icon

Je správne, keď si priateľ zvykne na moje platenie?

1. apr 2024

Ahojte baby chcem sa opytat jednu otázku. Mám priateľa s ktorým som 3 roky a on pracuje v zahraničí v Nemecku ale nie vždy zarobí veľa peňazí niekedy viac niekedy menej ale o to mi nejde skôr by som chcela radu ohľadom toho že či je zle keď niekedy zaplatím niečo aj ja, napríklad kino, kávu alebo nakup v obchode… zatiaľ spolu nebývame iba chodievame k sebe domov. Neviem možno je to hlúpa otázka ale mne to príde trápne že on zarába viac peňazí ako ja a nechá má platiť sem tam nieco kludne zaplatím ale mám pocit že si už na to ako keby zvykol a berie to ako samozrejmosť…Prosím o radu. Ďakujem

katkami123
3. apr 2024

@kremlicka250
Predmanželskú zmluvu podpísanú nemám, sme spolu 8r a zatiaľ OK. O nás majetok sa neboj.

katkami123
3. apr 2024

@maciatkolulu
Tak ja sa snažím dať deťom viac, ako len zapnúť im telku. A na tu neveru narážam tu, kde zeny vedia, ze chlapi riešia iné, do toho ich fackujú ale tvária sa, že nič nevidia.
A ja slovo obeta nevnímam ako niečo negatívne. Obeta je potrebná všade, len keď napr. študuješ, si po nociach nad knihami, ale robíš to, aby si sa mala v živíte dobre. Tiež to nie je vždy príjemné, ale je to potrebné a musíš sa to naučiť.

kremlicka250
3. apr 2024

@katkami123 tak drzim palce, nech stastne az do smrti🙂

tara
3. apr 2024

Už teraz je lakomý, či sa to niekomu páči alebo nie. Čo potom v domácnosti? Moja kamoška mala priateľa, s ktorým mala syna. Neboli zobrati a raz na Ihrisku pýtala peniaze, že ide kúpiť banány. Že si zabudla peňaženku a že odskočí. Povedal, že malý ich nemusí mať. Neskôr vravela, že takýto bol, aj keď ešte nebývali spolu a nemali dieťa. A že sa to ešte zhoršilo. Raz keď je taký, tak aj takým ostane. To sa nezmení.

maciatkolulu
3. apr 2024

@katkami123 ja onyelke nepíšem vôbec....vieš o Tom,že niekedy je lepšie nechať deti len tak a "neobetovat" sa im. Ver mi,mám dve už dospelé.... A tá nevera,si nepochopila? Prečo sa veľké percento žien nechá podvádzať? Bit? Možno aj preto,že nemajú z čoho žiť a chlap sa proste rozhodol,že už ďalej "rozmaznávať" nebude. Hmm. Rozumieš?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
sashabb
3. apr 2024

@tara tiež poznám podobného. Kamoška pýtala presne takto pre dieťa na ovocie a nechal jej 2€, že to musí stačiť. Potom keď nastúpila do práce a začala mať svoje peniaze, tak sa s ňou pýšil a len rozprával ako ona jemu donesie 2-litre 🙊 no čistý chuj. Našťastie sa ho rýchlo zbavila.

kremlicka250
3. apr 2024

@chodec15 to nevysvetlis,lebo isto iba zavidis :D
Ono je smutne,ze pojem rozmaznavat priatelku uz neznamena uvarit jej veceru, dat masaz , prekvapit ju vyletom do hor,ci pod stan alebo pozret si spolu trapny film, ktory by si on sam v zivote nepustil.
Teraz rozmaznavat znamena platit :(

lubina
3. apr 2024

Necitala som celu diskusiu, ale ano, je normalne ze vo vztahu, kde este nie ste manzelia, a zaroven obaja pracujete, tak ze aj ty obcas nieco zaplatis. Mne by bolo hanba, keby iba chlap, s ktorym chodim, ale este nie sme manzelia, platit vzdy a vsade. Ja nemam rada zavislost od niekoho. CIze podla mna je normalne, ak aj ty obcas zaplatis. Vsetko je drahe, tak preco by iba on mal minat peniaze a aj na teba a ty nie aj na neho? Ved ste rovnoceni partneri nie? Tak sa aj rovnocenne spravaj.

gab1sol
3. apr 2024

@katkami123 pretože si ma vtedy vážil ako priateľku/partnerku. Teraz sme už manželia, váži si ma ako manželku, ale nemusím riešiť, koľko zaplatím ja a koľko on, lebo obaja to máme nastavené tak, že financie sú v našej domácnosti spoločné a teda je jedno, kto čo kedy zaplatí. Ale to bola narážka na to, že ak má nechá platiť v partnerstve, tak na materskej na to doplatím (to som tu viackrát čítala) a nie, nie je to tak. Nedoplatila som na nič, postaral sa o nás a teraz sa navzájom staráme o seba a našu rodinu obaja.

tanyag
3. apr 2024

@chodec15 Súhlasím 😁 aj keď sa sama sebe čudujem, že práve s tebou zdieľam podobný názor 😂

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
demodun
3. apr 2024

@chodec15 súhlasím až na ten koniec.
Teraz keď som už stará a škaredá a nedajbože by som zostala sama, už by som si asi ďalšieho chlapa do bytu netahala. No nebudem ho predsa týrať ráno pohľadom na mňa... 😉😁

chodec15
Odpoveď bola odstránená
demodun
3. apr 2024

@chodec15 ale áno miláčik, máš pravdu.
A ďakujem za pripomenutie, už som pár dní necvičila skok do truhly, tak to idem napraviť 😃

chodec15
Odpoveď bola odstránená
demodun
3. apr 2024
lolitka25
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
3. apr 2024

A muži nie su vypočitavi? stale sa tu omiela - mlada, krasna, versus stara, škareda..Tak ked muzi chcu mlade krasavice, ženy zabezpečenych - čo je na tom divne..Vždy to tak bolo a vždy to tak bude. Ženy su vypočitave a muži nie su? Muži vyčitaju ženam vždy to, čo sami robia, len si to nepriznajú

kremlicka250
3. apr 2024

@karolinakr to nikto netvrdi,ze to neni aj opacne. Len v tom pripade to neni vztah,ale ako som uz spominala vymenny obchod. Ja ti budem platit a ty budes dobre vyzerat.
Vztah dvoch ludi je uplne o niecom inom. Nie peniaze,nie krasa ( i ked vzajomna pritazlivost je nevyhnutnost, to si klamat nebudeme🙂

alex5896
3. apr 2024

Asi si natrafila na mojho byvaleho 😂😂😂

katka700
3. apr 2024

Autorka, nehnevaj sa ale tvoj príspevok je dosť nejasný. Chápem správne že:
Si s priateľom 3 roky?
Jeho čistý mesačný príjem je 6k,tvoj 8 stovák?
Najprv ste všetko platili na polovicu, teraz platíš skoro všetko ty?
Hádam správne že do welnesu sa mu nechcelo a naveľa súhlasil pod podmienkou že to zaplatíš?
A ty si to zaplatila lebo si chcela byť s ním 🤔
Keby to bolo tak že sa sťažujes že si platila večeru kým on zatiahol welnes tak ti napíšem že do vzťahu treba investovať čas a áno aj peniaze aj podieľat sa primerane výške príjmu.
No ale keďže to bolo naopak tak ti navrhujem malý test. Všetko čo financujes tak len do výšky príjmu:
Idete na nákup. Rovno sa spýtaj či to zaplatí. Ak nie na večeru sú palacinky (bez nutely ta je drahá) alebo zapekane zemiaky so smotanou.
Na welnes, multikina s občerstvením zabudni, povedz že na to nemáš a choďte na prechádzku do parku.
A tak ďalej.
Buď sa spamata a uvedomí si že pri príjme 6tisic je choré nechať sa vydrziavat ženou alebo sa rozidete.
Tipujem že tvoj priateľ je lakomec nevhodný do vzťahu (ty budeš platiť všetko a on si šetriť) alebo mu už na tebe prestalo záležať a má ta ako low costovu tr**acku (prepáč za výraz neviem ako to povedať inak) keď je doma.

Inak mám pocit že veľa chlapov vyrastalo v rodinnom modeli že vždy bola mama ta co vytiahla peňaženku a platila kým tatko postaval v úzadí. Nejako im nedochádza že súčasťou tohto modelu bolo aj to že muž bachol výplatu na stôl, žena mu dala dačo na pivo s kamošmi a so zvyškom "čarovala" aby rodina vyžila.
Ako následok čakajú že žena bude tá čo ich bude živiť a oni zgrlosit svoje prasule. Nie je im to trápne i keď zarábajú niekoľko násobne viac.
Druhou stranou mince sú pipenky s priemerkou čo čakajú že im chlap zabezpečí životný štandard na úrovni 5k a bude financovať všetko vrátane ich kozmetiky a skrášlovacich procedúr. Ale to je na inú debatu a nie je to tvoj prípad.

katka700
3. apr 2024

@karolinakr Jasne ze sú 😂 ale vieš keď robia dvaja to isté nie je to to iste 😂

katka700
3. apr 2024

@kremlicka250 No neviem, na tú večeru netreba nakúpiť suroviny, či ich dostane v charite? Do hôr sa dostane ako, teleportom, či tankuje zdarma? Netvarme sa že takéto zážitkové veci sú zdarma, chce to plánovanie, čas a peniaze, preto sú 1000x cennejšie než nejaká 50eckova vôňavka z netu alebo posledná chcipajuca kytica z reťazca.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
kremlicka250
3. apr 2024

@katka700
Do hor sa da ist aj peso aj vlakom napriklad. Navarit sa da vecera aj za 10 eur a nie 80 eurove vecere v restike.
Film je zadarmo v telke a pukance si kupis. Nikdy som netvrdila,ze tieto zazitky su zluplne zadarmo. Ale su lacnejsie a cennejsie ako vecera v restike, kabelky ci ine drahe veci, na ktore si vela zien potrpi a bere to ako samozrejmost.

hopsas
3. apr 2024

@maminazosatnika a presne na toto ženy doplácajú...nehovorim že všetky ale väčšina ano...lebo vo väčšine prípadov žena zarába menej a aj menej zje, keď už chceme byť dôslední - prečo by mala ona s nižším príjmom platiť na polovicu to, čoho on zje viac a ešte aj viac zarobí, jej z príjmu vďaka takýmto nákupom ostane oveľa menej ako jemu a najmä sú aj takí chlapi čo vďačne zaplatia nákup kde je chlieb vajcia a mlieko ale nákup napríklad pred sviatkami kde je plný vozík nech platí žena ...tvoj argument neobstojí podľa mňa...skrátka táto prepnuta doba vymyla ženám mozog

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
kremlicka250
3. apr 2024

@hopsas len tu mozes zase argumentovat, ze kolko si kupi zena oblecenia a topanok a kolko muz. Kolko kozmetiky zena, kolko kadernikov,nechtarok...
Ono to nikdy nebude 50:50, zalezi kto na co mina

chodec15
Odpoveď bola odstránená