icon

Je správanie môjho partnera správne?

13. feb 2024

Stala sa mi taka cudna vec. Mam cerstvy vztah. Sme v stadiu randenia. Nenazvala by som to este vaznym vztahom. Ked sme sa spoznali boli sme obaja bez prace. Ja som vsak dobrovolne a platim si sama a on normalne na urade kde dostava dost penazi. Plus sa este na cierno zamestnal. Ma dva prijmy a ja ziaden. Raz sme sa dostali rozhovorom k peniazom. Pytal sa ci mu poziciam vacsiu sumu. Myslim ze to bolo skor zo srandy alebo chcel zistit ci mam peniaze. Povedala som ze nepoziciam. Tak sa zacal uistovat ze ci tolko aspon mam. Vravela som ze mam niekolkonasobne. Ostal sokovany. Ze on nema peniaze. Netusim co s nimi potom robi. Priznala som sa mu len preto aby si o mne nemyslel ze som nejak sprosta ze som doma a bez penazi. Normalne fungujem z nasetrenych.

No ale teda k veci. Odvtedy casto spomina ci mu teda poziciam. Vie ze nie a myslim si ze to robi skor ako podpichovanie. Naposledy sa vsak stalo to ze ma zobral do nakupneho centra a pytal sa ze co mu kupim. Stale som to brala hihi haha akurat ze tolko do mna dobiedzal ze som mu napokon dala kartu nech si to teda zaplati. Nebola to horibilna suma prezila som. Potom este pytal drobne v inom obchode a na konci vecera este na umytie auta. Dobre nic hrozne sa nestalo. Rovnopravnost vo vztahu fajn. Avsak mi pride cudny ten postoj od neho typu “kup mi”. Ja by som v zivote od nikoho nepytala aby mi nieco kupil. Nedovolila by som si to. Mam svoje peniaze a ked nieco chcem kupim si sama. A myslim si ze je ine kebyze ja sama poviem ze mu nieco zaplatim a je ine ked on ma pomaly donuti uz rovno pred kasou aby som to zaplatila. Takze teraz neviem co si mam mysliet. Ci to chcel raz vyskusat ci budem ochotna zaplatit za neho alebo mam teraz ocakavat ze to bude vyzadovat vzdy. Uprimne nepaci sa mi to. Rozchadzat sa s nim kvoli tomu nechcem ale ani si minut vsetky uspory len preto ze som setrnejsi clovek ako on a mam ich viac.

Vlastne ani neviem ci mam nejaku otazku na vas alebo som sa potrebovala vyzalovat. Ale budem rada za akukolvek radu ci pripadnu skusenost s niecim takymto. Dakujem.

denisa0504
13. feb 2024

Vôbec to nebol z jeho strany vtip, ak si tvoje peniaze ozaj vzal a niečo kúpili. A potom zase a zase. Je jedno o akú sumu ide. Pozri, rovnoprávnosť je jedna vec ale naivita druhá. Keby ideš s ním na večeru a platíš si za seba, to je rovnoprávnosť. Ty si vieš predstaviť, že by si šla s niekým a hovorila mu, čo ti má kúpiť, na čo ti všetko má dať peniaze? To normálny a rozumný ľudia nerobia nehľadiac na pohlavie, ale keď ide o muža, je to úplne že celé na hlavu. Ako píšeš, nie je to ešte vážny vzťah, naozaj to ukonči. On ťa má asi teraz len za bankomat a neprestane kým ti to nedôjde

autor
13. feb 2024

@michelle567 no pytal drobne uz aj predtym ale nemala som sa tak som sa spytala ci si mam zacat nosit drobne so sebou on ze mohla by som v takychto pripadoch. To mi prislo v pohode tak odvtedy si nosim. Ale pytat zaplatenie v obchode mi prislo kus divne. A urobila som to len preto ze to fakt nebola prevratna suma. Trojcifernu by som nezaplatila ani kebyze si tam pred tou kasou klakne na kolena

h2
13. feb 2024

To je úplne jedno, aká je to suma. Pýtať od partnera, s ktorým randím krátko, aby mi niečo zaplatil, je divné pri akejkoľvek sume. Je to divné, aj keby pýtala žena od muža, nie to ešte muž od ženy. Ktorá je navyše nezamestnaná!

crazy_cat_lady
13. feb 2024

@autorka nebud prosim naivna, chlapik si vyzistil tvoju financnu situaciu na zaciatku, ked este ani nie ste poriadne vo vztahu - uz tu by ti mala blikat kontrolka. to, ze sa pytal, ci mu nieco nekupis stylom hihi haha zo zaciatku, lebo si si myslela, ze ta testuje, alebo to berie ako zart - ocividne nie. nebud prosim naivna, lebo casom to budu vacsie sumy a mozno neskor sa ta uz ani nebude pytat.

esther100
13. feb 2024

Tak tento ťa bude vycuciavať. Možno to bude zozačiatku len po pár drobných.... Neplatí už nič, uvidíš ako sa zachová. Kedy máte ďalšiu schôdzku? Potom napíš čo sa dialo

chodec15
Odpoveď bola odstránená
michelle567
13. feb 2024

Už by som nemala ani tie drobné pri sebe...veď auto má už umyté 🤣 neplať mu už nič

autor
13. feb 2024

@h2 presne mne jedine co na tom nesedi to ze vie ze nemam ziaden prijem a ze vie ze napriek tomu naklady mam. Kebyze pracujem tak absolutne nic neriesim a kupim mu. Ale zneuzivat to ze som si roky setrila peniaze mi nepride fer

autor
13. feb 2024

@esther100 najblizsie mame ist len dvakrat k nemu domov takze to nic. Do nakupneho centra ma ale tak skoro nedostane

sense
13. feb 2024

Si hlúpa len toľko.alebo taka zúfalá ze si odkázaná na takého chlapa. Pretože toto by žiadna normálna žena neurobila.

autor
13. feb 2024

@michelle567 tie drobne mi nevadia to som fakt videla ze ziadne uz v penazenke nemal a tam sa inak platit neda

lucylaw
13. feb 2024

A čo kupuje on tebe? Keď sa idete niekde najesť,zaplatí to on? Ja by som s takým človekom nebola ani náhodou,mám za sebou vzťah s lakomcom a vypocitavym človekom pokiaľ ide o peniaze a už nikdy viac..Čudujem sa ti,že si mu vôbec povedala,koľko máš peňazí,mne by už pri tej jeho otázke blikali všetky kontrolky,akože čo je jeho na začiatku vzťahu do toho,koľko ty máš peňazí? Ja by som toto ukončila a ďalej sa ním už vôbec nezaoberala..Píšeš,že najbližšie máte ísť dvakrát k nemu domov,no priprav sa,že tento chudák je kľudne schopný ti predtým povedať,čo máš nakúpiť a priniesť so sebou,prípadne objedná nejakú donášku a ty ju budeš mať zaplatiť (prípadne ešte v duchu hesla,že veď ty si u neho,míňaš jeho vodu,tak zaplať jedlo)..Ale ak to tebe takto vyhovuje,tak kto sme my,aby sme ťa od takého vzťahu odrádzali?

vanilkovazmrzka
13. feb 2024

Autorka nehnevaj sa, ale ty si strasne hlupa a tak aj dopadnes.

autor
13. feb 2024

@januska12323 presne som nad tym v noci uvazovala ze mu poviem neskor ze som niekam musela dat vacsiu sumu penazi a zistim aspon ci by mal taky charakter stale odomna pytat napriek tomu ze ich uz nemam az tak vela. Len zas nechcem aby to bolo prilis napadne

h2
13. feb 2024

Máš úplne zlé zmýšľanie. Že keby si zarábala tak mu kúpiš a vôbec neriešiš. Akože prečo?!

esther100
13. feb 2024

Počkaj... Kebyže pracuješ, tak neriešiš a kúpiš mu??? To nemyslíš vážne!! Mne nepríde toto normálne ani po rokoch vzťahu, nie po krátkom čase. Kúpiť mu sama od seba, tak ok, ale aby takto dobiedzal, tak určite nie!! Ja osobne by som si ani to auto nešla umyť keby nemám pri sebe peniaze.

deedol
13. feb 2024

ja ta nechapem. preco by si si TY mala zacat nosit drobne? ved nech nosi on, ked vie, ze ich bude treba, nie ze povies, ze dobre, a este aj posluchnes...
ja sa teda povazujem za feministku, ale ako uz niekto napisal, toto nie je OK, ani keby to urobila zena. neviem si predstavit, ze by som pytala od muza, s ktorym randim, kartu, ze zaplat mi toto. takze ocakavam, ze to nebude robit ani muz mne predsa. ci ako ty chapes "rovnost"? a je jedno, ci to stalo 5 eur alebo 50, to sa proste nerobi.

autor
13. feb 2024

@lucylaw drobnosti mi kupuje aj jedlo. Lenze s rozdielom ze ja mu vzdy poviem ze ja nic nechcem a nepotrebujem. On to vzdy robi sam od seba. Nedokazem si predstavit ze by som si ja nieco vypytala. Donasky si plati sam to by som nezaplatila nikdy lebo nepodporujem take stravovanie. Potom nech sa necuduje ze nema peniaze

deedol
13. feb 2024

a vobec nechapem, ze mu chces klamat, ze si dala preniaze prec. co uprimnost vo vztahu? ja by som sa s nim rozisla. a ty ked nechces (netusim preco), tak mu proste povedz pravdu, ze to bolo divne, ze ani ty od neho nechces darceky a ze mu uz v ziadnom pripade nebudes nic kupovat tak, ze o to on poziada a ty vytiahnes kartu.
ale ako som pisala vyssie, pre mna (a tipujem, ze aj pre moje kamosky) je toto take divne, ze by sme ani neuvazovali, ze este ideme s takymto clovekom riesit nejaky vztah.

autor
13. feb 2024

@h2 myslela som ze mu kupim nejake drobnosti co napr spomenie ze chce alebo tak. Nebavime sa o kupe auta

autor
13. feb 2024

@deedol rovnost som myslela tu ze poznam pary ktore sa na striedacku pozyvaju napr na vecere alebo ze si plati kazdy za seba

babulkomale
13. feb 2024

Drobne napr.na parkovne v rychlosti, ked som tie v aute minula, je normalne. Vzapati vsak ponukam vratenie penazi alebo vezmem kavu ( uz nerandim ale napr.sestre alebo kamoske ked sme niekde spolu).

autor
13. feb 2024

@deedol no myslim si ze jeho “nemam peniaze” tiez nie je uplne uprimne. Tak si mozem podla mna dovolit zaklamat ze tie peniaze uz nemam ani ja

diewcatqoo
13. feb 2024

"Rozchadzat sa s nim kvoli tomu nechcem..."
Akoze sorry, keby s niekym randim a dotycny sa ma spyta, ci mu nepoziciam peniaze, uz na dalsie rande nepojdem. Tebe pride takato otazka od napadnika v poriadku? Ak hej, tak drzim palce.
Ja si neviem predstavit, ze by som v podstate od cudzieho cloveka pytala peniaze. A toboz nie od takeho, o ktoreho mam vazny zaujem. Toto nie je o rovnopravnosti, toto je kreten, od ktoreho utec, kym je cas.

deedol
13. feb 2024

no ved dobre, my s muzom sme od zaciatku tiez neriesili nejake rozpocitavanie, proste raz zaplatil jeden, raz druhy, ci uz kino, veceru a ine spolocne aktivity. ale kde je rovnost v tom, ze on si nieco chce pre seba kupit a ty mu to zaplatis? ja ti stale nerozumiem. alebo ze TY mas nosit drobne? alebo ze keby si pracovala, tak by si mu kupila "drobnost", na ktoru si ukaze? ja ti naozaj nerozumiem. :(

a preco si myslis, ze zaklamat je lepsie ako povedat pravdu? a teda ked myslis, ze aj on ti klame, preco si s nim? ma zmysel stracat s takym clovekom cas?

babulkomale
13. feb 2024

Jasne ze peniaze ma. Je lakomy a skusa.
Mala som znameho, ktoru po kazdej vyplate odlozil skoro celu a vyhlasoval, ze je bez koruny stale a cakal ze mu budu ludia platit.

h2
13. feb 2024

Autorka, ešte raz: je jedno, či sú to drobnosti, ktoré chce. Nie je v poriadku, že vyžaduje od teba, aby si mu to platila! Nie je to v poriadku, ani keď sa jedná len o drobné. Ale nejako to zjavne nechceš pochopiť, tak sa teda nechaj obrať o peniaze, niet nad vlastnú skúsenosť. 😒

misiak7777
13. feb 2024

@autorka sorry, ale s tebou sa ľahko manipuluje.. a on to vie a bude ťa mať ako dojnu kravu

crazy_cat_lady
13. feb 2024

a to chces mat taky vztah, kde od zaciatku jeden druheho klamete? aby tu po nejakom case nepribudol prispevok, ze mas priatela, ktory od teba taha peniaze a stale ziadne nema, prip. ti ich kradne z penazenky/karty. takych pribehov uz bolo niekolko.. ale vyzera, ze si nechces nechat poradit, tak asi len musis nato prist sama

nyusika
13. feb 2024

uplne perfektnem mat zacinajuci vztah zalozeny na to, ze si "zo srandy" klamete.
sen kazdfej zxeny, mat takehoto vtipalka...radsej s debilom, ako sama ??