icon

Kedy a prečo klesli nároky žien na mužov?

9. feb 2024

Príde mi šialene úbohé, ako sa dnes mladé ženy doslova vnucujú mužom. Ako keby nemali žiadne nároky, hranice a neuvedomovali si vlastnú hodnotu.
Ja mám partnera a šťastný vzťah. Ale vidím okolo seba tú mizériu. Príklad: Kamarátka ide na dovolenku s priateľom a platí si zo všetkého polovicu, ešte aj každú blbú večeru platia pol na pol (on pracuje a ona je študentka). Druhá kamarátka pravidelne nedostáva od snúbenca ani len blbú čokoládu a kvety na sviatky a toleruje mu to….
Bolo to tak stále, alebo je to ozaj len “novodobý trend”? Nechápem jednak, ako sa môžu tváriť muži, že sú tak hlúpi, že nepoznajú základnú slušnosť a ako ženy môžu tolerovať tupcov?
Ak si muž neváži ženu aspoň natoľko, že v začiatkoch vzťahu si spomenie na jej narodeniny, meniny, ich výročie, tak čo vôbec očakávajú ženy od takého vzťahu? Keď tam nie je prítomná slušnosť a úcta v začiatkoch nebude to už len horšie ?

zmrzlinka2021
10. feb 2024

@luccija Lenze emancipacia nema byt o supereni, o vypocitavosti. A ak druhy partner proste nezaraba, tak automaticky to taham ja. A hlavne vztah by mal byt o spolupraci. Nemam rada take tie hesla zien - ja vsetko zvladnem, ja som zena. No nie, nezvladnem vsetko, potrebujem participaciu aj muza.
Mnohe zeny si hlavne neuvedomuju, ake extremne tlaky na seba vyvijaju. Porovnavaju sa a potom si to neraz odskace ich zdravie, vztahy.
A pre mna je logicke, ze ak muz dvori zene, zarabajucej, tak proste platí on. A neriesim tu pravdaze drahe dovolenky, na take sme napr. my vobec nechodili na zaciatku vztahy. Sli sme do slovenskeho raja, tam sa prenajala mala chatka, vtedy priatel platil, platil jedlo, dopravu.

domi2425
10. feb 2024

@zmrzlinka2021 Len je tazko porovnavat vztahy vtedy a teraz, teraz to funguje tak ze ludia sa stretavaju nezaväzne a pri prvom probleme utekaju od seba.. podla mna je normalne ze ked ma clovek viacej takychto povrchnych vztahov tak to nebude tahat len jeden.. vtedy ked to prejde uz do tej vaznejsej roviny a muz ma pocit ze zena sa snazi a ma mu co ponuknut (nie po materialnej stranke) tak je to tak ako pises ty

valeria_h
10. feb 2024

@zmrzlinka2021 Pekne si to vystihla, pekne a pravdivo. Tu nikto nepíše o drahých daroch, že musia kupovať diamantové náušnice, ale pozvať na kávu, obed alebo pozvať do kina a tu už sa feministky predbiehajú, že ony by nemohli nechať za seba platiť...tak nie je o čom. Môj otec keď randil s mamou, tak sa hrdo chválil, že nemusela platiť na rande ani korunu. Že by sa prepadol od hanby ak by mama musela platiť niečo. V tom čase otec pracoval ako kamionista, vždy z cesty mame niečo priniesol, napríklad tričko. Nič drahé, nič čo by ho zruinovalo. Ale to boli ešte muži mužmi a ženy boli ženami.

ahhola
10. feb 2024

Zopsuli sa obe pohlavia. Jeden fakt zlaty chalan otehotnel😂frajerku a ta mu ukazala tehu knizku s 12.tyzdnom👶. Chalanisko isiel k bankomatu a dal jej par tisic na babčo. No a ta si vybavila upt v posledny mozny den. 🥀

zmrzlinka2021
10. feb 2024

@domi2425 vsak dvorenie je nezavazne stretavanie, prave tam muz musi najviac bojovat o dotycnu zenu, kym zacnu spolu aj chodit a tam by mal sa prejavit.
A ak ma clovek "viacero rozohratych" takychto vztahvo, tak s takym je to strata casu. Bud mam zaujem alebo nech ide do kelu taky chlap.

domi2425
10. feb 2024

@zmrzlinka2021 len aj ta zena musi ukazat ze je o co bojovat.. preto som vyssie napisala ze v takomto pripade je bud lakomy alebo jednoducho nie je v jeho ociach ta zena hodnotna🤷🏻‍♀️nase mamy a babky si vazili same seba, preto sa aj muzi inak k nim spravali.. dnes zeny predavaju svoje vaginy a volaju to modelka

miskakyska
10. feb 2024

Waaau...práve som sa dozvedela, že som zúfala..😄😄😆
Hlavne, že mi mužova výplata cinká
na účet už 26 rokov 😏
Hej,hej.. tiež zúfalý, ešte aj pod papučou 🤪🤪
..sme sa hľadali...zúfalci dvaja🥴

zmrzlinka2021
10. feb 2024

@domi2425
Tak zial, dnes je moderne robit chlapovi "bordel" a volat to "kamoska s vyhodami".

Ale to je aj nasledok toho, ze mnohym zenam v zivote chybal pozitivny vzor rodiny, fungovania paru, a zial aj pritomny otec, ktory by ich viedol tym zivotom, dospievanim.

gab1sol
10. feb 2024

@miskakyska asi je rozdiel už fungovať ako stabilný pár (či už v manželstve, alebo ako druh/druzka) v spoločnej domácnosti, alebo ako frajer s frajerkou, ktorí spolu len randia… A je rozdiel zaplatiť za kávu, či obed a za dovolenku. A ešte aj tu by som pozerala na to, aká dovolenka by to bola. Poznám prípady, kedy ženy trvajú na luxusnej dovolenke, ale chlap plať, lebo zarábaš viac.
V každom prípade, nemyslím, že sa to dá zovšeobecniť, každý pár funguje podľa seba. Ja si neviem predstaviť, aby sme mali s manželom jeden spoločný účet, na druhej strane ani to, aby sme išli 50:50 s výdavkami. Každý hospodárime so svojimi výplatami, ale raz zaplatím ja, raz on, ja vačšinou hradím malé nákupy a takmer všetko, čo sa detí týka (škola, škôlka, krúžky, pomôcky,…), on hradí hypotéku, platí povinné účty (elektrina, plyn, správa za byt,…), veľký nákup... Každý máme svoj účet, ale berieme to ako spoločne peniaze. Lebo nám to tak vyhovuje. Iným to vyhovuje zasa inak a preto tak fungujú… Nevidím na tom nič zlé, kým také fungovanie vyhovuje obom. Ak to skĺzne do toho, že žena na materskej živorí, lebo chlap chce ísť pol na pol, tak je na čase to prehodnotiť a porozmýšľať ako ďalej, resp. toto mať vyriešené skôr, ako to nastane…

gab1sol
10. feb 2024

@miskakyska tým som vlastne chcela povedať, že nie si zúfalá a ani tvoj muž, lebo vám to tak vyhovuje a dokážete tak normálne fungovať a predpokladám, že sa aj ľúbite. 😉❤️

janage
10. feb 2024

@lapersefona v akej škole prosím sa učia sexuálnu výchovu na Slovensku? Ja mam ZŠ a SŠ a teda až na tej SŠ a to tu bolo už pred dobrými 30rokmi.
Ja som za učenie sexuálnej výchovy primerane veku už v MŠ z tohto dôvodu.https://dvojka.rozhlas.cz/plysak-stredoceska-kriminalka-rozkryva-sit-pedofilu-9167371 A verím ze takých prípadov neodhalenych je omnoho viac.
To sú reálne skutočne udalosti. A ta policajtka sama apeluje, že deti vôbec v rodinách nie sú poučené čo je vhodné a čo nie. Ako reagovať.

luccija
10. feb 2024

@zmrzlinka2021 a, keď toho muža nemajú tak musia zvládať samé nie?veď koľko je žien rozvedenych atď ...ale tiež to vidím v tom, že dnes chalani nemajú žiadny vzor muža v otcovi... muži začali sedieť v kancelárii na výmenu trivialnych veci si volajú majstrov...vzdychaju ako sú unavení pokosiť travu je robota na 2 hodiny.Co potom taký chlapec vidí veď ani nevedia ako sa má chlap doma správať.Ja to vidím na svojom mužovi otca má babský pupok, ktorý chodí so ženou na nákupy, jeho otec otca nepoznal od 3r a nedaj Boh má pritiahnuť skrutku je hotový a môj muz je taký istý.Jednoducho posledné roky sú roky žien chodia do práce, na krku deti, a muži si len tak hoveju česť výnimkám.V zahraničí robia ženy často len 20 h týždenne u nás kto nie je správne zničený vyhorený akoby neexistoval.Co ženy pridali v tempe muži ubrali🙂)

chodec15
Odpoveď bola odstránená
domi2425
10. feb 2024

@luccija ale zas na druhej strane nie je hanba si zavolat pomoc ked sa chlap venuje napriklad IT, v mojich ociach je ovela viacej muzske si priznat ze toto neviem, nedokazem, nechcem pokazit a zavolam niekoho kto sa tomu venuje😆mame v rodine jedneho muza ako opisujes ty a on si za nic neprizna ze nieco nevie takze to pokazi este viacej a vsetci su mantaci len on je vlacik🤣doba ide dopredu a tak ako zeny chodia do prace tak su aj take ktore radsej predavaju svoje telo online coraz viac, ako som uz pisala vyssie.. absolutne sa to neda skatulkovat, ze ktore pohlavie sa viacej alebo menej zmenilo🤷🏻‍♀️zalezi asi aj akych ludi mas okolo seba lebo ja poznam vela chlapov aj zien, ktori makaju staraju sa, ci uz spolu alebo su odkazani sami na seba, takisto je vela muzov ktori sa o dieta staraju sami, vela takych ktori v domacnosti robia vsetko to iste co zena.. a na druhej strane poznam vela muzov aj zien, co si hladaju skratky, vyhovorky a su doslova partnerovi na pritaz

zeny kedysi zvladali domacnost, pracu, deti, okolo domu.. dnes ? niektore nevedia spravit ani obycajny hrncekovy kolac.. tak akeho spravneho chlapa by pri sebe chcela ked ona mu nie je spravnou zenou do zivota

janage
10. feb 2024

@domi2425 tak neviem mnoho mužov bolo alkoholikov, moja babka vdova čo sa nikdy nevydala. Čo povedal muž v rodine bolo sväté. Mnoho žien tolerovalo popísané v krčme či neveru muža. Bolo úplne bežné, že po tom co muž ženu vyobsival a ona odišla z domu ju jej vlastný otec vrátil k muzovivlebo tak prisahala v kostole v dobrom aj zlom a tam je jej miesto. Manželstva trvali lebo rozvod bol strašná hanba, niečo nemysliteľné a ženy, ktoré sa vzopreli boli vylúčené z komunity. Hlavne na dedine. To bol život našich starých mám. A často aj ich dcér.
Ty mi pripadáš ako moja známa čo sa rozčuľovala nad syrovou frajerkou. Aká to "dievčina pochybnej morálky".lebo v 16, 17 s ním trávila čas osamote. To by oni s mužom dcére nikdy nedovolili! To, že jej synator bol druhý do páru to prehliadali. Žeby jemu niečo zakázali či povedali svoje výhrady o tom nepadlo ani slovo. On anjelik. Ona nemoralna čarodejnica najlepšie asi "upalit".

domi2425
10. feb 2024

@janage ale vobec neriesim nikoho moralku, len som napisala ze aj zeny si hladaju skratky.. toto co opisujes ty su situacie ktore sa stavaju aj dnes, moja mama sa takto dlho dlho nechcela rozviest nakoniec sa rozviedla a nasla si este vacsieho…. v zasade mne je uplne jedno co si kto robi a ako funguje, kazdemu uz ako vyhovuje🤷🏻‍♀️len je nefer tvrdit ze z muzov nic nie je v dnesnej dobe, ked zeny vobec v tomto nezaostavaju

tykat
10. feb 2024

polka dovolenky? narodky? ja tu casto citam ine chutovecky:
...zena mu dlhodobo nerozumie, uz s nou nezije len su spolu v byte a mali sex lebo bola opita a bolo mu jej luto, mam to brat ako neveru?
...chceme sa zobrat je nezamestnany, ma dlhy, rad si vypije ale zatial ma nezbil len obcas sotil ale len ked mal vypite, chcem sa opytat, mozeme sa zobrat v kostole aj ked nie je pokrsteny?
...bije ma, berie mi peniaze, na deti kasle, podvadza ma ale nechcem trhat rodinu kvoli detom, myslite ze sa to zlepsi?
...som tehotna, mame este dve deti, dlhodobo mi nedava peniaze, berie moju rodicovsku, domov pride len sa najest, prezliect a ide za kamosmi, mam ho stale rada ale on je chladny, myslite ze je na vine svokrina vychova?

luccija
10. feb 2024

@chodec15 no, lebo každá rodina má svoj model🙂
Často tu čítaš, že môj muž nevie variť a môj otec vždy doma varil a mňa to hnevá, alebo nič nevie okolo domu a otec si staval dom sam...alebo chlap povie moja mama piekla, neviem robila 12 tky a nefnuka, že je unavená, alebo prečo ty bevaris a deti jedia suché večere ..Kazdy má ten svoj model fungovania z rodiny a myslí si, že to čo bolo dobré prenesie aj do svojej.Kazdy má zafixované čo by ten druhý mal robiť🙂)lebo otec, mama to tak robili
To sú najväčšie hádky a sklamania v rodinách, porovnavacky

chodec15
Odpoveď bola odstránená
luccija
10. feb 2024

@tykat a to je to, že sa v školách učia občianske a etiky a nikto neučí psychológiu čo je ešte norma, sebaucta, sebavedomie, že nie to čo pán tvorstva povie tak musí byť aj, keby som na ústa padala.Potom sa žena čuduje, že tretí chlap s ňou zametá ako prvý, druhý a stále nie je dobre a nevidím chybu v sebe.

juliacenc
10. feb 2024

Podla mna sa to skor vytraca po uzavreti manzelstva, ze uz je im to jedno vsetko

tykat
10. feb 2024

@luccija presne si to vystihla, chcu po 15tke vymenovať hlavne mesto pidistatu na opacnej strane zemegule, doplnat i/y alebo vediet kedy bola podpísaná Zlatá bula sicílska ale aby ju naucili ako pristupovat k zivotu, ako si vážiť samú seba tak to nie.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
milka1988
10. feb 2024

Môj názor je na mužov taký že už to dávno nie sú muži ale pubertiaci v tele dospelého. Nedokážu navariť, nič upratať ani tenký hodiť aspoň do koša na prádlo, nič odložiť nevedia, musíme im pripomínať kedy je výročie, kedy sa blíži Valentín či narodeniny, nedokážu len tak kúpiť čokoládu či kvet pre manželku. Chcú mať deti ale nakoniec sa im nevládzu venovať lebo si unavený z práce.
Idú do potravín a polovicu zo zoznamu nekúpia alebo kúpa niečo iné.
Najlepšia je ta mužská slepota keď nevidia veci čo majú rovno pred nosom.
Už dávno nie sú ani galantný, dokážu veľmi škaredo a sprosto hovoriť so sebou žiadna úcta a pochopenie keď ma žena pred menštruáciou. Ako keby my sme za ňu mohli 🙈 tiež nesklame meter dvadsať od radosti keď tie hormóny si robia čo chcú a to sa nedá žiaľ ovládať. A topka je keď sa mu zunuje život s rodinou a nájde si milenku za ktorou nekonečné odíde od rodiny preč. Žene ostanú deti na krku a staraj sa aj zarábaj €....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Autor odpoveď zmazal
luccija
10. feb 2024

@chodec15 ty si mal takú skúsenosť?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
tykat
10. feb 2024

no aha tu akurat jedna taka 🙈 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-slavnosti-a-darceky/rusili-ste-svadbu-tesne-pred-terminom-2/
uz som jej raz pisala ze radsej rozvod nech riesi a nie ze ci svadbu v kostole. Moze sa aj vo Vatikane zobrat, aj na Marse... nic sa nezmeni

egonsk
10. feb 2024

@milka1988 mozno to, ako opisujes, ze sa chlapci spravaju maju do istej miery na svedomi aj slobodne mamicky, ktore svoje deti nevedu spravnym smerom a nedavaju im dobry vzor do zivota. Dievcatkam casto ukazuju, ze ked chcu zbalit chlapa, tak im staci dobre vyzerat a vediet roztiahnut nohy a chlapcov vychovavaju uplne pomylene tiez. Vidim to na svojich detoch, ako im moja ex vtlka do zivota zle sposoby - neupracu si taniere po obede do drezu, umytie ruk po wc neni uplne samozrejmé, v obyvacke kludne jedia, po jedeni si neumyju vzdy ruky a usta, ked sa prezlecu najdes pradlo nevyvratene v kopkach po celom dome, postel si neustelu, wc neumyju, atd..atd.. Ked ich napominam, tak obcas odvrknu, ze mama im to nedava robit, alebo ze mame to nevadi, atd... Dokial sme vsak zili spolu, tieto cinnosti vykonavali podstatne lepsie. Teraz vsak maju volnu ruku doma, maju tv, pocitace, mobily a internet a ziadne povinnosti od nich ich mama nepozaduje, lebo su pomali, lebo jej zavadzaju a ona to spravi lepsie, lebo lebo lebo ...