Je správanie môjho partnera správne?
Stala sa mi taka cudna vec. Mam cerstvy vztah. Sme v stadiu randenia. Nenazvala by som to este vaznym vztahom. Ked sme sa spoznali boli sme obaja bez prace. Ja som vsak dobrovolne a platim si sama a on normalne na urade kde dostava dost penazi. Plus sa este na cierno zamestnal. Ma dva prijmy a ja ziaden. Raz sme sa dostali rozhovorom k peniazom. Pytal sa ci mu poziciam vacsiu sumu. Myslim ze to bolo skor zo srandy alebo chcel zistit ci mam peniaze. Povedala som ze nepoziciam. Tak sa zacal uistovat ze ci tolko aspon mam. Vravela som ze mam niekolkonasobne. Ostal sokovany. Ze on nema peniaze. Netusim co s nimi potom robi. Priznala som sa mu len preto aby si o mne nemyslel ze som nejak sprosta ze som doma a bez penazi. Normalne fungujem z nasetrenych.
No ale teda k veci. Odvtedy casto spomina ci mu teda poziciam. Vie ze nie a myslim si ze to robi skor ako podpichovanie. Naposledy sa vsak stalo to ze ma zobral do nakupneho centra a pytal sa ze co mu kupim. Stale som to brala hihi haha akurat ze tolko do mna dobiedzal ze som mu napokon dala kartu nech si to teda zaplati. Nebola to horibilna suma prezila som. Potom este pytal drobne v inom obchode a na konci vecera este na umytie auta. Dobre nic hrozne sa nestalo. Rovnopravnost vo vztahu fajn. Avsak mi pride cudny ten postoj od neho typu “kup mi”. Ja by som v zivote od nikoho nepytala aby mi nieco kupil. Nedovolila by som si to. Mam svoje peniaze a ked nieco chcem kupim si sama. A myslim si ze je ine kebyze ja sama poviem ze mu nieco zaplatim a je ine ked on ma pomaly donuti uz rovno pred kasou aby som to zaplatila. Takze teraz neviem co si mam mysliet. Ci to chcel raz vyskusat ci budem ochotna zaplatit za neho alebo mam teraz ocakavat ze to bude vyzadovat vzdy. Uprimne nepaci sa mi to. Rozchadzat sa s nim kvoli tomu nechcem ale ani si minut vsetky uspory len preto ze som setrnejsi clovek ako on a mam ich viac.
Vlastne ani neviem ci mam nejaku otazku na vas alebo som sa potrebovala vyzalovat. Ale budem rada za akukolvek radu ci pripadnu skusenost s niecim takymto. Dakujem.
Nechcem ho obhajovat ani ospravedlnovat ale zatial to beriem tak (dufam v to) ze to bola nejaka skuska ze ci som mu ochotna nieco zaplatit a ze sa to nebude opakovat. Mozno si v tej chvili ani neuvedomil co robi a spatne to bude lutovat a bude mi to chciet vynahradit. Uvidime. Este dufam v to ze sa s tym pochvali mame a ze aspon ona ako zena bude mat rozum a “zakaze” mu to. Ak ho vsak v tom bude podporovat tak je to nejaka divna vychova.
rob ako myslis, ale my sme sa s muzom v zaciatkoch vztahu (a ani neskor) nijako "neskusali".
🤦♀️ Tak len dúfaj ďalej, že to bola skúška a že mu to snáď mamička zakáže. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Este dufas, ze ho riadi matka? No amen dolores, vy ste sa nasli.
A " neuvedomil si, co robi" 😂😂😂 tak o takeho ani bicykel opriet, nieto chciet vztah. Aby si ktokolvek vynucoval pri pokladni zaplatit mu nakup, to nerobia ani moje deti.
Ano, choro ho obhajujes. Si typ obeť. V starobe budes vyhadzovať igelitky plne penazi, len setri dalej, aby si mala co hadzat.
A este by ma zaujimalo, kupil on Tebe nieco na nejakom rande? Aspon kavu, caj, kolac, zmrzku?
Autorka,
neuraz sa, ale podla mna vy obaja ste mimo.
Ty zijes z nasetrenych penazi - pre mna nezodpovedne. Nasporene peniaze by nemali ist do beznej prevadzky cloveka, bezneho zivota.
On darebak, co robi na cierno - to fakt vnimas takeho cloveka ako perspektivneho do zivota?
Pises, ze nemate este vazny vztah, ale naco sa potom s nim zahadzujes?
@nevenka minule sme boli na veceru. To ze ci nechcem nieco ked sme v obchode alebo ci mi ma kupit nieco na pumpe to sa ma pyta furt ale ja nic nechcem. Hlavne vela chodime autom cize tam mina dost na palivo. Preto by som ja od neho ani nic viac nechcela lebo uz tam ide dost penazi
Cim dalej citam dalsie tvoje prispevky, tym viac nadobudam pocit, ze nie si len naivna, ale naozaj hlupa, prepac.
@zmrzlinka2021 akoze prosim?! To je snad moja vec ako ja zijem nemyslis? Neviem co je teba do toho aj kebyze som v minusoch tak to je snad moj problem.
On robi na cierno skoro preto ze ked ma moznost vyuzit moznost dostavat od statu tak ju vyuzil. To by podla mna spravila vacsina ludi.
Za vazny vztah povazujem vztah kedy spolu par byva. Nebyvame spolu ale randime. Preto to vaznym vztahom nenazyvam.
Prečo myslíš, že by to spravila väčšina ľudí, že by išla na podporu a robila načierno? Každý nejakú dobu zamestnaný človek má nárok na podporu, zaujímavé, že to ľudia nevyužívajú.
@nyusika mala ale asi to nedokáže, ľahšie sa povie niečo vymyslené ako pravda.
@h2 tak poznala som v zivote dost ludi ktori roznymi sposobmi prisli o pracu a vsetci isli na urad 🤷🏻♀️ Takze viem ze by isla vacsina ludi. Ale mozes si mysliet opak neberiem ti to
Autorka,
OK, neriesim teba.
Ale k tomu druhemu odseku - to ze to urobi vacsina ludi (na podpore a praca na cierno) neznamena, ze je to aj spravne. Aj to hovori nieco o charaktere cloveka, o jeho hodnotach, o tom, ci cestnost je pre neho vysada, alebo je to clovek, ktory nema problem podvadzat, robit necestne veci...
A poviem ti len tolko k tomu - ak clovek v drobnych veciach je necestny, v tych vacsich sa necuduj vaznym zlyhaniam z jeho strany...
Aj v tychto veciach mozes vidiet pristup priatela k zivotu.
Pisem ti to ako zena, co je 17 rokov vo vztahu, z toho takmer 15 vydata
Ale podľa mňa je normálne, že ak niekto príde o prácu, tak si nájde ďalšiu, kde sa normálne zamestná. A nejde robiť na čierno, čo je, mimochodom, protizákonné. To, že človek ide na úrad práce, kým tú prácu nemá, je normálne. Robiť popri podpore na čierno normálne nie je.
@zmrzlinka2021 ja som pisala ze vacsina ludi by vyuzila podporu od statu. Na cierno robi tak ze pomaha v ramci rodiny cize ma aj peniaze na vyse.
iba pologramotny hlupak bude robit nacierno, boze...nulove socialne istoty, nic - bez moznosti ziskatr uver, hypoteku, dochodok do buducnosti...PN, OCR.
cize teraz je uz uplne jasne, ze "aky isiel - taku nasiel".
ste jednoduchi, tak sa luuuubte 😀
Hlavne si nerobte dieťa.
Halo? Je niekto doma?
inak, ja neverim, ze toto nie je dalsia vymyslena tema
Aj ja som taká blbá a zneužívali ma ľudia, môj bývali bol tiež zúfalec v tom, že si nebol ochotný nájsť robotu a myslel si že ja budem pracovať blízko aby sa on nemusel sťahovať. Klesol na samé dno, a toto nie je chlap len úbohá napodobenina. Dovi
Väčšina ľudí by z tej podpory dlho nevyžila,nezabúdaj,že je to iba polovica z toho na čo boli zvyknutí.O.k,mesiac-dva,kým si nájdu niečo vyhovujúce alebo si poriešia napríklad zdravotné problémy,dieťa.Vacsina NORMÁLNYCH si hľadá prácu hneď ako skončia PP.A na čierno v dnešnej dobe,nonsens.Pisala si sem,ale ideš si svoje,stojíš za tým chlapom úplne nepriestrelne.Ale ver,že sa ti to strašne vypomstí.
Hladal sprostu a nasiel ju, nic nepochopitelne na tom nie je.
@nops je to polovica ale zo zahranicneho platu. Takze na slovenske platy ma priemer a na oblast kde byva nadpriemer takze to sa nema na co stazovat a co sa chysta robit po tom polroku neviem to je uz jeho problem. Na cierno som to len nazvala. Vypomaha v ramci rodiny takze to sa ako robota ani brat neda nechodi tam ani pravidelne
Pre boha živého ženy,to ste fakt odkázané na takýchto luzrov? Fakt tie vtipy,že dobrý chlap si ženu nenájde sú pravdivé,lebo všetky chcete alkoholika, gemblera,socku a sprosteho

Fuuha,hanbila by som sa ako pes pýtať si od niekoho aj keby som týždeň nejedla.Ja sa čudujem,že ešte tomu dávaš šancu.Za mňa úplne prerušiť kontakt.Toto nie je,že blbý humor.Toto je,že blbý chlap.On ma prachy,ale buď nevie hospodáriť,buď ma problémy,alebo je proste hajzlik,evidentne ťa odžubáva.Mne tiež robil ex podobne,ale to sme spolu žili,a to som nebola vôbec pri peniazoch,videl,že neviem odmietnuť,tak som platila.Najom,auto,potraviny.On si zatiaľ pekne odkladal.Pri rozchode som išla hola bosá.Daj si bacha aby si nedopadla tak isto.U mňa ak chlap začne prehnane riešiť peniaze skončil