icon

Je správne, keď si priateľ zvykne na moje platenie?

1. apr 2024

Ahojte baby chcem sa opytat jednu otázku. Mám priateľa s ktorým som 3 roky a on pracuje v zahraničí v Nemecku ale nie vždy zarobí veľa peňazí niekedy viac niekedy menej ale o to mi nejde skôr by som chcela radu ohľadom toho že či je zle keď niekedy zaplatím niečo aj ja, napríklad kino, kávu alebo nakup v obchode… zatiaľ spolu nebývame iba chodievame k sebe domov. Neviem možno je to hlúpa otázka ale mne to príde trápne že on zarába viac peňazí ako ja a nechá má platiť sem tam nieco kludne zaplatím ale mám pocit že si už na to ako keby zvykol a berie to ako samozrejmosť…Prosím o radu. Ďakujem

reddflowerlife
2. apr 2024

Taký muž nech nemá frajerku, ak na to nemá peniaze.

domkakvet
2. apr 2024

Podla toho ako casto ta nechava platit, ak obcas nieco zaplatis je to v poriadku, ak platis vacsinu ty, tak to v potiadku nie je.

kacusik69
2. apr 2024

moj zaraba podstatne viac ako ja a bezne platime plus minus na striedacku (ale nesledujeme si to dopodrobna stylom ty si platil minule teraz je to na mne) … ja to povazujem za normalne 🤷🏻‍♀️ a to ani neriesim ci zrovna ked plati on sme “len” na menucku a na mna “vyjde” restika kde nechame desiatky eur, alebo je to opacne… A aj vacsie vydavky typu dovolenka atd. ideme tie hlavne veci letenka, ubytko, prenajom auta atd. napoly, ani by mi nenapadlo ziadat aby to zatiahol cele, aj ked by zarabal niekolkonasobne viac

chodec15
Odpoveď bola odstránená
syslik81
2. apr 2024

ok welnes 120 ale co este .. sorry ale z teba to ide ako z chlpatej deky -pomer kolko minie on a kolko ty na spolocny mesiac?

gab1sol
2. apr 2024

@reddflowerlife “Taký muž nech nemá frajerku, ak na to nemá peniaze.” To naozaj toto? A kde je tá emancipácia žien? Kde je tá žiadaná rovnoprávnosť mužov a žien?
Ja nie som zástancom 50:50, ale ani toho, že chlap má platiť všetko. Určite by sa mal brať ohľad aj na to, kto zarába vo vzťahu viac. Ale zasa ak napr. žena vo vzťahu očakáva nejaký svoj štandard (dajme tomu 2x dovolenka za rok, lyžovačka v Alpách, wellness každý mesiac), tak určite nie je na mieste, aby to ťahal všetko chlap, ak to chce žena (netvrdím, že to je autorkin prípad, to neviem posúdiť).
A možno ten chlap na to má, ale cíti sa využívaný, tak si autorku testuje, či je s ním kvôli nemu, alebo ide len o peniaze.

liliput12
2. apr 2024

A čo je na tom že platíš. To musí vždy Len chlap platiť, ja zase keď sme chodili z mužom tak vždy platil on a nikdy ma nenechal platiť... ani len malinovky vedel koľko zarábam ja a on ako majiteľ firmy. Ale je to do terás tak že nenechá platiť nič z materskej čo dostávam, celu odkladám malej takže neviem . Keď nemáš na to a máš posledné peniaze a zaplatíš niečo a on o tom vie tak to je hlúpe robí zahraničí stretávate sa . Tak by mak požívať on teba ale.zase keď niečo zaplatíš za pár korún neruti sa svet. Lenže keď on si na to zvyká to je zle máš mu to poveda do očí a je .

luba28
2. apr 2024

nebola by som s nim ,,to ta caka aj ked sa vezmete,,lebo uz teraz je drzgros,,nikdy som vo vztahu nic neplatila ak sme boli spolu niekde ,,

kristinapetronela
2. apr 2024

Môj názor je že keď nemáš na wellnes tak tam nechoď ... By mi bolo trápne keby stále všetko platí len muž ...

mqkm
Autor odpoveď zmazal
zejdlikova
2. apr 2024

Ja nerozumiem ako niekto dokáže povedať že “chlap za mňa platil vždy pomaly všetko a tak to má byť - má si ma rozmaznávať” 😅 ja chápem že chlapi to robia radi a je krásne keď to robia sami od seba…ale nikdy by som si nedovolila to vyžadovať a tvrdiť že chlap ma musí rozmaznávať 😅 keď to robiť chce nech to robí ale nedokázala by som povedať že to robiť MUSÍ veďje to chlap
Keď si predstavím že by som pre niekoho bola chodiaca peňaženka bolo by mi to ľúto, láska nie je o peniazoch
My máme financie poriešené tak že pozvania na kávu, večeru, wellnes pobyt sa striedame. A výdavky ako strava. bývanie a podobné máme rozdelené podľa toho koľko kto zarába…priateľ zarába viac tak platí väčšiu časť.

linalinabizu
2. apr 2024

Sice mimo tému ,no spomenula som si na úsmevný zážitok ako som bola pozvaná do kina a pri pokladni keď sme si vybrali miesta a trebalo zaplatiť on odišiel za ide kúpiť občerstvenie a počká má tam , tak som zaplatila . A on kúpil občerstvenie ,ale iba sebe 😂😂😂😂. Začala som sa smiať ,kúpila som aj sebe , pozreli sme si film ,rozlúčili sa a uz som sa s ním nikdy viac nestretla 🤓

s1m.one
2. apr 2024

Ahoj, ak ti to už teraz vadí, treba to riešiť, normálne sa o tom seriózne porozoravajte, to je základ všetkého, rozhovor, ako si to nadhodila tu, tak to nadhod aj doma, inak budeš mať nervy celý vzťah… držím palce, a neporovnávaj sa s nikým, tebe to vadí a bodka

autor
2. apr 2024

@linalinabizu to vážne?…. Hrozaaaaaa dobre si urobila 👌🏻

sense
2. apr 2024

@valise tak mne to divne nepríde, tiež nemám vždy peňaženku pri sebe. Keď ideme spolu ale teda my spolu zijeme

janababana
2. apr 2024

Toto je pan “co je doma, to sa pocita” a Ty jeho domov evidentne nie si. Jasne, nemusi platit vsetko on, ale ked za obed caka, ze ty zacvakas wellness, tak to ma zjavne vyratane. Ale skus to s nim najprv prebrat, ze co povie. A ak si spomenies - napis sem prosim Ta vysledok debaty ☺️

autor
2. apr 2024

@zejdlikova Prečítaj si text čo som napísala😅 napísala som že nemám s tým problém niekde ho pozvať aj ja a niečo zaplatiť, samozrejme žeby som ho nenechala všetko platiť ale že to už berie pomaly ako samozrejmosť v tomto vzťahu a vôbec mu to nie je trápne že zarába viac peňazí a nechá má momentálne všetko platiť či už nakup kávu alebo obed a myslím si ze celkovo chlap ktorý zarába viac peňazí by nemal nechať priateľku platiť.

autor
2. apr 2024

@janababana určite napíšem, zatiaľ nie je doma je v práci 😅

zejdlikova
2. apr 2024

Autorka Prepáč mala som napísať že nereagujem na tvoj príspevok ale na komentáre…
Jasné rozumiem ti a treba to určite vykomunikovať
Reagovala som na niektoré komentáre

kikuska_wedge
2. apr 2024

Do mojho priatela som bola taka zalubena, ze by som za neho dala aj zivot a rovnako to bolo aj z jeho strany. Takze ak sa vobec zamyslas nad takymito otazkami, tak to asi nebude pan pravy. A co potom v manzelstve, ak jeden ostanete chory, nezamestnany, nuteny postarat sa o rodinneho prislusnika, o deti? Aj potom by ti vadilo, ze musis zaplatit uplne vsetko? Alebo by to vadilo jemu? Lebo take veci zivot prinasa, ci chces alebo nie. A vtedy sa vlastne ukaze ci je to vztah v dobrom alebo aj v zlom. Porozpravajte sa. Nielen o peniazoch, ale aj o vasom smerovani. Ak z toho vyjde, ze vam obom vyhovuje nezavazny vztah na dialku, tak si platte vydavky kazdy za seba.

siska53
2. apr 2024

Ak obcas zaplatis nieco ty, je to za mna ok.

kattrin5
2. apr 2024

Uplne by som s takym chlapom nebola. Kamoska ma presne takeho, dava jej polku na rent a ostatne nechce platit, ona sa ho nevie zbavit.. moj muz napriklad plati vsetko co sa tyka bytu sam, spolu platime jedlo, ale moj muz plati celkovo vsetkeho viac pretoze zaraba raz tolko ako Ja. Treba si davat na take veci pozor..

autor
2. apr 2024

@zejdlikova noo áno ja s ním sa o tom porozprávam keď príde domov, momentálne nie je doma je v práci… pochybujem že žena by platila niečo keď vie že jej priateľ zarába omnoho viac peňazí ako ona 🙂 (moj nazor iba) a samozrejme že niesom žiadna princeznička alebo premaznane dievča ktorá nechá všetko platili chlapa len celkovo tu ide o ten princíp no…

majarumm
2. apr 2024

Ja neviem kde ty žiješ 😀 prečo by mal priateľ všetko automaticky platiť? Aj keď zarobíš menej no a čo? Úplne stupídne

autor
2. apr 2024

@majarumm určite nie všetko to som nikde nenapisala 🙂 ja rada zaplatím ale som pisala hore v popise že už to berie celkovo ako samozrejmosť poslednú dobu a nepáči sa mi to

autor
2. apr 2024

@majarumm ak by zarábal rovnako ako ja alebo menej je to o niečom inom ale on omnoho viac ako ja ked pracuje v zahraničí

autor
2. apr 2024

@kattrin5 no presne ako píšeš… ide tu o ten charakter podľa mna 🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
2. apr 2024

@chodec15 ja niesom vôbec naštvaná že zaplatím wellnes alebo obed a td len nemám rada keď to už niekto berie ako samozrejmosť

katkazocele
2. apr 2024

Blahoželám, práve si dospela do levelu : Dospelá Svojprávna Osoba👏
ešte keď zistíš že partnerstvo je o kompromisoch, nie že jeden prikazuje a druhý koná podľa jeho želania , respektívne že ženy nie sú len hlúpe bytosti na okrasu a sex pre muža...
Ak chceš za to potlesk, že si dokážeš sama zaplatiť sebe aj tvojmu chalanovi sprostú večeru, tak prosím daj si facku. Nie si Malé Decko! 😵