Je správne odmietnuť neohlásenú návštevu?
Ahojte..
Poprosim si nestranne nazory. Je podla vas normalne, ked sa vam ludia vopred neohlasia, ze chcu prist k vam na navstevu, aj ked ste si vyslovene povedali, ze chcete, aby sa vam ohlasili este cez tyzden, ak chcu cez vikend prist - nech sa viete pripravit, atd… Miesto toho sa neohlasia cely tyzden a teraz v sobotu vecer napisu, ze by mozno zajtra prisli? Je to podla vas normalne?
Ja som tym padom navstevu odmietla, nech teda sa ohlasia nabuduce cez tyzden, je to pre nas dolezite, cely tyzden robime, niekedy aj cez vikend a preto ak je vikend volny, chceme ho vyuzit - oddych, vylet.. a nie si na poslednu chvilu menit plany kvoli inym.
Myslite si, ze som sa zachovala blbo?
Ja by som sa zachovala takisto. Ak chcú prísť na náštevu, nech sa ohlásia dopredu. Iné je to, ak ich ja zavolám príď dnes, piekla som, dáme kávu, pokecáme. Ale v opačnom prípade neohlásené návštevy nepríjimame-
Pokial nie ste odcestovani tak nevidim problem,ved sa ohlasili. Aku speci pripravu treba?
A aký máš zajtra program naplánovaný? Mne stačí ak sa ohlási niekto deň alebo dva vopred, aký má význam že ti napíšu v pondelok že v nedeľu prídu a nakoniec ochorejú a nebude z toho nič?
Za mna Ok. Ja tiez navstevu prijmem, len nachystana u nas to len o keksiku nie je a program menit tiez nebudem
za mna je v pohode odmietnut. mas svoj program, svoj zivot. mali ste to mali dopredu odkomunikovane tak uplne v pohode. ja ti rozumiem. ja nemam doma vacsinou ani nic na ponuknutie. tieto typy veci doma vobec nedrzim, nevypekam nonstop proste bolo by mi to trapne. a tiez mam tri decka a prevadzkovy poriadok a poriadok pred navstevou su dve odlisne veci. aspon u mna v hlave.
Pokial mate one plany, asertivne odmietnut.
Prepacte, ale neozyvali ste sa ako sme boli dohodnuti, tak sme mysleli, ze nepridete a uz sme si naplanovali nieco ine a rusit to nechceme.
Mne by deň vopred neprekážalo, ale ak ste im to vopred takto povedali, tak by som odmietla.
@anonym_autor ja by som sa zachovala tak, ako Ty. A úplne bez výčitiek. Dala si im priestor, nevyužili ho. Ty nakladas so svojím časom.
za mna je v pohode odmietnut. mas svoj program, svoj zivot. mali ste to mali dopredu odkomunikovane tak uplne v pohode. ja ti rozumiem. ja nemam doma vacsinou ani nic na ponuknutie. tieto typy veci doma vobec nedrzim, nevypekam nonstop proste bolo by mi to trapne. a tiez mam tri decka a prevadzkovy poriadok a poriadok pred navstevou su dve odlisne veci. aspon u mna v hlave.
@pralinka25 kávu a čaj má doba každý. Vbehnúť dnes alebo zajtra do obchodu a kúpiť nejakých pár koláčov, víno a niečo na chlebíčky je otázka pol hodiny.
@anonym_autor ak by som nemala ony program neodmietla by som. Ja neviem ma prist anglicka kralovna alebo americky prezident?
Mne je to jedno ked som doma. Ked nemam plany, tak kludne mozu dojst. Kavu, caj mame vzdy. Max upeciem kolac, ktory by som aj tak piekla detom. Nerobim ziadne extra pripravy pre navstevu.
Ak by som mala na ten ďalší deň nie naozaj naplánované, tak poviem, že ideme tam a tam, prídeme vtedy a vtedy, ak budú chcieť, môžu prísť keď budeme doma.
@pralinka25 kávu a čaj má doba každý. Vbehnúť dnes alebo zajtra do obchodu a kúpiť nejakých pár koláčov, víno a niečo na chlebíčky je otázka pol hodiny.
@marsmykkok za pol hodinu ani do obchodu nepridem nie to nakupit a vrtit sa spat. urcite to otazka pol hodiny nie je a nie nechcelo by sa mi ist kupovat tieto veci. nakupy robim naraz raz za tyzden prave preto ze sa mi nechce obliekat vybehat a zabijat cas tymto sposobom obzvlast cez vikend.
Ak by som uz nemala ine plany, nevadilo by mi to. Ale ak sa neozvali a mala by som nieco naplanovane, povedala by som, ze kedze sa neozyvali cez tyzden, urobila som si ine plany a uz sa to neda zrusit.
ohlasili sa den dopredu a ty bud ok alebo sorry uz mame ine plany .. zas nie si kralovna aby ti davali tyzden dopredu vediet .. niekto nevie co bude cez vikend ... neprisli neohlasene to by zvonili uz za dvrami s tym,ze idu na navstevu ..podla mna robis zo somara komara
Pokial nie ste odcestovani tak nevidim problem,ved sa ohlasili. Aku speci pripravu treba?
@janinah asi ma doma bordel jak v tanku a treba jej na to týždeň kým si uprace. A nepresvedčí ma o tom že je to nejakým programom,ktorý sa nedá presunúť
Ja by som tiez odmietla. Urcite by som neprijala navstevu ohlasenu den vopred. Aj keby som nemala ziadne plany. Ak bolo oznamene,dohodnute,ze sa maju ohlasit cez tyzden mali to dodrzat. Viac by som neriesila.
@anonym_autor no neohlásene návšteva je, keď niekto zazvonil pri dverách, nie toto.
Každopádne záležalo by od toho či by som mala program a náladu na nich. Keď máš program tak je ok odmietnuť slušne. Prepáčte, ale tym že ste sa neozvali cez týždeň, tak sme si už naplánovali víkend.
@anonym_autor nie, ja by som tiez odmietla. Povedala by som, ze nie sme doma.
@anonym_autor Tiež by som odmietla
vypada, ze je to navsteva, na ktoru sa nejak extra netesis.. co tak ju zrusit uplne? 😀 .. navstevovanie sa nie je povinne a ty sa nemusis stretavat s nikym, ked nechces
Je to normálne. Podla mňa neohlasena návšteva je , keď ti niekto zazvoní pri dverách. Ale tvoja rodina sa ohlásila že chcú prísť. Ja si tipnem ,že to je svokra . Preto si ich odmietla.
Zaviselo by to od mnohych okolnosti, ale ked sa ohlasia den vopred a nemam iny program tak prist mozu. Na druhej strane nemozu v taky cas ocakavat 3 chodovy obed a tortu, ale nieco male im na pohostenie nachystat stiham, upratane mam vzdy, takze toto by mi problem nerobilo. Na kavu sa moze ktokolek ohlasit aj pol hodiny pred prichodom
Ak nemám konkrétne iný program acgcemsa s tými ľuďmi stretnúť, nevidím problém návštevu prijať. Ak ich vidieť nechcem, poviem to rovno a nebudem sa vyhovárať, že sa neohlasili včas.
Ale ja som ešte z generácie, ktorá mobil nepoznala, pevnáinka bola tiež vzácnosť, čiže neohlásené návštevy boli úplne bežné. Čiže nerobím z inch tragédiu ani teraz.
ak máte iné plány, tak slušne by som odpísala: tešíme sa niekedy nabudúce, na zajtra už máme program, nebudeme doma...
pokial nemam iny plan ze som ja sama mimo, tak by som neodmietla, den vopred je uplne v pohode, nemam problem ani ked sa proste niekto zastavi a sme doma aj ked sme zrovna napr prisli z prace
Prečo blbo? Na niečom ste sa dohodli a dohoda padla. Je úplne jedno ako by som sa zachovala ja, nepotrebujem vypekať a tri hodiny upratovať aby mohli prísť. Pokiaľ ty áno alebo máš iný dôvod môžeš úplne v pokoji odmietnuť a oni sa nemajú čo urážať. Mali v prvom rade dodržať dohodu.
Tvoj domov, tvoje pravidlá. Nech rešpektujú že potrebuješ vedieť skôr dopredu kedy prídu a ak to nechcú/nevedia rešpektovať, tak nech buď nechodia alebo nech nie sú prekvapení že ich neprijmes. Jednoduché.

Svokrusa? 😂