Je správne, keď si priateľ zvykne na moje platenie?
Ahojte baby chcem sa opytat jednu otázku. Mám priateľa s ktorým som 3 roky a on pracuje v zahraničí v Nemecku ale nie vždy zarobí veľa peňazí niekedy viac niekedy menej ale o to mi nejde skôr by som chcela radu ohľadom toho že či je zle keď niekedy zaplatím niečo aj ja, napríklad kino, kávu alebo nakup v obchode… zatiaľ spolu nebývame iba chodievame k sebe domov. Neviem možno je to hlúpa otázka ale mne to príde trápne že on zarába viac peňazí ako ja a nechá má platiť sem tam nieco kludne zaplatím ale mám pocit že si už na to ako keby zvykol a berie to ako samozrejmosť…Prosím o radu. Ďakujem
@maciatkolulu
Tak ja sa snažím dať deťom viac, ako len zapnúť im telku. A na tu neveru narážam tu, kde zeny vedia, ze chlapi riešia iné, do toho ich fackujú ale tvária sa, že nič nevidia.
A ja slovo obeta nevnímam ako niečo negatívne. Obeta je potrebná všade, len keď napr. študuješ, si po nociach nad knihami, ale robíš to, aby si sa mala v živíte dobre. Tiež to nie je vždy príjemné, ale je to potrebné a musíš sa to naučiť.
@katkami123 tak drzim palce, nech stastne az do smrti🙂
Už teraz je lakomý, či sa to niekomu páči alebo nie. Čo potom v domácnosti? Moja kamoška mala priateľa, s ktorým mala syna. Neboli zobrati a raz na Ihrisku pýtala peniaze, že ide kúpiť banány. Že si zabudla peňaženku a že odskočí. Povedal, že malý ich nemusí mať. Neskôr vravela, že takýto bol, aj keď ešte nebývali spolu a nemali dieťa. A že sa to ešte zhoršilo. Raz keď je taký, tak aj takým ostane. To sa nezmení.
@katkami123 ja onyelke nepíšem vôbec....vieš o Tom,že niekedy je lepšie nechať deti len tak a "neobetovat" sa im. Ver mi,mám dve už dospelé.... A tá nevera,si nepochopila? Prečo sa veľké percento žien nechá podvádzať? Bit? Možno aj preto,že nemajú z čoho žiť a chlap sa proste rozhodol,že už ďalej "rozmaznávať" nebude. Hmm. Rozumieš?
@tara tiež poznám podobného. Kamoška pýtala presne takto pre dieťa na ovocie a nechal jej 2€, že to musí stačiť. Potom keď nastúpila do práce a začala mať svoje peniaze, tak sa s ňou pýšil a len rozprával ako ona jemu donesie 2-litre 🙊 no čistý chuj. Našťastie sa ho rýchlo zbavila.
@chodec15 to nevysvetlis,lebo isto iba zavidis :D
Ono je smutne,ze pojem rozmaznavat priatelku uz neznamena uvarit jej veceru, dat masaz , prekvapit ju vyletom do hor,ci pod stan alebo pozret si spolu trapny film, ktory by si on sam v zivote nepustil.
Teraz rozmaznavat znamena platit :(
Necitala som celu diskusiu, ale ano, je normalne ze vo vztahu, kde este nie ste manzelia, a zaroven obaja pracujete, tak ze aj ty obcas nieco zaplatis. Mne by bolo hanba, keby iba chlap, s ktorym chodim, ale este nie sme manzelia, platit vzdy a vsade. Ja nemam rada zavislost od niekoho. CIze podla mna je normalne, ak aj ty obcas zaplatis. Vsetko je drahe, tak preco by iba on mal minat peniaze a aj na teba a ty nie aj na neho? Ved ste rovnoceni partneri nie? Tak sa aj rovnocenne spravaj.
@katkami123 pretože si ma vtedy vážil ako priateľku/partnerku. Teraz sme už manželia, váži si ma ako manželku, ale nemusím riešiť, koľko zaplatím ja a koľko on, lebo obaja to máme nastavené tak, že financie sú v našej domácnosti spoločné a teda je jedno, kto čo kedy zaplatí. Ale to bola narážka na to, že ak má nechá platiť v partnerstve, tak na materskej na to doplatím (to som tu viackrát čítala) a nie, nie je to tak. Nedoplatila som na nič, postaral sa o nás a teraz sa navzájom staráme o seba a našu rodinu obaja.
A muži nie su vypočitavi? stale sa tu omiela - mlada, krasna, versus stara, škareda..Tak ked muzi chcu mlade krasavice, ženy zabezpečenych - čo je na tom divne..Vždy to tak bolo a vždy to tak bude. Ženy su vypočitave a muži nie su? Muži vyčitaju ženam vždy to, čo sami robia, len si to nepriznajú
@karolinakr to nikto netvrdi,ze to neni aj opacne. Len v tom pripade to neni vztah,ale ako som uz spominala vymenny obchod. Ja ti budem platit a ty budes dobre vyzerat.
Vztah dvoch ludi je uplne o niecom inom. Nie peniaze,nie krasa ( i ked vzajomna pritazlivost je nevyhnutnost, to si klamat nebudeme🙂
Asi si natrafila na mojho byvaleho 😂😂😂
Autorka, nehnevaj sa ale tvoj príspevok je dosť nejasný. Chápem správne že:
Si s priateľom 3 roky?
Jeho čistý mesačný príjem je 6k,tvoj 8 stovák?
Najprv ste všetko platili na polovicu, teraz platíš skoro všetko ty?
Hádam správne že do welnesu sa mu nechcelo a naveľa súhlasil pod podmienkou že to zaplatíš?
A ty si to zaplatila lebo si chcela byť s ním 🤔
Keby to bolo tak že sa sťažujes že si platila večeru kým on zatiahol welnes tak ti napíšem že do vzťahu treba investovať čas a áno aj peniaze aj podieľat sa primerane výške príjmu.
No ale keďže to bolo naopak tak ti navrhujem malý test. Všetko čo financujes tak len do výšky príjmu:
Idete na nákup. Rovno sa spýtaj či to zaplatí. Ak nie na večeru sú palacinky (bez nutely ta je drahá) alebo zapekane zemiaky so smotanou.
Na welnes, multikina s občerstvením zabudni, povedz že na to nemáš a choďte na prechádzku do parku.
A tak ďalej.
Buď sa spamata a uvedomí si že pri príjme 6tisic je choré nechať sa vydrziavat ženou alebo sa rozidete.
Tipujem že tvoj priateľ je lakomec nevhodný do vzťahu (ty budeš platiť všetko a on si šetriť) alebo mu už na tebe prestalo záležať a má ta ako low costovu tr**acku (prepáč za výraz neviem ako to povedať inak) keď je doma.
Inak mám pocit že veľa chlapov vyrastalo v rodinnom modeli že vždy bola mama ta co vytiahla peňaženku a platila kým tatko postaval v úzadí. Nejako im nedochádza že súčasťou tohto modelu bolo aj to že muž bachol výplatu na stôl, žena mu dala dačo na pivo s kamošmi a so zvyškom "čarovala" aby rodina vyžila.
Ako následok čakajú že žena bude tá čo ich bude živiť a oni zgrlosit svoje prasule. Nie je im to trápne i keď zarábajú niekoľko násobne viac.
Druhou stranou mince sú pipenky s priemerkou čo čakajú že im chlap zabezpečí životný štandard na úrovni 5k a bude financovať všetko vrátane ich kozmetiky a skrášlovacich procedúr. Ale to je na inú debatu a nie je to tvoj prípad.
@karolinakr Jasne ze sú 😂 ale vieš keď robia dvaja to isté nie je to to iste 😂
@kremlicka250 No neviem, na tú večeru netreba nakúpiť suroviny, či ich dostane v charite? Do hôr sa dostane ako, teleportom, či tankuje zdarma? Netvarme sa že takéto zážitkové veci sú zdarma, chce to plánovanie, čas a peniaze, preto sú 1000x cennejšie než nejaká 50eckova vôňavka z netu alebo posledná chcipajuca kytica z reťazca.
@katka700
Do hor sa da ist aj peso aj vlakom napriklad. Navarit sa da vecera aj za 10 eur a nie 80 eurove vecere v restike.
Film je zadarmo v telke a pukance si kupis. Nikdy som netvrdila,ze tieto zazitky su zluplne zadarmo. Ale su lacnejsie a cennejsie ako vecera v restike, kabelky ci ine drahe veci, na ktore si vela zien potrpi a bere to ako samozrejmost.
@maminazosatnika a presne na toto ženy doplácajú...nehovorim že všetky ale väčšina ano...lebo vo väčšine prípadov žena zarába menej a aj menej zje, keď už chceme byť dôslední - prečo by mala ona s nižším príjmom platiť na polovicu to, čoho on zje viac a ešte aj viac zarobí, jej z príjmu vďaka takýmto nákupom ostane oveľa menej ako jemu a najmä sú aj takí chlapi čo vďačne zaplatia nákup kde je chlieb vajcia a mlieko ale nákup napríklad pred sviatkami kde je plný vozík nech platí žena ...tvoj argument neobstojí podľa mňa...skrátka táto prepnuta doba vymyla ženám mozog
@hopsas len tu mozes zase argumentovat, ze kolko si kupi zena oblecenia a topanok a kolko muz. Kolko kozmetiky zena, kolko kadernikov,nechtarok...
Ono to nikdy nebude 50:50, zalezi kto na co mina

@kremlicka250
Predmanželskú zmluvu podpísanú nemám, sme spolu 8r a zatiaľ OK. O nás majetok sa neboj.