete obi dvaja triezvy a vo veľkom sa porozprávať

joesvk
21. aug 2025

Škoda, lebo nie si zjavne pripravená odísť.
Ospravedlňuješ ho....aj prečo začal piť .Samozrejme, veď ho máš rada a zažila si s ním určite veľa pekného .
Ale tiež ti radím-čím skôr to ukončiť.

kiki68
21. aug 2025

To vobec, bitka neni nikdy v poriadku, ale poznam take partly, co sa vzajomne provokuju a biju navzajom, za mna velmi toxicke. Ale nedostanes ich od seba. Lebo nechapu v com to je toxicke. Pre mna ako svedka to bolo pomaly traumatizujuce. Oni o 5 minut spolu a uz hrkutali a ja pozerala, ci to mne sibe

anonym_2e9542
21. aug 2025
@colsami

Prepac ale ak nezvlada zivot teraz, ako to bude vyzerat ked budete mat deti? To je zahul aj na ludi co nepiju a nefackaju svoje partnerky. Permanentne nevyspaty clovek, nervozny, dieta v pozadi reve, stale nieco chce... A si myslis ze vtedy sa bude ovladat? Len to bude eskalovat.
Ale... Tvoja volba.

@colsami potvrdzujem. Stačí mať susedov agresívnych nervákov a uvidíš ako im vadia tvoje deti a si predstavím to mať doma 🫣 už teraz mi je zle a to bývajú veďľa.

jamimo
21. aug 2025

@anonym_autor pre mňa by bola prvá stopka- RÁD si občas vypije 🚩 Myslím, že o facke už ani nemusíme diskutovať. Ďaľšie pokračovanie scénaru určite poznáš. Utekaj a veľa šťastia!

jamimo
21. aug 2025
@kiki68

To vobec, bitka neni nikdy v poriadku, ale poznam take partly, co sa vzajomne provokuju a biju navzajom, za mna velmi toxicke. Ale nedostanes ich od seba. Lebo nechapu v com to je toxicke. Pre mna ako svedka to bolo pomaly traumatizujuce. Oni o 5 minut spolu a uz hrkutali a ja pozerala, ci to mne sibe

@kiki68 toto, čo popisuješ je hrozné. Z pohľadu normálneho, zdravého vzťahu nepochopíš 🙄 Ľudia však žijú životy rôzne, a prechádzka ružovou záhradou to nie je. Akurát tak prechádzka po úrazovke, vo vozidle RZP alebo zubného chirurga👉 práve vďaka prejavom "lásky"

bluka2
21. aug 2025

Ja som čítala "je surový"...

akje
21. aug 2025
@viestta

@anonym_autor tak ked mu chces pomoct a chces zachranit vztah, pomoz mu yriesit traumu zo straty matky. Nasmerovat k psychologovi, nech chodi na terapie. Ked odmietne, vies co mas robit.

@viestta ma pravdu

autor
21. aug 2025

a ako sa spamatat z rozchodu? najst si byvanie, zaclenit sa do zivota znovu sama.. ked 95% kamaratov v tomto meste mam od neho..

svetlonos
21. aug 2025
@anonym_autor

ešte som zabudla povedať, že takto začal piť keď mu zomrela mama, pred pol rokom, mladá pri autonehode.. so všetkými z vás súhlasím, mala by som odísť, viem to.. ale neviem si predstaviť život bez neho, úplne sama

@anonym_autor
utekaj! Sama nezostanes a on nech si mi draky riesi psychologom. Hlavne ho neľutuj! Za to ze mu niekto zomrel mu predsa nebudeš robiť fackivacieho panáka! Fakt ho neľutuj, on neprestane, bude to len horšie.
Clivek sa môže zmeniť na debila picas vztahu kde uz deti su, ake toto uz ty vieš teraz - ze je agresivny.
Ja som z takeho vztahu odisla - práve koli este ani nepočítam detom! A mala som viac rokov ako ty.

vler
21. aug 2025
@anonym_autor

a ako sa spamatat z rozchodu? najst si byvanie, zaclenit sa do zivota znovu sama.. ked 95% kamaratov v tomto meste mam od neho..

@anonym_autor autorka ty sa nezdas byt pripravena odist, tak sa pripravuj na dalsie facky.

anonym_867649
21. aug 2025

@anonym_autor bude to horšie. Môj chlap mi v opitosti lásku vyznáva. Takého si nájdi nie agresora.

deedol
21. aug 2025

no normalne sa spamatas z rozchodu, ako miliony inych ludi. zivot mas len jeden a rodicia ta nevychovali, aby ta niekto fackal. tak ako pises, najdes si byvanie a casom aj novu partiu mozno aj na novom mieste. len sa musis zbavit predstavy, ze si pri nom priklincovana navzdy

kiki68
21. aug 2025
@jamimo

@kiki68 toto, čo popisuješ je hrozné. Z pohľadu normálneho, zdravého vzťahu nepochopíš 🙄 Ľudia však žijú životy rôzne, a prechádzka ružovou záhradou to nie je. Akurát tak prechádzka po úrazovke, vo vozidle RZP alebo zubného chirurga👉 práve vďaka prejavom "lásky"

@jamimo nie, toto clovek nepochopi, oni sa obvinovali stylom “ vidis aky je “ a sacali o nabytok. A potom hrku hrku. Mala som im chut vlepit obom, ze ci nemaju nieco lepsie na praci ako predvadzat zrovna toto. Nebola som na strane ani jedneho z nich. Sickos

domkakvet
21. aug 2025

@anonym_autor treba odist od toho suproveho chlapa.

vorkola
21. aug 2025

@anonym_autor Utekáááááj, Si este mlada, najdes si.,nie je na svete jediny,..Po case bude aj po vytriezveni nevrly, zly, agresivny,neschopny lasky, /nemyslim len tej sexualnel ),,proste znicia sa mu nervy natolko, ze ked s nim zostanes tych faciek bude viac a viac,. a znici nervy aj tebe ,ODID,...toto nebude zivot, to bude pre teba ustavicny strach.,,nepokoj .mozes prist aj o zdravie.To chces s nim takto zit ? Ja som toto zazila, a po 4 roch rokoch manzelstva som musela utekat zo spolocneho bytu, s 2 mi detmi , s tretim tehotna domov k rodicom. Alkoholik jak vysity,. No deti uz vyrastli,uz sme spolu, pije len vecer trochu,ale vidim nasledky ...velky tras ruky, ale ozaj velky,, az taky , ze ledva nieco napise .ked dlho pracuje na slnku, nos ma od slnka skoro ako cvikla,,,a nehovorim o jeho aj mojich znicenych nervoch.,Ale bojoval s alkoholom, vééélmi.,Podarilo sa,,aj bez liecby,,,ako pisem , da si len vecer tak 2_3 dc cerveneho vina pri pocitaci a ide spat..Tvoj by si mal uvedomit,ze unho tiez sposobuje alkohol agresivitu na teba,.. a bude to coraz horsie. Mne len zaz v zivote dal facku,prvu a poslednu.podotykam len raz ,lebo akonahle zacal ked len 2 ma vetami zurit volala zachytku (neviem, ci este existuje aj teraz zachytka )..Nastastie na stare kolena s alkoholom pokoj..Myslim ,ze mu pomohla aj viera v Boha, lebo zacal chodit na sv omse A POMOHLO .

anonym_03a99b
21. aug 2025

Nie je suprovy, ale obycajny kreten a alkoholik. Len ty asi nemas moznosti postavit sa na vlastne nohy sama… asi ann financne a ani „v hlave“… potrebujes dospiet a zistit, ze nie vsetci muzi piju a fackuju partnerky. Len ked sa s nim nerozides, nezistis, pretoze nic ine nepoznas. Pride a zavezie? Urob si vodicak a neviaz sa na nejakeho truhlika, len preto, ze ma hnilosa v garazi. Dospej a zobud sa …. Ostanes … sfacka ta este x-krat mozno aj s buducimi detmi. … potom sa ale nestazuj, je to tvoja vlastna vina alebo sapozri realite do oci … tvoj frajer je nanic - uplny uboziak.

marianarem
21. aug 2025

@anonym_autor Ak to je po smrti mamy, tak by mohla pomoct terapia. Daj mu ultimatum - bud terapia, alebo odchadzas. Bola by skoda, keby si nezvladnutou traumou zhumploval zivot.

nin12345
21. aug 2025

Odíď. Sama neveríš že to bola posledná facka lebo sa ho bojíš. Ale z tvojho príspevku je cítiť že ich ešte pár bude letieť kým ti to dôjde. Nemyslím to vôbec v zlom. Len som priama.

slovakboy
21. aug 2025

@anonym_autor už teraz neodchadzaj ale ak uvidíš, že sa násilie stupňuje, búchanie dverí, krik, vyhrážanie, odíď, hoci len dočasne. Po ďalšej facky v sekunde uteč. Aj keď ho miluješ, on musí niečo so sebou robiť, vyhľadať odbornika. Keď ostávaš s ním a prijimas ospravedlnenia len to zhoršješ. Ospravedlnenie je nič, s tým si môžeš vytapetivat záchod, ospravedlniť sa za facku to je ako vyžiadať si od teba súhlas na ďalšiu. Namiesto ospravedlnenia by mal odísť a vyhľadať pomoc. Potom môžeš prísť za ním a povedať že si v tom s ním. Inak preč. Je to jeho problém nie tvoj a keď on to nevie, nemôžeš s ním byť.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
vladuska20
22. aug 2025

Takze stafetu prebral a bude robit to iste aj tebe.Takyto drbnuti ludia,co este aj chlastaju a robia tieto veci su to zraneni ludia,chori,nestastni zo svojho zivota.
U nas napr.stafetu prebral aj brat,aj sestra obaja sa dokazali byt so svojimi polovickami.Dnes uz su rozvedeni,ale pokracuju dalsich vztahoch,teda manzelstve a nici dalsiu zenu,sestra zase sa bije s dalsim.No cele zle.To detstvo sa vzdy niekde odrazi,na mne,ze ja som jednoducha??hm??Takze bude sa to len a len stupnovat,odid od neho cim skor,kym netrpia deti.

marca12
22. aug 2025

@anonym_autor alkohol ukazuje pravu tvar. Nenahovaraj si,ze je suprovy,lebo nie je

brrunetkaa
22. aug 2025

Suprový agresívny alkoholik. Topka ozaj… Už by ma nebolo

moonlight1210
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
“ale neviem si predstaviť život bez neho, úplne sama”
“najst si byvanie, zaclenit sa do zivota znovu sama.. ked 95% kamaratov v tomto meste mam od neho.. “

Hmmm, toto je moc narocne, neviem si to predstavit, ako to urobit… pockam az mi spravi dve deti, bude pit a otlkat ma a na materskej budem bez prijmu….
Vtedy uz budem nutena daco konecne vymysliet a konat…
Alebo ani nie. Radsej si poplacem, aky mam na figu zivot a nikam nepojdem, lebo kam by som uz len s detmi sla.
Radsej pockam, kym si ma smrt nezoberie a prezijem cely zivot v pekle, ako jeho mama…

Preber sa.
Radsej byt nejaky cas sama a hladat si svojich kamosov, ako ostat s nim, len preto, ze si nevies predstavit, ze mas veci robit i sama.
Tych par mesiaocv zvladnes, nez sa veci unormalnia po novom, bez neho.
A co je to par mesiacov oproti 40-50 rokom dalsieho zivota?

Chces snad predat svoje stastie za kusok zvyku?

cacianka
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako ďalšie tisícky ľudí, žien aj mužov

oskvarka
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to nieje dôvod nezačať odznovu. Tak sa presťahuj najdi novú prácu nemáš deti tak to nemôže byť taký problém .... Traumatizujúce udalosti v rodine neospravedlnuju pitie to je jednoducho no go... Treba liečiť ak má problém depresiu alebo niečo a nie chlastat...a z takými génmi asi jediná cesta pre neho vzdať sa alkoholu nadobro... Ale to by on musel byť ten super chlap ako si ho idealizujes

lenkakravcova
22. aug 2025

@anonym_autor stalo a to vždy keď bol opitý?
Ak áno, tak je tam jasná súvislosť. Alkohol u neho spúšťa takéto správanie. On sa vtedy neovláda a robí prvé čo ho nápadne. Ak je to takto, mal by prestat úplne piť. Úplne uplne. Abstinovat. Daj si ním keď bude triezvy reč. Ak nepotrestane, bude sa to časom len zhoršovať. Takže ak nechce prestať piť, choď od neho. Inak budeš o pár rokov bita ako žito..

akinomel
22. aug 2025

@anonym_autor ojojoj, pre mňa stopka

vladuska20
22. aug 2025

Nemas rodicov??ze by si sa vratila domov a tam si nasla pracu a zacala odznova???