Je váš partner aj vašim najlepším priateľom?
Môj partner pre mňa mojim najlepším priateľom je a takisto aj ja pre neho. Úprimne, neviem si to predstaviť inak. Myslím tým to, že máte po boku niekoho, s ktorým sú aj tie najobyčajnejšie chvíle celkom neobyčajné. Doberáte sa, vtipkujete, smejete sa spolu, môžete si povedať všetko na svete - aj tú najblbšiu myšlienku bez hanby. 😅
Zároveň sa viete podeliť aj o tie najhlbšie myšlienky a vzájomne sa podržať.
Skrátka je to niekto, pri ktorom môžem byť 100% uvoľnená a sama sebou.
Teraz mám v okolí skúsenosť takú, že kamarátka zatajuje svojmu partnerovi, že chodí na večeru so svojím ex napríklad. Obhajuje to tým, že súčasnému partnerovi do toho nič nie je a tým, že si udržiava nejakú vnútornú slobodu. To si ja vôbec neviem predstaviť takto fungovať vo vzťahu.
Ako to máte vy? Kľudne anonymne.
ano je.
viac menej áno.
môj mm má veľa kamarátov. raz som mu položila otázku komu by zavolal keby mal že ozaj problém hoc aj uprostred noci. ktorému kamarátovi.
manžel ma dosť prekvapil, tak má toľko kámošov a on povedal žeby zavolal mne - teda manželke.
@anonym_autor Jasne! Podla mna by to mala byt samozrejmost pre funkcny, zdravy a stastny partnersky vztah, ja si to inak ani neviem predstavit.
@anonym_autor sme najlepší kamaráti od šiestich rokov
@anonym_autor je to úplne moja bestie
Áno. My sme aj boli najlepší kamaráti pred tým, ako sme sa dali dokopy. Už vtedy som nechápala, aky hlboký vzťah mame, hovorila som mu všetko, rovnako ako on mne. Plakali sme si na ramenách so zlomenymi srdciami, vtipkovali sme, vážne témy, hlboké rozhovory ale aj bežné "daily struggles", všetko sme prežívali spolu.
Našťastie to prerástlo v lásku a začalo to medzi nami iskrit, lebo neviem ci by nejaký partner alebo partnerka toleroval to, čo sme mali my 😆
Áno, aj môj je pre mňa tým naj.... Už 30 rokov, takmer 29 rokov manželstva
ano, pre mna je z muzskeho pokolenia, ale viac stale poviem svojej naj kamoske ktora je ako moja sestra
Nezažila som to tak neviem povedať. Ale asi by to tak malo byt
Ano
Nie
Ja mám najlepšieho kamaráta od veľmi rannej mladosti. Ten vie o mne maximálne všetko a ja o ňom, aj také veci, čo nikdy o mne nikto nevedel. To je môj bestie. Áno, môj muž, je môj kamko, a vždy aj bude, s nám žijem, s ním všetko zdieľam. Ale môj bestie je môj bestie. To je BFF. A to svojho muža milujem už 20 rokov.
V ziadnom pripade 😀
Áno, môj manžel je môj najlepší priateľ
@anonym_autor ano,moj manzel je moja spriaznena dusa, doplname sa vo vsetkom, lepsie som ani vybrat nemohla 😉 nech sa deje cokolvek,vzdy sa mozem nanho spolahnut.
V dobrom zavidim. Priala by som si vztah, kde by som mohla vsetko bez obav a strachu, uprimne na rovinu povedat. Ja momentalne tajim to, ze v praci koncim a chcem sa rozist. Citim sa zle kvoli tomu ale som zbabelec to povedat 🙁 Ale skor ci neskor budem musiet a potom sa asi zosypem 🙂
Tak to vám teda baby závidím, ja už s mojim ani nemám záujem komunikovať. Vždy som si priala chlapa takého s ktorým sa môžem o všetkom porozprávať, prebrať akúkoľvek tému🙂 no smola pomaly každý náš rozhovor konci tým ze vo všetkom nájde niečo zle , aj obyčajnú moju vetu obráti úplne naopak a vyvolá hádku takže ja som už rezignovala
Skôr nie. Partner je proste partner. Pre mňa majú stretnutia s naj kamoškou akýsi iný náboj. Viac sa smejeme, vie mi dať nezaujatý pohľad na vec, vieme poriešiť babské veci.. S partnerom síce hovoríme takmer o všetkom, ale odkedy máme deti je to najmä o výchove, starostlivosti, povinnostiach…
Manzelovi hovorim takmer vsetko, srandujeme spolu a co ja viem co ale najlepsiu mam kamosku 🙂 takze ak najlepsi priatel ano muz ale inak mam kamosku. Su veci, ktore s manzelom riesit nechcem a nik ich nepochopi lepsie ako zena. A ani nechcem, aby manzel riesil vsetko, su veci, ktore vediet nemusi (a teraz nemyslim, to ze randim s ex).
Podla mna popisujes dva extremy, to sa vobec neda porovnavat, ze muz je tvoj BFF a kamoska chlapovi zatajuje, ze randi s ex, no asi by mu to zatajovala aj keby jej BFF bol. Nechapem toto porovnanie.
Manžel je môj naj priateľ a priatelka v jednom.
Mám aj super kamošky,ale ....skôr už manželovi hovorím úplne všetko...čím som staršia,tým viac.
Nie. Mam najlepsieho priatela este z cias kedy som mojho partnera nepoznala. Tie roky co sa pozname a puto co s tym priatelom mame sa neda nahradit.
Ano je od mojich 16 bol jediný a je skvelý vtipný robí si srandu aj zo seba ale vie byt aj vážny aj prísny keď treba poznáme sa spolu už 35 rokov a manželia sme skoro už 33
Manzelovi hovorim vsetko, ale nie vzdy ma podpori tak akoby som chcela a tak ako vedia moje kamosky. Holt, je to chlap.
@anonym_autor Ano, u mna to tak je. Manzel je mi dusou najblizsi clovek, akeho som kedy stretla.
No u nas to tak nie je z mojej strany. Ja som otrasný blíženec, mam milión osobnosti a každý den so všetkými bojujem a riešim, sama so sebou vela vydiskutujem. Manželovi hovorím len to co chcem ,co povazujem za vhodne a co si myslím, ze ho zaujíma. Veci ,ktorým by nerozumel mu nehovorim. Väčšinou sa nastavujem na jeho vlnu aby sme si porozumeli. On by mojej reči, zmyslaniu v roznych oblastiach nerozumel, teda aspoň si to myslím. Pri nom mam práve taký ten pokoj ,ze konecne vypnem od mojich objemnych myšlienok . Bez neho mam pocit ,ze neprestávam rozmýšľať, stále mi v hlave nieco beží, strašne vela veci naraz ma zaujíma a nestíhala by som o tom este aj rozpravat . Pri nom proste vypínam seba a nechávam sa unášať tym co navodí on. Samozrejme to tak vždy nie je ale minimálne v 80tich percentách je. Aj teraz ,on uz davno spi a ja skáčem v mojej hlave z témy do temy ,musim ist spať🙂
@anonym_autor Najprv sme boli len kamaráti. Potom sme sa začali hádať — takým tým spôsobom, ako sa hádajú len ľudia, ktorí si na sebe začínajú záležať. Práve v tých hádkach sme si uvedomili, že medzi nami asi predsa len niečo je.
Pamätám si, ako sme raz šli na prechádzku ulicou 17. novembra v Prešove, niekde pri Prešovskej univerzite. Bola zima. Chytil som ju za ruku — vraj preto, aby jej nebola zima — ale dobre som vedel, že to znamená viac. Ona si potom schovala ruku do môjho pravého vrecka na vetrovke. Ten moment si pamätám dodnes.
Nepamätám si náš prvý bozk. Ani prvý sex. Ale ten okamih, keď som sa jej opýtal, či jej nie je zima na ruky, a ona prikývla — a ja som jej ruku vzal do svojej a vložil do svojho vrecka — ten bol začiatkom nášho intímneho vzťahu. A samozrejme kamoši sme furt. Ten základ priateľstva skoro ročného ešte pred tou prechádzkou bol veľmi užitočný a stále je.
Áno.A neviem si to predstaviť inak.
@anonym_autor je to moj partner, ale su veci, ktore radsej preberiem s kamoskou 😃 Neklamem mu, ale ani nehovorim uplne vsetko 🤷♀️ A samozrejme nerobim nic, co by mohlo ohrozit nas vztah, ak by sa to dozvedel.
Ja som toho nazoru, ze aj vo vztahu ma clovek pravo na svoje male tajomstva alebo aktivity bez partnera a nie je na tom nic zle. Ale zrovna stretavat sa s ex poza chrbat je za mna cez ciaru. Ktovie, ci by bola taka tolerantna, ak by to bolo opacne.
Tak to vám teda baby závidím, ja už s mojim ani nemám záujem komunikovať. Vždy som si priala chlapa takého s ktorým sa môžem o všetkom porozprávať, prebrať akúkoľvek tému🙂 no smola pomaly každý náš rozhovor konci tým ze vo všetkom nájde niečo zle , aj obyčajnú moju vetu obráti úplne naopak a vyvolá hádku takže ja som už rezignovala
@anonym_7e11c7 No tak to ti nezavidim, take trola mamaj ja,uplne kopir, copises,akoby mojhojeho brat.

@anonym_autor áno, je